Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Spider
Kontakt:

#876 Postautor: Spider » 30 października 2004, o 19:37

Specjalnie dla niego zrobią kolejną część
Drużyna Marmy Mojrzeszów w sezonie 2005!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Pablomasa
Kontakt:

#877 Postautor: Pablomasa » 31 października 2004, o 09:10

OK.PRZY OKAZJI ZAROBIE TROCHE KASY NA TZ-CIK :lol:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#878 Postautor: Cz@rek » 31 października 2004, o 16:02

Castingi do 4 edycji Idola właśnie trwają , najbliższy będzie w Warszawie!

kylong
Junior
Kontakt:

#879 Postautor: kylong » 31 października 2004, o 20:29

kasting do idola....... zawsze o tym mażyłem.......-(mażyć dobra rzecz) :-)
tylko ja mam za słaby głos. ale fajnie by tak było sobie pośpiewać przed kamerami>> :D :D

Robert Dados na zawsze w mojej pamięci
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#880 Postautor: bkapusta » 1 listopada 2004, o 13:52

Hmm...

wyglada na to ze pomysl aby zatrzymac obecny sklad i zainwestowac w sprzet z wyzszej polki nie jest taki glupi. Bo jaka mamy miec konkurencje w roku przyszlym?

Rybnik... - ale juz bez swojego lidera, ktory szuka zatrudnienia w e-lidze.

Rzeszow... - kupe sie gada o wzmocnieniach i kasie od Marnej Foli a ponoc Kuciapa i Baran szukaja nowego klubu, T.Repala tez rozsyla oferty [ale to ponoc tylko wybieg zeby wiecej wyciagnac od Rzeszowiakow;]

Gorzow... - sa o krok od utracenia Hliba

Grudziadz - bez Buczka, Sawiny i pewnie jeszcze kogos;/

Ostrow - Jedrzejakiem interesuje sie eliga, ale moze zostanie, niestety sam wyniku nie zrobi...

Wiec poki co wyglada na to ze liga bedzie slabsza jak rok temu bo co lepszych zawodnikow konkurencji wsysa ekstraklasa.

Zobaczymy oczywiscie ile z plotek sie sprawdzi.

----

Tak przejzalem sytuacje w ekstralidze:

Gdansk:
Potrzebuje 2-3 zawodnikow
ZG:
Potrzebuje 1-2
Torun:
1-2
Cz-wa:
Chca sie wzmocnic jednym zawodnikiem
Wroclaw:
Chca sciagnac dobrego juniora, oddadza Slabonia albo Swidra
Tarnow:
Praktycznie maja sklad, ale kogos szukaja
Bydgoszcz:
Ma sklad, byc moze kogos odda [Fialek, Smith]
Leszno:
Chyba bez zmian

A na rynku nie ma prawie nikogo. Dlatego ewentualne dziury zapchaja zawodnicy z 1 ligi [Kuciapa, Jedrzejak, Hlib]. Pojda zeby sie rozwijac i zarabiac jak Buczek i Sawina.

Pierwsza Liga tez potrzebuje zastrzyku seniorow. Grudziadz, Rzeszow, Ostrow jesli chca walczyc o I czworke/e-lige musza sie wzmocnic. Krosno tez szuka wzmocnien.

Jesli nie dysponuje sie wielka kasa na transfery zwykla logika podpowiada ze nalezy po pierwsze utrzymac co sie ma, po drugie wzmocnic sie sprzetowo.

Jesli ktorys klub z 1 ligi naprawde wylozy kase, jak Gdansk rok temu, to zebysmy pekli nie podskoczymy. Natomiast jesli wszyscy beda na zwyklym poziomie finasowym mamy bardzo realne sznase na wywalczenie awansu.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#881 Postautor: dilucio » 1 listopada 2004, o 15:22

jestem jak najbardziej za bajerskim w lublinie i cos mam dziwne przeczucie ze wzmocni on nasz sklad no ale zobaczymy JA JESTEM NA TAK!!moze sie to niektorym niepodobac ale wali mnie to!! napewno wolalbym go od starucha smitha czy jakiegos dyma czy kogos tam !!

