Senior 2005

żużel w Lublinie

Kto powinien zasilić TŻ Lublin w sezonie 2005

Tomasz Rempała
12
10%
Karol Baran
9
8%
Tomasz Bajerski
9
8%
Krzysztof Pecyna
1
1%
Krzysztof Stojanowski
2
2%
Zbigniew Czerwiński
5
4%
Robert Wardzała
3
3%
Grzegorz Rempała
4
3%
Krzysztof Słaboń
24
21%
Piotr Åšwiderski
18
15%
Michał Robacki
2
2%
Grzegorz Kłopot
3
3%
Robert Kościecha
25
21%

Liczba głosów: 117

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#126 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 18 listopada 2004, o 23:02

A ja Drabola. Jak narazie jest wolny, więc można pobierać :D

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#127 Postautor: bkapusta » 19 listopada 2004, o 00:09

Na dzien dzisejszy zapominamy o panach Swiderskim Slaboniu i Stojanowskim. Oni nie beda raczej do wziecia [na 99%].

Z konkretnych nazwisk widze Drabika [bardzo drogi] Kosciehce [drogi] Smitha [stary:P] Kowalik [malo pewna inwestycja] Bajerski [drogi i gruby:P]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
SAS

#128 Postautor: SAS » 19 listopada 2004, o 00:47

A może Pan Szprotka?? Wielka cisza o Panu Sardynce :shock: a mógł być liderem i jeździć jeździć jeszcze z 10 lat jak Maestro Huszcza :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#129 Postautor: Gelo » 19 listopada 2004, o 09:10

Kosciecha - tak, Drabik - tak - ale czy dla nas? :(

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#130 Postautor: Talib » 19 listopada 2004, o 10:06

Jeżeli Knapp zdecyduje się jeździć u nas to mamy 6 seniorów na 4 miejsca w składzie (Knapp, Piszcz, Jeleniewski, Trumiński, Franków, Mordel). Jurek oczywiście w charakterze straży pożarnej na wypadek wypadków (jeżeli nie zostanie wypożyczony, np. do Krosna). Być może wystarczy to do zapewnienia rywalizacji omiejsce w składzie, ale szczerze mówiąc jak dal mnie przydał by się jeszcze jeden senior, tym bardziej, że wciąż nie wiadomo czy Knapp nie zdecyduje się odejść do Grudziądza.

Oczywiście chciałbym, żeby to był zawodnik klasy Kościechy, Stojanowskiego, Słabonia czy Świderskiego, ale szanse na pozyskanie któregokolwiek z nich są chyba bardzo mizerne (finanse i pewne miejsca w składach swoich klubów).

Moim faworytem jest Andy Smith, ma obywatelstwo, stary wyjadacz, przyzwoity poziom, nie sądzę żeby miał wygórowae wymagania finansowe. Wiek? Czy ja wiem, czy to bedzie miało aż takie znaczenie. Drabik taki sam rocznik, Huszcza jeszcze gorszy grzyb a obaj śmigali aż miło. No i w końcu w Bydgoszczy (e-ligowej bądź co bądź) był najlepszym seniorem z całkiem przyzwoitą średnią (1,697). Dla porównania: niedoszły as Mojrzeszowa Dobrucki (1,568), niedoszły as lubelski G.Rempała (1,456), faworyci wielu z forumowiczó Świderski (1,506), Słaboń (1,500), inna propozycja do składu z tego forum Węgrzyk (1,432), czy wreszcie następca Gołoty Bajerski (1,177).

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#131 Postautor: Scream » 19 listopada 2004, o 10:36

Gelo pisze:Kosciecha - tak, Drabik - tak - ale czy dla nas? :(

Odpadom mowimy stanowcze NIE.....

:?:
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#132 Postautor: Łoptymista » 19 listopada 2004, o 10:40

Scream pisze:
Gelo pisze:Kosciecha - tak, Drabik - tak - ale czy dla nas? :(

Odpadom mowimy stanowcze NIE.....

:?:

Karlik też w tym roku był odpadem i co...
Ja chcę jak najwięcej takich odpaków, które dostały kopa w tyłek i teraz się starają żeby odzyskać pozycję, kasę itd.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#133 Postautor: Talib » 19 listopada 2004, o 11:09

Mam coÅ› co poprawi Wam humory.

http://www.przegladzuzlowy.pl/news_rzes ... 1089878653

Może by tak pogadać z nim. Podobno rozmawia z Zielonką.

Danio

#134 Postautor: Danio » 19 listopada 2004, o 12:04

Grzesieck napisał:
Baran chyba sie mocno zastanawia czy podpisac kontrakt ze StalÄ…...

