Senior 2005

żużel w Lublinie

Kto powinien zasilić TŻ Lublin w sezonie 2005

Tomasz Rempała
12
10%
Karol Baran
9
8%
Tomasz Bajerski
9
8%
Krzysztof Pecyna
1
1%
Krzysztof Stojanowski
2
2%
Zbigniew Czerwiński
5
4%
Robert Wardzała
3
3%
Grzegorz Rempała
4
3%
Krzysztof Słaboń
24
21%
Piotr Åšwiderski
18
15%
Michał Robacki
2
2%
Grzegorz Kłopot
3
3%
Robert Kościecha
25
21%

Liczba głosów: 117

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#151 Postautor: Gelo » 20 listopada 2004, o 17:32

Hehe - widzę że przyczynilem się do nadania słowu "odpad" nowego wymiaru. Kosciecha to odpad jaki byłby nam potrzebniutki. Ale z Gdańskiem nie mamy co startować w szranki. Co do Pietraszki to raczej nie mam zdania ale raczej byłbym na NIE. Z najciekawszych propozycji zostaje niestety panna Bajerska.

Awatar użytkownika
KubuÅ›
Junior
Kontakt:

#152 Postautor: KubuÅ› » 20 listopada 2004, o 17:43

Apocalips pisze:
Przemas pisze:ja chcialbym aby w miejce gdzie ma byc ''odpad'' pozyskano Tomka Bajerskiego albo ewentualnie Pietraszke albo Szmida

Szmid, Pietraszko największe odpady. Na max 6 punktów.... Nie chodziło mi o odpady II ligowe, a o odpady E-Lige na 10 punktów... albo przynajmniej na odpady I ligowe :?

Dokladnie gdyby mial wybierac miedzy odpadami II ligi to juz bym wolal zeby Jeleniewski albo Seba zajeli to miejsce.

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#153 Postautor: Apocalips » 20 listopada 2004, o 17:50

A nie wiecie czy Łukasz Jankowski ma ważny kontrakt z Unią Leszno :?:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#154 Postautor: jas » 21 listopada 2004, o 11:27

ale Jankowski to jest wlasnie "odpad 6cio punktowy" :lol:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#155 Postautor: Apocalips » 21 listopada 2004, o 12:23

Faktycznie, sprawdziłem jego statystyki :) Czy na 6 punktów to nie wiem, ale jest zawodnikiem porównywalnym do Franka, więc temat zamknięty :) Ale sądzę, że on i tak jest lepszy od Szmida czy Pietraszki. E-Ligowe doświadczenie daje dużo, chodź w nie każdym przypadku się sprawdza :lol:
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Danio

#156 Postautor: Danio » 22 listopada 2004, o 12:24

Prawda smutna jest taka że na rynku nie ma wartościowego seniora :( , bo albo niektórym przewraca się w głowach żądając 150 tys zł. za sam podpis( Wegrzyk, Bajerski), pozostają A. Smith, M.Puszakowski, więcej nie widze nikogo!! żadnych Jankowskich, Pietraszko czy Wardzałów co nie mogą znależć miejsca w swoich klubach!! tylko brylowaliby w II lidze komplety a my nimi się zachwycamy!! :D .Jedyna szansa to złąmać przepis 24.11 na walnym GKSŻ i zakontraktować 2-go zawodnika z Grand Prix co mógłby startować w meczu z drugim obcokrajowcem i uciąć problem z seniorem

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#157 Postautor: Mars » 22 listopada 2004, o 12:36

Danio pisze:Prawda smutna jest taka że na rynku nie ma wartościowego seniora :( , bo albo niektórym przewraca się w głowach żądając 150 tys zł. za sam podpis( Wegrzyk, Bajerski), pozostają A. Smith, M.Puszakowski, więcej nie widze nikogo!! żadnych Jankowskich, Pietraszko czy Wardzałów co nie mogą znależć miejsca w swoich klubach!! tylko brylowaliby w II lidze komplety a my nimi się zachwycamy!! :D .Jedyna szansa to złąmać przepis 24.11 na walnym GKSŻ i zakontraktować 2-go zawodnika z Grand Prix co mógłby startować w meczu z drugim obcokrajowcem i uciąć problem z seniorem

byloby swietnie Hancock czeka ..:))) to by bylo cos...

