Skład na sezon 2005

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#1151 Postautor: grzesieck » 12 listopada 2004, o 20:49

jas pisze:
boxing pisze: a nie "przywozic silnik w reklamowce" jak ktos zartobliwie napisal o Hansie Andersenie

tak nikt nie napisal o Andersenie, ale tak zrobil niejaki Craig Boyce. silnik ten oczywiscie sie zatarl. a startowal wtedy ten Australijczyk w klubie od lat slynacym ze swietnych obcokrajowcow. w ....... Rzeszowie :lol: .

a jesli chodzi o Norrisa to jakos mnie ta kandydatura nie przekonuje. po Piotrze synu Karola plakac nie bede, priorytetem wydaje mi sie zarudnienie dobrego seniora (Swiderski), a obco moglby byc Matej Zagar.

Tak jak Boyce podstapil takze kiedys Jason Lyons za czasow startow w Polonii Piła oraz chyba Shane Parker jak jezdzil w Bydgoszczy.

A o tym ze nikt tak nie napisal o Andersenie to sie mylisz:

http://www.zuzel.info/viewtopic.php?t=1442 --> pierwszy post w temacie
METHANOL ADVENTURE TEAM

JAG
Senior

#1152 Postautor: JAG » 12 listopada 2004, o 22:04

jas pisze:a obco moglby byc Matej Zagar.

też bym nie miała nic przeciwko ale o ile dobrze pamiętam to Zagar nie jest zainteresowany startami w najbliższym sezonie w lidze polskiej

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1153 Postautor: boxing » 12 listopada 2004, o 22:06

Talib pisze:Obyście mieli rację. Ja boję się, że skończy się na 2 obcokrajowcach. Ciekawi mnie tylko w jaki sposób ograniczony zostanie udział większej ich ilości w meczu, tak aby nie naruszać unijnych przepisów.

Moze bedzie tak ze w meczu bedzie mogla startowac dowolna ilosc zawodnikow z Unii Europejsckiej pod warunkiem ze Polakow bedzie co najmniej 5 :D :D :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1154 Postautor: boxing » 12 listopada 2004, o 22:16

jas pisze:
boxing pisze: a nie "przywozic silnik w reklamowce" jak ktos zartobliwie napisal o Hansie Andersenie

tak nikt nie napisal o Andersenie, ale tak zrobil niejaki Craig Boyce. silnik ten oczywiscie sie zatarl. a startowal wtedy ten Australijczyk w klubie od lat slynacym ze swietnych obcokrajowcow. w ....... Rzeszowie :lol: .

a jesli chodzi o Norrisa to jakos mnie ta kandydatura nie przekonuje. po Piotrze synu Karola plakac nie bede, priorytetem wydaje mi sie zarudnienie dobrego seniora (Swiderski), a obco moglby byc Matej Zagar.

Dla mnie obco nr 1 bylby Loramski ale musimy poszukac tez jakiejs alternatywy bo jak wiecie zawodnicy typu Loram czy Karlsson na brak ofert narzekac nie moga. Dlatego wlasnie napisalem o Davidzie Norrisie. Co do Zagara to mysle ze to swietny bardzo perspektywiczny zawodnik i tez juz pare razy pisalem ze chetnie bym go u nas widzial. Ostatnio nawet Wroclaw sie nim interesowal. Problem jest tylko jeden ale bardzo istotny: nie tyle chodzi o brak zainteresowania nasza liga ile o fakt, ze brytyjska druzyna Zagara jezdzila mecze w niedziele. O ile sie to nie zmieni to bylby on raczej za malo dyspozycyjny jak na podstawowego "obco" w zespole. Pozdrawiam :D
P.S. Wlasnie przejrzalem srednie z ligi szwedzkiej i dunskiej i nie zauwazylem tam Norrisa czyli gosc sie nie przepracowuje. Za to niezle pojechal w GP Wielkiej Brytanii, w Druzynowym Pucharze Swiata no i ta srednia z ligi angielskiej...Zdecydowanie dopisuje D.NORRISa do listy na ktorej sa M.LORAM P.KARLSSON M.MAX J.JENSEN
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2004, o 00:05 przez boxing, łącznie zmieniany 1 raz.

