Obcokrajowiec - nowa ankieta

żużel w Lublinie

Nowym obcokrajowcem TŻ powinien zostać:

Gary Havelock
4
3%
Ales Dryml
1
1%
Lukas Dryml
17
12%
David Norris
5
3%
Chris Louis
7
5%
Billy Hamill
25
17%
Sam Ermolenko
14
10%
Joonas Kylmaekorpi
5
3%
Fredrik Lindgren
8
6%
Siergiej Darkin
6
4%
Niklas Klingberg
35
24%
Matej Zagar
16
11%

Liczba głosów: 143

Wiadomość
Autor
Ziutek

#76 Postautor: Ziutek » 21 kwietnia 2005, o 18:33

papi pisze:a ja dalej jestem za Lukasem Drymlem, moze i mu slabo idzie, ale polska 1 liga nie stoi na jakims porazajÄ…cym poziomie, a Lukas ma cos do udowodnienia polskim dzialaczom. Klingberga ogladalem ladnych pare razy w GP i mnie nie zachwycil, owszem mial kilka udanych rund, jednak wiecej bylo tych nieudanych, dla mnie to zawodnik pokroju Jensena (chociaz chcialbym sie mylic), Dryml rok temu tez jezdzil fatalnie, ale on byl swiezo po kontuzji, rzeczywiscie moze ma jakas blokade psychiczna, lecz ja bym zaryzykowal. Jesli nie Dryml to postawilbym na Darkina albo Laukkanena :wink:

zgadzma sie z toba

Dudi
Junior

#77 Postautor: Dudi » 21 kwietnia 2005, o 18:40

Nie wyskakuj tu nieszczęśniku z piłka ręczną i to w dodatku kobiet!, To nikogo nie obchodzi...One mają pewno swoje forum...dla zniewieścialców.
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2005, o 18:43 przez Dudi, łącznie zmieniany 1 raz.

Siwek Patataj

#78 Postautor: Siwek Patataj » 21 kwietnia 2005, o 18:42

Dudi pisze:Moło śmieszne... Co ma do rzeczy wiek? Sam jest czynnym zawodnikiem, jeśli wiesz o tym(bo powatpiewam) i punktuje znakomicie. Zobacz sobie kolego średnią wieku najlepszych w GP! Zresztą, szkoda gadać, najlepiej wykaż wyższość młodych nad starymi, dokumentując wynikami. A już myślałem, że się trochę orientujesz w branży...

Oczywiście Dudi, że nie wiem. Ja się nie znam przecież na żużlu (wszak nie jestem takim fachowcem i nie urodziłem się przed wojną :) ) i myślałem nawet, że Ermolenko już jeździ w drużynie świętego Piotra :)

Jak pisałem, że przed sezonem warto byłoby zakontraktować Kowalika, to kazaliście mi puknąć się w czoło, że to stary dziad, stary piernik. A nagle oczy się niektórym zaczęły otwierać, jak mamy poważną lukę na pozycji obcokrajowca i padają propozycje, by zatrudnić o 8 lat starszego od Kowalika Ermolenko.

W GP Kolego, największe sukcesy odnoszą nie 45 latkowie, bo w takim wieku nie ma tam żadnego zawodnika. Najstarszy z tego co patrzę jest chyba Hancock. Nie pamiętam dokładnie, ale Greg jest chyba z roku 1966. A cała reszta, to zawodnicy 30-kilku letni, a nie przed 50-tką. Więc nie lej Dudi wody, że to zawodnicy z datą urodzenia zbliżoną do Ermolenki rozdają w GP karty. Pleciesz bzrudy.

Upodabniasz się Dudi do naszych włodarzy, którzy myślą tylko o jednym sezonie. A ja myślę wprzód. Ermolenko będzie nazwiskiem i pewnie tylko nazwiskiem. Już za czasów JAG Speedway Łódź nie brylował i zdarzały mu się poważne potknięcia w Polsce. Chcesz, by nagle teraz miał stanowić o sile naszej drużyny? Może nazwisko przyciągnie kilku więcej kibiców, ale wyników oszałamiających bym się nie spodziewał.