Czarek
Trener

#158 Postautor: Czarek » 22 listopada 2004, o 12:50

Danio pisze:Jedyna szansa to złąmać przepis 24.11 na walnym GKSŻ i zakontraktować 2-go zawodnika z Grand Prix co mógłby startować w meczu z drugim obcokrajowcem i uciąć problem z seniorem

Problem w tym, że wtedy to samo zrobią inne kluby i znowu sprzątną nam kogoś dobrego sprzed nosa.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Danio

#159 Postautor: Danio » 22 listopada 2004, o 13:08

Czarek to się mylisz. TŻ ma juz podobno - P. J. Siwek potwierdził w wywiadzie dla DZ. L. Mamy kontrakt dogadany na wszelki wypadek z 2 obcokrajowcami z GP :D . Nie ujawnił o kogo chodzi ale ja sądze: Bjarne PEDERSEN, S. NICHOLLS. Hancock ma oferty z Gdańska i Z.G.nas nie stać na niego! Czekaja na pomyślne przegłosowanie w zebraniu i juz mieliby podpisy pod kontraktem któregoś z wymienionych dwóch zawodników nawet 25.11!!! :D . Rzeszów, Ostrów, Gorzów mogą nam wtedy podskoczyć do kolan co najwyżej :D

P.S. podobno sami zawodnicy uczestniczący w G. Prix mają protestować przeciw zakazom jeżdzenia w I lidze - to nie zgodne z przepisami UE

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#160 Postautor: Gelo » 22 listopada 2004, o 13:43

Czarek to się mylisz. TŻ ma juz podobno - P. J. Siwek potwierdził w wywiadzie dla DZ. L. Mamy kontrakt dogadany na wszelki wypadek z 2 obcokrajowcami z GP :D . Nie ujawnił o kogo chodzi ale ja sądze: Bjarne PEDERSEN, S. NICHOLLS.

Z tego co mi wiadomo, to B.Pedersenem najbardziej zainteresowane jest Wybrzeze. Tylko największy naiwniak może liczyć na to, że centralka zmieni przepisy dla jakiegośtam Lublina, który przespał początek okresu transferowego.

Czarek
Trener

#161 Postautor: Czarek » 22 listopada 2004, o 14:02

Danio pisze:Czarek to się mylisz. TŻ ma juz podobno - P. J. Siwek potwierdził w wywiadzie dla DZ. L. Mamy kontrakt dogadany na wszelki wypadek z 2 obcokrajowcami z GP :D . Nie ujawnił o kogo chodzi ale ja sądze: Bjarne PEDERSEN, S. NICHOLLS.

Zamiast dogadywać się z zawodnikami, których prawdopodobnie nie będzie można zakontraktować, proponuje zająć sie zawodnikami krajowymi.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#162 Postautor: Łoptymista » 22 listopada 2004, o 14:06

Czarek pisze:
Danio pisze:Czarek to się mylisz. TŻ ma juz podobno - P. J. Siwek potwierdził w wywiadzie dla DZ. L. Mamy kontrakt dogadany na wszelki wypadek z 2 obcokrajowcami z GP :D . Nie ujawnił o kogo chodzi ale ja sądze: Bjarne PEDERSEN, S. NICHOLLS.

Super zajmuj się, ale... Problem w tym, że od kilkunastu dni cały wartościowy towar na rynku został już sprzątniety.

Zamiast dogadywać się z zawodnikami, których prawdopodobnie nie będzie można zakontraktować, proponuje zająć sie zawodnikami krajowymi.