On po prostu olał Stal Rz. :D nas to może tylko ucieszyć- MARNYCH Józków będzie osłabienie- ale Lublin nie ma co się napinać na niego- nas nie stać na niego- watpię abyśmy przebili oferte Rzeszowa!!
On rozmawia w Zieloną G. i pewnie Extraliga oraz większa kasa ciągnie go :D
Podobno w klubie ptaszki ćwierkają że R. Wardzałe mamy kontraktować!

ZAWSZE I WSZĘDZIE TZ LUBLIN GÓRĄ BĘDZIE!!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#136 Postautor: Maxx » 19 listopada 2004, o 12:10

Gawrzyk pisze:gdyby wierzyc ptaszkom to wardzala jezdzi u nas od 1998 roku...nie bylo roku zeby Wardzala nie był o krok od podpisania kontraktu, oczywiscie wg ptaszkow 8)

Nic nie wspominałeś Gawrzyk, że znana jest ci mowa ptaszków:) Ze swoim też gadasz czasem? :D :D :D

Żartowałem oczywiście:)

A tak na serio to rzeczywiście co roku w przymiarkach przedsezonowych przewijało się nazwisko Wardzały, ale to głównie on sam paplał o tym, że rozmawia z lubelskimi działaczami, choć ci odcinali się od tego.
Na pewno nie byłby zły, ale uważam, że są na rynku lepsi on niego i wcale nie drożsi.

Danio

#137 Postautor: Danio » 19 listopada 2004, o 12:24

Grzesieck napisał:
Baran chyba sie mocno zastanawia czy podpisac kontrakt ze StalÄ…...

Może on po prostu woli zimę a nie wyspy Kanaryjskie :D
A tu od razu w przeglądzie żużlowym piszą o sensacji :shock:
Jeżeli chodzi o R. Wardzałe to wolałbym kogoś innego! to przeciętniak- a takich w druzynie mamy, nam potrzeba solidnego równo jeżdżacego seniora- jakich widzicie obecnie :?: . Bo ja mało i lista strasznie się skurczyła, tylko nie bierzmy nazwisk z kosmosu typu: Drabik, Gollobowie, Ułamek, Kościecha. Bajerski- to cienias i jeszcze rzuca się o kasę- w Gorzowie zrezygnowali z rozmów z nim gdy ten swoje żądania przedstawił
Wg. pozostają Staszewski, Smith, Węgrzyk, J. Łukaszewski, Chromik

rob7
Senior

#138 Postautor: rob7 » 19 listopada 2004, o 12:35

Staszewski raczej już wybrał ZG, Węgrzyk w Rybniku chce astronomicznej kasy, Chromik pewnie zostanie w Rybniku a Łukaszewski czy jest lepszy od Fankowa raczej nie

Danio

#139 Postautor: Danio » 19 listopada 2004, o 13:20

No to fatalnie! na rynku nie został nikt konkretny i w miarę przyzwoity w opłacaniu zawodnik :cry: Tylko A. SMITH!!
Jest jeszcze szansa że 24.11. uchwali GKSŻ możliwość startów 2- obcokrajowców w meczu :D . Wtedy może IVERSEN, BJERRE,K. LAUKANEN, M.FERJAN. N.KLINGBERG, NORRIS. D.HOWE, ZORRO :D :D

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#140 Postautor: Przemas » 19 listopada 2004, o 13:51

"Zadyma jest konkretna. Dzwonili już z Zielonej Góry, Gdańska, Częstochowy, Ostrowa i Rzeszowa. A jak dzwonią, to trzeba gadać" - Sławomir Drabik o propozycjach kontraktowych na przyszły sezon. (http://www.gazeta.pl)

o Drabkiu zapomnijmy!

Awatar użytkownika
fcb
Kontakt:

#141 Postautor: fcb » 19 listopada 2004, o 13:51

oj tam wszystko może się zdarzyć. Zawodnicy mają raz lepszy sezon raz gorszy. Ja bym się dalej upiuerał przy pozostałym składzie plus węgrzyk. Chociaż mam w sumie zaufanie do Siwka. On się zna na rzeczy a od wardzały wolałbym Barana.

ps. O śledziu trzeba zapomnieć, ja teraz to lubię tylko śledzie jeść :)
Ronaldinho do TÅ»-u !!!!

