Obcokrajowiec - nowa ankieta
nie wiem czy to dobre pomysly, ale jak szukamy to kazde nazwisko moze sie przydac, może Carl Stonehewer albo Ronnie Pedersen, choc wiem ze nie są to wybitni zawodnicy, a z młodych to ktos juz wspomnial o Smolinskim
, bo co do Schleina to ciezko mi cokolwiek powiedziec
PS. wie ktos moze co sie dzieje z Hansem Clausenem, pamietam ze kilka lat temu byl o krok od podpisania kontraktu we Lublinie, ale ostatecznie poszedl do GrudziÄ…dza
, czy on skonczyl juz kariere

PS. wie ktos moze co sie dzieje z Hansem Clausenem, pamietam ze kilka lat temu byl o krok od podpisania kontraktu we Lublinie, ale ostatecznie poszedl do GrudziÄ…dza
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Bardzo ciekawym zawodnikiem może być właśnie Kylmaekorpi . Dzisiaj 13 pkt plus bonus.Drogi to on by nie był , a po takim występie inne pierwszoligowe kluby mogą mieć na niego "chrapkę". Działacze!!!!!!! Do dzieła!!!!
Nieźle także Havelock , a Ermolenko niestety słabo :
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=62507
Nieźle także Havelock , a Ermolenko niestety słabo :
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=62507
Ermol 5 punktów - czyli na poziomie Pietraszki - z tą różnicą że ligę wyżej
. Niestety - drugiego Petera mieć nie będziemy - możemy przebierać tylko w średniakach. A wśród nich Sam jest z pewnością jednym z lepszych. I nie wyciągajmy wniosków na podstawie jednego meczu. Średnia dziadka Sama jest druga w drużynie Panter. A co mają powiedzieć na podstawie tego meczu fani jednego z najlepszych polskich żużlowców - Piotra Śwista?
Zaratustra pisze:Bardzo ciekawym zawodnikiem może być właśnie Kylmaekorpi . Dzisiaj 13 pkt plus bonus.Drogi to on by nie był , a po takim występie inne pierwszoligowe kluby mogą mieć na niego "chrapkę". Działacze!!!!!!! Do dzieła!!!!![]()
Pamiętajmy jednak, że to Anglia, gdzie tory są krótkie i twarde. Iversen w Anglii wykręcił 18 (3,3,6,3,3), by w weekend zdobyć w sumie 13 punktów w dwóch meczach in Poland. Dlatego nie przejmowałabym się aż tak bardzo wynikami z ligi angielskiej.

-
Zaratustra
- Kadrowicz
Rekinica pisze:Pamiętajmy jednak, że to Anglia, gdzie tory są krótkie i twarde. Iversen w Anglii wykręcił 18 (3,3,6,3,3), by w weekend zdobyć w sumie 13 punktów w dwóch meczach in Poland. Dlatego nie przejmowałabym się aż tak bardzo wynikami z ligi angielskiej.
Dużo czasu nie zostało wbrew pozorom , aby znaleźć zastępcę Jensena . Dlatego każdy wynik powyżej przeciętnej , czy to w Anglii , czy to w Szwecji , powinniśmy brać pod uwagę. Również z tego powodu , że nasz Duńczyk nie miał ani jednego udanego startu w tym sezonie ( jedynie przyzwoite 7 pkt. w Anglii , jeśli dobrze pamiętam).
PS. Najsmutniejsze jest to , ze nasze rozmowy na temat nowego obcokrajowca mogą pozostać bez jakiejkolwiek reakcji ze strony "wielkich" tego klubu. Chciałbym się mylić... , pozdr.
-
Gość
zaglosowalem na Niklasa Klingberga!!