Zdecydowanie optowałbym za zakontraktowaniem zawodnika zagraniczego na kilka lat, w stylu Adams w Unii Leszno czy Hancock we Wrocławiu. A do tego potrzeba zawodnika młodego, perspektywicznego, który dopiero się rozwija i ma wolę walki i motywację do tego, by w naszej drużynie dobrze punktować i startować w niej nie tylko jeden sezon, ale kilka następnych także. Ermolenko tych warunków nie spełnia. I nie gwarantuje też kompletów.

ukłony znawco
lucki73

Dudi
Junior

#79 Postautor: Dudi » 21 kwietnia 2005, o 19:12

Lucki! Nie bawi mnie Twój dowcip i silenie siÄ™ na „intelektualne „wywody. PotwierdziÅ‚eÅ›, ze pojÄ™cie o żużlu masz mizerne i nic do powiedzenia. Sorry ale jesteÅ› dla mnie partnerem do wymiany poglÄ…dów. Zbyt trudna zadaÅ‚em staÅ‚a siÄ™ dla Ciebie ta wymiana poglÄ…dów! Brak argumentów zastÄ™pujesz swoistÄ… ironiÄ… , cynizmem i kiepskim dowcipem. Rekordowo dÅ‚ugie wpisy, idiotyczne analizy nic tu nie wnoszÄ…. Twoje ataki na Siwka też sÄ… żaÅ‚osne, bo nie masz pojÄ™cia jak krÄ™ci siÄ™ to wszystko...Stek bzdur i niedorzecznoÅ›ci. Tak wiÄ™c znajdź inny obiekt, tu jest kilku przedszkolaków z podobnÄ… orientacjÄ…. Cześć! PomyliÅ‚em siÄ™! Bardzo proszÄ™- bez odbioru.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#80 Postautor: Drabol » 21 kwietnia 2005, o 19:13

lucki73 pisze:W GP Kolego, największe sukcesy odnoszą nie 45 latkowie, bo w takim wieku nie ma tam żadnego zawodnika. Najstarszy z tego co patrzę jest chyba Hancock. Nie pamiętam dokładnie, ale Greg jest chyba z roku 1966. A cała reszta, to zawodnicy 30-kilku letni, a nie przed 50-tką. Więc nie lej Dudi wody, że to zawodnicy z datą urodzenia zbliżoną do Ermolenki rozdają w GP karty. Pleciesz bzrudy.

Greg jest rocznik 1970. Troche go postarzyłeś ;)

Żebyś się upewnił , bo żądasz faktów ;) Ze strony Hancocka -

Greg Hancock
03.06.70
Whittier, California

Zdecydowanie optowałbym za zakontraktowaniem zawodnika zagraniczego na kilka lat, w stylu Adams w Unii Leszno czy Hancock we Wrocławiu. A do tego potrzeba zawodnika młodego, perspektywicznego, który dopiero się rozwija i ma wolę walki i motywację do tego, by w naszej drużynie dobrze punktować i startować w niej nie tylko jeden sezon, ale kilka następnych także. Ermolenko tych warunków nie spełnia. I nie gwarantuje też kompltów.

