Po walnym...

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#52 Postautor: DonKamizi » 28 listopada 2004, o 15:09

Gawrzyk pisze:nie rozumiem dlaczego tak dramtyzujecie. sponsorzy zadeklarowali sie na okreslone kwoty, mniej wiecej wiadomo na co nas stac, ile jest kasy, trwaja jeszcze rozmowy z innymi sponsorami, zawodnikami, nie wiem w czym problem. :?:

Bo to jest qr.... wielka tajemnica państwowa.
Kto się zadeklarował :?: , ile jest kasy :?: z kim trwają rozmowy :?:
Pisać to ja tez potrafię...
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

rob7
Senior

#53 Postautor: rob7 » 28 listopada 2004, o 16:02

z tego co tutaj czytam przychody to 1mln 50tyÅ›
z czego 650 tyś. bilety, pozostaje 500 tys. na 70 sponsorów, SIPME, masto to jeśli przyjąć że 70 drobnych sponsorów dało skromnie po 5000 zł
to wychodzi 350 000, prasa podawała że miasto dało 50 000 to wychodzi że sponsor strategiczny wyłożył 100 000 albo zarząd prowadzi tzw księgowość kreatywną czy ktoś to może mi wytłumaczyć

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#54 Postautor: Mars » 28 listopada 2004, o 16:18

Gawrzyk pisze:nie rozumiem dlaczego tak dramtyzujecie. sponsorzy zadeklarowali sie na okreslone kwoty, mniej wiecej wiadomo na co nas stac, ile jest kasy, trwaja jeszcze rozmowy z innymi sponsorami, zawodnikami, nie wiem w czym problem. :?:
a jaki bedzie budzet okaze sie za rok, tak samo jak po tym sezonie. nie okreslisz jaki masz konkretnie budzet skoro nie wiesz ile przyjdzie ludzi na mecze, jacy sponsorzy zdecyduja sie w trakcie sezonu, wszystko to szacunki...

z tego wynika ze jesli nie jest znany budzet to jak mozna podpisywac kontrakty chyba ze wirtualne a jeszcze niedawno mowiles ze po walnym bedzie znany budzet i bedzie wiadomo kto bedzie unas jezdzil czlowieku wez sie zdecyduj bo robisz z siebie idiote na tym forum bez urazy....

P.S mielibysmy samych juniorow ale co tam Kepa by powiedzial ze walczymy o ekstralige bravo !!!!!! tekst roku!!!brawo!! oby wiecej takich ludzi z dobrym poczuciem humoru a nasz klub sie poprostu sprzedal za grosze...

Gość

#55 Postautor: Gość » 28 listopada 2004, o 17:35

jezeli sponsor ma dawac na zuzel 100 tysiecy, to jest poprostu smieszne, Jakos inne kluby potrafia sobie znalezc sponsorow co doaja 300-400 zl. a do Scream`a to chyba sam bedziesz spiewal i krzyczal "sipma", bo inni maja szancuek dla siebie samych i nikt z siebie posmiewiska nie bedzie robil krzyczac "sipma".

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#57 Postautor: grzesieck » 28 listopada 2004, o 17:47

Scream pisze:Teraz znamy odpowiedz. Motor do nazwy nie wraca a krzyczec na meczcah mamy SIPMA!. Jakis konkret jest.

tz fan pisze:a do Scream`a to chyba sam bedziesz spiewal i krzyczal "sipma", bo inni maja szancuek dla siebie samych i nikt z siebie posmiewiska nie bedzie robil krzyczac "sipma".

:lol:

Nie wiem jak Ty, ale ja wyczulem ironie u Scream'a... pewnie 100 innych osob tez;]

Cholera, rzeczywiscie jakies mocno ironiczne sie robi to forum :P
Ostatnio zmieniony 28 listopada 2004, o 18:55 przez grzesieck, łącznie zmieniany 1 raz.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#58 Postautor: Scream » 28 listopada 2004, o 17:53

Gawrzyk pisze: nie wiem w czym problem. :?:

