Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Siwek Patataj

#1051 Postautor: Siwek Patataj » 8 listopada 2004, o 13:19

Hollywood pisze:
hollywood, jestes chumanistÄ…?

Zgadza sie jestem humanistą , takie mam wykształcenie :D

Co do składu .....

Zatrzymać Karlsona , Frankie do Piły.
Ściągnąć Świderskiego i Bajerskiego i nikt nam nie fiknie !

Także optuję za takim rozwiązaniem. W miejsce Bajerskiego chętnie też widziałbym Słabonia, ale Bajerski (mimo mojej niewielkiej sympatii do tego zawodnika), gwarantowałby chyba pokaźniejszą zdobycz punktową.

pzdr.
lucki73

Gość

#1052 Postautor: Gość » 8 listopada 2004, o 13:25

Krzysztof Słaboń ma ważny kontrakt ze Spartą Wrocław.
Rusko mógłby sie okazać dobrym wujekiem , wypożyczając Świderskiego do Lublina.Mam nadzieje że wpadnie mu myśl do głowy po co uzbrajać e-ligowego rywala , i Świder trafi do 1-ligi.
Bajerski napewno jezdziłby na poziomie Śledzia z sezonu 2003 i początku 2004 czyli zapewno trzaskałby po 8-10 ptk w meczu.
Takie rozwiązanie byłoby najlepsze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1053 Postautor: Gelo » 8 listopada 2004, o 13:42

Bajerski napewno jezdziłby na poziomie Śledzia z sezonu 2003 i początku 2004 czyli zapewno trzaskałby po 8-10 ptk w meczu.

Na pewno to Kopernik umarł. Ja nie mam takiej pewności za grosz, bo niby na jakiej podstawie. Uważam jednak, że jakby nie udało się ściągnać kogoś naprawdę solidnego, to mozna sprobować z Bajerem (oczywiscie na korzystnych dla klubu warunkach finansowych). Traktowałbym to jednak jako deskę ratunku, bo wzmocnić się trzeba a nie bardzo jest kim.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#1054 Postautor: Lublin_Fan » 8 listopada 2004, o 13:46

Gawrzyk pisze:A kto zagwarantuje, że jak przyjdzie Stojan (mym zdaniem dobra kandydatura) to będzie jeździł lepiej od Franka, a Franek będzie tak beznadziejny jak w tym roku ? Bo już bardziej chyba beznadziejnym być nie można.

Z akcentem na słowo "chyba". Zacząć trzeba od tego, że nikt niczego nie gwarantuje. Również nie ma gwarancji na to, że Franków będzie jeździł lepiej.
Nie ulega wątpliwości, że to jest dobry zawodnik. Ale przez cały sezon nie dał nam powodu do tego, żeby mu zaufać.

Można zrobić dobry wynik posiadając nawet przeciętnych zawodników, ale nich to będą poważni ludzie. Wielu kibiców błednie rozumuje słowo "profesjonalista". Profesjonalistą nie jest każdy zawodnik, który dzięki fartowi zdobywa dużą ilość punktów. Profesjonalista to żużlowiec, który poważnie podchodzi do swoich obowiążków i można mu zaufać, że zrobi wszystko co w jego mocy, aby spełnić pokładanie w nim nadzieje. I właśnie za takimi zawodnikami jestem.
Stąd również moje zdanie, że w tym klubie zawsze będą jakieś kadrowe przepychanki i nieporozumienia jeśli lokomotywa TŻ Lublin będzię ciągnąć takie wagoniki jak Mordel, Trumiński, Jeleniewski czy Franków.

Pozdr.

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#1055 Postautor: KubuÅ› » 8 listopada 2004, o 14:17

Ja bym przedluzyl kontrakt z Frankiem po co kombinowac ze Stojanowskim czy jakims innym skoro on moze jezdzic tak samo jak Mariusz w tym sezonie. Trzeba zakontraktowac jednego seniora ktory bedzie liderem ale nie przecietnych zawodnikow z I ligi.

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#1056 Postautor: fcb » 8 listopada 2004, o 14:25

a co słychać u węgrzyka?
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

maloh
Szkółkowicz

#1057 Postautor: maloh » 8 listopada 2004, o 14:30

tak piszecie że Franków miał już za sobą te najgorsze starty i teraz będzie tylko lepiej - a skąd ta pewność ? w gdańsku przez kilka lat tak mówiono o Fajferze, a ten odpałacał sie 3 dobrymi meczami w sezonie i to wszystko :)
W E-lidze brak zawodników też, więc nie takie to przesądzone że Świderski czy Słaby trafią do 1 ligi, może przyjedzie prezes z jakiegoś miasta, dogada sie z panem R. i po ptakach ?
a co z Karlssonem ? chcecie go czy już nie ?