Hancock juz chwała Bogu nas opuścił :P Ale to jest najlepsze wyjście - zawodnika na parenaście dobrych lat! Dlatego optuje ze Lindgrenem czy Kylmaekorpim! Joonas pokazał sie także we Wrocławiu w mocno obsadzonym turnieju - Pucharze Piasta I i spisał się wizualnie naprawde dobrze, a od tego momentu mineły 2 lata, więc poszedł do przodu, a do tegoświetnie jezdzie w Anglii i Szwecji. Miał nawet epizod z polską Ekstraligą (Unia Leszno). Czemu nie spróbować?
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Siwek Patataj

#81 Postautor: Siwek Patataj » 21 kwietnia 2005, o 19:59

Dudi pisze:Lucki! Nie bawi mnie Twój dowcip i silenie się na ?intelektualne ?wywody. Potwierdziłeś, ze pojęcie o żużlu masz mizerne i nic do powiedzenia. Sorry ale jesteś dla mnie partnerem do wymiany poglądów. Zbyt trudna zadałem stała się dla Ciebie ta wymiana poglądów! Brak argumentów zastępujesz swoistą ironią , cynizmem i kiepskim dowcipem. Rekordowo długie wpisy, idiotyczne analizy nic tu nie wnoszą. Twoje ataki na Siwka też są żałosne, bo nie masz pojęcia jak kręci się to wszystko...Stek bzdur i niedorzeczności. Tak więc znajdź inny obiekt, tu jest kilku przedszkolaków z podobną orientacją. Cześć! Pomyliłem się! Bardzo proszę- bez odbioru.

Jak się nie ma argumentów, to się produkuje takie nędzne posty jak wyżej/

Zatrudnij sobie jako stranieri kogoÅ› w Twoim wieku, z przedwojennym rodowodem :)

Ale w jednym jesteśmy zgodni: bez odbioru, szkoda prądu.

lucki73

PS. Drabol, dziękuje za sprostowanie.

JAG
Senior

#82 Postautor: JAG » 21 kwietnia 2005, o 20:19

nie będę i ja wdawac sie w dyskusje które do niczego nie doprowadzą.
tym bardziej ze niektórzy przeciez sa nieomylni.
przy całej mojej sympatii dla Sama myślę ze to pomysł chybiony.

Dudi
Junior

#83 Postautor: Dudi » 21 kwietnia 2005, o 20:36

To jest sport i to szczególny. Nikt nie może być pewny niczego ale chodzi o to, by uratować na razie ten sezon. Dlatego stawiam na doświadczonego gościa który nieźle punktuje, świetnie się czuje na naszych torach i jest odpowiedzialny.Podaj lepszą, swoją propozycję i uzasadnij! Młodzi gniewni?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#84 Postautor: papi » 21 kwietnia 2005, o 21:15

Lukas Dryml wraca do BEL, moze przy okazji walnie podpis pod drugim kontaktem 8) http://www.przegladzuzlowy.pl/news_la.php?id=1089881159

Siwek Patataj

#85 Postautor: Siwek Patataj » 21 kwietnia 2005, o 21:31

Dudi pisze:Lucki! ... Twoje ataki na Siwka też są żałosne, bo nie masz pojęcia jak kręci się to wszystko...

Wiesz Dudi, najbardziej nie lubię takich starych, dziadkowych buców, którzy z ryja robią sobie cholewę i pozują na kulturalnych, mimo że ojcowie ich zapewne w kałużę kładli się, gdy ich właściciel chciał przez tę kałużę przejść.

Pisałeś gdzieś, że się nie obrażasz, więc mniemam że i tym razem się nie obrazisz.

A dla zobrazowania tego w jak wykwintny sposób Ty krytykujesz, pozwól że Tobie i innym współforumowiczom wkleję Twój intelektualny przebłysk:

Dudi pisze:
26.11.2004 12:51 Temat postu:

Harry, chodziłem na żużel, jeszcze jak srałeś w gacie i będe chodził! Miałem Cię do niedawna za kogoś innego... Twój stosunek do kibiców, zakładanie z góry jakiegoś dziadostwa na sezon, nie jest godne dyrektora klubu.

Klasa, po prostu klasa.

