Senior 2005

żużel w Lublinie

Kto powinien zasilić TŻ Lublin w sezonie 2005

Tomasz Rempała
12
10%
Karol Baran
9
8%
Tomasz Bajerski
9
8%
Krzysztof Pecyna
1
1%
Krzysztof Stojanowski
2
2%
Zbigniew Czerwiński
5
4%
Robert Wardzała
3
3%
Grzegorz Rempała
4
3%
Krzysztof Słaboń
24
21%
Piotr Åšwiderski
18
15%
Michał Robacki
2
2%
Grzegorz Kłopot
3
3%
Robert Kościecha
25
21%

Liczba głosów: 117

Wiadomość
Autor
Siwek Patataj

#51 Postautor: Siwek Patataj » 23 października 2004, o 10:02

Gelo pisze:
max3 pisze:Moim zdaniem najlepszym wzmocnieniem naszej druzyny byl by M.Kuciapa solidny,dobze punktujacy zuzlowiec.

Tez jestem za Kuciapą - po pierwsze wzmocnienie, pod drugie osłabienie najgrozniejszego rywala

Gelu, tylko jak to będzie brzmiało, co ja powiem żonie w przyszłym sezonie? Powiem jej... idę oglądać Kuciapę Maćka???

Po pierwsze, to powie że jestem gayem, a po drugie, że mam kumpli transseksualistów. Albo wcale nie uwierzy, że idę na żużel, tylko że do burdelu. To od razu zatrudnijmy już kogoś o nazwisku np. Fiut, będzie wtedy sytuacja klarowna i nikt nie będzie mnie podejrzewał o transseksualne konotacje :-) :-) :-)

lucki73

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#52 Postautor: motorlublin » 23 października 2004, o 10:37

Zatrzymanie Knappa w Lublinie na sezon 2005 będzie nie lada problemem...(finansowym)

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#53 Postautor: DonKamizi » 23 października 2004, o 10:59

motorlublin pisze:Zatrzymanie Knappa w Lublinie na sezon 2005 będzie nie lada problemem...(finansowym)

Niestety taka jest prawda.Nie wyobrażam sobie drużyny bez Grzecha ale facet jest kuszony propozycjami.
Wszystko w rękach (a raczej kieszeni) Harrego i innych możnych tego klubu :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#54 Postautor: WojtekF » 23 października 2004, o 13:41

Siber84 napisał [quote]Pozdrawiam Zielonke środkowym palcem! [/quote]

A ja nie potrzebuję palców, aby Was pozdrowić. Nie głosuję w ankiecie, bo nie jestem kibicem TŻu, jednak swoje zdanie na temat przedstawionych w ankiecie zawodników mam:
Nie życzę Wam Słabonia. Ten zawodnik umie jeździć tylko na wrocławskim betonie i z super sprzętem, jaki we Wrocławiu dostaje więc dziwię się, iż tyle osób chce Słabonia. W Bydgoszczy i w Z.G., gdzie nie było już takiego sprzętu jak we Wrocku, twen zawodnik nie istniał Najlepszy dla Was byłby Kościecha. Byłby on prawdziwym liderem krajowym. Jednakże Dobrucki czy Jędrzejak też nie byliby źli. Dziwię się, iż w ankiecie nie uwzględniono Huszczy. Dużo wskazuje na to, iż ZKŻ wzmocni się jednym lub dwoma klasowymi zawodnikami, a wtedy nie będzie miejsca w składzie dla Pana Andrzeja, który nie zamierza kończyć kariery. Na Waszym przyczepnym torze radziłby sobie Pan Andrzej bardzo dobrze. Nie wiem, czy jest ankieta "junior", bo jeśli Jeleń kończy wiek juniora, to potrzebujecie takiego juniora, który Wan go zastąpi. Nie sądzę, aby Kacper Kępa mógł odgrywać rolę czołowego juniora zaraz po zdaniu licencji(mimo, że twierdzicie, iż jest on bardzo utalentowany). Prponuję Pawła Barana, który chyba nie znajdzie miejsca w składzie Tarnowa, a u Was byłby liderem i rozjeździłby się.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#55 Postautor: WojtekF » 23 października 2004, o 13:47

DonKamizi napisał [quote]Niestety taka jest prawda.Nie wyobrażam sobie drużyny bez Grzecha ale facet jest kuszony propozycjami.
[/quote]

