Głównym tematem było sprawozdanie finansowe za 2004 rok i wybór nowych władz.
Jako ciekawostke dodam że w komisji rewizyjnej znalazł sie niejaki Paweł Słupski
benim pisze:a może więcej info z tego zebrania?? cz była mowa na temat sezonu 2005 ??
Bimmer pisze:Na walnym nie było nic, co mogłoby interesować kibiców. Tak mi się wydaje.
kalafior pisze:wyczuwam tu powolnÄ… agoniÄ™

Bimmer pisze:Wreszcie Kępa przypomniał, że podejmowane przez niego, jako osobę prywatną, czy prezesa firmy, decyzje są jego sprawą i nikt nie ma żadnego roszczenia o te pieniądze. Z zobowiązań wobec klubu, określonych kontraktem, wywiązuje się natomiast należycie.
Bimmer pisze:Padały też różne pobożne i śmieszne życzenia, np. żeby już rozpocząć kompletowanie składu na przyszły rok (to nic, że nie ma jeszcze budżetu i nie wiadomo choćby w przybliżeniu, ile można będzie wydać na zawodników). Był też "nowatorski" pomysł, żeby w kontrakcie zastrzegać udział zawodnika w treningach - zaprezentowany na przykładzie Piszcza, który "czwarty rok z rzędu jest ciężko kontuzjowany i to nie może być przypadek, czy pech, tylko wynik słabego przygotowania fizycznego do sezonu".
Bimmer pisze:Nie napisałem, że to zauważyłem, tylko że utwierdziłem się w przekonaniu...
Bimmer pisze:Obawiam się, że w żużlu skompletowanie dream teamu albo bandy nieudaczników jest funkcją jednej, jedynej zmiennej - kasy. Podejmowanie rozmów dzisiaj, kiedy przyszły sezon jest wielką niewiadomą, byłoby niepoważne, skazane na drwiny i niepowodzenie. Ważniejszym celem byłoby więc podpisywanie wieloletnich kontraktów ze sponsorami, które to kontrakty pozwalałyby wybiegać w przyszłość dalej niż 12 miesięcy i w konsekwencji szacować możliwości i rozmawiać z zawodnikami. Może w KM-ie tak jest. U nas natomiast nawet umowę ze sponsorem strategicznym odnawia się co roku.
A skąd wiesz jakie kwoty przekazuje SipmaPebas pisze:Nie oszukujmy się, Sipma to sponsor na miarę pogranicza drugiej i pierwszej ligi. Podpisanie długoletniej umowy na takie kwoty jakie przekazuje Sipma było by czystym debilizmem i działaniem na szkodę tego klubu.
Pebas pisze:Pewnie dlatego jest odnawiana co roku, bo niektórzy liczą że znajdzie się ktoś inny. Nie oszukujmy się, Sipma to sponsor na miarę pogranicza drugiej i pierwszej ligi. Podpisanie długoletniej umowy na takie kwoty jakie przekazuje Sipma było by czystym debilizmem i działaniem na szkodę tego klubu.