Gość

#882 Postautor: Gość » 1 listopada 2004, o 18:47

Kiedy junior traci status juniora ? kiedy rocznikowo zaczyna 22 lata ?
chodzi mi o to czy wszystcy urodzeni w 1983 r w sezonie 2005 przestają być juniorami ?

Krychs
Senior

#883 Postautor: Krychs » 1 listopada 2004, o 19:00

Tak junior przechodzi do kategorii seniorskiej kiedy jego rocznik zaczyna 22 lata. A więc wszyscy żużlowcy z 1983 r. będą w przyszłym roku seniorami.

Shack
Administrator

#884 Postautor: Shack » 1 listopada 2004, o 19:02

Hollywood pisze:Kiedy junior traci status juniora ? kiedy rocznikowo zaczyna 22 lata ?
chodzi mi o to czy wszystcy urodzeni w 1983 r w sezonie 2005 przestają być juniorami ?

wszyscy

Gość

#885 Postautor: Gość » 1 listopada 2004, o 19:18

skoro tak mówicie to przestają być juniorami :

e-liga :

Robert Miśkowiak
Piotr Åšwiderski
Michał Szczepaniak
Łukasz Stanisławski
Paweł Baran
David Bendzera

1-liga :

Łukasz Romanek
Daniel Jeleniewski
Marian Micał

Po uwzględnieniu odejście Buczkowskiego i Hliba to e-ligi , David Stachyra jest drugim po Rajkowskim (Gorzów) najlepszym juniorem 1ligowym.

Awatar użytkownika
Spider
Kontakt:

#886 Postautor: Spider » 1 listopada 2004, o 19:56

Aby teraz został najlepszym:)
Drużyna Marmy Mojrzeszów w sezonie 2005!!

Obrazek

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#887 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 1 listopada 2004, o 20:11

dilucio pisze:jestem jak najbardziej za bajerskim w lublinie i cos mam dziwne przeczucie ze wzmocni on nasz sklad no ale zobaczymy JA JESTEM NA TAK!!moze sie to niektorym niepodobac ale wali mnie to!! napewno wolalbym go od starucha smitha czy jakiegos dyma czy kogos tam !!

Ja osobiście do Dyma nic nia mam ale do Bajera też :D

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#888 Postautor: fcb » 1 listopada 2004, o 20:30

bkapusta pisze:Rzeszow... - kupe sie gada o wzmocnieniach i kasie od Marnej Foli a ponoc Kuciapa i Baran szukaja nowego klubu, T.Repala tez rozsyla oferty [ale to ponoc tylko wybieg zeby wiecej wyciagnac od Rzeszowiakow;]

skąd wiesz o propozycjach dla Kuciapy i Barana? możesz powiedzieć kto się nimi interesi? :P
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

harry
Trener

#889 Postautor: harry » 1 listopada 2004, o 21:30

ZAPOMNIJCIE O BAJERSKIM. Przede wszystkim cena i forma. Aby dobrze zaczął jeździć trzeba mu zrzucić coś około 20 kg nadwagi. I trzeba to zagwarantować w kontrakcie. A Bajerski, który w wywiadzie mówi o 30% obniżeniu swojej gaży w I lidze z góry zakłada brak jakichkolwiek negocjacji. Facet myśli, że w Ilidze jeżdżą sami kelnerzy( podobnie myślał Franek) i bez wysiłku bedzie trzaskał komplety. A prawda jest taka, że trzeba by mu było postawić bardzo twarde warunki na zarabianie kasy bo skompromitował się w tym sezonie. Jestem pewien, że tak uznany "AS" olałby to. Poza tym obniżka tylko o 30% to i tak kosmiczne pieniądze jak na pierwszą ligę( dla niezorientowanych coś w okolicach Jędrzejaka).