Ps. a gdzie tacy jak:
Joe Screen
Jason Lyons
Craig Boyce
Kai Laukannen
Brain Karger
Sean Wilson
Czy oni sa za słabi?? Moim zdaniem nie!! Karger i Laukannen uratowal dla Gdanska e-lige!! Lyons Screen czy Boyce znają poslkie tory, Wilson jak jeżdzi kazdy wie, dobrze punktowal w `1 lidze w barwach rawicza!! Czego ich nie ma na liscie?? Nie są gorsi od niektorych z zawodników wymienionych z listy!!
Ps. a gdzie tacy jak:
Joe Screen
Jason Lyons
Craig Boyce
Kai Laukannen
Brain Karger
Sean Wilson
Czy oni sa za słabi?? Moim zdaniem nie!! Karger i Laukannen uratowal dla Gdanska e-lige!! Lyons Screen czy Boyce znają poslkie tory, Wilson jak jeżdzi kazdy wie, dobrze punktowal w `1 lidze w barwach rawicza!! Czego ich nie ma na liscie?? Nie są gorsi od niektorych z zawodników wymienionych z listy!!
mks_montex pisze:zaglosowalem na Niklasa Klingberga!!
Ps. a gdzie tacy jak:
Joe Screen
Jason Lyons
Craig Boyce
Kai Laukannen
Brain Karger
Sean Wilson
Karger tak, tak!!!!!A na krajowego seniora proponuję Luberecką. Moim zdaniem nie jest słaba, wymiatała w lidze jak sie patrzy.
ps. Laukkanen ktory uratował ligę Gdańskowi - też dobre. Zwłaszcza z Tarnowem
-
Danio
Z zawodników z ankiety nie mam zdecydowanego faworyta! gdyż w miarę lepsi obcokrajowcy już jeżdzą w Polsce
ale uważam że połowa z listy napewno jest lepsza od "pulpeta" którzy mogliby przywozić po 10-11 pkt w każdym meczu
Niektórzy piszą o Lukasie Drymlu! Dla mnie w tej chwili lepszy jest jego brat Ales który wczoraj w kwalifikacjach do IME w Czechach zajął 2 miejsce
Poza tym Lukas niedawno stracił miejsce w Oxfordzie i już nie jeżdzi w Anglii- którego zastąpił Stefan Andersson gdyż jak twierdzili działacze tego klubu Lukas zawiódł ich kompletnie i stwierdzili że ten zawodnik po upadku ma problemy z psychiką i już tak nie jeżdzi jak kiedyś np. w GP. Następnie weterani- Havelock czy Ermolenko. dla mnie lepszy jest Havelock- wystarczy popatrzeć na jego wyniki w Anglii- ale nie wiadomo czy TŻ stać byłoby na niego. Ermolenko uważam że jest za stary i gdy zacznie jeżdzić większą ilość meczy to zacznie cieniować jak Jensen
Dla mnie z weterenów na liście ankiety brakuje Joe Screena- wart zainteresowania
Dla mnie ciekawym zawodnikiem jest Kylmaekorpi- mało znany zawodnik ale w Peterborough obok Karlssona jest najlepszym zawodnikiem
Uważam że niech ktoś zrobi ankietę zawodników ale tylko tych którzy są w zasięgu finansowym naszego klubu, więc ten kto jest zorientowany w tym temacie może nam wszystkim oszczędzić kolejne rozczarowania- bo wtedy oddamy głosy spośród tych co są możliwi
Dla mnie ciekawym zawodnikiem jest Kylmaekorpi- mało znany zawodnik ale w Peterborough obok Karlssona jest najlepszym zawodnikiem
Uważam że niech ktoś zrobi ankietę zawodników ale tylko tych którzy są w zasięgu finansowym naszego klubu, więc ten kto jest zorientowany w tym temacie może nam wszystkim oszczędzić kolejne rozczarowania- bo wtedy oddamy głosy spośród tych co są możliwi
no własnie... ktoś już tu napisał, że patrzymy na zachód, a na wschodzie tez jest kilka ciekawych nazwisk. Ja osobiście przekonania żadnego nie mam, ale w naszej sytuacji może rzeczywiście Darkin byłby lepszy niż Jensen. No i chyba szkoda, że Podżuks nie mógłby nas zasilić (np. jako junior heheh)
pozdrawia:
Rafał Borowski
pozdrawia:
Rafał Borowski
Wymiotowac sie chce
po co nam jakies odpady jak Suchanek czy Darkin ? Ludzie my szukamy zawodnika ktory pociagnie z dna nasz zespol i bedzie robil po 12 pkt w meczu ! a mariuszo pisze o Suchanku, no comment
Co do Klingberga, ktos wspomnial ze to himeryk, w pewnym sensie racja, ale jezeli wygra start to 3 pkt do programu mozemy mu wpisywac po 1 okrazeniu. Takiego zawodnika nam trzeba, jednego walczaka mamy, ktory jak dotad nie wygral zadnego biegu na naszym torze.
