Sponsor 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#76 Postautor: Łoptymista » 1 listopada 2004, o 18:26

grzesieck pisze:
Cysiek pisze: Jeśli chodzi o Pana Paszkiewicza to jak juz by cos mówił to raczej o Motorze którego jest prezesem a nie zuzlu wiec myślcie racjonalnie !!

nie ty z nim rozmawiales wiec zamilcz.

A co może ty ucinasz sobie pogaduchy z panem Waldkiem P. o sporcie. Nawet jeśli... to co to za gadanie "zamilcz". Nazwać je chamstwem byłoby eufemizmem więc następnym razem daruj sobie takie teksty. To jest forum i jak ktoś chce napisać więc niech pisze.
A jesli chodzi o Perłę to jej decyzja o zwiazaniu się z Górnikiem pewno wywołała głośny jęk rozpaczy we wszystkich klubach na Lubelszczyźnie. Każdy chciałby mieć takiego sponsora.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#77 Postautor: bkapusta » 1 listopada 2004, o 19:10

Piotrbaz pisze:
-Tż Playboy Lublin
-Tz Microsoft Lublin
-Tż Idea Lublin

to tylko niektore propozycje ;]
mi osobiscie najlepiej pasuje playboy. ;]
tak na powage to niestety lublin jest dziura i o dobrego sponsora do zuzla cholernie ciezko.. rozumiem pikła nozna bo nie trzeba tyle kasy pakowac...

moje propozycje :

Tż Zdzichtex Lublin
Tż Zakłady Mięsne Końskowola Lublin
Tż brak sponsora Lublin

:mrgreen:

Bez zartow, sami powazni ludzie na forum mozemy rozmawiac szczerze.

PILKA nie jest tansza od ZUZLA. Aby utrzymac klub w ekstralidze zuzlowej potrzeba kwoty okolo 4-6M.. w nodze ta kwota jest klika razy wyzsza [WISLA ma budzet ponad 40M]. It o jaki poziom tej ekstraklasy zuzlowej.. sama czolowka swiatowa.. liga numer jeden.. no numer dwa na swiecie. A noga? Bez gwiazd formatu swiatowego, i tylko z litosci nie sprawdze na ktorym miejscu nasza liga jest w swiecie;]

Sponsorzy wykladaja w noge kase tylko i wylacznie dlatego ze o wiele wiecej ludzi oglada ja w TV.. Taka prawda... W ogolnopolskich gazetach pisze sie nawet o 4 lidze, w telewizji pokazuja 1 i 2 lige oraz puchary i rozgrywki miedzynarodowe... Noga jest wszechobecna w mediach. Zuzel nie. I to przemawia do sponsorow.

Natomiast nalezy raz na zawsze skonczyc z mitem ze ZUZEL jest sportem drozszym od NOGI. Owszem jesli go sam chcesz uprawiac to zakup motocykla to wiecej niz kupno pilki.. Ale jesli chcesz prowadzic druzyne to utrzymanie dwudziestukliku darmozjadow w polskiej II lidze wyjdzie cie tyle ile utrzymanie DMP z swiatowymi gwiazdami na zuzlu.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#78 Postautor: fcb » 1 listopada 2004, o 20:43

1.chciałbym żeby się ktos z zarządu wypowiedizał, sądze że wy też
2. jako sponsora startegicznego proponuję bar "u grzecha" na jesiennej, ten bar to siedziba żuli z całych bronowic, chleją ponad rosyjską przeciętną i sądze że gdyby objęli sponsorowanie na stadionie "siwucha" była by dostępna na każdym sektorze :P :P :P
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

harry
Trener

#79 Postautor: harry » 1 listopada 2004, o 21:12

Piotrbaz pisze: rozumiem pikła nozna bo nie trzeba tyle kasy pakowac...

:

Łech, łech, łech Motor piłkarski miał w tym roku większy budżet od TŻ żużlowego i to minimum o 10-20%. Bez komentarza.
Co do bajek Paszkiewicza to jest dokładnie tak jak w kawale o Radiu Erewań: Podobno rozdają Wołgi na Placu Czerwonym. Nie Wołgi a rowery, nie na Placu Czerwonym a na Arbacie i nie rozdają a kradną.
W rozmowach z Perłą to TŻ zaproponował nazwę drużyny Perła Lublin ale nie spotkało się to z entuzjazmem i pieniądze też były zupełnie inne. O panu Paszkiewiczu nikt nic nie wspominał więc prawdopodobnie coś mu się przyśniło i pomyślał że to prawda.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#80 Postautor: boxing » 1 listopada 2004, o 22:14

