Nasi rywale w sezonie 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Mrucky

#276 Postautor: Mrucky » 21 marca 2005, o 17:12

Hollywood pisze:Chciałem tylko zaznaczyć że D.Śledź to byly kapitan reprezentacji Polskii oraz uczestnik Gp , a żaden z Józefów tak naprawde nic w sporcie żużlowym nie osiągnął.

W takim razie ilu klasowych zawodników ma Lublin ? Patrząc na to co osiągnęli do tej pory to Jurek Mordel w sumie jest klasowy 8)

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#277 Postautor: WojtekF » 21 marca 2005, o 17:23

Hollywood pisze:Drogi Wojtku-F staram sie odpowidać na każdy twój post skierowany do mnie (myśle że GTW nie posądzi mnie o nabijanie postów) bo wymaga tego kultura. :D

Nie lubuje sie w statystykach bo to nie odzwierciedla tak na prawde sportu żużlowego.Teoretyzować czasem trzeba , ale bez przesady.
Chciałem tylko zaznaczyć że D.Śledź to byly kapitan reprezentacji Polskii oraz uczestnik Gp , a żaden z Józefów tak naprawde nic w sporcie żużlowym nie osiągnął.

Drogi Holly!!!

Zgadzam się z Tobą, iż Darek Śledź to zawodnik, który w sporcie żużlowym dużo osiągnął i Ty jako kibic Motoru możesz być z Niego dumny, Ba ja jako Polak mogę być z Niego dumny.
Niemniej jednak Twoje wcześniejsze posty dotyczyły obecnego stanu rzeszowskiej drużyny. A obecnie Śledź nie jest lepszy Maćka Kuciapy czy choćby Tomka Rempały. Obrazują to wyniki ligowe jak i wyniki z turniejów indywidualnych i innych turniejów drużynowych.
Idąc Twoim tokiem myślenia mógłbym twierdzić, że mało kto w polskiej lidze może się poszczycić takimi dokonaniami jak dziadek Huszcza i wobec tego dziadek Huszcza będzie czołwym zawodnikiem ekstraligi w sezonie 2005. Chciałbym, ale zdaję sobie sprawę, że to nierealne.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#278 Postautor: luCas » 21 marca 2005, o 17:39

Mrucky pisze:
Hollywood pisze:Chciałem tylko zaznaczyć że D.Śledź to byly kapitan reprezentacji Polskii oraz uczestnik Gp , a żaden z Józefów tak naprawde nic w sporcie żużlowym nie osiągnął.

W takim razie ilu klasowych zawodników ma Lublin ? Patrząc na to co osiągnęli do tej pory to Jurek Mordel w sumie jest klasowy 8)

To popatrz tez na osiagniecia M. Frankowa kolego...za to rzeszow ma klasowych, no tak moze razem skonczyli z 10 klas 8)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

hmmm

#279 Postautor: hmmm » 21 marca 2005, o 18:46

Nie miej ani do mnie ani do Falubazu pretensji za to, że Leszno jechało bez Adamsa tylko odwołuj się do sumień włodarzy klubu z Wielkopolski, bo Dowhan jest tu Bogu ducha winny. Swoją drogą pisząc o uczciwości nie wymieniaj klubu z Rybnika, bo te dzielnie wywalczone przez nich punkty wszystkie zostały na spreparowanym przez Czesia "Bronę" Czernickiego.
Więc Rybnik był bezapelacyjnie najsłabszą drużyną ekstraligi sezonu 2004 i koniec tematu.

Troche dziwne ze Adams jechal tylko u siebie z Rybnikiem i w Rybniku w play-off :roll:
AAA i nie placz nad tymi torami bo z tego co wiem to tam juz brakowalo na zakretach 30 ton toru a przez ostatni tydzien padalo(z tego co pamietam)... :roll: A moze cie po prostu boli ze twoi zawodnicy 2 razy dostawali takie becki od Rybnika :roll:
Wracajac do tematu walczyc o awans beda na 100% 4 wyrownane druzyny-Ostrow,Gorzow,Rybnik i Rzeszow.Najwieksze szanse NA RAZIE maja gorzowianie pozniej Rybnik/Ostrow i Rzeszow.A my zapewne zajmnimy ta 5 pozycje.