Dziękujemy za takie rady...
A może jakiegoś Muzina, przykładem Antonio Lindbaek?
Co tu kombinować? Brać Ermola, zapytać jak się ceni, niech przyjedzie , pościga się z Piszczem, czy Focusem na treningu i podpisujemy na ten sezon, lub nie. To dobry duch, jak wspominał Gelo...ale trzeba go przetestować.
Co tu kombinować? Brać Ermola, zapytać jak się ceni, niech przyjedzie , pościga się z Piszczem, czy Focusem na treningu i podpisujemy na ten sezon, lub nie. To dobry duch, jak wspominał Gelo...ale trzeba go przetestować.
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2005, o 14:24 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Dudi pisze:Dziękujemy za takie rady...
pożyjemy zobaczymy.a mecz z Rekinami obejrzę z tym wiekszą ciekawością.
co do testowania Sama:już to widzę
$korzen$ pisze:Wymiotowac sie chcepo co nam jakies odpady jak Suchanek czy Darkin ? Ludzie my szukamy zawodnika ktory pociagnie z dna nasz zespol i bedzie robil po 12 pkt w meczu ! .
Daremnie prosisz korzen - ja juz prosiłem, zeby sie nie przescigać w głupich pomysłach ale niestety nie trafia. Mało kto rozumie sens sprowadzenia obcokrajowca. Ważne żeby zabłysnąć i walnąć jakieś nazwisko. A jakie - to nie ma znaczenia. Niedługo po RPA i Argentynie będziemy szukac.
sting126 pisze:[Hans Clausen] Dokladnie-zakonczyl kariere z tego co pamietam to juz jakies 3-4 sezony temu, ale wzmocnieniem to on by raczej nie byl...
hehe nie pisalem o nim w kontekscie wzmocnienia, po prostu jest temat o obcokrajowcach, a ja o Clausenie juz bardzo dawno nie slysalem, a pamietam jak chyba nawet dostal jakas dzika karte na ktorejs GP, ale dzieki za informacje
rayallen pisze:Dudi pisze:Dziękujemy za takie rady...
Jak Ci sie uda go przekonać do startów w Polsce i do tego defacto drugiej lidze to czemu nie...
przeciez juz kilka razy bylo mowione że Lindbaeck jezdzi w GP i nie moze startowac w naszej lidze
mks_montex pisze:Ps. a gdzie tacy jak:
Joe Screen
Jason Lyons
Craig Boyce
Kai Laukannen
Brain Karger
Sean Wilson
akurat w tamtym sezonie Gdansk jednak spadl po barazach, ale mysle za Laukkanen to nie jest taki zly pomysl
-
Siwek Patataj
Ermolenko??? Ok
Proponuję więc taki skład:
Ermolenko
Piszcz
Pietraszko
Jeleniewski
nowy senior
Kępa
Dominiczak
O pozycję 4 seniora niech się biją: Marek Kępa, Roman Jankowski, Jarosław Gała, Krzysztof Okupski, Jan Krzystyniak no i Jasio Stachyra.