Gość

#1155 Postautor: Gość » 12 listopada 2004, o 22:25

Kuciapszaczak podpisał , to nawet dobra wiadomość , nie ma nic piekniejszego jak łzy w jego oczach po przegranym meczu z Lublinem.
W sezonie 2005 dostÄ…pi tego uczucia ponownie.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#1156 Postautor: boxing » 13 listopada 2004, o 00:28

10,88 Leigh Adams  22  10,88 6
 10,58 Jason Crump  16  10,58 6
 9,80 Mark Loram  22  9,80 5
 9,45 David Norris  23  9,45 4
 9,24 Michael Max  23  9,24 5
 9,06 Greg Hancock  18  9,06 6
 8,91 Nicki Pedersen  19  8,91 5
 8,81 Andreas Jonsson  20  8,81 5
 8,73 Ryan Sullivan  19  8,73 6
 8,38 Scott Nicholls  18  8,38 6
 7,97 Bjarne Pedersen  28  7,97 3
 7,96 Hans Andersen  23  7,96 4
 7,80 Lee Richardson  18  7,80 5
 7,55 Antonio Lindback  26  7,55 1
W czolowce ligi angielskiej az 3 zawodnikow ktorzy nie sa stalymi uczestnikami GP i to na miejscach 3,4,5

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1157 Postautor: Talib » 13 listopada 2004, o 10:10

Właśnie przeglądam sobie różne żużlowe strony, Kuciapa w Rzeszowie, Brhel w Opolu, a w Lublinie Stachyra, Kępa i jakoś nikt nie napisze, że ważny kontrakt ma cały czas stranieri Atilla Stefani :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1158 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 10:44

Mam pytanie i proszę nie traktować tego w kategoriach żartu. Czy wobec braku zawodników do wzięcia (już) nie wartoby było przeprosić się ze Śledziem? Moje pytanie bierze się stąd, ze jakby nie było jest lepszy od Franka, Trumińskiego, Mordela i Jeleniewskiego razem wziętych. Busa już ma, wiec moze tym razem kupiłby motocykle...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1159 Postautor: bkapusta » 13 listopada 2004, o 10:45

Talib pisze:Właśnie przeglądam sobie różne żużlowe strony, Kuciapa w Rzeszowie, Brhel w Opolu, a w Lublinie Stachyra, Kępa i jakoś nikt nie napisze, że ważny kontrakt ma cały czas stranieri Atilla Stefani :)

Bo chyba nie ma.

Kontrakt Wegra przwidywal rozwiazanie go [z samej mocy umowy] jezeli zawodnik nie osiagnie sredniej biegowej powyzej jakiejs tam wartosci. Jak wiadomo sredniej nie ma bo ie jezdzil. Kontrakt ex lege przetsaje wiazac strony.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1160 Postautor: bkapusta » 13 listopada 2004, o 10:46

Gelo pisze:Mam pytanie i proszę nie traktować tego w kategoriach żartu. Czy wobec braku zawodników do wzięcia (już) nie wartoby było przeprosić się ze Śledziem? Moje pytanie bierze się stąd, ze jakby nie było jest lepszy od Franka, Trumińskiego, Mordela i Jeleniewskiego razem wziętych. Busa już ma, wiec moze tym razem kupiłby motocykle...

Piles?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1161 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 10:48

Piles?

a masz inne propozycje?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1163 Postautor: bkapusta » 13 listopada 2004, o 10:56

Gelo pisze:
Piles?

a masz inne propozycje?

Tak...

Np. napij sie

A tak na serio wszystko zalezy od kasy. Jak widac tej u nas w klubie jak na lekarstwo wiec skoro nie mozemy miec mega budzetu zachowajmy chociaz resztki godnosci. Darek raz juz sie popisial? A co jesli zrobi tak ponownie?

Pozatym nie wyobrazam sobie zadnego dzialacza z Lublina ktory by pojechal do Darkai prosil go o powrot. Ja przynajmniej na ich miejscu juz wolal bym sie podac do dymisji.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Michael

#1164 Postautor: Michael » 13 listopada 2004, o 10:58

Darek to juz rozdzial zamkniety raczej. Sam tak mowil kiedys w wywiadzie on sam.
Ale faktycznie nie ma juz praktycznie kogo dobrego brac. Nawet nasi krajowcy nic nie podpisali (u nas).
Nie wiem co nasi dzialacze robia na co czekaja

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1165 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 11:04

Tak...

Np. napij sie

Jezeli to miało byc smieszne to słabo wypadles
Pozatym nie wyobrazam sobie zadnego dzialacza z Lublina ktory by pojechal do Darkai prosil go o powrot. Ja przynajmniej na ich miejscu juz wolal bym sie podac do dymisji.

