Czy to jest sprawdzona ifnormacja
Krosno - Lublin 50:40
DziÄ™ki, Å›wietny przykÅ‚ad! Sam elegancko wytÅ‚umaczyÅ‚eÅ› jaka to żaÅ‚osna dziecinadaHollywood pisze:Przytocze ci jeszcze przypadek z piÅ‚ki nożnej - koniec lat 80-tych kibice Legii i Zagłębia Sosowiec lejÄ… siÄ™ na wszystkich wyjazdach miÄ™dzy sobÄ… , pójdz na ÅazienkowskÄ… teraz , to zobaczysz o co chodzi.
-
Siwek Patataj
Hollywood pisze:Sorry chłopaki (Lucki , WojtekF , Saint i inni warszawsko-łódzcy gawędziarze) co wy wiecie , sadzicie takie pierdoły![]()
Faworytem meczu jest Lublin i każdy obiektywny kibic w Polsce wam to powie.
A inną sprawą jest że to będzie ciężki mecz , bo nikt tu ne mówi o 30:60.
A czy Ty Holly myślisz, że ja nie chciałbym abyśmy wygrali? Pewnie, że chciałbym. Ale gdyby STS, Toto-mix czy jakikolwiek inny bukmacher odważył się przyjmować zakłady na ten mecz, to niestety ale postawiłbym na KKŻ. Nie zaryzykowałbym swoich pieniędzy licząc na łut szczęścia u naszych chłopaków.
Zresztą ten mecz ma także inną wagę, inny wymiar. Bo może być meczem o wszystko (mimo że to początek sezonu) dla KKŻ-etu. Jak wygrają, to polecą na fali i uwierzą w to, że I ligę będą w stanie obronić. A jak przegrają, to może być katastrofa za katastrofą, pustki na trybunach i znowu równanie w dół.
I uczciwie: na kim Krosno może szukać u siebie punktów jak nie na Lublinie, Opolu i ewentualnie Grudziądzu?
Przypomnę Ci ostatni popis Motoru w Krośnie z roku 2002:
11 RUNDA DM2L 2002: 18-8-2002 58:32 dla Krosna oczywiście:
1 J.STACHYRA 8 (2,2,3,1,0)
2 M.DERA 1 (0,1,0,0,0,0)
3 S.TRUMIŃSKI 2 (2,u/-)
4 R.PRZYGÓDZKI 0 (d4,-,d4)
5 A.STEFANI 12 (1,wsu,3,2,3,3)
6 K.KURTZ 0 (-,0,0,0,0)
7 D.JELENIEWSKI 9 (0,2,2,2,2,1)
9 J.FRANC 10+1 (3,2,1,1*,3)
10 M.MRÓZ 10+2 (1,1*,3,3,2*)
11 J.WOŹNIAK 9 (1,1,1,3,3)
12 L.SZATMARI 13 (3,3,3,2,2)
13 J.ŚLĄCZKA 11+2 (3,3,2*,2,1*)
14 T.BUDZIK 0 (-,-,0)
15 M.SZCZUREK 5+1 (2*,1,1,1)
O sezonie 2001 nawet nie wspomnę, bo dostaliśmy baty 72:18, pamiętasz może?
Krosno ma specyficzny tor, który nigdy nie pasował naszym chłopakom, żadnym, chyba poza Jurkiem Głogowskim, ale to tylko dlatego że jeździł w KKŻ-ecie przez 2 lata.
Pamiętasz może, kiedy ostatni raz wygraliśmy mecz ligowy w Krośnie? Nie pamiętasz pewnie. To ja Ci przypomnę: było to w XIII rundzie Drużynowych Mistrzostw II ligi 17 września... 1989 roku!!!, a więc 15,5 roku temu.
Więc wybacz Holly, ale to Ty "sadzisz pierdoły" - jak to zgrabnie ująłeś.
Będzie wielkim sukcesem, jeśli uda nam się tam wygrać, ale nie daję naszym na to większych szans. Ani historia nie przemawia za nami, ani nawet skład.
Wytypowałem na podstawie statystyk wynik 52:38 i uważam, że będzie to przyzwoity wynik jeśli takowy tam osiągniemy i wstydu z pewnością on nam nie przyniesie.
I mniej skarkazmu Holly, a odrobinkę więcej obiektywnego spojrzenia na szanse obu drużyn. Nie mam już 15 lat, by poddawać się emocjom i wierzyć w cuda. Jestem pragmatykiem i mój realizm nakazuje mi być ostrożnym w prognozach, choć chciałbym bardzo, bardzo, bardzo bym się pomylił i by drużyna z kozą na plastronie przyjechała z podkarpacia z tarczą.
ukłoniki
lucki73
-
Siwek Patataj
Hollywood pisze:
Taki Lucki czy WOjtekF co oni mogą wiedzieć a w dodatku typować zdobycze punktowe , skoro grzeją tyłki w stolicy.
A wystarczy mieszkać w Lublinie by mieć pełną legitymację do typowania wyników? Holly, wyglądałeś na poważnego człowieka (momentami), a teraz piszesz jak gimnazjalista. Co się z Tobą stało? Słoneczko przygrzewa za mocno w koźlim grodzie?
ukłoniki
lucki73
-
Gość
A kogo obchodzą statystyki ? jakby każdy patrzył co było kiedyś (jak kto z kim grał) w zakładach bukmacherskich każdy by wygrywał.
Jedynie grupa warszawska typuje porażke Lublina , powiem krótko wygramy bo jesteśmy lepsi , będziemy jepiej przygotowani sprzętowo i Daniel Jeleniewski wygra nam mecz.
Lucki ty za to prawisz jak przedstawiciel handlowy , a to jest sport.
Jedynie grupa warszawska typuje porażke Lublina , powiem krótko wygramy bo jesteśmy lepsi , będziemy jepiej przygotowani sprzętowo i Daniel Jeleniewski wygra nam mecz.
Lucki ty za to prawisz jak przedstawiciel handlowy , a to jest sport.
-
Siwek Patataj
Hollywood pisze:... powiem krótko wygramy bo jesteśmy lepsi , będziemy jepiej przygotowani sprzętowo i Daniel Jeleniewski wygra nam mecz.
A może zmienisz sobie nicka na Nostradamus? Będzie bardziej adekwatny, poważnie.
lucki73
PS. A jaki czas zrobi Jeleniewski w 9 biegu? Wystarczy mi dokładność do 0,1 sekundy. Będę zobowiązany.