Jakiego obco chciałbyś widziec w sezonie 2005 w TŻ-cie?
Mars pisze:a ile bedzie Jensen zarabial moze ktos podac ???
A Ty ile zarabiasz?;]
Napewno chce mniej jak Loram max czy Peter i jest to conajwyzej na poziomie zeszlorocznych zarobkow Petera.
Co do samego Jensena osobiscie przekonany do niego nie jestem. Ale pozyjemy zobaczymy. Warto pamietac ze w 2003 zdobyl srednia biegowa wyzsza niz Peter. ;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Facter pisze:bkapusta pisze:
Warto pamietac ze w 2003 zdobyl srednia biegowa wyzsza niz Peter. ;]
Aby teraz zdobyl też większą
Mysle ze to jest mneij wazne. Wazne zeby trzymal rowny solidny poziom. Tak 12/15 ptk na mecz. Max, Peter, Loram, Jensen zawodnicy o zblizonych mozliwosciach.
Moim zdaniem warto krecic sie za dobrym seniorem. Skro obco mamy podobnych trzeba wygrac przewaga wsrod seniorow. Po cichu licze ze o 1 czworke i awans walka rozegra sie miedzy Lublinem Rzeszowem Gorzowem i Ostrowem. Skreslam Opole, Krosno i Grudziac. Rybnik bez Staszewskiego i obco [pojada chyba tylko polakami] raczej o awans nie ebdzie walczyl.
Rzeszow - mocny obcoo, rowni seniorzy, lupia publika... Wybuchowa mieszanka ale licze na to ze transfery rozbija druzyne. Baran kuszony przez ZG [zawsze wiedzialem ze ZG kiedys zwariuje z tego dobrobytu]. Trojanowski ponoc tez kuma sie z innym klubem.
Gorzow - Jesli straca Hlibka straca swoj glowny atut.
Ostrow - Peter + Ogor to jest 25-30 ptk na mecz. Jesli reszta teamu sie dostosuje moze byc ostro.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Jesper Jensen nie bedzie pewnie taka gwiazda jak Loram ale to dobry wybor - zawodnik b.solidny i z pewnoscia bardziej ekonomiczny niz Karlssony dwa. Nie trace nadziei ze przejdzie wariant dwoch obco w meczu i zakontraktujemy Davida Norrisa, ktory bedzie punktowal lepiej od Jespera (pewnie tak) i tez nie bedzie drogi (z tym gorzej, ale moze jednak uda sie dogadac). Z Zagarem jek pisalem bylby problem - chodzi o jego niedzielne mecze w Anglii. Ale teraz mimo wszystko licze na zmiany w regulaminie i duet Jensen-Norris no i niespodzianke jakiegos seniora. Pozdrawiam 
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
Re: jakiego obcokrajowca
Zabka pisze:czy to Jesper Jensen?
Wygrałaś test na inteligencje w ogólnopolskim teście???
-
Danio
Masz rację Gawrzyk- JESPER B. JENSEN dla mnie to wcale nie gorszy zawodnik od Karlssona czy Maxa, może troszke ustepuje Loramowi- ale tylko troche
Ciesze się ze Lublin go zakontraktował- tak prawde mówiąc po cichu liczyłem na niego
i to ja zdaje się na tym forum pierwszy o nim wspomniałem
- więc strzeliłem w 10-tkę
JESPER B. JENSEN ma tunera B. Kargera- wiadomo że Gdańsk jest zadowolony z silników jego- może i Lublin pójdzie w ślady Lotosu
Wiec wszyscy nie narzekajmy na tym forum tylko poczekajcie do sezonu aby go oceniać. Mnie wydaje się ze 3 ligi Karlssonowi w tym sezonie na dobre nie wyjdą- wiadomo kości już nie te, a sami pamietamy jaką miał końcówkę tego sezonu u nas kiedy to już odczywał skutki męczącego sezonu i nie robil kompletów
To samo tyczy siÄ™ Maxa- 3 ligi
JESPER B. JENSEN ma tunera B. Kargera- wiadomo że Gdańsk jest zadowolony z silników jego- może i Lublin pójdzie w ślady Lotosu
Wiec wszyscy nie narzekajmy na tym forum tylko poczekajcie do sezonu aby go oceniać. Mnie wydaje się ze 3 ligi Karlssonowi w tym sezonie na dobre nie wyjdą- wiadomo kości już nie te, a sami pamietamy jaką miał końcówkę tego sezonu u nas kiedy to już odczywał skutki męczącego sezonu i nie robil kompletów
Myślałem, że wejdę rano na forum, przeczytam o zakontraktowaniu Jensena (mając nadzieję, że to będzie Jesper, a nie Steen
) i sprawdzę jak wielka zapanowała euforia. A tu proszę bardzo kilku zadowolonych, kliku narzeka, a reszta tak sobie. Jak dla mnie ten zawodnik to była jedyna możliwość zakontraktowania solidnego stranieri biorąc pod uwagę wymagania finansowe takich obco jak Karlsson, Max, Loram, czy nawet Hamill (można sobie o nich poczytać na rybnickim forum). Myślę, że w trakcie sezonu okaże się iż będziemy mieli z niego dużo pociechy i punktów.