A teraz to już na 100% bez odbioru.

lucki73

PS. Na intelektualne wywody podobnie jak Talib i kilku innych Kolegów którym swą jakże niezwykle cenną uwagę przekazywałeś - silić się nie muszę. Aha, podstawówkę też skończyłem :)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#86 Postautor: Łoptymista » 21 kwietnia 2005, o 21:53

papi pisze:Lukas Dryml wraca do BEL, moze przy okazji walnie podpis pod drugim kontaktem 8) http://www.przegladzuzlowy.pl/news_la.php?id=1089881159

...biedne Pantery. L. Dryml moim zdaniem to usosobienie niesolidności. Przy nim śledź to superpewny zawodnik.LD Polskę olewał (vide Leszno), a ostanio to chyba w ogóle jeździ mu się gorzej.

Dudi
Junior

#87 Postautor: Dudi » 22 kwietnia 2005, o 00:01

Lucki skończył podstawówkę! Jestem pod wrażeniem, bo to co wypisuje i w jakim stylu, zupełnie na to nie wskazuje!
Przestaję atakować Dyra, mało, jestem z nim, po tym jak zorientowałem się jaka jest sytuacja...A takich gamoni jak ty, lekceważę i mam gdzieś !Hrabia Czajęcki powiadał, ze byle fornal nie jest w stanie mnie obrazić...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#88 Postautor: Gelo » 22 kwietnia 2005, o 00:35

Oczywistą jest dla mnie sprawą że niejaki lucki na każdym kroku wykazuje brak znajomości tematu. Może warto wreszcie przyjść na żużel w Lublinie szanowny kolego... Tezy "antywyjadaczowe" są tak samo bzdurne jak Hancock rocznik 66 lub symulacje punktowe., ktore rozmijają sie z rzeczywistością od 200 do 500 procent. Głupota goni głupotę. Niestety - gdy trzeba wiedzy merytorycznej luckiego nie ma - są za to propozycje Rory Schleina i tego typu. Dlatego kolega lucki jest dla mnie obiektem ignorancji.

Gość

#89 Postautor: Gość » 22 kwietnia 2005, o 09:06

Ja stawiam na L Drymla ewentualnie jego brata...

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#90 Postautor: ravajas » 22 kwietnia 2005, o 09:53

a ja stawiam na Tolka Banana - tak gwoli rzeczowości dyskusji, ech... szkoda komentarzy

pozdrawia:
Rafał Borowski

go!
Trener

#91 Postautor: go! » 22 kwietnia 2005, o 10:02

Dudi pisze:Lucki! Nie bawi mnie Twój dowcip i silenie siÄ™ na „intelektualne „wywody. PotwierdziÅ‚eÅ›, ze pojÄ™cie o żużlu masz mizerne i nic do powiedzenia. Sorry ale jesteÅ› dla mnie partnerem do wymiany poglÄ…dów. Zbyt trudna zadaÅ‚em staÅ‚a siÄ™ dla Ciebie ta wymiana poglÄ…dów! Brak argumentów zastÄ™pujesz swoistÄ… ironiÄ… , cynizmem i kiepskim dowcipem. Rekordowo dÅ‚ugie wpisy, idiotyczne analizy
[...]

Twój cynizm, buta i zarozumiałość są niepojęte... Naprawde dobrze ci z tym?
Nie boisz się że starość spędzisz w samotności w jakims przytułku?
PS. Nie pisze tego ze złośliwości, lecz pytam przez ciekawość. Czy to taka poza czy naprawde jesteś najmądrzejszy, czy tylko tak ci się wydaje?

Awatar użytkownika
Faraon

#92 Postautor: Faraon » 22 kwietnia 2005, o 10:17

Osobiście nie zwracałbym uwagi jedynie na wyniki osiągane przez zawodnika w Anglii czy Szwecji, ale też na jego podejscie do obowiązków w Polsce. Jeśli zawodnik dał się poznać w naszej lidze jako "olewator" to trudno spodziewać się aby nagle stał się wzorem solidności. Obawiam się też, że np. Ermolenko czy inny starszy zawodnik nie będzie chciał na stare lata "umierać za Lublin" i nawet będąc w dobrej formie będzie się oszczędzał, dlatego postawiłbym na kogoś młodego, kogoś kto chce się pokazać. Jednak nie wiek powinien być głównym kryterium.