E tam - prosić nikt nie musi - Śledź ma karę i raczej jej nie zaplaci. Uważam, ze wobec zaistnialej sytuacji (sprzątnięcie nam sprzed nosa wszystkiego co wartościowe) Śledź nie jest złą opcją. Jest lepszy od Grzegorza Rempały, zapewne Bajerskiego i zawodnikom im podobnych.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#1166 Postautor: Talib » 13 listopada 2004, o 11:05

"Bo chyba nie ma.

Kontrakt Wegra przwidywal rozwiazanie go [z samej mocy umowy] jezeli zawodnik nie osiagnie sredniej biegowej powyzej jakiejs tam wartosci. Jak wiadomo sredniej nie ma bo ie jezdzil. Kontrakt ex lege przetsaje wiazac strony."

"Darek to juz rozdzial zamkniety raczej. Sam tak mowil kiedys w wywiadzie on sam. "

A szkoda, bo siła uderzeniowa drużyny byłaby gotowa :).

"Śledź nie jest złą opcją. Jest lepszy od Grzegorza Rempały, zapewne Bajerskiego i zawodnikom im podobnych."

No właśnie.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1167 Postautor: bkapusta » 13 listopada 2004, o 11:09

Gelo pisze:
Tak...

Np. napij sie

Jezeli to miało byc smieszne to słabo wypadles

E tam - prosić nikt nie musi - Śledź ma karę i raczej jej nie zaplaci. Uważam, ze wobec zaistnialej sytuacji (sprzątnięcie nam sprzed nosa wszystkiego co wartościowe) Śledź nie jest złą opcją. Jest lepszy od Grzegorza Rempały, zapewne Bajerskiego i zawodnikom im podobnych.

Nie Ja z tym piciem jaknajbardziej serio. Powaznie strzel sobie gorzkiej zoladkowej bo bredzisz. wyobrazasz sobie Siwka jak jedzie do Darka i mowi "ten tego Darek posmigaj jeszcze sezon u nas" a Darek na to "No jasne, juz lece" ;]

Troche powagi. Ta sprawa imo jest juz zamknieta. Ktoras ze stron miala by zbyt gorzka pigluke do polkniecia [albo dzialacze proszac, albo Darek zgadzajac sie].
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1168 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 11:17

Powaznie strzel sobie gorzkiej zoladkowej bo bredzisz. wyobrazasz sobie Siwka jak jedzie do Darka i mowi "ten tego Darek posmigaj jeszcze sezon u nas" a Darek na to "No jasne, juz lece" ;]
Troche powagi.

Niepoważne to jest traktowanie tematu w katergoriach ambicjonalnych. Tu w grę wchodzą pieniądze a nie prywatne ambicje zawodnika czy działacza. Dla obu stron to jest interes. Tak jak już napisalem - Śledż ma karę ktorej zapewne nie zaplaci. W imię jeżdzenia możnaby ją np. anulować. To tylko jedna z propozycji.
Nie twierdzęże Śledź to idealny pomysł, bo byłem jednym z najbardziej wrzucających na niego forumowiczów. Ale sytuacja się zmieniła. Liczyłem na poważne wzmocnienie i sie nie doczekałem. W tej chwili sklad pomniejszony o Śledzia, Jeleniewskiego jako juniora i najprawdopodobniej Petera gwarantuje nam walkę o miejsca 4-6. Taka jest smutna rzeczywistosc. A jak powiadają - tonący brzytwy sie chwyta. A czy sie to nam podoba czy nie Darek jest jednym z najlepszych zawodników w naszej drużynie i lepszym od potencjalnych kandydatów, ktorzy zostali jeszcze bez klubu.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2004, o 11:19 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

hayabusarider

#1169 Postautor: hayabusarider » 13 listopada 2004, o 11:19

Darek Śledź powiedział wyraźnie że kończy kariere.
Mówił że chętnie to by się zajął trenerką a nie jazdą na żużlu.
A obecnie to pewnie się opala w Kalifornijskim słoneczku.

A tak na poważnie Nasz Tż nie ma kapuchy wyraźnie!. Przez to nic się nie słyszy nawet plotek o kontrakcie jakiego kolwiek zawodnika czy to krajowego czy obco.
Przykre to jest ale prawdziwe.
Kocham żużel ale niestety lubelskiego żużla sprzed kilkunastu lat to już raczej nie bedzie.Wszystko przez nasze położenie geograficzne-czyt.Gorsza część Polski.