pozdro

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#280 Postautor: WojtekF » 21 marca 2005, o 19:36

hmmm pisze:
Nie miej ani do mnie ani do Falubazu pretensji za to, że Leszno jechało bez Adamsa tylko odwołuj się do sumień włodarzy klubu z Wielkopolski, bo Dowhan jest tu Bogu ducha winny. Swoją drogą pisząc o uczciwości nie wymieniaj klubu z Rybnika, bo te dzielnie wywalczone przez nich punkty wszystkie zostały na spreparowanym przez Czesia "Bronę" Czernickiego.
Więc Rybnik był bezapelacyjnie najsłabszą drużyną ekstraligi sezonu 2004 i koniec tematu.

Troche dziwne ze Adams jechal tylko u siebie z Rybnikiem i w Rybniku w play-off :roll:
AAA i nie placz nad tymi torami bo z tego co wiem to tam juz brakowalo na zakretach 30 ton toru a przez ostatni tydzien padalo(z tego co pamietam)... :roll: A moze cie po prostu boli ze twoi zawodnicy 2 razy dostawali takie becki od Rybnika :roll:
Wracajac do tematu walczyc o awans beda na 100% 4 wyrownane druzyny-Ostrow,Gorzow,Rybnik i Rzeszow.Najwieksze szanse NA RAZIE maja gorzowianie pozniej Rybnik/Ostrow i Rzeszow.A my zapewne zajmnimy ta 5 pozycje.

pozdro

Proszę uprzejmie o czytanie ze zrozumieniem moich tekstów.
To gdzie i kiedy Leszno wystawia Adamsa, to sprawa klubu z Wielkopolski, sumień i portfela włodarzy klubu.
Co z tego, że Adams też jechał w Rybniku. gdyby jechał w ZG, to Falubaz i tak wygrałby z Lesznem u siebie więc Twoje dywagacje są pozbawione sensu. Fakt, że Rybnik też powinienbył wygrać u siebie z Lesznem, gdyż sedzia powinienbył wykluczyć Balinę do końca meczu. Ale tu już nie możesz mieć pretensji do Falubazu. Nie zmienia to wszystko faktu, że Rybnik był zdecydowanie najsłabszy i spadł zasłużenie a pretensje mogą Rybniczanie tylko mieć do swoich zawodników z "papierami na jazdę", którzy zawiedli.

Słuchaj hmmm nie jesteś żadnym ekspertem żużla i po dwóch Twoich postach można się o tym zorientować. Eksperci wymieniają wśród faworytów 3 a nie 4 kluby(choć ja wymieniłbym tylko 2). Rybnik to zaś zarówno dla mnie jak i dla każdego wielka niewiadoma.
Czy słabsza dyspozycja Romanka, Szuminy, Povazhnego była efektem uwsteczniania się tych zawodników czy przeskoku do wyższej ligi?

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#281 Postautor: Talib » 21 marca 2005, o 19:43

Co racja, to racja. Nie ma co przesadzać z siłą Rybnika, jak dla mnie będzie to zespół swojego toru, który w sprzyjających okolicznościach załapie się na 3 miejsce, ale i równie dobrze moga wylądować na 5-6.

Zaratustra
Kadrowicz

#282 Postautor: Zaratustra » 21 marca 2005, o 20:20

Talib pisze:Co racja, to racja. Nie ma co przesadzać z siłą Rybnika, jak dla mnie będzie to zespół swojego toru, który w sprzyjających okolicznościach załapie się na 3 miejsce, ale i równie dobrze moga wylądować na 5-6.

Rzeczywiście, potencjał rybniczan wydaje się być tylko troche większy niż nasz.Nie ulega jednak wątpliwości , że jest to zespół bardzo ciekawy i nieobliczalny.Z jednej strony może pokusić się o walkę z "papierowymi" faworytami o czołowe lokaty, jak i wylądować za nami.Dużą niewiadomą jest obcokrajowiec, podobnie z resztą pozostała część drużyny.Jedno jest pewne, nie można Rybnika lekceważyć. W ogóle liga w tym roku zapowiada się niezwykle interesująco.