Rekinica
Kontakt:

#93 Postautor: Rekinica » 22 kwietnia 2005, o 10:18

Dudi pisze:Lucki! Nie bawi mnie Twój dowcip i silenie siÄ™ na „intelektualne „wywody. PotwierdziÅ‚eÅ›, ze pojÄ™cie o żużlu masz mizerne i nic do powiedzenia. Sorry ale jesteÅ› dla mnie partnerem do wymiany poglÄ…dów. Zbyt trudna zadaÅ‚em staÅ‚a siÄ™ dla Ciebie ta wymiana poglÄ…dów! Brak argumentów zastÄ™pujesz swoistÄ… ironiÄ… , cynizmem i kiepskim dowcipem. Rekordowo dÅ‚ugie wpisy, idiotyczne analizy nic tu nie wnoszÄ…. Twoje ataki na Siwka też sÄ… żaÅ‚osne, bo nie masz pojÄ™cia jak krÄ™ci siÄ™ to wszystko...Stek bzdur i niedorzecznoÅ›ci.

„Nie zgadzam siÄ™”, „Pleciesz bzdury” itd. itp. - może powiedzieć każdy. SztukÄ… jest natomiast postawienie kontrargumentów. Dlaczego siÄ™ nie zgadzasz? Dlaczego sÄ…dzisz, że to co pisze Kolega lucki73 to „Stek bzdur i niedorzecznoÅ›ci.” ?

No ale do sedna sprawy...
Ja uważam podobnie jak kontrowersyjny forumowicz z Lublina ;) , Ermolenko żadnym wzmocnieniem by nie był. Zdecydowanie postawiłabym na młodsze pokolenie. Chciano u nas na początku sezonu zatrudnić Mortena Risagera. Chłopak ma bodajże 18 lat w tym roku. Jechał w rybnickim finale IMEJ i zajął 2, czy 3 lokatę, szczerze powiedziawszy - nie pamiętam. Jest to bardzo ułożony, sympatyczny i z fenomenalnym zapleczem zawodnik. Walczył o każdy centymetr toru, królując na zewnętrznej. W Anglii(?) trzaskał wyniki powyżej dziesiątki i mieli z Niego pożytek. Jest jeszcze wielu młokosów, którzy dawaliby radę, chociażby wspomniany Lindgren.

Pytanie tylko, czy ZarzÄ…d szuka drugiego obcokrajowca?
Obrazek
Obrazek

Dudi
Junior

#94 Postautor: Dudi » 22 kwietnia 2005, o 10:25

Do go!
To nie poza, jestem najmÄ…drzejszy! Tak mi siÄ™ wydaje!

go!
Trener

#95 Postautor: go! » 22 kwietnia 2005, o 10:30

Dudi pisze:Do go!
To nie poza, jestem najmÄ…drzejszy! Tak mi siÄ™ wydaje!

Hmmmm... A mówiłeś że Gelo...
Anyway... Im ci się wydaje że mądrzejszy jesteś tym wieksze potem rozczarowanie.... ale trudno - to nie mój problem....

Dudi
Junior

#96 Postautor: Dudi » 22 kwietnia 2005, o 10:42

Nie martw się o mnie bracie! Jeszcze się nie zawiodłem na mojej mądrości , a mam powody przypuszczać, że Ty mozesz mieć problemy...( to taki wniosek po Twojej analizie rozmowy z luckim)
Gelo jest madrzejszy w sprawach żużlowych...w innych, trudno powiedzieć.
P.S. Chyba odbiegliśmy od tematu właściwego i wątpię by kogokolwiek zainteresuje nasza konwersacja.

