Nowe plastrony

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#26 Postautor: wojtek_78 » 28 marca 2005, o 18:32

Hollywood pisze:Ja akurat jestem z zawodu plastykiem i z zawodowego punktu widzenia moge stwierdzić że tzw.kompozycja plastyczna głównego projektu plastronu jest o tyle nieprawidłowa że zawarte 3 loga (Sipmy , klubwe Tż oraz Perły) są w tzw drabince.
Plastron żużlowy powinien też posiadać nazwe drużyny czyli Tż Lublin , a tego tam nie widać.
Bardziej to przypomina folder reklamowy.
Oczywiście to nie moja sprawa i w nic nie ingeruje , ale zwracam uwage na prawidłowść kompozycji plastycznej. :D

Masz świętą rację. Ale niestety nie da się pogodzić wszystkich naraz. Sipma musi być na górze (tak chcą), Perła na środku (tak nakazuje umowa), a koziołekgdzie się zmieści (nie daje kasy :lol: ). Układ drabinki jest bardzo niefortunny, ale wyżej dupy nie podskoczy. Każdy chce być w centrum. Wiele większe pole manewru by było przy przeniesieniu loga Sipmy na dół, ale w cuda nie wierzcie :lol: Tak więc plastron jest raczej odwzorowaniem założeń i warunków koniecznych aniżeli projektem własnym.

ps. Mni też on się nie podoba :D

go!
Trener

#27 Postautor: go! » 28 marca 2005, o 18:57

Hollywood pisze:moim zdaniem tak bylo by lepiej :D

Wybacz Holly, ale ten projekt jest beznadziejny. To nie gazeta żeby go czytać z pół metra.
Te napisy TN Roman i towarzystwo żużlowe którego sie nie da wyśrodkować, napis LUBOLIN
na dole, no i to logo Perły ze wszystkimi niewidocznymi szczególikami

Jedyne co można się przyczepić do projektu Wojtka (to co było w jego mocy) to przeładowanie tych czerwieni. Przecież chocby Perła mogłaby być na zielono

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#28 Postautor: boxing » 28 marca 2005, o 18:59

Proponuje, aby nasi zawodnicy zapuscili kozie brodki - wowczas nie bedzie trzeba umieszczac koziolka na plastronie, a zaoszczedzone miejsce mozna sprzedac sponsorowi za kolejne grube pieniadze :wink: Prosze jaki ze mnie biznesmen - rzeklbym geniusz marketingu: niech sie schowa Philip Kotler :lol:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#29 Postautor: wojtek_78 » 28 marca 2005, o 19:00

go! pisze:

Wybacz Holly, ale ten projekt jest beznadziejny. To nie gazeta żeby go czytać z pół metra.
Te napisy TN Roman i towarzystwo żużlowe którego sie nie da wyśrodkować, napis LUBOLIN

Jedyne co można się przyczepić do projektu Wojtka (to co było w jego mocy) to przeładowanie tych czerwieni. Przecież chocby Perła mogłaby być na zielono

Perła nie może być na zielono. Mam dokładny opis kolorów. Zastrzeżone, opatentowane i cholera wie co jeszcze.

ps. Projekt, który odpadł w przedbiegach (nie spełnia założeń merytorycznych): http://student.wspa.pl/~paparazzi/plastron_2005b.jpg

Gość

#30 Postautor: Gość » 28 marca 2005, o 19:10

zrobiłem na biegu poprawkę w paint'cie wiec nie wymagaj ode mnie wiele.

Moim zdaniem najbardziej " modne " byłoby jakieś odwzorowanie plastornu tegorocznego do plastronów Motoru Lublin z lat 90-tych " taki oldschoolowy model" oczywiście z niezbędnymi poprawkami.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#31 Postautor: motorlublin » 28 marca 2005, o 19:18

KIEPSKO to wygląda!Rozumiem wymagania sponsorów,ale...
TA czerwień ,az kłuje w oczy!!! :oops: Jest jej zdecydowanie za dużo...Dzięki temu całość jest bardzo monotonna i mało czytelna.
Po drugie zawsze można zastosować inne TŁO przynajmniej na części plastronu...lub pod jednym z logo.
Kolory OBU sponsorów są podobne: czerwień ,zieleń i biel. Mamy piękny herb miasta i kompletnie nie potrafimy tego wykorzystać!

