KM INTAR DARTOM Ostrów- TŻ SIPMA Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rob7
Senior

#26 Postautor: rob7 » 19 kwietnia 2005, o 13:30

ktoś pytał o Z/Z, Peter, Jędrzejak, Pietrzyk tak więc albo jadą z Peterem albo z Węgrzykiem

sebastianov

#27 Postautor: sebastianov » 19 kwietnia 2005, o 14:07

jensen 7
frankow 7
jeleniewski 9
pietraszko 13
piszcz 13
kępa 1
dominiczak 1

tak moze byc, ale nie wiadomo.. ja bym tak chcial.. jak bedzie zobaczymy w niedziele.pozdro

sebastianov

#28 Postautor: sebastianov » 19 kwietnia 2005, o 14:10

pietraszko bedzie jezdzil najlepiej w tym spotkaniu i piszcz.tak mi sie zdaje mialem widzenie:D:D

Danio

#29 Postautor: Danio » 19 kwietnia 2005, o 14:28

Zauważcie że Ostrów na otwarcie sezonu u siebie wygrał z Gorzowem 51 :39 a w Gorzowie można powiedzieć że wynik ciagnęli tylko Bjerre oraz Paluch, reszta dorzuciła kilka punktów. Przecież Gorzów również należy do grona faworytów rozgrywek, jednak sądze że Flis i Łukaszewski zawalają narazie mecze. W Ostrowie najlepiej pojechali Peter, Szczepaniak i Dym. Pietrzyk zawalił mecz a ich lider krajowy Jędrzejak również pojechał poniżej oczekiwań. Liberski nie przypunktował a Brucheiser nic specjalnego też nie pokazuje jak dotąd. Więc tak sobie myśle że jeżeli Piszcz zdobędzie dwucyfrówkę, Jeleniewski około 8 pkt. Pietraszko- 9 pkt oraz Jensen- 8 pkt a Franków- 7 pkt ( ten zawodnik chyba czuje się lepiej na krótkich torach- w ubiegłym sezonie pojechał średnio dobrze) oraz może juniorzy dorzucą z 2 może 3 punkty- to podsumowując wychodzi spokojnie ponad 40 punktów! Troche przegiąłem ale chce wten sposób pokazać że wcale nie musimy przegrac np do 28 czy 30 pkt!!
Sądze ze po Piszczu, Jeleniu, Pietraszce możemy spodziewać się punktów nawet tych co wymieniłem. Jak zwykle cały wynik najbardziej zależeć będzie od Frankówa i Jensena- i to od tych dwóch będzie wiele zależało czy przegramy niewiele, doznamy pogromu albo nawet sprawimy niespodziankę- bo przecież Jędrzejak nie jeżdzi narazie na miarę kibiców oczekiwań, Pietrzyk może powtórzyć wyczyn a i Szczepaniak jeżdzi w kratkę! więc możemy przegrać ale z twarzą po walce :twisted:

Siwek Patataj

#30 Postautor: Siwek Patataj » 19 kwietnia 2005, o 14:58

Danio, napiszę brutalnie: kasa, kasa, kasa. Jeśli zdobędziemy w Ostrowie 40 punktów, to trzeba będzie zawodnikom wypłacić za 40 punktów plus bonusy i znacznie uszczupli to klubową kasę.

A i tak nie ma najmniejszych szans na wygranie meczu w Ostrowie.

Dalej więc optuję za "bydgoską" zagrywką i wysłanie do Ostrowa drużyny w następującym składzie:

1. Pietraszko
2. Piszcz
3. Mordel
4. Wrona
5. Jeleniewski
6. Dominiczak
7. Kępa

Unikniemy kosztów, a spotkania i tak nie wygramy. Kacprowi dać się objeżdżać i wystawić go nawet jako RT. Zdobędziemy te 30 punktów, albo 25 i za tyle klubowy skarbnik będzie musiał zapłacić. Oszczędności będą ewidentne. A wizerunek klubu i tak nie wiele już straci i myślę, że niespecjalnie taka porażka wpłynie na frekwencję na stadionie, która i tak jest już dość mizerna.

Teraz nie ma co myśleć o honorze drużyny, gdy widmo potykania się z Krosnem i Opolem zagląda nam przez klubowe okna.

Odłożyć na chwilkę klubowy honor na półkę i zacząć w końcu myśleć ekonomicznie, tylko ekonomicznie z prawdziwego zdarzenia, a nie tak jak przed sezonem, oszczędzając na Peterze czy Knappie.

Takie jest moje zdanie.

ukłony
lucki73