Naprawdę jest on aż tak kuszony propozycjami. W ekstralidze byłby to conajwyżej zawodnik "drugi w parze" a w wielu klubach miejsca by nie miał. Mógłby owszem zastąpić Skórnickiego w Lesznie, Fijałkowskiego w Bydgoszczy czy Kłopota w Z.G., Czerwińskiego w Częstochowie, Bajerskiego w Toruniu a nawet Grzesia Rempałę w Tarnowie, chociaż nie wiem, czy któryś z ekstraligowych klubów miałby z niego duży pozytek.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#56 Postautor: bkapusta » 23 października 2004, o 14:28

Z calym szacunkiem dla Huszczy i jego osiagniec nie jest on zawodnikiem jakiego nam potrzeba. Gwarancji on nie daje zadnych. Wiem ze jezdzi niezle i daje sobie rade w elidze ale nie jest to zawodnik pod zadnym pozorem przyszlosciowy. Potrzeba nam kogos mlodszego. Huszcza jest zawodnikiem dobrym ale wylozenie na niego pieniedzy to cholerna loteria. Jest kliku mlodszych chlopakow do zlapania na rynku, ktorzy zrobia podobne punkty i byc moze zostana z klubem na dluzej.

A co do Knappa to wiadomo - Grudziadz ma na niego ochote. I chyba nikt im sie nie dziwi.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Sober
Senior

#57 Postautor: Sober » 23 października 2004, o 16:13

kezman pisze:
Protasiewicza i Walaska... Kuciapszczak o takim czyms moze tylko pomarzyc!

Popatrz na złoty kask.

P.S Nie musicie się matrwić, że ten Józek do Was przyjdzie...zostaje w Rzeszowie.

Nie musze - i tak wiem, ze Slabon jest o wiele od niego lepszy.

Siwek Patataj

#58 Postautor: Siwek Patataj » 23 października 2004, o 16:17

WojtekF może chciałby, abyśmy poszli prawem serii :-).

Kiedyś zatrudniliśmy dziadka Kwiatkowskiego (1989 rok) i bez problemu weszliśmy do 1 ligi. Teraz zatrudnimy dziadka Huszczę i w przyszłym roku e-liga nasza :-)

Choć Kwiatkowski aż tak wiekowy jak senior Huszcza nie był, ale "dogorywać" przyjechał nigdzie indziej jak do Lublina :-)

lucki73

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#61 Postautor: $korzen$ » 23 października 2004, o 20:14

A moze Piotr Paluch ? Mysle ze nad nim tez mozna sie zastanowic, nie schodzi ponizej pewnego poziomu i w 1 lidze smialo moze punktowac w graniacach 9-10pkt.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#62 Postautor: kdsz » 23 października 2004, o 20:32

Paluch to taki symbol Stali Gorzow jak Huszcza w ZG czy Mordel w Lublinie. Mozemy o nim spokojnie zapomniec
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#63 Postautor: boxing » 24 października 2004, o 01:01

Taki pomysl z ostatniej chwili...A co myslicie o Sawinie? Srednia lepsza od Grzesia Knappa,T.Rempaly, Piotra Palucha, niewiele gorsza od Hliba czy Kuciapy...a podobno w Grudziadzu nie bedzie jezdzil. Przy dobrym motocyklu to zawodnik na 10 pkt nawet na wyjazdach. Nie wiem jakie sa jego relacje z kibicami i wlodarzami klubu z Grudziadza ale czesc kibicow nie chce go w Grudziadzu. Mysle ze kandydatura warta rozwazenia i w naszym zasiegu chociaz wiadomo ze wole "Ogora" z Ostrowa. A i caly czas potwierdzaja sie z roznych zrodel newsy o rozmowach Dobruckiego z Rzeszowem czyli moze Rafal jest do wziecia za normalne pieniadze. A zwolennikom Slabonia/Swiderskiego napisze (za kibicami WTS-u) ze jeden z nich pojdzie na wypozyczenie ale jeszcze nie wiadomo ktory. Bajerski tez sie buja po klubach 1 ligi ale jego akurat nie chce u nas widziec i jak czytam na forum nie jestem w tej antypatii osamotniony. Ale kandydatura Sawiny chyba nie bedzie miec tylu przeciwnikow? To moglby byc wariant rezerwowy gdyby nie wyszlo z Jedrzejakiem czy Dobruckim albo Kosciecha.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#65 Postautor: yamahaR1 » 24 października 2004, o 09:01

dobra Gawrzyk niech ci będzie Kuciapa, ale do tego dorzucamy jeszcze Dobruckiego i próbujemy powalczyć o Lorama i sezon będzie udany :D

