Gelu, na pewno Śledź jako zawodnik jest dużo lepszy, ale mówiąc, że Trumiński czy Franków są bardziej wartościowi mam na myśli to, że nie będą dywersantami we właśnej drużynie i będzie z nich większy pożytek niż ze Sledzia.
Co do Seby to jestem pewien, że da z siebie wszystko w każdym meczu i przywiezie swoje punkty. O Franku dużo ciężej jest mi cokolwiek powiedzieć... ale jestem przeciwnikiem spiskowych teorii, że sprzedał, odpuścił czy coś takiego, poprostu w nie nie wierze. Uważam, że Mariusz pokaże jeszcze bardzo dobrą jazdę bo papiery na nią na pewno ma i nie zdziwiłbym się gdyby w przyszłym sezonie zdobywał regularnie po 10 punktów w lidze.
Tak najeżdzacie na Frankowa, ale prześledźcie jego wyniki w lidze. Nie zdobywał często ponad 10pkt, ale robił w prawie każdym meczu swoje 7-8. Jeździł nawet lepiej niż Piszcz. Tylko Tomek miał kilka meczy, w których pokazał się i zdobył prawie komplety (Ostrów i Zielona u nas). Tego właśnie moim zdaniem zabrakło u Franka, ale zauważcie sytuację w jakiej do nas trafił i fakt, że to był pierwszy jego sezon w Lublinie. Myślę, że jeśli u nas zostanie to może być tylko lepiej.
Żeby kogoś sciągnąć to trzeba mieć za co, a i wtedy nie gwarantuje on punktów. Musi najpierw poznać nasz tor, zdobyć sponsorów, bo na pewno nie wszyscy będą chcieli go wspierać jeżdżącego w innej części kraju. Jednym słowem zaaklimatyzować się w nowym środowisku.
Nie byłbym też takim pesymistą, z tego względu, że wszystko jak na razie wskazuje na to, że liga w tym sezonie będzie słabsza. Gdańsk zastąpił chyba słabszy Rybnik, z Gorzowa może odejdzie Hlib, Grudziądz raczej nam nie zagrozi, Ostrów - tak jak w zeszłym sezonie. Jak na razie straszy Rzeszów, ale zobaczymy na wiosnę jak ostatecznie będzie wyglądał ich skład.
BĘDZIE DOBRZE !