Awatar użytkownika
istred
Trener

#32 Postautor: istred » 28 marca 2005, o 19:25

KIEPSKO to wygląda!Rozumiem wymagania sponsorów,ale...
TA czerwień ,az kłuje w oczy!!! Jest jej zdecydowanie za dużo...Dzięki temu całość jest bardzo monotonna i mało czytelna.
Jak dla mnie tez za dużo czerwonego. Szkoda, że Sipma nie ma niebieskiego loga :wink: , dużo by się cena zwiększyła jeśli doszedł by jeszcze jeden kolor?
Można by jeszcze gdzieś wstawić napis Motor Lublin, ale rozumiem, że jest to niewykonalne i to nie tylko z powodu braku miejsca na plastronach.

Siwek Patataj

#33 Postautor: Siwek Patataj » 28 marca 2005, o 19:44

wojtek_78 pisze:
go! pisze:

Perła nie może być na zielono. Mam dokładny opis kolorów. Zastrzeżone, opatentowane i cholera wie co jeszcze.

ps. Projekt, który odpadł w przedbiegach (nie spełnia założeń merytorycznych): http://student.wspa.pl/~paparazzi/plastron_2005b.jpg

I ten próbny projekt jest wg mnie najlepszy. Wprawdzie tej czerwieni jest moc na całym plastronie, ale jest przynajmniej nazwa klubu (w dodatku historyczna!!! :) ) i numer zawodnika. Bardzo mi ten projekt podoba się.

ukłony
lucki73

go!
Trener

#34 Postautor: go! » 28 marca 2005, o 20:02

lucki73 pisze:I ten próbny projekt jest wg mnie najlepszy. Wprawdzie tej czerwieni jest moc na całym plastronie, ale jest przynajmniej nazwa klubu (w dodatku historyczna!!! :) ) i numer zawodnika. Bardzo mi ten projekt podoba się.

Jasne. !!
Bije na głowę te pozostałe
"Na szczęście" nasze preferencje gówno obchodza mocodawców :lol:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#35 Postautor: papi » 28 marca 2005, o 20:16

no rzeczywiscie ten projekt http://student.wspa.pl/~paparazzi/plastron_2005b.jpg jest najladniejszy, chociaz nie przesadzalbym ten nowy plastron w ktorym beda jezdzic nie jest taki zly, ja tez bardziej patrze na to ze klub bedzie mial zapewnionÄ… "bardzo bezpieczna":D sytuacje finansowÄ…, a jesli wojewoda nie pozwoli na starrty na zygmuntowskich to moze jednak klub zdecyduje sie na ten wypozyczany "tymczasowy" monitoring :roll:

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#36 Postautor: neir1 » 28 marca 2005, o 20:44

ten drugio mi tez sie duzo bardziej podoba chodz ten zaakceptowany przez sponsorow tez jest spoko najbardziej mnie cieszy ze pieniadze beda dla klubu:D
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

djrafix

#37 Postautor: djrafix » 28 marca 2005, o 21:30

Kolorystycznie ładnie wygląda,ale zawsze jest jakieś ale :wink:
Ale jednak bym koziołka powiększył.A perełke zgarnoł gdzieś na bok:).
Zgadzam sie z wcześniejszą wypowiedzią Maćka M. :)!!.Pozdro dla niego
i for @ll. :roll:
=>rAfIx:)<=

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#38 Postautor: dboryc » 28 marca 2005, o 22:54

http://dboryc.w.interia.pl/ZSTK/plastron.jpg
troche slaba jakosc ale wydaje mi sie ze moze byc[/url]