Koper
Trener
Kontakt:

#283 Postautor: Koper » 21 marca 2005, o 21:17

Mrucky pisze:W takim razie ilu klasowych zawodników ma Lublin ? Patrząc na to co osiągnęli do tej pory to Jurek Mordel w sumie jest klasowy 8)

Jurek Mordel byl 5 zawodnikiem w finale IMP i przegral bieg barazowy o zloty kask wlasnie z Darkiem Sledziem no i nasz Jurek pokonal swego czasu aktualnego wowczas indywidualnego mistrza swiata Grega Hancocka-moge sie w czyms mylic bo to wszystko pisze z pamieci kibica :wink: ,ponadto Frankow o ile mnie pamiec nie myli to finalista IMSJ :D

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#284 Postautor: Talib » 21 marca 2005, o 21:28

"ponadto Frankow o ile mnie pamiec nie myli to finalista IMSJ "

I zdobywca Srebrnego Kasku w 1999. W tym samym roku w IMŚJ był 10. :)

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#285 Postautor: czaszka » 21 marca 2005, o 21:32

Koper pisze:Jurek Mordel byl 5 zawodnikiem w finale IMP i przegral bieg barazowy o zloty kask wlasnie z Darkiem Sledziem no i nasz Jurek pokonal swego czasu aktualnego wowczas indywidualnego mistrza swiata Grega Hancocka-moge sie w czyms mylic bo to wszystko pisze z pamieci kibica :wink: ,ponadto Frankow o ile mnie pamiec nie myli to finalista IMSJ :D

Dobrze prawisz :wink: Faktycznie Franek był finalistą IMŚJ w Vojens i gdyby nie defekt na prowadzeniu w swoim starcie to mógł być bardzo wysoko..

Awatar użytkownika
papi
Trener

#286 Postautor: papi » 21 marca 2005, o 22:37

Talib pisze:Co racja, to racja. Nie ma co przesadzać z siłą Rybnika, jak dla mnie będzie to zespół swojego toru, który w sprzyjających okolicznościach załapie się na 3 miejsce, ale i równie dobrze moga wylądować na 5-6.

tez tak mysle, zarowno Rybnik jak i Gorzow w mojej opinii nie są tak mocne jak Rzeszów i Ostrów, moim zdaniem Gorzow, Rybnik, Lublin i moze GTŻ prezentują podobny poziom i moze byc naprawde ciekawa walka o 3 miejsce, Rybnik faktycznie ma duzy potencjal, ale jest to druzyna slabsza niz ta ktora 2 lata temu wchodzila do e-ligi i nie rozumiem tych ktorzy twierdzą, że rekiny mogą walczyć o ponowny awans :roll:

Snys
Zawodowiec

#287 Postautor: Snys » 21 marca 2005, o 22:40

papi pisze:

tez tak mysle, zarowno Rybnik jak i Gorzow w mojej opinii nie są tak mocne jak Rzeszów i Ostrów, moim zdaniem Gorzow, Rybnik, Lublin i moze GTŻ prezentują podobny poziom i moze byc naprawde ciekawa walka o 3 miejsce, Rybnik faktycznie ma duzy potencjal, ale jest to druzyna slabsza niz ta ktora 2 lata temu wchodzila do e-ligi i nie rozumiem tych ktorzy twierdzą, że rekiny mogą walczyć o ponowny awans :roll:

A ja mysle ze jednak Gorzow

Tym bardziej ze wszyscy tam mają nóż na gardle :wink: , gdyż w TŻ jest wywiad z Kałamagą ktory twierdzi ze "....albo e-liga albo nie ma żużla w Gorzowie...." 8)

a jeszcze wczesniej "..w tym sezonie wchodzimy do e-ligi z 1 miejsca a w nastepnym walczymy o mistrza...."

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#288 Postautor: mikas » 21 marca 2005, o 22:51

WojtekF pisze:
Słuchaj hmmm nie jesteś żadnym ekspertem żużla i po dwóch Twoich postach można się o tym zorientować. Eksperci wymieniają wśród faworytów 3 a nie 4 kluby(choć ja wymieniłbym tylko 2). Rybnik to zaś zarówno dla mnie jak i dla każdego wielka niewiadoma.