Nie wiesz bo..... chyba wiesz... wiecej niz inni.
Co kibice wiedza o tym co sie dzieje w klubie? Nie wiadomo jakie kwoty sa w stanie zaiferowac sponsorzy i ilu ich jest? Wiec nie wiadomo ile jest kasy. Nie wiadomo czy klub z kims rozmawia czy raczej jakiego kalibru sa to zawodnicy, ktorzy mogliby wzmocnic druzyne? Na jakim etapie sa te rozmowy i czy czekac trzeba bedzie do 31 stycznia?
Nie patrz na opinie kibicow przez pryzmat tego co sam wiesz. Gdyby na podstawie tego o czym informuje klub na tym forum panowala euforia to dopiero byloby dziwne i niezrozumiale.
Obrazek

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#59 Postautor: wojtas » 28 listopada 2004, o 18:21

Jestem tego samego zdania co Scream. Tu po prostu nic nie wiadomo, wiec nad czym my to w ogole gadamy?? Powiem Wam: my tu wszyscy snujemy domysly. Połowa optymistyczna twierdzi prawie ze lada moment podpisujemy konterakt z ulamkiem albo kims jego pokroju, a druga mowi tu cos o latosim i przygodzkim... :D Ja sam nie wiem co myslec, dlatego mam prosbe do Gawrzyka: powiedz do jasnej cholery o co tu wreszcie chodzi, nie wymieniaj nazwisk bo ich pewnie nie znasz, ale powiedz przynajmniej z zawodnikami jakiego pokroju prowadzone sa rozmowy, bo Ty cos chyba wiesz(tak mi sie wydaje), a mowiesz nie chcesz lub nie mozesz... nie wiem. Wiem tylko ze moglbys nas tu troche uswiadomic!

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#60 Postautor: kdsz » 28 listopada 2004, o 18:34

Z relacji z zebrania mozna wysunac tylko jeden wniosek - nic kompletnie nie wiadomo. SÄ… jakies luzne zalozenia dotyczace rozwoju szkolki i profesjonalizacji kadry zarzadzajacej klubem, totalnie oderwana od rzeczywistosci zapowiedz walki o awans plus podsumowanie sezonu pod wzgledem sportowym i finansowym. Od kilku dni na forum Gawrzyk uspokajal: "poczekajcie do walnego, wtedy wszystko sie wyjasni". Ja poczekalem, ale olsnienia dotychczas nie doznalem.

Jedyny optymistyczny akcent to informacja o modernizacji stadionu. Mam nadzieje, ze cos sie rzeczywiscie ruszy na Zygmuntowskich
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#61 Postautor: motorlublin » 28 listopada 2004, o 19:23

Walne,walne i po walnym...Przybyło kilku nowych "figurantów" padło parę deklaracji,zapewnień i ogólników... Czyli,bla,bla,bla.
SIPMA daje b.mało KASY jak na swoje możliwości.Najgorsze jest to ,że nikt więcej nie oferuje i brak perspektyw do optymizmu.
NADAL brakuje konkretów!Ponadto jak można zapowiadać walkę o awans , jeśli nie podpisano kontraktów z zawodnikami??? Nic dobrego to nie wróży! TEMAT szkolenia też mnie rozbawil...Plany dobre,ale mało realne!
Dobrym zwiastunem jest jedynie deklaracja o rozpoczęciu remontu stadionu.Oby tylko nie w stylu postawionej niedawno BUDY:(

rob7
Senior

#62 Postautor: rob7 » 28 listopada 2004, o 19:49

GAWRZYK, chyba siÄ™ nie pomylilem;
650 000 bilety,
350 000 zakładam 70 sponsorów powiedzmy średnio 5 000
50 000 miasto
RAZEM 1 050 000
więc SIPMA tylko 100 000 co daje przychód 1 150 000 tak jak ktoś podał na forum, porównaj 650 000 kibice 100 000 Sipma czyje logo powinno być w nazwie? chyba że zarząd prowadzi kreatywną księgowość
W zasadzie sponsorem ztrategicznym TÅ» sÄ… KIBICE

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#63 Postautor: Apocalips » 28 listopada 2004, o 20:28

TŻ Kibice Lublin :?: Hmmm jak dla mnie może być :P
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#64 Postautor: Kubbas » 28 listopada 2004, o 20:33

rob7 pisze:...
W zasadzie sponsorem ztrategicznym TÅ» sÄ… KIBICE

W wiekszosci przypadkow najwiekszym sponsorem sa kibice wiec co w tym dziwnego?

