Obcokrajowiec - nowa ankieta

żużel w Lublinie

Nowym obcokrajowcem TŻ powinien zostać:

Gary Havelock
4
3%
Ales Dryml
1
1%
Lukas Dryml
17
12%
David Norris
5
3%
Chris Louis
7
5%
Billy Hamill
25
17%
Sam Ermolenko
14
10%
Joonas Kylmaekorpi
5
3%
Fredrik Lindgren
8
6%
Siergiej Darkin
6
4%
Niklas Klingberg
35
24%
Matej Zagar
16
11%

Liczba głosów: 143

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Trener

#151 Postautor: boxing » 23 kwietnia 2005, o 22:41

Dzisiaj Norris tez znakomicie: 13 punktow i 2 bonusy. W druzynie rywali najlepsi Lindgren (11 punktow), Magnus Karlsson (10pkt.) i "nie do ugryzienia" na naszym torze w niedawnym meczu Mikael Max (9pkt.):
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=62900
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#152 Postautor: motorlublin » 23 kwietnia 2005, o 22:45

major pisze:Skoro dla Pana Siwka Mordel stawia warunki wygórowane, to wyobrażam sobie jak wygląda portfel klubowy. Na tej podstawie sądzę, że nie ma kasy na Ermolenko. Ale ponoć coś drgnęło, Mordel ma jechać w Ostrowie. :shock:

Mordel się nawet nie wybiera do OSTROWA!Jest już w Lublinie,ale póki co obie strony nie doszły do porozumienia...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#153 Postautor: boxing » 23 kwietnia 2005, o 22:50

Jak ma sie wybrac skoro ostatnio nie trenowal wiec nie czuje jazdy ani motocykla. No ale jak ma czuc motocykl, skoro takowego nie posiada? Mam nadzieje tylko, ze nie skonczy sie to znowy dyskwalifikacja jak po Gdansku...

Awatar użytkownika
major

#154 Postautor: major » 24 kwietnia 2005, o 07:10

boxing pisze:Jak ma sie wybrac skoro ostatnio nie trenowal wiec nie czuje jazdy ani motocykla. No ale jak ma czuc motocykl, skoro takowego nie posiada? Mam nadzieje tylko, ze nie skonczy sie to znowy dyskwalifikacja jak po Gdansku...

Już 35 lat chodzę na żużel ale takiego cyrku jeszcze nie było. Jak można wstawić do składu na mecz zawodnika, któremu nie dano możliwości treningu i nie zapewniono sprzętu (kontrakt amatorski). W jakim celu to zrobiono? Może władze klubu chcą tym zmotywować zawodnika? Masz rację to pachnie zeszłorocznym Gdańskiem.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#156 Postautor: Metalliczny » 24 kwietnia 2005, o 08:16

Trochę to Gawrzyku dziwne. Jak zwykle klub się wszystkiego wypiera. Mordel mówi: "nie ma sprzętu", Ty mówisz że jest. Klub tak, on siak. Może i Mordelowi się nie chce. Ale może warto by było jeszcze usiąśc i popróbować bo jak mam oglądać takiego Frankowa to krew się we mnie gotuje.

wojciech

#159 Postautor: wojciech » 24 kwietnia 2005, o 08:44

ja tam siÄ™ z tobÄ… zgadzam....

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#160 Postautor: Metalliczny » 24 kwietnia 2005, o 08:46

Tylko, że z Frankiem to chyba nie jest głównie kwestia sprzętu. Ok, powiedzmy że nie trafił zdarza się. Ale to mówi już drugi sezon z rzędu. To już jest dziwne. A najdziwniejsze jest jego podejście do trenigów. Jak sam mówi nasz tor mu nie pasuje. A na treningach jest od święta.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#161 Postautor: jas » 24 kwietnia 2005, o 09:56

Gawrzyk pisze:1. Po pierwsze to Mordel otrzymał z klubu pomoc w takiej samej kwocie jak Daniel Jeleniewski.