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#1058 Postautor: jas » 8 listopada 2004, o 15:31

nie mam watpliwosci, ze przy obecnej posusze wsrod zawodnikow Åšwiderski nie mialby problemow z angazem w e-lidze, ale licze na to, ze Rusko nie bedzie chcial wzmacniac swoich rywali i zdecyduje sie wypozyczyc Piotrka do 1 ligi. i nie ukrywm, ze on jest moim faworytem do wzmocnienia naszego skladu.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1059 Postautor: grzesieck » 8 listopada 2004, o 15:55

jas pisze:nie mam watpliwosci, ze przy obecnej posusze wsrod zawodnikow Åšwiderski nie mialby problemow z angazem w e-lidze, ale licze na to, ze Rusko nie bedzie chcial wzmacniac swoich rywali i zdecyduje sie wypozyczyc Piotrka do 1 ligi. i nie ukrywm, ze on jest moim faworytem do wzmocnienia naszego skladu.

Hollywood pisze:Rusko mógłby sie okazać dobrym wujekiem , wypożyczając Świderskiego do Lublina.Mam nadzieje że wpadnie mu myśl do głowy po co uzbrajać e-ligowego rywala , i Świder trafi do 1-ligi.

Mhm...coz za zgodnosc :wink: Wystarczy przerzucic pare postow w gore Jasiu;]

Åšwiderski jest rowniez moim faworytem do wzmocnienia TÅ»-u, wydaje mi sie ze dosyc dobrze uklada sie wspolpraca miedzy SpartÄ… i TÅ»-em, cide wypozyczenia Sledzia i Dadosa, wiec czemu by tak nie sprobowac po raz trzeci...moze tym razem byloby to korzystniejsze posuniecie niz w przypadku Rybki i Dadiego... :roll:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Spider
Kontakt:

#1060 Postautor: Spider » 8 listopada 2004, o 15:56

maloh pisze:tak piszecie że Franków miał już za sobą te najgorsze starty i teraz będzie tylko lepiej - a skąd ta pewność ? w gdańsku przez kilka lat tak mówiono o Fajferze, a ten odpałacał sie 3 dobrymi meczami w sezonie i to wszystko :)
W E-lidze brak zawodników też, więc nie takie to przesądzone że Świderski czy Słaby trafią do 1 ligi, może przyjedzie prezes z jakiegoś miasta, dogada sie z panem R. i po ptakach ?
a co z Karlssonem ? chcecie go czy już nie ?
No to jeśli ma mieć gorzej to chyba, że będzie jeździć na motorze Kosińskiego. Przypomnijcie sobie jak przyszedł do nas Knapp. Wcześniej był jednym z lepszych zawodników w lidze. A jak do nas przylazł to robił cienkie punkty. Teraz wyrósł na lidera drużyny. To samo może być z Frankowem ale nie mowie, że bedzie.
Drużyna Marmy Mojrzeszów w sezonie 2005!!
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1062 Postautor: Łoptymista » 9 listopada 2004, o 09:03

Czyżby uciekł nam Karol Baran. Oto co wyczytałem na rzeszowskim forum:
" Jak się nieoficjalnie dowiedziliśmy, w przyszłym sezonie nowym nabytkiem beniaminka żużlowej ekstraklasy zostanie wychowanek rzeszowskiej Stali 23-letni Karol Baran. Gdańscy działacze są już po konkretnych negocjacjach z rzeszowianinem. W minionym sezonie Baran zaliczał się do najskuteczniejszych jeźdźców Marmy Rzeszów. Wcześniej odrzucił ofertę Sipmy Lublin. Jego odejście będzie stanowić spore osłabienie rzeszowskiej drużyny."