Awatar użytkownika
MARKO

#65 Postautor: MARKO » 28 listopada 2004, o 21:22

HA HA!!!!!!- M WIECZOREK W ZARZĄDZIE TO KRENT NR 1
WSPÓŁCZUJE KIBICOM ZESPOŁOWI I RÓWNIEŻ SOBIE

Johnny Bravo

#66 Postautor: Johnny Bravo » 28 listopada 2004, o 21:47

Witam

Nie rozumiem powszechnego szydzenia z Sipmy. Dają tyle ile dają i trzeba to uszanować. Jeśli kogoś stać, przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby pojawiła sie druga cześć w nazwie. Z tego co czytam problem jest w tym, że chętnych brak. Cieszmy się więc z tego co jest. Mars i reszta kompanii, po Waszych wpisach można mniemać, że nie przekroczyliście 20 lat i nie macie doświadczenia w życiu, że o biznesie już nie wspomnę. Prezntujecie typowe polskie zachowania. "Co to jest za forsa od Sipmy. To grosze po które nawet nie warto sie schylać. Sprzedaliście nazwe". Macie chłopcy racje, nawa jest od tego, żeby ją sprzedawać. Widziałem nawet na forum temat, w którym pokazywaliście potencjalnych sponsorów, wypisywaliście jakie to sponsor ma korzyści. Teraz Kępa wyciągnał ręce po te korzyści które mu się należą a Wy tą rękę chcecie mu odciąć. Czy to jest normalne? takie rzeczy należa mu sie wiec w czym problem? Osobną sprawą jest to jaka kasa wchodzi w grę. Ale to już decyzje nie od nas zależne. Kępa chciał dać jak najmniej, klub chciał jak najwiecej, z tego co czytam Kępa dał jak najmniej ponieważ wykorzystał swoją pozycje. Skoro nie ja to kto? a te 100-200 tys na ulicy nie leży. Można mięć honor, swoją nazwę i tym życ, ale można ja sprzedać i za tą kasę zrobić jakiś wynik.
Mars przedstawiasz typowe myślenie takiego dumnego bezrobotnego. Nie pojdziesz do pracy za 800 zł bo duma Ci na to nie pozwala. Tak samo mogli zrobic w klubie, ale jaki byłby z tego pożytek? Starty w II lidze? Lepiej być dumnym bucem i siedziec na pustych trybunach i pierdzieć za przeproszeniem w beton ?

Druga sprawa, którą chciałem poruszyć to cele. Jak przeczytałem na naszej stronie celem jest awans. I dobrze. Bo jaki bylby sens postawić sobie za cel zajęcie 3 czy 4 miejsca? Mierzmy wysoko, więcej osiągniemy.

I kolejna sprawa- skład i budżet. Widać na forum dwa obozy. Jeden klubowy. Apeluje o spokoj, przeciez jest czas do konca stycznia, a rozmowy trwaja. Ja mowie na to ok. Daje czas. Nastepnym razem wpisze sie w styczniu, oceniając pracę działaczy. Drugi obóz kibicowski. Trudno dziwić się zniecierpliwieniu bo każdy chce wiedzieć z kim są prowadzone rozmowy, kto zostaje kto odchodzi. Ty Gawrzyk jesteś w komfortowej sytuacji, bierzesz w tym udział, wiesz z kim rozmawiają, wiesz na jakim etapie są rozmowy. Zrozum jednak młodych fanów, którzy nie mogą spać nie wiedząc co czeka ich ukochany klub. Rozumiem, że trzymasz sztame z Siwkiem, i obowiązuje Was zmowa milczenia jednak kapke tajemnicy możecie uchylić. Świat się nie zawali. Ja mam juz na głowie pierwsze siwe włosy, mogę poczekać, choć ciekaw jestem ogromnie.
Budżet w tej chwili to jest przecież pewne że nie może zostać przestawiony. To ile zarobi klub pieniążków okaże się w przyszłym roku. Jak pisał Gawrzyk, skąd mają wiedzieć ile przyjdzie ludzi, kto zdecyduje sie na sponsoring w trakcie sezonu. Teraz można opierać się na szacunkach, tak jest w każym klubie sportowym. Szacunki są poparte deklaracjami od najwiekszych sponsorów, i można określić ile tych pieniędzy mniej więcej będzie i na co klub stać.