Aha, wykonajmy jeszcze telefon do "Profesora z Oxfordu"
Wszak wszyscy wymienieni wyżej panowie, wraz z Sudden Samem to prawie rówieśnicy.
pzdr.
lucki73
Proponuję więc taki skład:
Ermolenko
Piszcz
Pietraszko
Jeleniewski
nowy senior
Kępa
Dominiczak
O pozycję 4 seniora niech się biją: Marek Kępa, Roman Jankowski, Jarosław Gała, Krzysztof Okupski, Jan Krzystyniak no i Jasio Stachyra.
Aha, wykonajmy jeszcze telefon do "Profesora z Oxfordu"
Wszak wszyscy wymienieni wyżej panowie, wraz z Sudden Samem to prawie rówieśnicy.
pzdr.
lucki73
Moło śmieszne... Co ma do rzeczy wiek? Sam jest czynnym zawodnikiem, jeśli wiesz o tym(bo powatpiewam) i punktuje znakomicie. Zobacz sobie kolego średnią wieku najlepszych w GP! Zresztą, szkoda gadać, najlepiej wykaż wyższość młodych nad starymi, dokumentując wynikami. A już myślałem, że się trochę orientujesz w branży...
Gelo pisze:Daremnie prosisz korzen - ja juz prosiłem, zeby sie nie przescigać w głupich pomysłach ale niestety nie trafia. Mało kto rozumie sens sprowadzenia obcokrajowca. Ważne żeby zabłysnąć i walnąć jakieś nazwisko. A jakie - to nie ma znaczenia. Niedługo po RPA i Argentynie będziemy szukac.
Czuję, ze zostałem wezwany do tablicy. A dlaczego to nasze propozycje są głupie, a Twoje z Samem mądre? Czy dlatego, że masz nabite dużo postów? Słyszałem, że w pewnych kręgach uważany jesteś za znawcę żużla, ale chciałbym Ci powiedzieć, że Twój pomysł, aby sciągnąć Sama, bo on przyciągnie ludzi na stadion jest poprawny tylko w tym momencie, że przynieść to może większe wpływy do kasy klubu. Ale drużyny to nie uratuje. Klub w tej chwili stacza się po równi pochyłej. Nie ma kasy na nic. Bo tak prawdę mówiąc, gdybym sie tak naprawdę wk ...ił to sam bym te 20 tys. wyłożył na silnik dla Mordela. Dziwi mnie to co mówi pan Siwek, że Mordel stawiał wysokie wymagania. Jakie? Złoty silnik? Kontrakt jak z Jensenem? Dlaczego nikt nie powie czego chciał zawodnik, który kończy już karierę. A Ty Gelo chcesz kupić Sama. Za co? A najciekawsze w tym wszystkim jest to, że pisze się na forum o tym, że pan Siwek pracuje społecznie. Wiecie w jakich przypadkach jest to możliwe w obecnej Polsce. Albo ta osoba jest niespełna rozumu, albo pod stołem trzepie lewą kasę. Innego wyjscia nie ma. Nie wiem jak jest z panem Siwkiem, czas pokaże. Wiec jeżeli , rzeczywiście masz taką wiedzę o żużlu to powiedz nam, kto zakontraktuje nam Sama - który nic w rzeczywistości nie gwarantuje?
-
Gość
Dudi pisze:mks_montex pisze:zaglosowalem na Niklasa Klingberga!!
Ps. a gdzie tacy jak:
Joe Screen
Jason Lyons
Craig Boyce
Kai Laukannen
Brain Karger
Sean Wilson
Karger tak, tak!!!!!A na krajowego seniora proponuję Luberecką. Moim zdaniem nie jest słaba, wymiatała w lidze jak sie patrzy.
ps. Laukkanen ktory uratował ligę Gdańskowi - też dobre. Zwłaszcza z Tarnowem.
ty ........... od lubereckiej to sie odwal!! Akurat dla 3 klubów (Montex, Bystrzyca, SPR) zrobila najwiecej i won od niej!!