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1063 Postautor: $korzen$ » 9 listopada 2004, o 09:29

No ja bym sie nad Baranem bardzo zastanowil, fakt jest jozkiem :) ale zauwazcie ze z sezonu na sezon prezentuje sie coraz lepiej.Jest jeszcze mlody, a jak jezdzi na naszym torze to chyba nikomu mowic nie musze. Ale niestety bedzie trudno, podkpic chce go Gdansk, a i Rzeszow napewno zrobi wszystko zeby go u siebie zatrzymac.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#1064 Postautor: ravajas » 9 listopada 2004, o 10:07

Łoptymista pisze:Czyżby uciekł nam Karol Baran.."

nie, pewnie, chodziło im, ze w zeszłym sezonie nam uciekł. Bo rok temu prowadzone były rozmowy TŻ z Baranem, ale wybrał Rzeszów

pozdrawia:
Rafał Borowski

maloh
Szkółkowicz

#1065 Postautor: maloh » 9 listopada 2004, o 10:19

Pecyna jest do wzięcia ?
pierwsze słysze ! ma kontrakt na przyszły rok i nawet prezes mówił że ma nadzieje że sie Krzysiek odbuduje - więc do skreślenia 8)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1066 Postautor: grzesieck » 9 listopada 2004, o 13:00

Gawrzyk pisze:Jako, że strasznie mi sie dzis nudzilo to zrobile liste zawodnikow ktorzy są jeszcze do wyciagniecia.

Wrocław
Słaboń

Toruń
Kosciecha

Słaboń ma chyba wazny kontrakt we Wrocławiu wiec wchodzi w gre tylko jako wypozyczenia...

2 dni temu przegladzuzlowy.pl podal info ze Kosciecha podpisal juz w Gdańsku...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Krychs
Senior

#1067 Postautor: Krychs » 9 listopada 2004, o 14:25

grzesieck pisze: 2 dni temu przegladzuzlowy.pl podal info ze Kosciecha podpisal juz w Gdańsku...

Kościecha jeszcze nie podpisał z Gdańskiem. Dzisiaj mieli uchwalić tam dopiero budżet. Z Kościechą mają zacząć rozmawiać jeszcze w tym tygodniu. Ale łasi się też na niego Toruń.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#1068 Postautor: Jinxsior » 9 listopada 2004, o 14:38

Szombierski ma kontrakt z Rybnikiem wiec takze odpada.
Jesli chodzi o Barana,bardzo bym sie cieszyl gdyby trafil do Gdansk.
W przyszlym roku bede kibicował Wybrzezu wiec takie wzmocnienie pewnie by im sie przydalo(jak narazie z glosnych wypowiedzi prezesow Gdanska o kompletowaniu extra skladu wychodzi tyle co u Jozkow)I po drugie zdecydowane oslabienie potencjalnego rywala jakim jest Rzeszow.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1069 Postautor: istred » 9 listopada 2004, o 14:48

W Gdańsku w klubie podobno odcięli wodę :D
Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale jeśli rzeczywiście tak jest to nie dzieje się tam najlepiej...

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#1070 Postautor: KubuÅ› » 9 listopada 2004, o 14:49

Kosciecha nie podpisal jeszcze z nikim kontraktu ale w tym tygodniu na rozmowach w Toruniu byl menager Kostka i podobno ma jeszcze rozmawiac z dzialaczami Apatora w nastepnym tygodniu.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1071 Postautor: grzesieck » 9 listopada 2004, o 15:22

$Kuba$ pisze:

Kosciecha nie podpisal jeszcze z nikim kontraktu ale w tym tygodniu na rozmowach w Toruniu byl menager Kostka i podobno ma jeszcze rozmawiac z dzialaczami Apatora w nastepnym tygodniu.

ok ok, poprostu czytalem ze podpisal, no ale skoro nie to nie, nie chcialem nikogo wprowadzic w blad :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1072 Postautor: Talib » 9 listopada 2004, o 15:34

"W Gdańsku w klubie podobno odcięli wodę
Nie wiem ile w tym jest prawdy, ale jeśli rzeczywiście tak jest to nie dzieje się tam najlepiej..."

W Gdańsku po prostu Lotos zwleka z podpisaniem umowy sponsorskiej na rok 2005 i póki co nie zamierza się spieszyć.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#1075 Postautor: Ar2rB » 9 listopada 2004, o 19:02

Gawrzyk pisze:A żużlowcom totalnie coś się rzuciło na głowy. Pewien zawodnik z czuba polskiej pierwszej ligi podniósł swe wymagania o 150% :!: :!: :!:

dlatego nadzedł już najwyższy czas na wprowadzenie w życie możliwości zakontraktowania dowolniej ilości żużlowców z UE. Niektorym polskim "gwiazdom" już sie w du.... poprzewracało :(.