Awatar użytkownika
fLiGiErT_MiSzCz

#890 Postautor: fLiGiErT_MiSzCz » 1 listopada 2004, o 21:42

Rzeszow... - kupe sie gada o wzmocnieniach i kasie od Marnej Foli a ponoc Kuciapa i Baran szukaja nowego klubu, T.Repala tez rozsyla oferty [ale to ponoc tylko wybieg zeby wiecej wyciagnac od Rzeszowiakow;]

skad takie info? :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
toni

#891 Postautor: toni » 1 listopada 2004, o 21:59

harry pisze:ZAPOMNIJCIE O BAJERSKIM. Przede wszystkim cena i forma. Aby dobrze zaczął jeździć trzeba mu zrzucić coś około 20 kg nadwagi. I trzeba to zagwarantować w kontrakcie. A Bajerski, który w wywiadzie mówi o 30% obniżeniu swojej gaży w I lidze z góry zakłada brak jakichkolwiek negocjacji. Facet myśli, że w Ilidze jeżdżą sami kelnerzy( podobnie myślał Franek) i bez wysiłku bedzie trzaskał komplety. A prawda jest taka, że trzeba by mu było postawić bardzo twarde warunki na zarabianie kasy bo skompromitował się w tym sezonie. Jestem pewien, że tak uznany "AS" olałby to. Poza tym obniżka tylko o 30% to i tak kosmiczne pieniądze jak na pierwszą ligę( dla niezorientowanych coś w okolicach Jędrzejaka).

Bajerski bedzie z czasem "jechał " z ceną w dół...
Zaczyna z górnej półki ale zobaczymy co bedzie za miesiąc.
To zawodnik skompromitowany i powinien teraz walczyć o odbudowanie się.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#892 Postautor: czaszka » 1 listopada 2004, o 22:57

Ja jakos nie jestem specjalnie uradowany faktem iz w Lublinie miallby jezdzic Bajerski, a tym bardziej Smith! Nie trzeba nam cwanikow (Bajer) i dziadygow jak Andy. Panna Bajerska swego czasu (jak mnie pamiec nie myli przed sezonem `93) miala ponoc przejsc do Motoru za ówczesny miliard. I nie skorzystala! Teraz nie chce jej tu widziec!! A tłumaczenie ze chce odbudowac forme :lol: śmiech na sali, chce podbudowac stan konta, rozssyła oferty do kolejnych klubów podbijajac stawke. Nie twierdze ze Bajer nie bylby solidnym wzmocnieniem ale ja jakos nie trawie tego człenia. Co do Smitha to moim zdaniem w ogole poroniony pomysł. Mial okazje wykazac sie u nas w II lidze i rok pozniej w I, no i nie powalil mnie swymi wystepami. Chcialbym by w naszym zespole jezdzil Świderski, Słaboń albo Ł. Jankowski - ale wątpliwe zeby ktorys nas zasilil. Obcokrajowiec jak dla mnie - Peter, albo Max.
Dziekuje za uwage :wink:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#893 Postautor: kdsz » 1 listopada 2004, o 23:37

Hollywood pisze:Po uwzględnieniu odejście Buczkowskiego i Hliba to e-ligi , David Stachyra jest drugim po Rajkowskim (Gorzów) najlepszym juniorem 1ligowym.

A Pawel MiesiÄ…c?

Jest jeszcze Sekula z Opola [w II lidze srednia biegopunktowa 1,935], ale Jego nigdy na zywo nie widzialem, wiec nie wiem czy byl taki dobry, czy przeciwnicy tacy beznadziejni
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#894 Postautor: Gelo » 2 listopada 2004, o 00:07

harry pisze:ZAPOMNIJCIE O BAJERSKIM. Przede wszystkim cena i forma. Aby dobrze zaczął jeździć trzeba mu zrzucić coś około 20 kg nadwagi. I trzeba to zagwarantować w kontrakcie. A Bajerski, który w wywiadzie mówi o 30% obniżeniu swojej gaży w I lidze z góry zakłada brak jakichkolwiek negocjacji.

dokladnie to mialem na mysli. Jakby bajerski u nas jezdził powiedziałbym "jak sie nie ma co sie lubi to się lubi co sie ma". To klasowy zawodnik - bez dwóch zdan, ale jego dobra jazda to stara bajka. Bo sezonie ubiegłym, w którym się skompromitował, jego stawki powinny oscylować na poziomie II ligi. Jeżeli probuje się z kimkolwiek targować, to mam nadzieje, że z nasze jstrony żadnej gadki nie będzie. Jestem jednak przekonany, że z czasem trochę zmięknie. A ja i tak uważam, że lepszy byłby Kuciapa. Podejrzewam, ze cena podobna.

