Jakiego obco chciałbyś widziec w sezonie 2005 w TŻ-cie?

żużel w Lublinie

Obcokrajowiec 2005

Jesper Jensen
30
35%
Billy Hamil
22
26%
Matej Zagar
6
7%
K. Iversen
17
20%
David Norris
2
2%
Sam Ermolenko
3
3%
inny
6
7%

Liczba głosów: 86

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#201 Postautor: Talib » 18 listopada 2004, o 10:47

Ło Jezu! Przecież Hancock jeździ w GP 2005, więc póki nie zmienił się regulamin to nie moze u nas jeździć.

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#202 Postautor: Prymus » 18 listopada 2004, o 10:48

O kur**... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Ale dojebałem.... To przez kaca! :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#203 Postautor: Jinxsior » 18 listopada 2004, o 10:49

Hmmm Greg Hancok czyzby nie byl stalym uczestnikiem GPS?Chyba jest.

A tak wogole to nadal tak jak pisalem wczesniej, jestem za krajowym silnym skladem,ten silny sklad bedzie mogl jezdzic w kazdym meczu a "gwiazdki" typu Loram Karlsson Max pojada w kilku meczach i kasa sie skonczy.
Jestem rowniez za tym co powiedzial Gelo szukac po wschodniej stronie.
Ostatnio zmieniony 18 listopada 2004, o 10:54 przez Jinxsior, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#205 Postautor: GRISZA » 18 listopada 2004, o 10:51

Talib pisze:A TŻ Lublin? No cóż. Była walka o awans? Była. No to chyba nadszedł czas na odpoczynek, finansowy również. Liczę na kontrakty bez fajerwerków (czytaj panny Bajerskiej) i na miejsce w pierwszej czwórce.

Tak napewno.Już odszedł Karlsson.Knappa chce Grudziądz i powiedz mi zatem kim tą pierwszą czwórkę ma zrobić Motor ?
A kontrakty bez fajerwerków.Wiadomo jest że dobry zawodnik kosztuje więcej niż zły.Chyba że wezmiecie jakiegoś taniego dla którego ten sezon okaże się przełomem. Ale w takim wypadku jest większe ryzyko niż przy zakontraktowaniu zawodnika który od paru lat prezentuje jakiś tam poziom. I nie sądzę również żeby Kuciape zaliczać do jakichś "krów dojnych" ponieważ nie raz pokazał że jezdzi dla Stali nie tylko dla pieniędzy...
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#206 Postautor: Jinxsior » 18 listopada 2004, o 10:52

M.Starostin :twisted:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#208 Postautor: Talib » 18 listopada 2004, o 10:55

"Jestem rowniez co powiedzial Gelo szukac po wschodniej stronie."

Kalimulin, Korolew, ...

"A tak wogole to nadal tak jak pisalem wczesniej, jestem za krajowym silnym skladem,ten silny sklad bedzie mogl jezdzic w kazdym meczu"

..., Jurczyński, Jeleniewski, Trumiński, Kępa, Stachyra

Tanio, solidnie, a na Krosno i tak wystarczy.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#209 Postautor: Jinxsior » 18 listopada 2004, o 11:03

Ja dzisiaj zabiore jeszcze raz glos.
Dziwi mnie jedna sytuacja.Dzialacze naszego klubu od miesiaca pisza ze po 27 Listopada bedzie znany budzet i wtedy bedzie mozna wszystko zalatwiac.
Ja sie pytam skad w takim razie wiadomo bylo ze nie bedzie pieniedzy na Karlssona?
Druga sprawa ktos pisal ze Grudziadz oferuje bardzo dobre warunki Knapowi,pytam sie skad Gawrzyk mial informacje ze w naszym klubie ma miec takze zapewnione bardzo dobre warunki.
Uwazam ze podawane sa jakies sprzeczne informacje dotyczace budzetu.

Aha jeszcze jedno, jesli ktokolwiek bedzie chcial odpowiedziec na te pytania.

Czy jest jakis plan awaryjny na wypadek niepomyslnego rozpatrzenia wniosku przez GKSZ?

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#210 Postautor: GRISZA » 18 listopada 2004, o 11:03

Gawrzyk pisze:O jezu, juz zaczelo sie dzielenie punktow, i typowanie kto awnsuje mimo ze sklady sa znane w 10%. Nie za wczesnie ? a skad wiesz ze max sie nie rozsypie w pierwszym meczu, kuciapa a w drugim(sezon bez kontuzji to sezon stracony), trojan w trzecim, a baran trafi do zielonej gory ? POczekaj az chociaz sklady beda znane bo tak samo nie wiesz jaki obco bedzie u nas, i czy Knapp odejdzie do Grudziadza..

