Joonas Kylmaekorpi w TÅ»!!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#76 Postautor: Gelo » 6 maja 2005, o 17:47

ma ktos jakies fotki jego??

Najwiecej jest na stronie Joonasa: http://www.jkracing.se (zakładka "bilder")

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#77 Postautor: dannie » 6 maja 2005, o 17:51

sam nie wiem co o tym myslec... niby wzmocnienie (ale kto nie bylby wzmocnieniem zastepujac Pulpeta?!) ale nie takie na jakie liczylem (czyt. Klingberg)... moze i bedzie z niego solidny obco ale... to Fin! :) ..nie wiem... jakos nie jestem pewny, ze bedzie on gwarantowal 10 ptk w kazdym meczu a tego nam teraz potrzeba!

ehh... no ale mam nadzieje, ze bedzie to odkrycie roku w polskiej lidze zuzlowej! ;)

P.S ludzie, niech ktos mu wymysli jakas ciekawa ksywe bo z takim nazwiskiem to my dlugo nie wyrobimy! moze ma on juz jakas? Kylme czy cos...

P.S w lacinie "ae" czyta sie jak "e" a w finskim?! kto ich tam wie, to jezyk azjatycki (tak jak wegierski) ;) hehe...
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#78 Postautor: Snys » 6 maja 2005, o 18:04

Co do wymowy to juz wiem. Na jego stronce nazwisko pisze sie przez "a - umlaut" a wedlug stronki http://finula.webpark.pl/kieli.html

"a umplaut" = ae = wymawiamy na kształt czegoś pomiędzy a a e, ale zasadniczo bliżej a

Hehe juz widze jego podobizny w avatarach....oby nie trzeba było za kilka meczy przerabiać ich na cos a'la Jensena :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#80 Postautor: dannie » 6 maja 2005, o 18:37

mieliśmy dogadane wszystkie szczegóły kontraktu

skad my to znamy? :twisted:

Czas uciekał, a my nie dostaliśmy podpisanego kontraktu.

Przez lata pracy w żużlu nie spotkałem się z takim zachowaniem

czyzby?! :twisted: :twisted: ...to ja chyba pamietam inny poczatek sezonu niz dyrektor Siwek...
Obrazek

Zaratustra
Kadrowicz

#81 Postautor: Zaratustra » 6 maja 2005, o 18:50

Jeśli chodzi o pozostałe kandydatury , to jednak wydaje mi się , że "Kylmek" jest najlepszym wyborem. No ale wszystko czas pokaże. Nie znam się na procedurze kontraktowania zawodnika ( czy jest to tylko wysyłanie umów faksem , czy też jakieś rozmowy przez tłumacza ) , ale mam nadzieję , że Fin wie , jak bardzo tu na niego wszyscy liczymy :wink: :) Bo nie chciałbym ( tfu , tfu ) znów usłyszeć : "nie wiedziałem , że polska liga jest taka mocna" :wink: Ogólnie byłem za ściągnięciem Klingberga , ale w wyniku zaistniałej sytuacji , popieram decyzje działaczy . (Szkoda tylko straconego tygodnia , bo może wynik z Rybnikiem byłby nieco inny) , pozdr.

sebastianov

#82 Postautor: sebastianov » 6 maja 2005, o 19:14

POWIENIEN MIEC KSYWKE "KILLER"ON BEDZIE WYMIATAL NA TORZE

kylong
Junior
Kontakt:

#83 Postautor: kylong » 6 maja 2005, o 19:21

może ksywa pulpet :D
nie albo kotlet :!:
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Kilok

#84 Postautor: Kilok » 6 maja 2005, o 19:29

Joonas jezdzil jeszcze w Ostrowie w 2001 i zawalil im konkretnie baraze o awans do 1 ligi .Zobazymy jak bedzie sobie radzil w tym roku.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#85 Postautor: maestro76 » 6 maja 2005, o 20:00

oby tylko powaznie podchodzil do swoich obowiazkow,po pkt widac ze scigac sie potrafi wiec nie powinno byc zle-pierwszy test w opolu

a z finow to wolalbym laukanena-ale teraz to i tak juz po herbacie

proponuje ksywke ahonen :D
never ride faster than your angel can fly

Frost

#86 Postautor: Frost » 6 maja 2005, o 20:09

Joonas udanie występuje w Anglii, gdzie potrafi ponad 10 pktów regularnie zrobić. Lubi krótkie tory więc w Opolu powinien pojechać dobrze. W 2003 startował w Lesznie- 2 mecze miał całkiem udane. W tym samym roku na DMŚ w Danii imponował walecznością i ambicją jeżdżąc w barwach swojej ojczyzny. W zeszłym roku jego wyniki były raczej niezadawalające (około 6 KSM w Anglii).

PS. Imho najlepszy bylby Lindgren ;) ale Jonasz :D tez powinien sobie dobrze radzic w polskiej lidze.
ISQ Rider from Rawicz
FORZA MOTOR !!!

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#87 Postautor: kezman » 6 maja 2005, o 21:27

Gawrzyk pisze:Klingberg był celem numer 1. Zachował się jak małolat, nie było mozliwości podpisać z nim kontraktu. Wybór Kylmakorpi, Laukanen, Lindgren, Ermolenko, Steed czy inny Screen to jest loteria. Obysmy mieli tym razem szczęście.