Danio

#142 Postautor: Danio » 19 listopada 2004, o 14:05

M. Węgrzyk to jedyna rozsądna kandydatura na wzmocnienie dobrym seniorem!!! :D . Nie ma umowy z rekinami- negocjuje 8) Gdyby do nas trafił to naprawde mielibyśmy realne szanse powalczyć o extralige w obliczu mocnych ekip z Gorzowa, Ostrowa-bo o Rzeszowie nie wspominam gdyz mam nadzieje, że odejdzie K. Baran i Marniarze zostaną z ręką w nocniku :lol: :D

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#143 Postautor: Apocalips » 19 listopada 2004, o 14:27

Przemas pisze:"Zadyma jest konkretna. Dzwonili już z Zielonej Góry, Gdańska, Częstochowy, Ostrowa i Rzeszowa. A jak dzwonią, to trzeba gadać" - Sławomir Drabik o propozycjach kontraktowych na przyszły sezon. (http://www.gazeta.pl)

o Drabkiu zapomnijmy!

Niby dlaczego :?: :? Jak negocjują z nim takie kluby jak Rzeszów to czego my mamy do niego nie zadzwonić :?: Czego panuje u nas syndrom "mniejszości". Ten za drogi, tamten nie przyjdzie do Lublina, temu za daleko jechać na wschód... Oprócz kasy trzeba jeszcze umiejętnie podejść do zawodnika. A że wierzę w działaczy, to wierzę, że jakiś "odpad" się znajdzie dla nas :wink: Bo z takim składem.... :

9.G.Knapp
10.T.Piszcz
11."JakiÅ› odpad"
12.M.Franków
13.J.Jensen
14.D.Stachyra
15.K.Kępa

....można będzie powalczyć o awans.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Snys
Zawodowiec

#144 Postautor: Snys » 19 listopada 2004, o 14:31

Tak sobie rozmyslam o juniorach. Do tej pory Stachyra startował w 1 biegu,potem na ogół mu nie szło i zastępował go Jeleń.Teraz to najprawdopodobniej Dawid bedzie jezdził z 15 jednak watpie zeby osiagał rezultaty podobne do Jelenia..... :roll: No chyba ze Kacper bedzie wymiatał ale na to chyba troche za wczesnie

Krychs
Senior

#145 Postautor: Krychs » 19 listopada 2004, o 14:34

Apocalips, a może jednak GKSŻ umożliwi start w meczu dwóch obco, wobec polskiej posuchy? Oby :!: I wtedy w miejsce odpad możnaby wpisać np. Zorro :)

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#146 Postautor: Apocalips » 19 listopada 2004, o 14:38

Krychs pisze:Apocalips, a może jednak GKSŻ umożliwi start w meczu dwóch obco, wobec polskiej posuchy? Oby :!: I wtedy w miejsce odpad możnaby wpisać np. Zorro :)

Oczywiście, jestem na TAK :!: :) Może być nawet i Zorro, 10 pkt powinien robić. Do tego Jensen, Knappik, Piszczo, Franek i...... ajjjj :) Rozmarzyłem się :) Jestem łoptymistą :wink: będzie dobrze :)

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#148 Postautor: Przemas » 20 listopada 2004, o 16:54

ja chcialbym aby w miejce gdzie ma byc ''odpad'' pozyskano Tomka Bajerskiego albo ewentualnie Pietraszke albo Szmida

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#149 Postautor: Apocalips » 20 listopada 2004, o 17:00

Przemas pisze:ja chcialbym aby w miejce gdzie ma byc ''odpad'' pozyskano Tomka Bajerskiego albo ewentualnie Pietraszke albo Szmida

Szmid, Pietraszko największe odpady. Na max 6 punktów.... Nie chodziło mi o odpady II ligowe, a o odpady E-Lige na 10 punktów... albo przynajmniej na odpady I ligowe :?
Ostatnio zmieniony 20 listopada 2004, o 17:01 przez Apocalips, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
piwo__
Szkółkowicz

#150 Postautor: piwo__ » 20 listopada 2004, o 17:00

Jak dla mnie miejsce "odpada" jest w tej chwili tylko dla 3-ech zawodnikow... Chcialbym tam widziec wlasnie Bajera, ewentualnie Barana... Ciekawy tez bylby w tym miejscu Wegrzy... Jesli jednak nasze 'ukochane' wladze zmienia przepisy widzialbym tam jakiegos przyzwoitego i niedrogiego obco, czyli ktos z wymienianej juz wyzej ekipy: Iversen, LAUKANEN, M.FERJAN. N.KLINGBERG czy dobrze nam znany Zorro :) Tak jak Gawrzyk napisal szkoda ze nie jest jeszcze 25.11... Ale pozyjemy zobaczymy... Pozdr...
MOTORLUBLIN