Sklad Marzenie 2004r.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#26 Postautor: $korzen$ » 13 czerwca 2003, o 17:05

Łoptymista pisze:Hej $korzen$ i co z takim składem chciałbyś zwojować. Piąte miejsce w 1 lidze??
A tak przy okazji to coście się chłopy Karoliny czepili. Tydzień prześladowań niewiast się zaczął czy co. Jak administrator ma do niej jakieś wonty to powinien napisać na priva.

Hmmm czy uwazasz ze obecnie nasz sklad jest lepszy od tego co podalem dlamnie nie.Janusz powiedzial ze w tabeli moze nawet bysmy byli na rowni z Rybnikiem gdyby nie postawa ponizej oczekiwan Andersena i dalmnie David Ruud gwarantuje lepsza postawe ogladalem go kilka razy w Tv widac ze jest to wielki talent a watpie czy jest drozszy od andersena.Co do slabonia konurowal by z Knappem obecnie slabon nie prezentuje sie w Ekstralidze dobrze ale gdyby przyszedl do nas dp 1 ligi mysle ze gwarantowal by zdobycze rzedu 10-12 pkt. I do tego byla by swietna walka o miejsce w skladzie miedzy jurkiem knappem i wlasnie slaboniem.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#27 Postautor: Łoptymista » 13 czerwca 2003, o 17:15

$korzen$ napisał:
" Hmmm czy uwazasz ze obecnie nasz sklad jest lepszy od tego co podalem dlamnie nie.Janusz powiedzial ze w tabeli moze nawet bysmy byli na rowni z Rybnikiem gdyby nie postawa ponizej oczekiwan Andersena i dalmnie David Ruud gwarantuje lepsza postawe ogladalem go kilka razy w Tv widac ze jest to wielki talent a watpie czy jest drozszy od andersena.Co do slabonia konurowal by z Knappem obecnie slabon nie prezentuje sie w Ekstralidze dobrze ale gdyby przyszedl do nas dp 1 ligi mysle ze gwarantowal by zdobycze rzedu 10-12 pkt. I do tego byla by swietna walka o miejsce w skladzie miedzy jurkiem knappem i wlasnie slaboniem."

Może jestem konserwatystą i się nie znam. Po mojemu Ruud to duuże ryzko i niepewność. Może się pięknie rozwinać, ale też wszystko pójść w drugą stronę i wtedy za Hansem wszyscy by płakali.
Pakowanie Słabonia do składu to też ryzyko. Na tej samej zasadzie można by oczekiwać, że Mordel zacznie nagle rprzwyozić komplety. Nie jest w stanie? Teoretycznie jest tylko co z tego.

Moim zdaniem na papierze obecny TŻ pewnie by rozjechał ten twój. Sprawdzić się w realu tego nie da. Chyba, że skolonujemy kilku naszych. :lol:
Z jednym masz rację. Walka o miejsce w składzie to dobra sprawa. Nadmiar zawodników przydaje się, też kiedy w drużynie jest szpital. A to w żużlu dotyka to każdą drużynę :?

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#28 Postautor: Sprawiedliwy » 13 czerwca 2003, o 17:36

$korzen$ pisze:

gdyby nie postawa ponizej oczekiwan Andersena i dalmnie David Ruud gwarantuje lepsza postawe

A czy przed sezonem Ruud był dlaciebie bardziej solidniejszy niż duńczyk???

Jak ja podałem przykłady kilku zawodników którzy mogą zasilić nasz skład podałem Davida Ruuda to kilka osób szydziło z tego przykładu (patrz Gelo).