Super zajmuj się, ale... Problem w tym, że od kilkunastu dni cały wartościowy towar na rynku został już sprzątniety. Zostaj nam tylko lider Opola... i jak dalej tak pójdzie będziemy modlić się o to, żeby rozmowy z AP nie były tylko jego spekulacjami ale konkretami.

Danio

#163 Postautor: Danio » 22 listopada 2004, o 14:07

Jesteś w błedzie Gelu, tu nie chodzi o centralkę czy jakiś tam Lublin według Ciebie. Należymy do UE i sa przepisy które Polska musi zachowywać, a te akurat nie pozwalają nam na zabranianie w podejmowaniu pracy przez obcokrajowców!! Zawodnicy zagraniczni mogą zaskarżać GKSŻ i protestować!! Pożyjemy i zobaczymy co wyniknie 25.11.Poza tym Gdańsk nie tylko jest zainteresowany B. Pedersenem ale też N. Pedersenem, Hancockiem i nawet Rickardssonem choć na tego ich nie stać!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#164 Postautor: Łoptymista » 22 listopada 2004, o 14:14

Danio pisze:Jesteś w błedzie, tu nie chodzi o centralkę czy jakiś tam Lublin według Ciebie. Należymy do UE i sa przepisy które Polska musi zachowywać, a te akurat nie pozwalają nam na zabranianie w podejmowaniu pracy przez obcokrajowców!! Zawodnicy zagraniczni mogą zaskarżać GKSŻ i protestować!! Pożyjemy i zobaczymy co wyniknie 25.11

No pewnie, że zobaczymy. Ale z naszym GKSŻ pewno będzie tak jak z Ukrainą. Niby wszyscy mówią, że wygra Juszczenka a okazuje się, że nagle więcej głosów ma jego oponent. TAk samo może być u nas. Owszem jestesmu w UE, ale to nie znaczu, że nasze żużlowe pały muszą się dostosowywać do otaczającej ich rzeczywistości.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#165 Postautor: Gelo » 22 listopada 2004, o 14:17

Danio pisze:Jesteś w błedzie Gelu, tu nie chodzi o centralkę czy jakiś tam Lublin według Ciebie. Należymy do UE i sa przepisy które Polska musi zachowywać, a te akurat nie pozwalają nam na zabranianie w podejmowaniu pracy przez obcokrajowców!!

Widzę, że należysz do grona naiwnych. Zapewniam Cię, że jest masa sposobów na ominięcie "unijnych priorytetów" i jeżeli nie będzie to na rękę kliku prezesików nic sie nie zmieni w tej kwestii. Ja jestem przekonany w 99 procentach, że nie będzie swobodnego zatrudniania obcokrajowców w polskiej lidze. Może wprowadzą dwóch obco, ale i to jest mało prawdopodobne. Dlatego jestem za penetracją rynku krajowców, tak jak proponuje Łoptymista. Wtedy niezależnie od przepisów ma się skład a nie liczy na cud, którego spełnienie jest tak prawdopodobne jak trafienie szóstki w totka.

Danio

#166 Postautor: Danio » 22 listopada 2004, o 14:30

A ja widze ze jesteś pesymistą!! GKSZ to nie jest państwo samo w sobie i moze ustalać sobie co im sie podoba, są przepisy i jeżeli nie zaakceptuja ich to mogą mieć sprawy w sądzie i odszkodowania gigantyczne do wypłacania niezadowolonym zagraniczniakom!! Poza tym Telewizja też nie chce pokazywać miernot krajowych a woli pokazać z udziałem dobrych żużlowców , jak i sponsorzy przyciagną na dobry żużel, nie sądze aby tak głupi byli ludzie w GKSŻ!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#167 Postautor: Gelo » 22 listopada 2004, o 14:35

GKSZ to nie jest państwo samo w sobie i moze ustalać sobie co im sie podoba

buahahahahahahahahaha. Ok - sam sie przekonasz niebawem. Tam też mają swoich prawników

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#169 Postautor: Talib » 22 listopada 2004, o 18:29

A ja myślę, że będą grali na zwłokę. Dostaną wniosek, rozpatrzy się później, a decyzję podejmie po rozpoczęciu rozgrywek.