Szczegołów troche na http://www.tzlublin.com

Wcale mnie to nie zdziwiło, bo Klingberg to niepoważny gość. Taka sama sytuacja była u nas w poprzednim sezonie. Szczegóły dograne, umowa wysłana, a Niklas wyłącza telefon.

pozdr.

Awatar użytkownika
Mike
Kontakt:

#88 Postautor: Mike » 6 maja 2005, o 21:38

Ja jego nazwisko wymawiam kelmakorpi i chyba tak powinno byc ale nie wiem :P

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#89 Postautor: pav4u » 6 maja 2005, o 22:03

jak dla mnie to swietny news.. brawo dzialacze TZ .. przyznam ,ze w ostatniej ankiecie glosowalem na tego wlasnie zawodnika i mysle ze klub i kibice nie zawioda sie na nim..a to ze troche egzotyki ala 'suomi' i dziwaczne dla nas nazwisko ..nie szkodzi.. a nawet lepiej bo bedzie wiecej 'szumu' medialnego

pozdrawiam pav4u

sledzio

#90 Postautor: sledzio » 6 maja 2005, o 22:11

szkoda że Klingberga niema ale dobrze ze wogóle kogoś pozyskali !!! wierze że będzie lepszy od Jensena i będzie zdoywał w granicach 10 po komplety a jak będzie zobaczymy już w Opolu !!!

Zaratustra
Kadrowicz

#91 Postautor: Zaratustra » 6 maja 2005, o 22:15

Bimmer pisze:
Manitou pisze:Proponuję konkurs na ksywę dla nowego obco, bo przecież język można połamać na jego nazwisku...

Kyller

A może w imię przysłowia "Polak - Fin dwa bratanki" :wink: :) po prostu : Janusz Kylmakorpczak :lol:

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

Re: Joonas Kylmaekorpi w TÅ»!!!

#92 Postautor: WBA » 6 maja 2005, o 22:29

1. Z gęby patrzy mu dobrze
2. chudszy od naszego Mac'a :mrgreen:
poważnie - na pewno będzie lepiej, niż z Jensenem
A patrrząc na poczynania klubu (obco, junior) można odnieść wrażenie, że sezon transferowy w pełni :)
albo ktoś się przebudził z zimowego snu albo wehikuł czasu nas przeniósł do tyłu :mrgreen:

Clyde

#93 Postautor: Clyde » 6 maja 2005, o 22:33

Czy to ważne z jakiego kraju?
Czy to ważne jakie nazwisko?
Czy to ważne jakie przezwisko?
Powyżej 10 pkt na mecz i to jest najważniejsze

Joonas witamy i powodzenia życzymy :)

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#94 Postautor: kilar » 6 maja 2005, o 22:48

sebastianov pisze:POWIENIEN MIEC KSYWKE "KILLER"ON BEDZIE WYMIATAL NA TORZE

A moze juz KILAR tak jak w moim niku 8) :D

Snys
Zawodowiec

#95 Postautor: Snys » 6 maja 2005, o 22:55

patryk kilar pisze:
sebastianov pisze:POWIENIEN MIEC KSYWKE "KILLER"ON BEDZIE WYMIATAL NA TORZE

A moze juz KILAR tak jak w moim niku 8) :D

Albo Dr Kidler :wink:

Piotrbaz

#96 Postautor: Piotrbaz » 6 maja 2005, o 22:56

a skad wy tacy pewni ze lepszy od jensena vel Big maca. nie chce tu byc złym prorokiem ale niech cos mu nie wyjdzie bo w koncu on tylko w anglii umie jechac cos tam w szwecji...

mam nadzieje ze sie myle ale jak jonass da ciała w opolu to bedzie posmiewisko na cala polske i gdyby był taki regulamin njak w anglii ze druzyny same decydują o awansach i spadkach to moglbysmy juz z honorem przynajmniej sami pojsc do II ligi i budowac od początku to co było juz tak blisko... :cry:

meesha
Trener
Kontakt:

#97 Postautor: meesha » 6 maja 2005, o 23:25

Piotrbaz pisze:gdyby był taki regulamin njak w anglii ze druzyny same decydują o awansach i spadkach to moglbysmy juz z honorem przynajmniej sami pojsc do II ligi i budowac od początku to co było juz tak blisko... :cry:
A w czym jest problem :?: :?: Do drugiej ligi zawsze można pójść bez problemu (nawet prosto z E-ligi). Gorzej w drugą stronę :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

meesha
Trener
Kontakt:

#99 Postautor: meesha » 6 maja 2005, o 23:33

Gawrzyk pisze:mechanikiem Joonasa na Polskę jest Artur Bogińczuk. Co by nie mówić były mistrz Polski :wink:
W Lublinie też mamy byłego mistrza Polski, może by go zainteresować powrotem na tor :wink: (nawet ponoć kontrakt ma podpisany :) )
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#100 Postautor: boxing » 6 maja 2005, o 23:34

Jakby co to w sytuacji awaryjnej sam majster-ex-mistrz wskoczy na motor i pokaze Joonasowi jak sie w Polsce jezdzi zeby zrobic mistrza :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!