Gawrzyk czy ja już dzielę ??? Masz jakąś obsesję. Napisałem, że przy ewntualnych osłabieniach waszego zespołu cieżko będzie o pierwszą czwórkę. Ajedno osłabienie już macie-Karlsson.I nie mów ,że to nie jest prawda.
Nic nie dzielę. Tak samo jest u nas. Przecież ani Baran ani Trojan nie podpisali jeszcze.Nikt przecież nie wie jeszcze jakie będą składy.

Boże czy na tym forum każde wypowiedziane zdanie przez kibica innego klubu musi być odbierane jako atak na Motor Lublin :?: :roll:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Danio

#211 Postautor: Danio » 18 listopada 2004, o 11:07

Ludzie dajcie spokój z zawodnikami za wschodniej granicy!! tam tylko jest Siergiej Darkin wartościowy ale on nawet nie gwarantuje stabilności i dobrej punktacji w każdym meczu.Tylko Jesper. B. JENSEN w chwili obecnej wydaje sie być najlepszy :lol: Doświadczony, podchodzi jemu nasz tor i na I lige nie będzie gorszy od Karlssona. Jak Gawrzyk podał w sozonie 2003 miał 3 średnią lepszą od Karlssona!!! :D Zaraz po Lee i Pedersenie. A tak wpgóle to rzeczywiście ciekawi mnie kiedy wejdą komornicy, po której kolejce :P w Ostrowie i Gorzowie :D Jeszcze Karlsson będzie żałował że nas olał jak przyjdzie jemu wystąpić w kilk tylko meczach bo Ostrów z kasą się nie pozbiera!!! :wink:

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#212 Postautor: Talib » 18 listopada 2004, o 11:08

"Ajedno osłabienie już macie-Karlsson.I nie mów ,że to nie jest prawda."

To prawda i dodam jeszcze jedno osłabienie. Jeleniewski nie jest już juniorem.

"Boże czy na tym forum każde wypowiedziane zdanie przez kibica innego klubu musi być odbierane jako atak na Motor Lublin "

Nie przesadzaj, nie jest tak źle.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#213 Postautor: Ar2rB » 18 listopada 2004, o 11:12

Danio pisze:kiedy wejdą komornicy, po której kolejce :P w Ostrowie i Gorzowie :D Jeszcze Karlsson będzie żałował że nas olał jak przyjdzie jemu wystąpić w kilk tylko meczach bo Ostrów z kasą się nie pozbiera!!! :wink:

Karlsson pojedzie pewnie w połowie meczy (albo i mniej), a kase zarobi taką samą jak w tym roku w Lublinie. dla niego to czysty biznes, zawsze to mniej przejazdów, mniej meczyków, mniej narażania niemłodych już kości ;)).

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#214 Postautor: Talib » 18 listopada 2004, o 11:15

"kiedy wejdą komornicy, po której kolejce w Ostrowie i Gorzowie Jeszcze Karlsson będzie żałował że nas olał jak przyjdzie jemu wystąpić w kilk tylko meczach bo Ostrów z kasą się nie pozbiera!!!"

W Gorzowie powinni wejść już od pewnego czasu. A co do Ostrowa to obawiam się, że jeszcze nie w sezonie 2005.

Awatar użytkownika
McAronik
Kontakt:

#215 Postautor: McAronik » 18 listopada 2004, o 11:22

Gorzow ma perspektywy na zbudowanie solidnego budzetu. Jezeli bedzie awans to o dlugu zapomni sie (wyparuje). Popatrz na Gdansk. Oni maja wiekszy dlug od Stali i co ? Lotos sypnal kasa i nagle stali sie preznym klubem. Jezeli nie bedzie awansu to bedziemy mieli mecze z Lwowem za 2 lata bez Hliba, za to z Olegiem Kurguskinem i Piotrem Rembasem w skladzie a nazwe bedziemy mieli podobna do waszej :twisted: . Swoja droga to ile razy likwidowany byl klub w Lublinie ? Bo w Gorzowie jest ten sam od ponad 40 lat :P.

pozdro ;)

Gadu-Gadu: 2111033
Site: http://www.stalgorzow.pl
E-mail: mailto:s.ryzinski@stalgorzow.pl

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#216 Postautor: Talib » 18 listopada 2004, o 12:01

McAronik no przecież mniej więcej coś takiego napisałem wcześniej. Będzie awans, będzie sianko i nie będzie długów. Nie będzie awansu, będzie sranko i też nie bedzie długów w nowym TŻ Gorzów w II lidze, chyba że zakombinujecie tak jak Bydgoszcz. Co do Wybrzeża zgadzam się, a Wy macie już takiego hojnego sponsora? Jeśli tak to życzę powodzenia, jesli nie to owocnych poszukiwań i również pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#217 Postautor: Jinxsior » 18 listopada 2004, o 12:48

Gawrzyk czekam na odpowiedz,pytanie umiescilem kilka postow wyzej.Wychodze wlasnie do pracy,mam nadzieje ze jak wroce to bede mogl juz przeczytac odpowiedzi na nurtujace mnie sprawy.
Pozdrawiam i z gory dziekuje.