Gawrzyk zaraz potem pisze:A wracając do Mordela to fakty są takie że na dziś nie ma na czym jechać.

a moglbys wytlumaczyc ten dziwny paradoks. bo ja nie rozumiem. skoro Jurek ma kontrakt amatorski, to sprzet kupuje mu klub. to co w takim razie klub kupil za te pieniadze (takie same jakie dostal Daniel)? klub nie trafil z silnikami dla Jurka czy jak :wink: ?
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#162 Postautor: meesha » 24 kwietnia 2005, o 10:04

Chodzą słuchy na mieście, że dziś w Ostrowie z kapelusza wyskoczy nowy obcokrajowiec Motoru. Ale jakby co to ja nic nie wiem :P z resztą trochę to nierealne chociażby od strony czysto formalnej... Ale pażywiom, uwidim :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#163 Postautor: Gelo » 24 kwietnia 2005, o 11:12

meesha pisze:Chodzą słuchy na mieście, że dziś w Ostrowie z kapelusza wyskoczy nowy obcokrajowiec Motoru. Ale jakby co to ja nic nie wiem :P z resztą trochę to nierealne chociażby od strony czysto formalnej... Ale pażywiom, uwidim :wink:

Jeżeli są takie słuchy to kontrakt najpierw musiałby zatwierdzić PZMot. Dlatego czym prędzej należy poszukac stosownego komunikatu

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#164 Postautor: grzesieck » 24 kwietnia 2005, o 11:15

Gelo pisze:
meesha pisze:Chodzą słuchy na mieście, że dziś w Ostrowie z kapelusza wyskoczy nowy obcokrajowiec Motoru. Ale jakby co to ja nic nie wiem :P z resztą trochę to nierealne chociażby od strony czysto formalnej... Ale pażywiom, uwidim :wink:

Jeżeli są takie słuchy to kontrakt najpierw musiałby zatwierdzić PZMot. Dlatego czym prędzej należy poszukac stosownego komunikatu

nie ma nowego obco, to i nie ma komunikatu.

darujcie sobie szukanie :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
papi
Trener

#165 Postautor: papi » 24 kwietnia 2005, o 11:18

grzesieck pisze:
nie ma nowego obco, to i nie ma komunikatu.

darujcie sobie szukanie :)

"szukajcie a znajdziecie"- troche archaiczny cytat, a jednak zawsze na czasie 8) , moze PZM nie aktualizuje strony w weekendy, i zapomnieli napisac komunikatu o naszym nowym obco :lol:

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#166 Postautor: WBA » 24 kwietnia 2005, o 11:41

jas pisze:
Gawrzyk pisze:1. Po pierwsze to Mordel otrzymał z klubu pomoc w takiej samej kwocie jak Daniel Jeleniewski.

ale chyba Daniel nie obkupił się na sezon tylko za $$$ z klubu, duża w tym zapewne zasługa możnego sponsora/sponsorów/

Awatar użytkownika
istred
Trener

#167 Postautor: istred » 24 kwietnia 2005, o 12:54

1. Po pierwsze to Mordel otrzymał z klubu pomoc w takiej samej kwocie jak Daniel Jeleniewski. Daniel jedzie aż miło patrzeć bo ma inną mentalność niż Mordel. Można ? Można tylko trzeba chcieć, a nie liczyć na manne z nieba.
To chyba nie jest żaden argument... Jeleniewski ma kontrakt zawodowy, a Mordel amatorski. Jeleń ma dobrego sponsora, a Mordel go mieć nie musi, bo w kontrakcie ma zapewnione dosprzętowanie z klubu. Poza tym Jeleń posiada zaplecze z lat poprzednich, natomiast Jurek posiada... rumaka z lat LKŻtu :?

to co w takim razie klub kupil za te pieniadze (takie same jakie dostal Daniel)? klub nie trafil z silnikami dla Jurka czy jak ?
Zamiast sprzętu kupił busa. :lol:

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#168 Postautor: Smirnek » 24 kwietnia 2005, o 13:01

Ja uważam że można by spróbować zakontraktować Mortena Risagera a on poniżej 11pkt w meczu nie powinien schodzić. W Elite może nie błyszczy ale wystarczy popatrzeć na składy drużyn z tamtej ligi i składy z naszej.

Gość

#169 Postautor: Gość » 24 kwietnia 2005, o 21:11

Moim zdaniem najlepszymi kandydatami na pozycje obcokrajowca są Hamill i Zagar. Hamill wiadomo ogromne doświadczenie, zaś Zagar to największy słoweński talent od czasów Ferjana, aż dziw bierze, że żaden z klubów elite league nie chciał pozyskać tego zawodnika, któremu pozostają występy w przeciętnej premier league, w jeszcze bardziej przeciętnym Reading.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#170 Postautor: Gelo » 24 kwietnia 2005, o 21:31

harpagon pisze:Moim zdaniem najlepszymi kandydatami na pozycje obcokrajowca są Hamill i Zagar. Hamill wiadomo ogromne doświadczenie, zaś Zagar to największy słoweński talent od czasów Ferjana, aż dziw bierze, że żaden z klubów elite league nie chciał pozyskać tego zawodnika, któremu pozostają występy w przeciętnej premier league, w jeszcze bardziej przeciętnym Reading.