JAG
Senior

#66 Postautor: JAG » 24 października 2004, o 11:43

szkoda byłoby stracić Grzesia.niezależnie od ilości zdobywanych punktów to właśnie on dostarczał największych emocji swoimi występami.wiadomo było że jak staje pod taśmą to będzie ciekawy bieg.poza tym to młody zawodnik i zgadzam się z Gawrzykiem że stać go na jeszcze lepszą jazdę.
mam nadz. że przebijemy oferty klubów do których ma zdecydowanie bliżej.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#68 Postautor: Talib » 24 października 2004, o 12:43

Jezus Maria! Aż boję się przeczytać nastepnego postu Proboszcza z Tulczyna... :)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#69 Postautor: boxing » 24 października 2004, o 13:34

Gawrzyk pisze:nie miałem na myśli Kuciapy, choć i on może byc 8)

Czyzby Gawrzyk rekomendowal do Motoru "Puzona" Puszakowskiego? Tylko on pasuje mi do kryteriow "kierunku torunskiego" choc ostatnio jezdzil w GKM-ie i jak pamietamy u nas spisal sie rewelacyjnie. A mam pytanie o Sawine Gawrzyku czy to po prostu antypatia (jak moja do Bajerskiego) czy myslisz ze nie mozna liczyc na jego punkty? Mlody juz nie jest, wiele klubow nie bedzie sie o niego zabijac, zatem - moze troche punktow za nieduze pieniadze? Nie jest to moj wymarzony transfer, ale taki bardziej transfer z rozsadku na miare (chyba) naszych mozliwosci. Chyba ze GKM go odpuszcza dlatego ze sypie im sie budzet po splaceniu tego wlasnie zawodnika?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

peterix
Szkółkowicz

#70 Postautor: peterix » 25 października 2004, o 10:32

Pojawiło się gdzieś nazwisko Skórnicki. Może to byłby dobry wybór!! :?: Jeszcze dość młody, ambitny więc parę lat pojeździ... Chłopak jest typem showmana, jeżdzi widowiskowo - chyba publika by go lubiła :D
Dziwne tylko, że świetne(!) występy z Anglii przeplata bezbarwnymi lub wręcz beznadziejnymi w Polskiej lidze :!: Co sądzicie?

Sawina,Paluch-absolutnie NIE!!
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Siwek Patataj

#71 Postautor: Siwek Patataj » 25 października 2004, o 10:51

peterix pisze:Pojawiło się gdzieś nazwisko Skórnicki. Może to byłby dobry wybór!! :?: Jeszcze dość młody, ambitny więc parę lat pojeździ... Chłopak jest typem showmana, jeżdzi widowiskowo - chyba publika by go lubiła :D
Dziwne tylko, że świetne(!) występy z Anglii przeplata bezbarwnymi lub wręcz beznadziejnymi w Polskiej lidze :!: Co sądzicie?

Lubię Skórnickiego, ale nie koniecznie ... jako zawodnika. Od dobrych kilku sezonów na polskich torach chłopak nieco cieniuje. Gdybyśmy go kupili, mielibyśmy kogoś pokroju Frankowa, niestety. Nie widzę więc większego sensu inwestowania w tego zawodnika. To co słusznie zauważyłeś to fakt, że liga angielska jest dla niego priorytetem. Ligę polską, traktuje po macoszemu.

Oto średnie z czterech ostatnich jego sezonów:
2001 Kolejarz Rawicz (I liga) (10 miejsce) 2,160
2002 Kolejarz Rawicz (I liga) (24 miejsce) 1,699
2003 Start Gniezno (I liga) (34 miejsce) 1,692
2004 Unia Leszno (e-liga) (NS) 1,346

lucki73

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#72 Postautor: KubuÅ› » 25 października 2004, o 11:22

peterix pisze:Pojawiło się gdzieś nazwisko Skórnicki. Może to byłby dobry wybór!! :?: Jeszcze dość młody, ambitny więc parę lat pojeździ... Chłopak jest typem showmana, jeżdzi widowiskowo - chyba publika by go lubiła :D

Moim zdaniem to by nie bylo dla nas wzmocnienie tylko oslabienie juz bym wolal zeby jezdzil Jelen niz Skórnicki.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#73 Postautor: ravajas » 25 października 2004, o 12:29

a czemu zarzucony został kierunek rybnicki? Węgrzyk, Staszewski... może te nazwiska znajdą się w orbicie zainteresowań włodarzy. A swoją drogą co sądzicie?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#74 Postautor: Prymus » 25 października 2004, o 14:49

Od Wegrzyka osobiscie wolalbym bardziej Chromika, a za Staszewskiego... niech bedzie Loram. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#75 Postautor: KubuÅ› » 25 października 2004, o 15:11

Staszewskim podobno interesuja sie Falubazy.