Zapytam tak z czystej ciekawości, kogo masz na myśli pisząc eksperci i gdzie można poczytac ich wypowiedzi??
Swoją drogą podobnie jak Hmmm również ekspertem nie jesteś skoro wymieniłbys tylko 2 drużyny :wink: Skoro Tobie można wymienić tylko 2 drużyny to dlaczego on nie może mieć swojego zdanie podobnie jak Ty masz swoje i wymienić nie 3 a 4 drużyny? :roll:
Ostatnio zmieniony 21 marca 2005, o 22:54 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#289 Postautor: papi » 21 marca 2005, o 22:54

nie mowie, ze nie maja szans, ale jak to powiedziales maja noz na gardle, Kałamaga wie ze jesli nie awansuja prawdopodobnie nikt nie bedzie chcial sponsorowac upadajacego klubu, mimo ze nie jestem ich zwolennikiem, nie chcialbym zeby klub upadl, bo dal polskiemu zuzlowi sporo dobrych zawodnikow, ale jak juz mowilem ich kadra oparta jest na mlodych zawodnikach, ktorzy moga nie uniesc tego ciezaru, tym bardziej jesli klub wywierac bedzie na nich taka presje, a obecnie klub ma 3 seniorow i na dobra sprawe nie ma obco, (loram okolo miesiaca nie bedzie jezdzil, a niestety juz raz tak bylo i sie okazalo ze przerwa trwala duzo dluzej), a wiec w skladzie na dzien dzisiejszy musi byc az 4 juniorow :!: , i chyba sam przyznasz iz mimo ich duzego talentu nie napawa to optymizmem

Snys
Zawodowiec

#290 Postautor: Snys » 21 marca 2005, o 23:02

papi pisze:nie mowie, ze nie maja szans, ale jak to powiedziales maja noz na gardle, Kałamaga wie ze jesli nie awansuja prawdopodobnie nikt nie bedzie chcial sponsorowac upadajacego klubu, mimo ze nie jestem ich zwolennikiem, nie chcialbym zeby klub upadl, bo dal polskiemu zuzlowi sporo dobrych zawodnikow, ale jak juz mowilem ich kadra oparta jest na mlodych zawodnikach, ktorzy moga nie uniesc tego ciezaru, tym bardziej jesli klub wywierac bedzie na nich taka presje, a obecnie klub ma 3 seniorow i na dobra sprawe nie ma obco, (loram okolo miesiaca nie bedzie jezdzil, a niestety juz raz tak bylo i sie okazalo ze przerwa trwala duzo dluzej), a wiec w skladzie na dzien dzisiejszy musi byc az 4 juniorow :!: , i chyba sam przyznasz iz mimo ich duzego talentu nie napawa to optymizmem

Owszem, jest to mozliwy scenariusz. Ja jednak patrze na syt. gdy zaden senior nie nabawi sie kontuzji a Loramski wroci na ok 2,3 kolejke.
ZresztÄ… nadal jest zainteresowanie PecynÄ… i Kowalikiem

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#291 Postautor: WojtekF » 21 marca 2005, o 23:36

mikas pisze:
WojtekF pisze:

Zapytam tak z czystej ciekawości, kogo masz na myśli pisząc eksperci i gdzie można poczytac ich wypowiedzi??
Swoją drogą podobnie jak Hmmm również ekspertem nie jesteś skoro wymieniłbys tylko 2 drużyny :wink: Skoro Tobie można wymienić tylko 2 drużyny to dlaczego on nie może mieć swojego zdanie podobnie jak Ty masz swoje i wymienić nie 3 a 4 drużyny? :roll:

Odpowiem Tobie mikas. Nie jestem ekspertem a ekspertami są na przykład dziennikarze gazet o speedwayu, felietoniści, osoby redagujace Przegląd Żużlowy czy inny portal a także działacze poszczególnych drużyn. To oni właśnie wymieniają Ostrów, Gorzów, Rzeszów w roli faworytów. Nie mamy jednak jako kibice obowiązku się z tymi poglądami zgadzać. Nie ukrywam, że wstydzę się moich niektórych dzisiejszych postów, gdyż są one niespokojne. Nie wiem czy to efekt przesilenia wiosennego czy przyjemnego zdarzenia, które mnie dzisiaj spotkało.