Przede wszystkim Zagar odpada - nie chce jeździć w polskiej lidze. Za Hamillem jestem od początku - ale... trzeba przekalkulować czy jedziemy do Opola po przegraną i liczymy, że Billy pomoze cos w playoffach (na tor wróci z dwa miesiące) czy podpisujemy z kimś na szybko i próbujemy wywalczyć bonus z Opolem. Dlatego substytutem "Bulleta" jest Ermolenko. Klingberg żadną gwiazdą nie jest, a ja mam zaufanie do uznanych firm. Sprawa nie jest prosta.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#171 Postautor: boxing » 24 kwietnia 2005, o 21:40

W Premier League oprocz mlodziaka Zagara (ktory nie pojedzie na razie w polskiej lidze i tyle) bardzo dobrze sobie poczyna weteran (choc mlodszy od Sama) Craig Boyce, swego czasu medalista MS. Kandydatura tez do rozwazenia, gdyby nie to, ze nowego obco... juz ponoc mamy. Zobaczymy na dniach, ile w tym prawdy.

go!
Trener

#172 Postautor: go! » 24 kwietnia 2005, o 21:51

Gelo pisze:[czy podpisujemy z kimś na szybko i próbujemy wywalczyć bonus z Opolem. .

O jakim bonusie mówisz?
Porównując dzisiejsze mecze Lublina i Opola to sie trzeba bardzo mocno zastanowić o co wogóle my jedziemy i czy do końca sezonu dojedziemy. Bo jeśli nawet tak, to wygląda że muszę sobie paszport wyrobić wreszcie.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2005, o 21:53 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#173 Postautor: Gelo » 24 kwietnia 2005, o 21:51

boxing pisze:W Premier League oprocz mlodziaka Zagara (ktory nie pojedzie na razie w polskiej lidze i tyle) bardzo dobrze sobie poczyna weteran (choc mlodszy od Sama) Craig Boyce, swego czasu medalista MS. Kandydatura tez do rozwazenia, gdyby nie to, ze nowego obco... juz ponoc mamy. Zobaczymy na dniach, ile w tym prawdy.
Ale Boyce jest beznadziejny - "podziwialiśmy go" w barwach Warszawy. Poza tym ozstał menedzerem reprezentacji Australii i to dla niego będzie priorytet w tym roku.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#174 Postautor: boxing » 24 kwietnia 2005, o 22:13

Gelu Boyce miewal w swojej karierze momenty lepsze i gorsze - stwierdzam, ze na starosc ostatnio w Premier League pokazuje znakomita forme (w kazdym razie swietnie punktuje, bo nie mam mozliwosci obejrzenia jego wystepow). Zdobywa i po 17-20 punktow (rzecz jasna z tymi smiesznymi "6^"). Niewazne - moze juz kogos mamy - kogos, kto uratuje wynik i ...frekwencje w meczu z Rybnikiem. Pytanie - jakie jeszcze dzialania sa w zasiegu klubu, aby poprawic wyniki i sciagnac ludzi na trybuny? Ja twierdze, ze mozna zaryzykowac z Robertem Kesslerem, ale jezeli mamy to zrobic, to juz trzeba z tym chlopakiem sie kontaktowac i sciagac na egzamin licencyjny, ktory bedzie 5 maja. Kessler (taka mam nadzieje) moglby dolozyc druzynie sporo punktow, takza przyciagnac troche kibicow (chociazby dla obejrzenia nowego zawodnika) a jezeli w kasie klubu za duzo nie ma - to niech jezdzi tylko w tych meczach, w ktorych jego male punkty moga sie przelozyc na duze punkty druzyny. Nie bede w tym miejscu pisal o jeszcze jednym zawodniku, ktorego na polska licencje bedzie mozna puscic dopiero 5 lipca (wszyscy wiedza o kogo chodzi), ale Kessler jest do zalatwienia "na juz", a czasu coraz mniej... Pozdrawiam