I na koniec mam jeszcze jedną uwagę. Nie rozliczajcie działaczy, kiedy są na począku pracy. Dajcie im czas. Ja już przeżyłem w tym klubie Demczuka, Gołębiowskiego, Ziółkowskiego, Konczalskiego, Kwieka i innych. Kążdy z nich miał swój czas, kążdy dostał szansę. Siwek wyciągnął klub z dna, walczy o ekstraklase. On też nie jest wolny od błędów, ale nie robi ich ten,co nic nie robi. Pokazał wraz ze współpracownikami, że potrafi działać, dlatego dajmy mu czas. Rozliczymy sezon jak przyjdzie na to odpowiednia pora. Teraz na to za wcześnie.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#67 Postautor: Mars » 28 listopada 2004, o 22:27

Po 1 :
niemam zadnej kompanii i 20 lat przekroczylem i doswiadczenie w zyciu jako takie mam...
Po 2:
Koles niepisz kim kto jest poki go nie poznasz ...

co do twojej wypowiedzi to smierdzi mi ona emerytem ktory dorwal sie jak male dziecko do internetu i wypocil skrawek swoich teorii o zuzlu ..a co do twojego avatara to pasuje do twojej wypowiedzi ,800zl to moze ty masz emerytury zegnam...a o naszych dzialaczach wole sie juz nie wypowiadac zobaczymy w styczniu

POZDRAWIAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#68 Postautor: Cooper » 28 listopada 2004, o 22:29

I jak dla mnie to post Johnnego moglby zakonczyc dyskusje w tym temacie. Nic dodac, nic ujac.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#69 Postautor: Cz@rek » 28 listopada 2004, o 22:32

Ciekawym wątkiem zebrania był tez temat szkółki.Jeśli deklaracje
przedstawiciela rady miejskiej by sie sprawdziły to cel jakim jest
wyszkolenie 4 adeptów byłby całkiem realny.
Choć uczciwie trzeba przyznać że dyskusja była dość ogólna.

Ciekawym info było też to że prawie milion złotych :!: ,z naszych
tegorocznych wydatków pochłoneły gaże zawodników :!:
Czyli chyba nie mają u nas tak źle.

Johnny Bravo

#70 Postautor: Johnny Bravo » 28 listopada 2004, o 23:03

Mars dla Ciebie moge być górnikiem, hutnikiem, stolarzem, szewcem, pracownikiem MPO, kimkolwiek chcesz. Moge nawet nie miec tej emerytury, Twoja wola. Ale jeśli mogę cokolwiek w tym państwie, jesli pozwolisz to dam Ci jedną radę, stosuj się do słów które powiedziałeś.Mówisz jedno, a linijke dalej robisz drugie. Wróć do tematu bo dość na tym forum bezpodstawnych kłótni. Chyba, że to ostatnia deska ratunku, gdy nie ma się nic do powiedzenie w dyskusji.

Pozdrawiam i do uslyszenia po kolejnej wyplacie emerytury, ktora pozwoli mi skorzystać z internetu :wink:

Awatar użytkownika
minia

#71 Postautor: minia » 28 listopada 2004, o 23:39

[quote="Johnny Bravo"]Mars dla Ciebie moge być górnikiem, hutnikiem, stolarzem, szewcem, pracownikiem MPO, kimkolwiek chcesz. Moge nawet nie miec tej emerytury, Twoja wola. Ale jeśli mogę cokolwiek w tym państwie, jesli pozwolisz to dam Ci jedną radę, stosuj się do słów które powiedziałeś.Mówisz jedno, a linijke dalej robisz drugie. Wróć do tematu bo dość na tym forum bezpodstawnych kłótni. Chyba, że to ostatnia deska ratunku, gdy nie ma się nic do powiedzenie w dyskusji.