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#39 Postautor: Cz@rek » 29 marca 2005, o 00:04

dboryc pisze:http://dboryc.w.interia.pl/ZSTK/plastron.jpg

...może być ,ale chyba dla Ciebie bo gdybym był z Perły to za takie logo
to mógłbyś,co najwyżej dostać zgrzewkę browca może dwie za każde "kółeczko" :twisted: :wink:
PS:Brak nazwy miasta,klubu,to jest główny minus projektu Wojtka.

go!
Trener

#40 Postautor: go! » 29 marca 2005, o 07:54

dboryc pisze: wydaje mi sie ze moze byc[/url]

Mnie tam sie wydaje , że za te dwa dekielki od piwa to nikt nie da złotówki a z 5 metrów to nawet nie będzie widzać ze to dekielek pod piwo :lol:

Awatar użytkownika
papi
Trener

#41 Postautor: papi » 29 marca 2005, o 09:36

dboryc pisze:http://dboryc.w.interia.pl/ZSTK/plastron.jpg

nam kibicom na pewno pasowalby taki ukald ale nie ma nawet co liczyc na zgode firmy ktora za swoja reklame daje niezla kase
PS. czego wszystkie plastrony maja czerwone obwodki??, przez to wlasnie wyglada tak jednokolorowo, nie lepiej zielone??

bananito

#42 Postautor: bananito » 29 marca 2005, o 10:50

Obrazek
Wedle zyczenia , moim zdanie zdecydowanie lepiej to wyglada , pozdrawiam
Aha i jeszcze sie zastanawiam co z Frankowem jak on nie ma Perły a ma skórke z plastronem odrazu

Gość

#43 Postautor: Gość » 29 marca 2005, o 10:55

Ooooo ten mi się najbardziej podoba. Gdybym to ja miał wybierac postawił bym na projekt bananio. Mi sie podoba i to bardzo reklamy dobrze porozmiecszczane, logo widocze . :D :D :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#44 Postautor: Gelo » 29 marca 2005, o 10:57

bananito pisze:Obrazek
Wedle zyczenia , moim zdanie zdecydowanie lepiej to wyglada , pozdrawiam
Aha i jeszcze sie zastanawiam co z Frankowem jak on nie ma Perły a ma skórke z plastronem odrazu

Zdecydowanie tak - powieksz koziołka (nie musi miec aż tyle powietrza, perła minimalnie w dół ) i po kłopocie.

kylong
Junior
Kontakt:

#45 Postautor: kylong » 29 marca 2005, o 11:01

najlepszy jest dla mnie projekt bananito prosty ładny i schludny :D
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

bananito

#46 Postautor: bananito » 29 marca 2005, o 11:01

mala zmianka :) i jak teraz?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#47 Postautor: papi » 29 marca 2005, o 11:13

bananito pisze:mala zmianka :) i jak teraz?

bardzo ładnie, ale z tymi czerwonymi obwodkami to jest konieczne, bo takie mdle przez to jest, dominuje to kremowe tlo i czerwien, przydaloby sie troche urozmaicic kolory bo tak to jest fajne, a czy ten projekt Szubartowskiego jest juz oficjalnie zatwierdzony??

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#48 Postautor: mikas » 29 marca 2005, o 11:28

Jak juz robicie projekty to moze weźcie pod uwage wymagania sponsorów.Przecież było wyraźnie powiedziane że Perła musi być na środku,bo tego wymaga umowa sponsorska. Po cholere sie męczyć jak z góry wiadomo że taki projekt nie przejdzie bo nie spełnia wymogów sponsorów(mimo że mi również sie podoba).
MOTOR LUBLIN
Obrazek

djrafix

#49 Postautor: djrafix » 29 marca 2005, o 11:34

ano wlasnie, racja Mikas.Ale czy ja wiem czym tu sie męczyć? :wink:
Pozdro!!:D
=>rAfIx:)<=

bananito

#50 Postautor: bananito » 29 marca 2005, o 12:02

troche słabszej jakosci ale to dlatego ze nie mialem dobrego loga Browarów !!! jest na srodku i to nawet w dwóch miejscach i browary byly by zadowolone na pewno
Obrazek