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: bkapusta » 13 czerwca 2003, o 18:23

Łoptymista pisze:$korzen$ napisał:
" Hmmm czy uwazasz ze obecnie nasz sklad jest lepszy od tego co podalem dlamnie nie.Janusz powiedzial ze w tabeli moze nawet bysmy byli na rowni z Rybnikiem gdyby nie postawa ponizej oczekiwan Andersena i dalmnie David Ruud gwarantuje lepsza postawe ogladalem go kilka razy w Tv widac ze jest to wielki talent a watpie czy jest drozszy od andersena.Co do slabonia konurowal by z Knappem obecnie slabon nie prezentuje sie w Ekstralidze dobrze ale gdyby przyszedl do nas dp 1 ligi mysle ze gwarantowal by zdobycze rzedu 10-12 pkt. I do tego byla by swietna walka o miejsce w skladzie miedzy jurkiem knappem i wlasnie slaboniem."

Może jestem konserwatystą i się nie znam. Po mojemu Ruud to duuże ryzko i niepewność. Może się pięknie rozwinać, ale też wszystko pójść w drugą stronę i wtedy za Hansem wszyscy by płakali.
Pakowanie Słabonia do składu to też ryzyko. Na tej samej zasadzie można by oczekiwać, że Mordel zacznie nagle rprzwyozić komplety. Nie jest w stanie? Teoretycznie jest tylko co z tego.

Moim zdaniem na papierze obecny TŻ pewnie by rozjechał ten twój. Sprawdzić się w realu tego nie da. Chyba, że skolonujemy kilku naszych. :lol:
Z jednym masz rację. Walka o miejsce w składzie to dobra sprawa. Nadmiar zawodników przydaje się, też kiedy w drużynie jest szpital. A to w żużlu dotyka to każdą drużynę :?

Ale co ty chcesz os Slabonia?
Jezdzi niezle...
Jest mlody i jezdzi dobrze, duzo startuje za granica... Ja wolal bym jego jak Grzeska Knappa...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Piotrbaz

#30 Postautor: Piotrbaz » 13 czerwca 2003, o 21:36

masz racje. Ruud to jeszcze młody zawodnik i nie zagwarantuje tych 11 12 punktów w spotkaniu. Ja z obcokrajowców bym widzial: Lee(tylko bez numeró typu:w-awa ) i Nickiego. Ta para by nam dala ok. 26 ptk. w meczu i ok. 20. na wyjazdach! tak by stykało . jewszce oprócz śledzia i piszcz ajakis pożądny senior i nasi juniorzy taki skład bedzie ok

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#31 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2003, o 08:58

Piotrek pisze:masz racje. Ruud to jeszcze młody zawodnik i nie zagwarantuje tych 11 12 punktów w spotkaniu. Ja z obcokrajowców bym widzial: Lee(tylko bez numeró typu:w-awa ) i Nickiego. Ta para by nam dala ok. 26 ptk. w meczu i ok. 20. na wyjazdach! tak by stykało . jewszce oprócz śledzia i piszcz ajakis pożądny senior i nasi juniorzy taki skład bedzie ok
...i pierwsza czwórka... ekstraligi. Skąd wziąć kasę na taką parę stranieri? Zestawienie obecne wydaje się idealne, z tym, że mało kto przypuszczał, że Hans jako uczestnik GP bedzie jeździł tak jak jeździ. Dalej jestem przeciwny pomysłom typu Ruud, Aspgren, Nermark i inni - dla mnie to jeden worek i nie zmieni mojego zdania jeden lepszy wystep.

jotem

#32 Postautor: jotem » 14 czerwca 2003, o 09:47

Ja dodałbym do obecnago składu Roberta i Łukasza Dadosów, Pawła Staszka-może lubelski klimat lepiej wpłynie na jego wyniki :wink: , a z obcokrajowców zamieniłbym Stefaniego na Adamsa. Tak więc skład wygladałby następująco:
ADAMS, RICHARDSON, ANDERSEN,
ŚLEDŹ, PISZCZ, KNAPP, R.DADOS, MORDEL, STASZEK,
JELENIEWSKI, D.STACHYRA, Ł.DADOS.
Wyszła ciekawa "paczka" napewno walcząca o ekstaligę. :lol:

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#33 Postautor: Scream » 14 czerwca 2003, o 10:38

Gelo pisze:Dalej jestem przeciwny pomysłom typu Ruud, Aspgren, Nermark i inni - dla mnie to jeden worek i nie zmieni mojego zdania jeden lepszy wystep.