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#292 Postautor: WojtekF » 22 marca 2005, o 00:01

papi

Życzymy oczywiście Loramowi szybkiego powrotu do zdrowia. Teraz włodarze Stali powinni zatrudnić słabszego obcokrajowca. Bez względu na długość niedyspozycji Lorama, Stal w krajówce "na cuglach" wejdzie do 1szej szóstki. A do playoff jest tyle czasu, że nie sądzę, aby Loram się nie wykurował.

W związku z tym kontuzja Lorama nie zmniejsza dużych szans Stali na awans ani trochę

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Dudi
Junior

#293 Postautor: Dudi » 22 marca 2005, o 00:05

Sprawa jest oczywista - awans rozstrzygnie się między Gorzowem, Rzeszowem i Ostrowem (kolejność nieprzypadkowa). Gorzowowi moze zaszkodzić kontuzja Marka, ale i bez niego sobie poradzą z Grudziądzem u siebie. Branie Rybnika pod uwagę w walce o awans jest niepoważne. Nie dość że spadli z hukiem, to jeszcze pozbyli się trzech swoich liderów. U siebie powalczą z każdym, ale na wyjazdach - dupa zbita w konfrontacji z czołówką, a i na nas chyba nie wystarczy.

Zabka

#294 Postautor: Zabka » 22 marca 2005, o 00:10

Dudi. Gdzie się podziała Twoja błyskotliwość? :lol: Może wymyśliłbyś w końcu coś nowego?

Dudi
Junior

#295 Postautor: Dudi » 22 marca 2005, o 00:36

Zabka pisze:Dudi. Gdzie się podziała Twoja błyskotliwość? :lol: Może wymyśliłbyś w końcu coś nowego?

Nie sztuką jest błysnąć i pisać "do ekstraligi awansuje Krosno a drugie będzie Opole". Jako znawca nie będę sie kompromitował :D

Zabka

#296 Postautor: Zabka » 22 marca 2005, o 00:40

Jako znawca nie będę sie kompromitował :D[/quote]

I dobrze :)

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#297 Postautor: Saint » 22 marca 2005, o 09:23

[quote="Dudi"] Sprawa jest oczywista - awans rozstrzygnie się między Gorzowem, Rzeszowem i Ostrowem (kolejność nieprzypadkowa). Gorzowowi moze zaszkodzić kontuzja Marka, ale i bez niego sobie poradzą z Grudziądzem u siebie. Branie Rybnika pod uwagę w walce o awans jest niepoważne... [quote]

Widzisz Mikas? Wojtek_F miał racje mówiąc o opiniach fachowców :wink:
Pozdrowienia
Ostatnio zmieniony 22 marca 2005, o 09:43 przez Saint, łącznie zmieniany 1 raz.

rob7
Senior

#298 Postautor: rob7 » 22 marca 2005, o 09:34

oj fachowcy,fachowcy a jaki wpływ ma kontuzja Lorama na play-offy, w tym roku nic nie jest oczywiste, to tylko mecz i rewanż i dopiero w sierpniu będzie ważne kto złapał kontuzje, kto trafił z formą no i komu kasy nie zabrakło na super sprzęt tak więc twierdzenie dzisiaj kto jakie zajmie miejsce jest niepoważne
pozdrawiam...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#299 Postautor: Gelo » 22 marca 2005, o 10:16

rob7 pisze:oj fachowcy,fachowcy a jaki wpływ ma kontuzja Lorama na play-offy

takie, że ma znaczenie z ktorego miejsca sie pojedzie w playoffach i z kim.
w tym roku nic nie jest oczywiste, to tylko mecz i rewanż i dopiero w sierpniu będzie ważne kto złapał kontuzje, kto trafił z formą no i komu kasy nie zabrakło na super sprzęt tak więc twierdzenie dzisiaj kto jakie zajmie miejsce jest niepoważne
pozdrawiam...

czy to znaczy, ze do sierpnia mozemy mecze oddawac walkowerem? Zawsze to by było bezpieczniej - przynajmniej nikt kontuzji nie złapie.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#300 Postautor: Talib » 22 marca 2005, o 10:24

"czy to znaczy, ze do sierpnia mozemy mecze oddawac walkowerem? "

A nie jest przypadkiem tak, że po trzech walkowerach następuje automatyczne wykluczenie drużyny z rozgrywek :)?