harry
Trener

#895 Postautor: harry » 2 listopada 2004, o 00:23

Właśnie przejrzałem bardzo dokładnie Kuciapszczyka i jego dokonania tegoroczne... i szok to zawodnik swojego toru! Na wyjazdach cieniuje aż miło! Jego największe osiągnięcia wyjazdpowe to Gniezno 13+2 i Lublin na kaczmarkowym torze a pozatym wielkie wtopy, po 5-7 punktów. Dlatego nie wiem czym (kim) się tak podniecasz. W Gorzowie dużo lepsze wyniki notowali Trumna i Franek chociażby...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#896 Postautor: bkapusta » 2 listopada 2004, o 00:24

vonmigal pisze:
bkapusta pisze:Rzeszow... - kupe sie gada o wzmocnieniach i kasie od Marnej Foli a ponoc Kuciapa i Baran szukaja nowego klubu, T.Repala tez rozsyla oferty [ale to ponoc tylko wybieg zeby wiecej wyciagnac od Rzeszowiakow;]

skąd wiesz o propozycjach dla Kuciapy i Barana? możesz powiedzieć kto się nimi interesi? :P

Kuciapa rozmawia w ZG i nie jest to zadna tajemnica [czytaj: byl tam w klubie na rozmowach ] natomiast co do Karola todo konca sam niczego nie wiem wiec moze nie bede powtarzal :P
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
fLiGiErT_MiSzCz

#898 Postautor: fLiGiErT_MiSzCz » 2 listopada 2004, o 08:32

ja uwazam bajerskiego za dobrego zuzlowca...ktos napisal ze ma andwage, i co z tego? nawet z taka nadwaga pokonal by bez problemu niejednego 1 ligowca...
Obrazek

Dudi
Junior

#899 Postautor: Dudi » 2 listopada 2004, o 08:46

harry pisze:Właśnie przejrzałem bardzo dokładnie Kuciapszczyka i jego dokonania tegoroczne... i szok to zawodnik swojego toru! Na wyjazdach cieniuje aż miło! Jego największe osiągnięcia wyjazdpowe to Gniezno 13+2 i Lublin na kaczmarkowym torze a pozatym wielkie wtopy, po 5-7 punktów. Dlatego nie wiem czym (kim) się tak podniecasz. W Gorzowie dużo lepsze wyniki notowali Trumna i Franek chociażby...

Oczywiście to był żart z porównaniem Truminskiego i Franka do Kuciapy. Przynajmniej mam taką nadzieję. Kuciapa w Lublinie to jeden z najlepszych pomyslów jeżeli chodzi o skład. Tak jak pisał wielokrotnie Gelo nie chodzi o samo wzmocnienie nas, co o osłabienie Rzeszowa.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#900 Postautor: Gelo » 2 listopada 2004, o 09:11

Właśnie przejrzałem bardzo dokładnie Kuciapszczyka i jego dokonania tegoroczne... i szok to zawodnik swojego toru! Na wyjazdach cieniuje aż miło! Jego największe osiągnięcia wyjazdpowe to Gniezno 13+2 i Lublin na kaczmarkowym torze a pozatym wielkie wtopy, po 5-7 punktów.

Tę wypowiedz mogę wytłumaczyc tylko późną porą i zmęczeniem. Harry - czy jestes pewny ze sledziles wyniki z tego roku?
Dlatego nie wiem czym (kim) się tak podniecasz. W Gorzowie dużo lepsze wyniki notowali Trumna i Franek chociażby...

Nie podniecam sie, bo pryszczaty nie jest w moim typie, tylko0 podchodzę racjonalnie. Co do Gorzowa - chyba strzeliles sobie samobója. Komentarz zbyteczny - oto duzo lepsze wyniki Trumny i Franka :D :
faza zasadnicza:
Maciej Kuciapa - 8 (3,3,2,w,-) - Mariusz Franków 2 (0,1,0,-,1) :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
playoffy:
Maciej Kuciapa 9 (2,2,2,1,2) - Sebastian Trumiński 8 (2,1,1,1,3)/Mariusz Franków 10 (3,2,2,2,1) - dodam, że w meczu z nami Gorzów jechał w krajowym składzie i bez Palucha, a Kuciapa jechał z kontuzją.
ps. Skoro 5-7 punktów na wyjazdach nazywasz wtopami, to w takim razie, pokaż mi u nas jednego zawodnika który nie wtapiał?