#36 Postautor: Siwek Patataj » 8 grudnia 2004, o 00:13
Boxing, dałem Czerwińskiemu NIE tylko i wyłącznie z powodu liczb. Niestety one nie kłamią, zwłaszcza na przestrzeni kilku sezonów.
Osobiście też bardzo lubię oglądać Czerwińskiego w akcji, miałem ku temu kilka razy okazję i jakby powiedział dzieciak z "Misia"... "pycha". Naprawdę chłopak ładnie walczy, dobra technika, ale... No właśnie, jest jakieś "ale", które nie pozwala Zbyszkowi wybić się ponad przeciętność. Pierwszy sezon w gronie seniorów niestety był porażką. Prawdą jest to, że nie pojeździł sobie Czerwiński zbyt wiele, bo zazwyczaj jechał w 1-2 biegach w meczu. Ale na początku sezonu w składzie był regularnie i niczym nie zachwycił. Później był zamieniany na Osumka. Ja stawiam Czerwińskiego na 3 miejscu, za Kościechą i Stojanem, ale obawiam się (na podstawie liczb), że z Czerwińskiego poza ładnymi mijankami z 4 pozycji na 3, czasami 2 nie mielibyśmy zbyt wielkiej pociechy. Chyba, że rozjeździłby się, bo potencjał niewątpliwie ten chłopak ma. I każdy, kto choć raz go oglądał na torze to mógł to dostrzec gołym okiem. Myślę, że jeśli chodzi o widowiskowość, to gdyby startował w parze z Knappem, to byłby to jeden z bardziej widowiskowo jeżdżących duetów w I lidze. O ile potrafiliby współgrać ze sobą na torze.
lucki73