Zgadzam sie z Gelem ze nie sa to zawodnicy ktorzy moga gwarantowac jakakolwiek zdobycz punktowa. Moze im wyjsc mecz ale jednoczesnie zadnym zaskoczeniem nie byloby gdyby mieli bardzo slabe wystepy. To sa zawodnicy ktorych mozna sciagac w trakcie sezonu jak juz nie ma w czym wybierac a sklad trzeba uzupelnic -czyli tak jak sie to stalo w przypadku 2 ostatnich w tym sezonie.

max3
Zawodowiec

#34 Postautor: max3 » 14 czerwca 2003, o 12:30

Dzialacze juz powinni powoli szukac nowego duzego sponsora i nie koniecznie z Lublina np w Bilgoraju jest duzo firm naprawde bardzo bogatych ,powinii zatrudnic menagera i niech chodzi po firmach i namawia ,a moze polfa(bardzo bogata firma farmacetyczna) ,naprawde powini opracowac duzy plan marketingowy na sezon 2004 ,nie warto czekac na ostatnia chwile tylko zaczac cos dzialac duzy sponsor nie przyjdzie do klubu i niewylozy 300tys ,ale sadze ,ze przy duzym wysilku znaleszli by nasi dzilacze nowego duzego spnsora.
Mam jeszcze male pytanko odnosie zarobkow czy nasz Andersen jest duzo droszy od Nickiego Pedersena

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#35 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2003, o 13:05

max3 pisze:Dzialacze juz powinni powoli szukac nowego duzego sponsora i nie koniecznie z Lublina np w Bilgoraju jest duzo firm naprawde bardzo bogatych ,powinii zatrudnic menagera i niech chodzi po firmach i namawia ,a moze polfa(bardzo bogata firma farmacetyczna) ,naprawde powini opracowac duzy plan marketingowy na sezon 2004 ,nie warto czekac na ostatnia chwile tylko zaczac cos dzialac duzy sponsor nie przyjdzie do klubu i niewylozy 300tys ,ale sadze ,ze przy duzym wysilku znaleszli by nasi dzilacze nowego duzego spnsora.
Mam jeszcze male pytanko odnosie zarobkow czy nasz Andersen jest duzo droszy od Nickiego Pedersena

Jest taki człowiek - pan Tarkowski - z tego co wiem to był w większości firm lubelskich. Odnoście zarobków - dziwne pytanie - Andersen droższy od Pedersena? chyba niekoniecznie

Piotrbaz

#36 Postautor: Piotrbaz » 14 czerwca 2003, o 14:39

Jest taki człowiek - pan Tarkowski - z tego co wiem to był w większości firm lubelskich. Odnoście zarobków - dziwne pytanie - Andersen droższy od Pedersena? chyba niekoniecznie

ja myśle ze nicki po tej edycji gp bedzie dużo droższy z co do tych firm nie mówie ze sipma jest zła ale na extralige chyba nie pójdzie

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#37 Postautor: Sprawiedliwy » 14 czerwca 2003, o 14:40

max3 pisze:a moze polfa(bardzo bogata firma farmacetyczna)

Ale o którą polfe ci chodzi w naszym kraju jest ich kilka. Każda jest osobną firmą. Jeśli chodzi o Polfe z Lublina no cie kolego rozczaruje bo ona niejest bogata lecz wręcz przeciwnie biegna jak mysz kościelna i niewiadomo czy przetrwa nawet ten rok :shock: (jest realna możliwość że upadnie ten zakład).