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#170 Postautor: Kaka » 23 listopada 2004, o 01:34

Ja bym raczej okreslil GKSÅ» jako panstwo w panstwie. Juz nie raz pokazali, ze maja gdzies dobro klubow. Zgadam sie z Talibem, ze bedzie sie to ciagnelo w nieskonczonosc. Czego sie zreszta mozna innego spodziewac po niereformowalnych ludziach?? :x

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#171 Postautor: Talib » 23 listopada 2004, o 08:47

Chociaż w ostatnim TŻ przeczytałem, że teraz gorącymi zwolennikami dopuszczenia co najmniej 2 obcokrajowców w meczu są działacze ... Apatora Toruń. No tak głupota, krótkowzroczność i prywata multiprezesa Karwana (GKSŻ, Toruń) zaczyna przynosić otrzeźwiające skutki dla działaczy z jego klubu. Wystarczyło trochę ponegocjować z Jagusiem, Kościechą i Puszakowskim.

Czarek
Trener

#172 Postautor: Czarek » 23 listopada 2004, o 09:13

A ja myślę, że TŻ jest źle zorganizowany i nie przystosowany do realiów polskiej ligi - gdy wszyscy podpisuja kontrakty, klub zastanawia się czy będzie miał budżet i jaki on będzie. Zawodnicy nie chcą rozmawiać z klubem, który dopiero pod koniec listopada zorientuje się co bedzie dalej robił.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#173 Postautor: Łoptymista » 23 listopada 2004, o 09:49

Gawrzyk pisze:FIFA przegrała z UE, UEFA przegrała, a wygra GKSŻ.
Ale jak to Gelo mowi, oni maja przeciez dobrych prawników...
Ja nie wierze w calkowite otwarcie na obcokrajowcow juz w tym sezonie. GKSZ zrobi to wbrew prawu. Wszystko skonczy sie w sÄ…dzie.

I znając dynamikę pracy naszego wymiaru "niesprawiedliwośći" to otwarcie rynku pracy dla ż. nastąpi w sezonie 2008, bo dopiero wtedy sądy zdołają uporać się z tą sprawą.
:?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#174 Postautor: Cooper » 23 listopada 2004, o 10:12

co prawda temat o seniorze 2005, ale ja chcailbym poruszyc jeszcze mocno juz walkowany temat juniora. Jest Dawid (choc czytajac wywiad z JS, to wcale nie takie pewne) no i Kacper. W minionym sezonie obydwaj nasi juniorzy mieli powazne kontuzje. Trudno wiec przewidywac ze w tym sezonie bedzie wszystko cacy. wiem ze transfer jakiegos juniora jest juz raczej nierealny, ae chcaielm sie dowiedziec, czy np. K. Wrona bedzie "w obwodzie" albo Balabuchy (obydwaj maja licencje? jeden podobno skonczyl kariere? a co z drugim?).
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

harry
Trener

#175 Postautor: harry » 23 listopada 2004, o 10:51

Czarek pisze:A ja myślę, że TŻ jest źle zorganizowany i nie przystosowany do realiów polskiej ligi - gdy wszyscy podpisuja kontrakty, klub zastanawia się czy będzie miał budżet i jaki on będzie. Zawodnicy nie chcą rozmawiać z klubem, który dopiero pod koniec listopada zorientuje się co bedzie dalej robił.

Nie umiesz czytać??? Od dłuższego czasu piszę o tym, że w sezonie 2005 sukcesem będzie awans do pierwszej czwórki więc nie wiem o co masz pretensje. W sobote walne zapisz się przyjdź i wypieprz cały zarząd.I pokaż jak to się robi i dobrze organizuje.