Ponieważ zaś apetyt rośnie w miarę jedzenia tak mi się marzy, żeby teraz spróbować pogadać z którymś z młodych, walecznych obco. Można by go zakontraktować jako rezerwę dla Jespera zamiast Stefaniego, ewentualnie wykorzystać jakodrugiego zagranicznego w przypadku zmiany regulaminu na co się zanosi. Konkretnie mam na myśli równiez Duńczyka Mortena Risagera (brązowy medalista MEJ), ma zadatki na dobrego zawodnika, a ponadto na pewno nie ceni się przesadnie skoro jeszcze nie zrezygnowali z rozmów z nim w Rybniku, a tam z kasą krucho.
Ponieważ zaś apetyt rośnie w miarę jedzenia tak mi się marzy, żeby teraz spróbować pogadać z którymś z młodych, walecznych obco. Można by go zakontraktować jako rezerwę dla Jespera zamiast Stefaniego, ewentualnie wykorzystać jakodrugiego zagranicznego w przypadku zmiany regulaminu na co się zanosi. Konkretnie mam na myśli równiez Duńczyka Mortena Risagera (brązowy medalista MEJ), ma zadatki na dobrego zawodnika, a ponadto na pewno nie ceni się przesadnie skoro jeszcze nie zrezygnowali z rozmów z nim w Rybniku, a tam z kasą krucho.
- Łoptymista
- Trener
Stało się. Dobrze, że jest ktoś. Co by było gdyby Jensena przytuliło powiedzmy Krosno
W związku z podpisaniem umowy z JJ mam kilka pytań:
1. Czy i z kim TŻ ma zamiar jeszcze podpisywać. (to co z tego, że jestem naiwny licząc na odpowiedź).
2. Czy JJ bardzo nas wyżyłuje? Jak jego kontrakt ma sie do stawek PK z 2004 albo roszczen z 2005? Nie liczę na dokładne sumy, wystarcza procenty albo jakies barwne porówniania.
3. Czy JJ wie, ze ma w Lublinie swojego najwierniejszego i najbardziej oddanego fana na świecie
?
W związku z podpisaniem umowy z JJ mam kilka pytań:
1. Czy i z kim TŻ ma zamiar jeszcze podpisywać. (to co z tego, że jestem naiwny licząc na odpowiedź).
2. Czy JJ bardzo nas wyżyłuje? Jak jego kontrakt ma sie do stawek PK z 2004 albo roszczen z 2005? Nie liczę na dokładne sumy, wystarcza procenty albo jakies barwne porówniania.
3. Czy JJ wie, ze ma w Lublinie swojego najwierniejszego i najbardziej oddanego fana na świecie
Jeee super ale sie ciesze że mamy Jensena zobaczycie że to będzie strzał w 10 noi napewno nas nie wydoi tak jak Karlsson czy Max. Ciekawe ile będzie dostawał w porównaniu do tego co brał Karlsson w zeszłym roku??
P.S. Jensen powinien z jeleniem i z jurkiem założyć team co by sie nazywał DJJJJM
P.S. Jensen powinien z jeleniem i z jurkiem założyć team co by sie nazywał DJJJJM
"Wyjasnienie w sprawie Mortena Risagera. Nie jest zainteresowany startami w Polsce bo i tak ma dużo pracy-ligi angielska, szwedzka, duńska i do tego szkołę ma kończyć..."
Trochę mnie to zdziwiło, Rybnik podobno cały czas z nim negocjuje (jak i z Klingbergiem), ale zakładam, że jesteś lepiej poinformowany.
To może Bjerre, choć to podobno konfliktowy typ.
Trochę mnie to zdziwiło, Rybnik podobno cały czas z nim negocjuje (jak i z Klingbergiem), ale zakładam, że jesteś lepiej poinformowany.
To może Bjerre, choć to podobno konfliktowy typ.
ja tam sie ciesze że jest jak jest. Zobaczycie jaka będzie sytuacja w połowie albo na koniec sezonu. Może sie okazać, że kilka klubów będzie mocno żałowało że tak dało sie naciągnąć na zbyt wysokie kontrakty, a u nas poprostu nie ma frajerów, a Jensen swoje na 100% zrobi tylko do tego musi dojść jeszcze 1 nowy dobry senior i wtedy nie widze żadnych podstaw żeby sie martwić
Harry napisał:
"Wygrałaś test na inteligencje w ogólnopolskim teście???"
Ale widzę godnego rozmówcę: płeć rozpoznaje bezbłędnie !
Brawo! A tak na poważnie to jeśli klub rozmawia ostatecznie z Loramem, Hamillem i Jensenem to nie trudno się domyśleć na którego będzie nas stać. Pozdrowienia dla Admiralicji.
"Wygrałaś test na inteligencje w ogólnopolskim teście???"
Ale widzę godnego rozmówcę: płeć rozpoznaje bezbłędnie !