Piotrbaz

#38 Postautor: Piotrbaz » 14 czerwca 2003, o 22:16

Sprawiedliwy pisze:Ale o którą polfe ci chodzi w naszym kraju jest ich kilka. Każda jest osobną firmą. Jeśli chodzi o Polfe z Lublina no cie kolego rozczaruje bo ona niejest bogata lecz wręcz przeciwnie biegna jak mysz kościelna i niewiadomo czy przetrwa nawet ten rok :shock: (jest realna możliwość że upadnie ten zakład).

a skąd takie informacje masz ?????? bo ja nic o zagrożeniu lubelskiej polfy nie słyszałem powiedz i podaj szczegóły!!!!!

harry
Trener

#39 Postautor: harry » 15 czerwca 2003, o 01:33

Jk zwykle trochę bzdur przeczytałem:
1. Pedersen Nicky jest droższy od Lee jakieś 30%, a Lee jest droższy od Hansa o 40%. No coments.
2. Polfa to obecnie jedna z najbogatszych firm na Lubelszczyźnie.

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#40 Postautor: Sprawiedliwy » 15 czerwca 2003, o 12:37

harry pisze:Jk zwykle trochę bzdur przeczytałem:

2. Polfa to obecnie jedna z najbogatszych firm na Lubelszczyźnie.

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P
Typie ale mnie rośmieszyłeś. Kto pisze bzdury to pisze i widze że tą osobą jesteś ty kolego.

Jedną z najbogatszych firm na Lubelszczyźnie to ona BYŁA ładnych pare lat temu.
Obecnie to ona jest z biedniejszych firm na Lubelszczyźnie.

Ciekawe skąd masz takie info że jest najbogatszą HAHAHHAAHAHA???

Moja ciotka pracuje w Polfie Lublin przy ul. Wojciechowskiej jeśli oniej mowa. I każdy się sra żeby niezaczeli zwalniać i niezamkąć zakładu.
W tej chwili ta firma została sprywatyzowana i wcale niewidać aby nowy szef chciał coś dobrego zrobić dla tego zakładu.
Niewiem może niektórzy ludzie na tym forum wiedzą lepiej jak działa jakaś firma od pracowników co tam pracują :P :P :P :P :P

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#41 Postautor: Łoptymista » 15 czerwca 2003, o 12:42

harry napisał:
"Jk zwykle trochę bzdur przeczytałem:
1. Pedersen Nicky jest droższy od Lee jakieś 30%, a Lee jest droższy od Hansa o 40%. No coments. "

Dlaczego "no coments". Ja bym poprosił o comments!! Jak zaczynasz coś mówić to dokończ. Nawet nie chodzi o konkretne stawki kto, ile, za co. Tylko tak z ciekawości pytam o ew. różnice w zarobkach naszych. Możliwości odpowiedzi jest kilka:
a) Lee kosztuje tyle samo co Hans
b) Lee jest nieznacznie droższy od Hansa
c) Hans jest nieznacznie droższy od Lee
d) Hans jest dużo droższy od Lee
itd itp. Można prosić o odpowiedź. Nie masz żadnych kół ratunkowych, masz też ograniczony czas odpowiedzi. Do meczu z Rawiczem byłoby miło :wink:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#43 Postautor: Łoptymista » 15 czerwca 2003, o 13:03

Gawrzyk napisał:
"hm, albo ja albo Ty nie zczailismy:) "

No cóż kto wie...Miałem ciężką nockę i wszystko przez Golloba... :roll:

Wspis harrego zrozumiałem trochę inaczej. Myślałem, że bzdurą też jest róznica 40 procentow między Lee a Hansem.
Jeśli się pierdyknąłem sorry Gregory. Jutro kac po bólu porażki minie i powinno być lepiej. Czy jako wódz forum masz możliwość usuwania kaszanistych wpisów. jeśli tak i jeśli się machnąłem to proszę o litościwą interewencję. :wink:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#45 Postautor: Łoptymista » 15 czerwca 2003, o 13:19

