KM INTAR DARTOM Ostrów- TŻ SIPMA Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Siwek Patataj

#151 Postautor: Siwek Patataj » 23 kwietnia 2005, o 21:18

papi pisze:no widze, że obaj uzyskaliscie identyczne wyniki (mam nadzieje ze zbienosc czysto przypadkowa :lol: ), nie mam nic przeciwko symulacjom, jesli bedą naprawde odzwierciedlaly postawe danego zawodnika. Lucki przez jakis czas upierales sie ze Daniel nie gwarantuje zbyt wielu punktow. Nie oczekuje zebys w kazdym meczu wstawial mu dyche, ale fajnie ze powoli zaczynasz zmieniac zdanie na jego temat, bo swoją postawa pokazuje, ze zasluguje na pochwaly. Jeśli jutro padnie wynik uzyskany w obu symulacjach, to na pewno bedzie to dobry znak i wleje troche optymizmu w nasze serca :wink:

No Papi... chyba mnie nie podejrzewasz że sobie założyłem drugiego nicka :) :) :). Jeden przypadek schizofrenii na Forum wystarczy :)

Papi, ja się nie upierałem że Jeleniewski nie zdobędzie punktów. Moja symulacja nie polega na tym, by wskazywać dokładnie ile punktów zdobędzie każdy z zawodników i bezbłędnie typować bieg po biegu. Mnie interesuje ostateczny wynik. I wiadomo, że nie trafię zdobyczy punktowych poszczególnych jeźdźców. Absolutnie nie mam takich ambicji. Zdobycze punktowe to tylko szacunki, za pomocą których staram się wytypować ostateczny wynik i rozpisywanie bieg po biegu tylko temu celowi służy, by wytypować ostateczny wynik. Szklanej kuli nie mam, jasnowidzem nie jestem, bawię się tylko w przewidywanie.

Ale przyznaję, że Daniela "niedoszacowywałem" za każdym razem. To prawda. Choć ostateczny wynik zawsze oscylował gdzieś wokół tego co wychodziło mi z moich subiektywnych symulacji (z Rzeszowem stawiałem 41:49 było 33:57, z Krosnem stawiałem 38:52, było 40:50, z Grudziądzem stawiałem 43:47 było 45:45). Najgorzej było z Rzeszowem, ale... to w końcu pierwszy mecz i nikt nie znał dyspozycji "Pulpeta". I w zasadzie to jego mizerna zdobycz zaważyła na różnicy w typowaniu. Cóż, tego nie przewidziałem, zapewne podobnie jak i inni. Mnie się udało tylko nie mieć złudzeń, że z Rzeszowem wygramy, więc spadłem chyba z niższej gałęzi po tym meczu.

Tak więc nie bierz sobie tak do serca zdobyczy punktowych zawodników :). "Jeleniowi" należą się ode mnie przeprosiny, to fakt :) Ale w końcu to jest chyba zabawa. Ja to przynajmniej tak traktuję :)

pozdrawiam
lucki73

PS. Gelu, nie strasz, wszak Dudiego nikt na oczy nie widział i... nie zobaczy :) :) :), bo to tylko Twoje drugie wirtualne "ja" :) :) :)

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#152 Postautor: auganoff » 23 kwietnia 2005, o 21:20

Przeczytałem zamieszczoną przez Ciebie Manback symulację i... nie miałbym nic przeciwko wynikowi, ale nie chciałbym liczyć na nieszczęście Jędrzejaka. Jak pisałem ja obstawiam 53-37, a od punktów, które podałeś Jurkowi odjąłbym 2 i Frankowowi też ze 2, z kolei punkcik dopisałbym Tomkowi. Mam nadzieję, że nie pogubiłem się w rachunkach.Fajnie byłoby gdyby Kacper powalczył chociaż w 1 biegu.
Pozdrawiam.

Lublin..

#153 Postautor: Lublin.. » 23 kwietnia 2005, o 21:20

Lucky73,Dudi,Gelo!!!!!!!

Żałosne są wasze wzajemne wyzwiska i spory...Nie macie e"maila ???!!!
Tacy z was znawcy , robicie symulacje, a nie wiecie że Mordel na pewno nie pojedzie, bo nie ma na czym?

Forum służy do prezentowania poglądów, do czego każdy ma prawo....ma też prawo do swojego zdania....

A jak chcecie sobie naubliżać to idźcie na GG lub spotkajcie się na "solo"..... i udowadniajcie sobie kto jest mądrzejszy, a raczej głupszy....

Siwek Patataj

#154 Postautor: Siwek Patataj » 23 kwietnia 2005, o 21:26

A ja naprawdę liczę, że... Kacper zwycięży w pierwszym biegu w swoim życiu. Być może jestem niepoprawnym optymistą, ale... Brucheiser i Liberski to nie są orły. To chyba jedna z najsłabszych par juniorów w tym roku w I lidze (tacy słabeusze to Lublin, Ostrów, Opole i Rybnik na wyjazdach). W zeszłym roku "coś jechali", w tym raczej ogromna nędza. To jeśli nie na nich to na kim Kacper coś może zrobić??? :) :) :)

Przyznaję, że nieuprawniony jest ten mój optymizm, ale taką mam intuicję, tak mi się przyśniło :) No i wierzę, że Kacprowi nie będzie potrzeba pół sezonu by pokazać przydatność dla zespołu.

pzdr.
lucki73

Siwek Patataj

#155 Postautor: Siwek Patataj » 23 kwietnia 2005, o 21:33

Lublin.. pisze:Lucky73,Dudi,Gelo!!!!!!!

Żałosne są wasze wzajemne wyzwiska i spory...Nie macie e"maila ???!!!

Owszem, także uważam że są żałosne, to prawda. Mam jednak dosyć ubliżania mi ze strony tego niezrównoważonego schizofrenika. Przepraszam więc Cię osobno, że musisz być świadkiem tych potyczek. Od jutra będą one w dziale "Inne". Jeszcze raz przepraszam.

Lublin.. pisze:Tacy z was znawcy , robicie symulacje, a nie wiecie że Mordel na pewno nie pojedzie, bo nie ma na czym?

No i właśnie... ponoć pojedzie. Spójrz na skład. Jensen ponoć jedzie dopiero z Rybnikiem. A nawet jeśli za Jurka pojedzie Wrona to... wynik będzie ten sam :) Bo i Jurkowi i Wronie wróżę... zero :)

Lublin.. pisze:Forum służy do prezentowania poglądów, do czego każdy ma prawo....ma też prawo do swojego zdania....

I ja tak uważam, dlatego nie pozwolę sobie, by jakiś zakompleksiony dorosły człowiek ubliżał mi gdy wyrażam własne subiektywne poglądy.

Lublin.. pisze:A jak chcecie sobie naubliżać to idźcie na GG lub spotkajcie się na "solo"..... i udowadniajcie sobie kto jest mądrzejszy, a raczej głupszy....

A tego zrobić się nie da :) :) :), wiesz dlaczego??? :), bo "Dudi" jest tylko wirtualny :). Już wielokrotnie proponowano mu konfrontację. Ale... jak ma to nastąpić skoro... jego po prostu nie ma? :) :) :)

ukłoniki
lucki73

Gość