Pozdrawiam i do uslyszenia po kolejnej wyplacie emerytury, ktora pozwoli mi skorzystać z internetu :wink:[/quo

nareszcie ktos kto jeszcze pamieta temat na jaki toczy sie "dyskusja" hehe mozna ja rzeczywiscie na tym zakonczyc

:) :) :) pozdrawiam wszystkich realistow i powaznie myslacych ......... nie liczmy na cuda niewidy i inne bajki ale moze doceniajmy to co jest
jak to tak ze jak zespol wygrywa i pnie sie do gory to wszyscy pelni dzikiego (nie zawsze uzasadnionego) optymizmu, gdy pojawiaja sie trudnosci lub cos zawodzi nasze oczekiwania to potraficie tylko smecic i zrzedzic
ojjjjjjjjjjjjj panowie panowie :wink: :wink: :wink:

Pawelek

#72 Postautor: Pawelek » 29 listopada 2004, o 00:41

Johny Bravo, zgadzam się z Tobą w 100%. Wreszcie został napisany inteligenty, kulturalny i wnoszący spokój na forum post. To co niektórzy wypisują ostatnio, wprawia w lekkie zakłopotanie, gdyż nasze forum stało się miejscem bezsensownych wrzutów i pyskówek. To jest chyba strona, na której powinniśmy kulturalnie, rzeczowo i inteligentnie dyskutować o żużlu, a nie wzajemnie się bluzgać. Jeśli chodzi o przyszły sezon, faktycznie, niewiele wiemy o składzie na przyszły rok, ale skoro ustalili że chcą awansować, że sponsorzy wyrażają dalszą chęć współpracy, to powinniśmy być spokojni. Większa wpadka z transferami jeszcze im się nie przytrafiła, więc myśle że możemy im zaufać i być dobrej myśli, a nie panikować i pisać bezsensowne rzeczy, że się sprzedali Sipmie, że źle, że nie zakontraktowali Petera czy Lorama itd. Myślę że decyzję są i będą podejmowanę z głową i rozsądkiem. TŻ powoli, ciężką pracą tych ludzi powoli pnie się ku górze, nie mamy wielkiego zadłużenia, zawodnicy chyba sobie chwalą lubelski klub, więc nie jest źle. Będzie dobrze... Pozdrawiam.
GG #915719

go!
Trener

#73 Postautor: go! » 29 listopada 2004, o 08:42

Lublin_Fan pisze:
[b]Nie wiem czy dobrze rozumuje, ale mi tu wychodzi, że klub ma jeszcze 150 tyś zł zobowiązań. Zatem ciekawi mnie jaki jest wynik finansowy na 1.XI.2004. Czy klub miał jakieś "zaskurniaki" z roku ubiegłego i nimi pokrył ta różnice? Sądze, że nie. Zatem jesteśmy na minusie o 150 tyś. Zgadza sie?
.

Mi wychodzi dokladnie to samo.

Gawrzyk - mozesz to jakos wytlumaczyc? Nie wiem o co chodzi

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#74 Postautor: Lublin_Fan » 29 listopada 2004, o 11:41

Widze Bimmer, że ty również masz kłopoty ze zrozumieniem. Mnie nie interesuje planowany budżet ani Sipmy ani Klubu. Interesuje mnie natomiast WYNIK FINANSOWY klubu na dzień 1.XI.2004 bo to właśnie on wskazuje jakie jest obecnie zadłużenie. Przecież przed walnym była mowa o tym, że zostaną ujawnione dane finansowe. Dlatego zadałem moje pytanie, ale nikt nie chce mi odpowiedzieć.
Przecież dobrze wiadomo, że obecne zadłużenie nie wynika tylko z różnicy miedzy przychodami a wydatkami z roku 2004, ale również jest zależne od wyniku finansowego za poprzednie lata. Stąd stwierdzam, że wyliczone wcześniej 150 tyś zł zobowiązań wcale nie musi oznaczać stanu faktycznego.

Moja ciekawość wcale nie wynika z nagonki, która ostatnio ma miejsce na forum. Skoro mówiono, że te dane bedą ujawnione to chciałbym je poznać.

Pozdr.
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2004, o 13:37 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 3 razy.

wojteko
Senior

#75 Postautor: wojteko » 29 listopada 2004, o 11:48

Bimmer pisze:A co tu jest do rozumienia? Jest deficyt, bo w budżecie przeszacowano przychody lub też nie doszacowano wydatków.

Wszystko fajnie :D jest jedno ale.......Ciekaw jestem co zrobi przecietny zjadacz chleba,kiedy "przeszacuje swoje przychody" :?: .....wedlug mnie to na koniec roku (powiedzmy ze to bedzie grudzien) nie kupi choinki na swieta i nie bedzie mial co do garka wlozyc,nie mowiac juz o prezentach od Świetego Mikołaja :!: :!: :!:

wojteko
P.S. to takie porownanie do szarej rzeczywistosci :(