Sugestia do osob zwiazanych z klubem: kiedys na tym forum pojawilo sie zdanie, ze potencjalny sponsor musi byc nie tylko majetny, ale musi tez byc pasjonatem zuzla, bo reklame z tego sportu ma co najwyzej srednia. Jest pewna kandydatura spelniajaca w duzym stopniu te kryteria. Jeden z najbogatszych Polakow, pasjonat sportu i motoryzacji i jego firmy juz w roznym stopniu wspomagaly sport, ale jeszcze chyba nigdy nie zuzel. Ten czlowiek to MICHAL SOLOWOW - ten sam, ktory startuje w rajdach samochodowych! Nalezy do niego m.in. ECHO INVESTMENT, CERSANIT, BARLINEK. Jego firmy sponsorowaly juz sport (m.in. koszykarze chyba z Kielc wystepowali jako Cersanit), ale fakt, ze Solowow sam wystartowal w rajdach samochodowych swiadczyc moze nie tylko o potrzebie adrenaliny i pewnej dozie szalenstwa, ale tez o pasjonowaniu sie sportami motorowymi. Podobno nawet zrezygnowal z szefowania radom nadzorczym Echa i Cersanitu, aby wiecej potrenowac przed rajdami. Swiadczy to moze o tym, ze spelnil sie jako biznesmen i szuka w inny sposob samorealizacji. Niczym nie ryzykujemy - gdyby udalo sie dotrzec do Solowowa i zaproponowac mu zabawe w dzialacza sportowego? Oczywiscie, oprocz wejscia do zarzadu czy rady klubu samego Solowowa byloby milo, gdyby weszly wraz nim jego pieniadze :D Zainteresowanych kim jest Michal Solowow odsylam do wrzesniowego numeru "Profitu". Pewnie, ze dotarcie do niego moze okazac sie trudne, z pewnoscia nie siedzi w gabinecie w oczekiwaniu, na kogo by wydac pieniadze, ale dostrzegam pewna szanse, aby pozyskac go jako istotnego sponsora. Przeciez to takze milosnik sportowych koni mechanicznych czyli pokrewna dusza - moze zatem uda sie znalezc wspolna plaszczyzne i osiagnac porozumienie? Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#81 Postautor: motorlublin » 1 listopada 2004, o 22:20

Moim skromnym zdaniem najbardziej niewykorzystanÄ… FIRMÄ„ w Lublinie jest ELDORADO!!!
Ogromny kapitał i możliwości! Stokrotka i Groszek powinny być lepiej reklamowane...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#83 Postautor: Cz@rek » 1 listopada 2004, o 23:56

boxing pisze:Sugestia do osob zwiazanych z klubem: kiedys na tym forum pojawilo sie zdanie, ze potencjalny sponsor musi byc nie tylko majetny, ale musi tez byc pasjonatem zuzla, bo reklame z tego sportu ma co najwyzej srednia. Jest pewna kandydatura spelniajaca w duzym stopniu te kryteria. Jeden z najbogatszych Polakow, pasjonat sportu i motoryzacji i jego firmy juz w roznym stopniu wspomagaly sport, ale jeszcze chyba nigdy nie zuzel. Ten czlowiek to MICHAL SOLOWOW - ten sam, ktory startuje w rajdach samochodowych! Nalezy do niego m.in. ECHO INVESTMENT, CERSANIT, BARLINEK. Jego firmy sponsorowaly juz sport (m.in. koszykarze chyba z Kielc wystepowali jako Cersanit), ale fakt, ze Solowow sam wystartowal w rajdach samochodowych swiadczyc moze nie tylko o potrzebie adrenaliny i pewnej dozie szalenstwa, ale tez o pasjonowaniu sie sportami motorowymi. Podobno nawet zrezygnowal z szefowania radom nadzorczym Echa i Cersanitu, aby wiecej potrenowac przed rajdami. Swiadczy to moze o tym, ze spelnil sie jako biznesmen i szuka w inny sposob samorealizacji. Niczym nie ryzykujemy - gdyby udalo sie dotrzec do Solowowa i zaproponowac mu zabawe w dzialacza sportowego? Oczywiscie, oprocz wejscia do zarzadu czy rady klubu samego Solowowa byloby milo, gdyby weszly wraz nim jego pieniadze :D Zainteresowanych kim jest Michal Solowow odsylam do wrzesniowego numeru "Profitu". Pewnie, ze dotarcie do niego moze okazac sie trudne, z pewnoscia nie siedzi w gabinecie w oczekiwaniu, na kogo by wydac pieniadze, ale dostrzegam pewna szanse, aby pozyskac go jako istotnego sponsora. Przeciez to takze milosnik sportowych koni mechanicznych czyli pokrewna dusza - moze zatem uda sie znalezc wspolna plaszczyzne i osiagnac porozumienie? Pozdrawiam :D

To dobry Kierunek :!: Tym bardziej że ECHO bardzo chce wejść na lubelski
rynek :!: No i Kielce nie mają żużla i są w miare blisko.Jest tam kilka
dużych firm jak MITEX(ma oddział w Lublinie),które szukają kontraktów
i co za tym idzie reklamy poza swojÄ… siedzibÄ….

harry
Trener

#84 Postautor: harry » 2 listopada 2004, o 00:06

motorlublin pisze:Moim skromnym zdaniem najbardziej niewykorzystanÄ… FIRMÄ„ w Lublinie jest ELDORADO!!!
Ogromny kapitał i możliwości! Stokrotka i Groszek powinny być lepiej reklamowane...