Gawrzyk napisał:

"A co do usuwania to kazdy ma mozliwosc usuniecia swojego wpisu. wystarczy wejsc w "zmien""

Dzięki za informację. Trochę techniki i człowiek się gubi.
Czy funkcja ta dział też w dziale nasza liga?? :twisted: Jeśki tak szukjcie się na nadejście nowego lidera! :lol:

RavLit
Szkółkowicz

#46 Postautor: RavLit » 15 czerwca 2003, o 13:44

Ta funkcja działa w "Naszej lidze", ale wyświetla sie też data wprowadzenia zmiany, więc z liderowania na razie nici. Wszyscy się skapują, że zmiana była po fakcie. Przykro mi. Nie ma łatwo w życiu.

Piotrbaz

#47 Postautor: Piotrbaz » 15 czerwca 2003, o 16:41

Bimmer pisze:Pomijam 2004 rok i kwestię juniorów. A co mi tam :P
9. Hans Nielsen
10. Dariusz Stenka
11. Leigh Adams
12. Dariusz Śledź
13. Marek Kępa
14. Tomasz Piszcz
15. Robert Dados
16. Jerzy Mordel

:roll:

TAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HANSIK teraz moze sobie pooglądać w telewizorni zuzel i jako gość z taką drużyną to byśmy wygrali SWC

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#48 Postautor: $korzen$ » 16 czerwca 2003, o 15:39

Co do 2 wiekszego sponsora to jest bardzo dobry pomysl mieli bysmy spore zaplecze finansowe i oto wlasnie chodzi a wszyscy wiemy ze po takim sezonie jesli skonczymy w pierwszej 4 celem bedzie w przyszlym przynejmniej baraz.Jesli znalezli bysmy tego 2 sponsora mozna by zakontraktowac lub wypozyczyc lepszych zawodnikow nie tylko krajowych ale i stranieri. A co do Ruuda jesli by byl niepewny to by nie jezdzil w ekstralidze i nadal twierdze ze mimo iz podobno jest tanszy niz Hans to i tak napewno nie przywozil by mniej pkt niz on.

Awatar użytkownika
Sprawiedliwy
Szkółkowicz

#49 Postautor: Sprawiedliwy » 16 czerwca 2003, o 15:52

A wg. mnie wymarzoną sytuacją była by nieznalezienie drugiego potężnego sponsora, lecz kilkunastu, kilkudziesięciu sponsorów którzy by na podobnym poziomie wspierali klub. Wtedy sytuacja była by bardziej stabilna, bo w przypadku odejścia jednego sponsora dziura ponim niebyła by tak duża do załatania jak po jednym potężnym sponsorze.

Tak jak twierdziłem przed sezonem, że trzeba budować zespół z zawodników prezentujących podobny poziom sportowy to tak samo twierdze, że byłoby idealnie jakby na podobnym poziomie zebrać kilkudziesięciu sponsorów, albo i jeszcz więcej.
Ale każdy sponsor jest dobry wtedy gdy daje kasiore :)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#50 Postautor: kdsz » 18 czerwca 2003, o 01:25

Moja propozycja

1. T.Piszcz
2. G.Knapp
3. D.Sledz
4. A.Jonsson
5. L.Richardson
6. J.Kolodziej
7. D.Stachyra
8. J.Mordel

Nie przypadkowo w jednej parze umiescilem Piszcza z Knappem - Jasio wyraznie stara sie przygotowac swietnie sie rozumiejacÄ… pare "na lata". Sprawa juniorow - wiadomo, nasza dziura w skladzie. Jelen zupelnie bez perspektyw na przyszlosc, Dawid bez doswiadczenie ale duza nadzieja [a biorac pod uwage szybkosc na starcie i "sportowe geny" - nawet ogromna nadzieja]. Obcokrajowcy - zestaw w miare rozsadku, jak sadze, gwarantujacy ok 25 punktow w meczu.