Acha ciekaw jest czy ktoÅ› z nas tutaj na forum ma jakies kontakty ze specami od marketingu itd. TÅ»?
Czy wogóle ktoś się tym zajmuje w TŻ?

Bo może podsunąć działaczom pod nos proponowanych kandydtów na sponsorów,bo może nie wiedzą gdzie szukać żyły złota :lol:

Awatar użytkownika
Facter

#1170 Postautor: Facter » 13 listopada 2004, o 11:21

A co ze sponsorami, którzy mieli pomóc TŻ jak awansuje do ekstraligi?? co też do Łęcznej się wybrali 8)?

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1171 Postautor: bkapusta » 13 listopada 2004, o 11:33

Gelo pisze:
Powaznie strzel sobie gorzkiej zoladkowej bo bredzisz. wyobrazasz sobie Siwka jak jedzie do Darka i mowi "ten tego Darek posmigaj jeszcze sezon u nas" a Darek na to "No jasne, juz lece" ;]
Troche powagi.

Niepoważne to jest traktowanie tematu w katergoriach ambicjonalnych. Tu w grę wchodzą pieniądze a nie prywatne ambicje zawodnika czy działacza. Dla obu stron to jest interes. Tak jak już napisalem - Śledż ma karę ktorej zapewne nie zaplaci. W imię jeżdzenia możnaby ją np. anulować. To tylko jedna z propozycji.
Nie twierdzęże Śledź to idealny pomysł, bo byłem jednym z najbardziej wrzucających na niego forumowiczów. Ale sytuacja się zmieniła. Liczyłem na poważne wzmocnienie i sie nie doczekałem. W tej chwili sklad pomniejszony o Śledzia, Jeleniewskiego jako juniora i najprawdopodobniej Petera gwarantuje nam walkę o miejsca 4-6. Taka jest smutna rzeczywistosc. A jak powiadają - tonący brzytwy sie chwyta. A czy sie to nam podoba czy nie Darek jest jednym z najlepszych zawodników w naszej drużynie i lepszym od potencjalnych kandydatów, ktorzy zostali jeszcze bez klubu.

GELU zdajesz sie nie zwracac uwagi na jeden fakt

TO MY potrzebujemy ZAWODNIKA a nie DAREK KLUBU.

My musimy kogos sciagnac aby sie wzmocnic. Darek bedzie sobie zyl bez malych pieniedzy za punkty od Tz Lublin i bez ryzyka ze sie polamie na torze. Jemu kasa z zuzla nie jest potrzebna. Gdyby byla to a] nie zrobil by nam tego numeru b]nie konczyl by kariery. Dobrze wiemy ze Darek jesli by chcial moglby startowac w innym klubie np. w II Lidze. Kasa niewiele mniejsze [w Tz kokosow nie robil], ryzykow i wymagania mniejsze.

Nie jezdzi bo nie musi. Dla niego ewentualne starty to nie kwestia KASY ale wlasnie ambicji.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Gość

#1172 Postautor: Gość » 13 listopada 2004, o 11:33

Darek Śledź wpieprza hamburgery i pije whiskacza na plaży w Miami Beach !

co do przyszłego sezonu to powalczymy o miejsca 4-5 !

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1173 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 11:49

TO MY potrzebujemy ZAWODNIKA a nie DAREK KLUBU.
My musimy kogos sciagnac aby sie wzmocnic.

Ale czy nie trafia do Ciebie że nie ma już kim sie wzmacniać? W porywach trafi do nas szmaciarzo lub bajerski (w co wątpię) albo ktoś pokroju Wardzały. Czy są to lepsi zawodnicy od Śledzia? Ja szczerze wątpię.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1175 Postautor: Gelo » 13 listopada 2004, o 11:57

Gawrzyk pisze:a moze o utrzymanie, a moze o awans wiec nie odzywaj sie skoro nikt tego jeszcze nie wie...
Śledz ? Moim zdaniem to bezsens. zero profesjonalizmu. Pchał mecze co zostało udowodnione w kilku przypadkach. Tym samym dyskredytował się jako zawodnik. Lepiej niech zajmie sie malowaniem scian.

...a my podpiszemy dożywotni kontrakt "z czystym jak łza" Frankowem i postraszymy Krosno Jeleniewskim seniorem.