Danio

#218 Postautor: Danio » 18 listopada 2004, o 13:20

Słuchaj Jinxsior- po prostu działacze TZ Lublin stwierdzili że żądania Karlssona czyli 35 tys zł. są wygórowane za każdy jego mecz w kpl., gdyż tyle płaci się żużlowcom w extralidze zagranicznym gdzie wiadomo że o kpl jest trudniej i mało kiedy je wykręcają. Działacze dobrze zrobili bo po co ma taki Peter nas puścić z torbami i Lublin nie jest frajerem aby on nas wydoił z kasy :evil: Za taką jazdą są inni tańsi jak P. Siwek stwierdził. A co do G. Knappa, to on ma oferte ponoć konkretną z GKM ale on sam stwierdził że daje pierwszeństwo Lublinowi w negocjacjach, tyle tylko że nie wiadomo ile my jemu zaproponujemy i czy lepszą ofertę od Grudziądza. Jeżeli zebranie GKSŻ pójdzie nie pomyśli TŻ SIPMY to nie wiem czy klub ma alternatywe :shock: , może nie będzie tak żle- poczekajmy 8)

Danio

#219 Postautor: Danio » 18 listopada 2004, o 13:26

Uważam, ze obecne przepisy z tym zabranianiem startów w I lidze uczestników z GP są bez sensu. :roll: Tacy żużlowcy pokroju jak Peter Karlsson wykorzystuja to i bujają w obłokach i żądaja bajecznych sum!! :twisted: nie wart aż tyle kasy na tylko I lige.Nawet gdyby klub miał możnego sponsora to nie powinno sie tyle płacić stranieri bo tak ich same kluby uczą. A tak skoro znajdują się frajerzy jak Ostrów to powodzenia- zobaczymy jak wytrzymają finansowo może do półmetka :lol:

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#221 Postautor: Apocalips » 18 listopada 2004, o 14:06

Słyszałem że Misza Starostin wyraził chęć powrotu do czynnego sportu. Mimo prawie ile to będzie 60 lat nadal ma w swojej szafie zieloną-białą skórę a w garażu stojaka :wink:
Jako drugi zawsze może być Gabor Roth. Kewlar miał podobny do Dobruckiego więc przynajmniej w czymś dorównamy Rzeszowiakom :lol:

A tak na poważnie to powiem jedno :) Spokojnie :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Danio

#222 Postautor: Danio » 18 listopada 2004, o 14:09

JESPER B. JENSEN na obcokrajowca w TÅ» SIPMA 2005!!!! ewentualnie Ch. LOUIS :twisted:
a jak będzie można kontraktować po 24.11 zawodników z GP to S. NICHOLLS lub B. PEDERSEN a gdyby G. Hancock nie znalazł zatrudnienia w E-tralidze to może i on spuści z żądań 8)

Awatar użytkownika
Facter

#223 Postautor: Facter » 18 listopada 2004, o 15:19

Danio pisze:Jeszcze Karlsson będzie żałował że nas olał
A czy on nas olał???. Po prostu był za drogi i tyle, ale on nas nie olał. Były przecież z nim rozmowy lecz nie wypaliły bo za bardzo podniósł się finansowo.

Michael

#224 Postautor: Michael » 18 listopada 2004, o 15:29

O wlasnie Chris Louis.Moze zapragnie powrotu na polskie toru.
Po tych kontuzjach sie juz troche rozjezdzil takze moze warto by sprobowac.

Moim 2 kandydatem jest Kai Laukanen.

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#225 Postautor: kezman » 18 listopada 2004, o 15:32

Michael pisze:O wlasnie Chris Louis.Moze zapragnie powrotu na polskie toru.
Po tych kontuzjach sie juz troche rozjezdzil takze moze warto by sprobowac.

Moim 2 kandydatem jest Kai Laukanen.

Louis odpada. Obiecał, żonie, że już nie będzie startował w polskiej lidze (wiadomo jaki powód) i nie sądze, aby dał się przekonać.