Ta firma absolutnie nie jest zainteresowana sportem i żużlem.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#86 Postautor: motorlublin » 2 listopada 2004, o 11:00

harry pisze:
motorlublin pisze:Moim skromnym zdaniem najbardziej niewykorzystanÄ… FIRMÄ„ w Lublinie jest ELDORADO!!!

Ta firma absolutnie nie jest zainteresowana sportem i żużlem.

To wiem doskonałe i boleję nad tym.Właścieciele są "jehowi"...

Cysiek
Kontakt:

#87 Postautor: Cysiek » 2 listopada 2004, o 11:39

grzesieck nie pisz do mnie zamilcz !! pozatym Ty z nim rozmawiałeś ze wiesz ? Ja znam bardzo dobrze jego syna spoko typ i Pana W tez poznałem i rozmawiałem na rózne tematy dlatego uważam ze jak by szukał sponsora do dla siebie nie dla zuzla !! drugi w kolejnosci na sercu lezy mu pewnie Montex!!
Był Będzie Jest Montex Lublin MKS !!!
TŻ z Lublina najlepsza w Polsce drużyna !!

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#89 Postautor: yamahaR1 » 2 listopada 2004, o 12:31

a ja właśnie wyczytałem że szejk Bahrajnu chce budować skocznie narciarską za pół mld dolarów i chce żeby były tam rozgrywane zawody. Może by go tak zainteresować żużlem i podesłać jakąś oferte lekkiego sponsoringu. Pewnie z milion dolców to on rocznie gubi bo mu z kieszeni takie drobne wypadają :lol: :lol: Dla naszego budżetu byłoby to lekkie wzmocnienie

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#90 Postautor: grzesieck » 2 listopada 2004, o 13:10

Cysiek pisze:grzesieck nie pisz do mnie zamilcz !! pozatym Ty z nim rozmawiałeś ze wiesz ? Ja znam bardzo dobrze jego syna spoko typ i Pana W tez poznałem i rozmawiałem na rózne tematy dlatego uważam ze jak by szukał sponsora do dla siebie nie dla zuzla !! drugi w kolejnosci na sercu lezy mu pewnie Montex!!

a gdzie ja napisalem ze to ON szukal sponsora dla TŻ-u? On tylko mowi ze TŻ mogl sie zwiazac z Perłą ale zarząd dał dupy i nic z tego nie wyszlo...przeciez logiczne ze to nie on nam szukal sponsora :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Cysiek
Kontakt:

#91 Postautor: Cysiek » 2 listopada 2004, o 18:16

no wiesz jeslli perła by chciała wejsc w sponsoring klubu to sadze ze by sie dogadali i pewnie klub by poszedł na jakies ustepstwa chyba ze perła zrobiła cos takiego ze kadała z tz a potem dogadała sie z górnikiem i zeby nie było głupio odwówic tz postawili takie warunki których klub nawet jak by poszedł na ustepstwa nie mógł spełnic i rozmowy zakonczyły sie fiaskiem
Był Będzie Jest Montex Lublin MKS !!!

TŻ z Lublina najlepsza w Polsce drużyna !!

Awatar użytkownika
Pietter
Szkółkowicz

#92 Postautor: Pietter » 2 listopada 2004, o 18:19

TÅ» Nike CCC Lublin

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#94 Postautor: grzesieck » 2 listopada 2004, o 18:43

Jak widze nikt nie moze zrozumiec tego co napisalem oprocz Gawrzyka... wiec moze sprobuje jasniej:

1. Paszkiewicz mowi ze Perła była zainteresowana sponsorowaniem TŻ-u
2. Dawała 8mln zł, w przypadku awansu zwiekszała to do 12 mln
3. Kontrakt mial obowiazywac 3 lata
4. Perła chciała aby druzyna nazywa sie Perła Lublin a w miejscu koziołka na plastronie pojawiło sie logo Perły
5. TŻ sie nie zgodzil i odrzucił propozycje

To w takim duzym skrocie. Mam nadzieje ze jasno i przejrzyscie.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#96 Postautor: grzesieck » 2 listopada 2004, o 19:03

6. Jest to mega bzdurÄ… 8)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#97 Postautor: Cz@rek » 2 listopada 2004, o 19:15

Tylko ostatni kretyn mógłby uwierzyć w takie bajki :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#99 Postautor: Smirnek » 3 listopada 2004, o 13:29

czemu moj post zostal usuniety?

Czarek
Trener

#100 Postautor: Czarek » 3 listopada 2004, o 14:10

Do realizacji umowy nie doszło, bo punkt 7 brzmiał:
Każdy zawodnik zobowiazany jest do wypicia 5 piw Perła przed każdym spotkaniem
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.