Awatar użytkownika
Gemeran

#97 Postautor: Gemeran » 22 kwietnia 2005, o 10:47

Co do Ermolenki to może jeszcze Ronnie Correy? :wink: On też powrócił na tory angelskie. Śmieszy mnie to przeintelektualizowane obrażanie się nawzajem szanownych Forumowiczów. Moje zdanie jest takie, że Ermolenko nie gwarantuje wyższych zdobyczy niz nasi seniorzy a zapłacić mu trzeba będzie za przyjazd sporo. Duzo lepszym kandydatem jest Darkin. W składzie z nim spokojnie się byśmy się utrzymali, bo przecież o nic innego nie walczymy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#98 Postautor: Gelo » 22 kwietnia 2005, o 11:00

Nie zgadzam siÄ™”, „Pleciesz bzdury” itd. itp. - może powiedzieć każdy. SztukÄ… jest natomiast postawienie kontrargumentów. Dlaczego siÄ™ nie zgadzasz? Dlaczego sÄ…dzisz, że to co pisze Kolega lucki73 to „Stek bzdur i niedorzecznoÅ›ci.” ?

Kontrargumentów jest aż nadto dużo i były stawianie kilkadziesiąt razy na tym forum. Ale jeszcze raz powtórzę - bo moze nie czytałaś - w żużlu rządzą wyjadacze - począwszy od Grand Prix, poprzez drużyny ligowe w Anglii i Szwecji, na naszej lidze kończąc. Przypadki, w których liderem zespołu jest zawodnik mający mniej niż 30 lat można policzyćna palcach jednej ręki. Dlatego zwolennicy kontraktowania "młodych gniewnych", do których się chyba zaliczasz, oprócz "chciejstwa" nie mają żadnych argumentów na poparcie swoich pomysłów. Na torze ważna jest skuteczność, a nie pesel w dowodzie.
ps1. piszesz, ze jest wielu młodych do zakontraktowania - proszę podać nazwiska - skoro jest wielu- chyba nie powinno być problemu
ps2. lindgren - pokazał się w zeszłym roku w Lublinie. Wyróżnił się... długimi włosami. Wy w Rybniku może nie macie tego problemu (chociaż Iversen jest równie rzadki jak Jensen) ale my szukamy zawodnika który zapewni nam 12 punktów w meczu. Nie mamy czasu na eksperymenty.

Awatar użytkownika
Faraon

#99 Postautor: Faraon » 22 kwietnia 2005, o 11:04

Rekinica pisze:
Dudi pisze:Lucki! Nie bawi mnie Twój dowcip i silenie siÄ™ na „intelektualne „wywody. PotwierdziÅ‚eÅ›, ze pojÄ™cie o żużlu masz mizerne i nic do powiedzenia. Sorry ale jesteÅ› dla mnie partnerem do wymiany poglÄ…dów. Zbyt trudna zadaÅ‚em staÅ‚a siÄ™ dla Ciebie ta wymiana poglÄ…dów! Brak argumentów zastÄ™pujesz swoistÄ… ironiÄ… , cynizmem i kiepskim dowcipem. Rekordowo dÅ‚ugie wpisy, idiotyczne analizy nic tu nie wnoszÄ…. Twoje ataki na Siwka też sÄ… żaÅ‚osne, bo nie masz pojÄ™cia jak krÄ™ci siÄ™ to wszystko...Stek bzdur i niedorzecznoÅ›ci.

„Nie zgadzam siÄ™”, „Pleciesz bzdury” itd. itp. - może powiedzieć każdy. SztukÄ… jest natomiast postawienie kontrargumentów. Dlaczego siÄ™ nie zgadzasz? Dlaczego sÄ…dzisz, że to co pisze Kolega lucki73 to „Stek bzdur i niedorzecznoÅ›ci.” ?

No ale do sedna sprawy...
Ja uważam podobnie jak kontrowersyjny forumowicz z Lublina ;) , Ermolenko żadnym wzmocnieniem by nie był. Zdecydowanie postawiłabym na młodsze pokolenie. Chciano u nas na początku sezonu zatrudnić Mortena Risagera. Chłopak ma bodajże 18 lat w tym roku. Jechał w rybnickim finale IMEJ i zajął 2, czy 3 lokatę, szczerze powiedziawszy - nie pamiętam. Jest to bardzo ułożony, sympatyczny i z fenomenalnym zapleczem zawodnik. Walczył o każdy centymetr toru, królując na zewnętrznej. W Anglii(?) trzaskał wyniki powyżej dziesiątki i mieli z Niego pożytek. Jest jeszcze wielu młokosów, którzy dawaliby radę, chociażby wspomniany Lindgren.

Pytanie tylko, czy ZarzÄ…d szuka drugiego obcokrajowca?

Czytałem w ostatnim "TŻ" relację z meczu z Grudziądzem i jeśli dobrze pamiętam to dyr.Siwek mówł, że do czasu znalezienia drugiego obcokrajowca będzie jeździł Jensen. Natomiast Z. Studziński podziekowałby już Jensenowi za wspólpracę. Oczywiście z tych wypowiedzi nie wynika czy drugi obco jest szukany czy też nie.

Rekinica
Kontakt:

#100 Postautor: Rekinica » 22 kwietnia 2005, o 11:40

Gelo pisze:Ale jeszcze raz powtórzę - bo moze nie czytałaś - w żużlu rządzą wyjadacze - począwszy od Grand Prix, poprzez drużyny ligowe w Anglii i Szwecji, na naszej lidze kończąc. Przypadki, w których liderem zespołu jest zawodnik mający mniej niż 30 lat można policzyćna palcach jednej ręki.

Tak, masz rację - Drabik, Gollob, Walasek... ;) Obcokrajowcy - Rickardsson, Crump, Adams, Max, Loram, Karlsson. ;) Liderzy - ok. Ale tutaj nie jest potrzebny lider pokroju wyżej wymienionych zawodników. Tutaj jest potrzebny zawodnik, by ciągnął zespół pierwszoligowy i uchronił go przed spadkiem. Dlaczego taki Wrocław nie zatrzymał Hancocka, tylko zakontraktował Andersena? Bo co? Bo wystawił Sparte w Tarnowie, tak? Dlaczego Bydgoszcz zakontraktowała Jonssona? Tak, bo tylko On pozostał, kiedy zakończyli problemy z E-ligą? Kto jak kto, ale wg mnie Ermolenko będzie wyrzuconymi w błoto PLN`ami / EURO / $ ;)

Gelo pisze:ps1. piszesz, ze jest wielu młodych do zakontraktowania - proszę podać nazwiska - skoro jest wielu- chyba nie powinno być problemu

Morten Risager, Frederik Lindgren, Matej Zagar, Denis Gizatulin, Rory Schlein, Ruslan Gatiatov. David Howe, czy Peter Ljung (choć nie orientuję się co do Ich wieku). Niestety odpadł Bjerre.

Gelo pisze:Wy w Rybniku może nie macie tego problemu (chociaż Iversen jest równie rzadki jak Jensen) ale my szukamy zawodnika który zapewni nam 12 punktów w meczu. Nie mamy czasu na eksperymenty.

Tak to napisałeś, choćby cała reszta polskich klubów kontraktowała sobie zawodników tak dla zabawy, żeby ich przetestować. ;) Na miejscu Zarządu dałabym jeszcze jedną szansę Jensenowi, a nóż się obudzi? Potem ewentualnie zakontraktować drugiego obco, by Jesper poczuł rywalizację o miejsce w składzie... Ja o Iversena się nie martwię. To był Jego trzeci i czwarty start na polskich torach. W Rzeszowie zobaczył lotnisko i przyczepny tor przerażając się. W Gorzowie było ciut, ciut lepiej. Mniemam, że do Lublina pojedziemy z Gafurovem.
Obrazek
Obrazek