TÅ» Lublin - KSÅ» Krosno - mecz o wszystko!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
michal85

#26 Postautor: michal85 » 18 lipca 2005, o 01:17

No to powiem Ci, że ciekawe wnioski wyciągasz Confused Lublin jadąc w krajówce (podobnie jak Krosno), bez Pietraszki (w Rzeszowie brakło Rempały i Trojana w porównaniu z Krosnem) robi 36 punktów (Krosno 43) i Ty jesteś pewien, że to załatwia sprawe. No cóż ja taki pewny bym nie był.

PS. Wiem wiem, połowa naszych się wychowała w Rzeszowie, ale od razu przytocze ich wyniki: Golonka 3 w 4 czyli nawet ponizej sredniej, Wilk 10 w 5, czyli ponizej sredniej, Prucnal 0, czyli norma (choc ponizej sredniej Razz ). Jedynym zawodnikiem, który atut znajomości toru wykorzystał był Janusz Ślaczka, który machnął 10 punktów.

dla mnie postawa Waszych zawodnikow w meczu przy Hetmanskiej to byl zwykly "wypadek" przy pracy ;) W zadnym innym meczu wyjazdowym nie udowdniliscie, ze bylo inaczej. Zreszta na taki, a nie inny wynik konfrontacji pomiedzy nami zlozylo sie kilka innych czynnikow, o ktorych nie chce mi sie w tym momencie romzawiac ;)

Lublinianie maja olbrzymi atut po swojej stronie - jest to tor, ktory mozemy sprawiac klopoty przyjezdnym :)
Przyslowiowym jezyczkiem uwagi bedize jednak dyspozycja Pietraszki...
tak jak powtarzalem, stawiam na 54:36. Taka jest moja opinia zbudowana na kilkumiesiecznych obserwacjach i...przeczuciu ;) Coz, juz niebawem przeknamy sie, czy intuicja mnie nie zawiedzie...

Koper
Trener
Kontakt:

#27 Postautor: Koper » 18 lipca 2005, o 04:54

To co napawa optymizmem przed tym meczem to dobra postawa dwoch zawodnikow w meczu z Rzeszowem:Piszcza i Jeleniewskiego oraz ze dodatkowo w tym meczu wzmocni nas Joonas Kylmaekorpi. Na pewno slaba postawa Krosna w meczu z Rybnikiem mogla podobnie oslabc morale zawodnikow i kibicow jak bylo to po naszych dwoch ostatnich meczach z Ostrowem i Ggrudziadzem.

Jest tez kilka rzeczy na ktore nalezy zwrocic uwage: bedzie to mecz o duzych nerwach i kontrolowanie wyniku bedzie bardzo wazne (mysle ze nalezy jak najszybciej uzyskac przewage 8-10 punktow a to oznacza ze Krosno bedzie moglo wykorzystywac rezerwy taktyczne). Uwazam ze juz raz poczulismy jak zbytni optymizm moze zamienic sie w duza nerwowke jak to bylo w meczu z Opolem kiedy bardzo slabo pojechalismy w pierwszej fazie zawodow co nie moze miec miejsca w meczu z Krosnem. 100-osobowa grupa kibicow z Krosna na pewno bedzie dodatkowo motywowac zawodnikow KSZ do walki.

Dobra tez rada aby za bardzo nie analizowac sily razenia Krosna tylko dobrze ustawic pary, dobrze spasowac sie ze swoim torem (aby nie bylo tlumaczen jak po meczu z Ostrowem), walczyc o kazdy metr toru a na analizy (oby radosne) przyjdzie czas po meczu. :)

Awatar użytkownika
papi
Trener

#28 Postautor: papi » 18 lipca 2005, o 08:39

Paboł pisze:No to powiem Ci, że ciekawe wnioski wyciągasz :? Lublin jadąc w krajówce (podobnie jak Krosno), bez Pietraszki (w Rzeszowie brakło Rempały i Trojana w porównaniu z Krosnem) robi 36 punktów (Krosno 43) i Ty jesteś pewien, że to załatwia sprawe. No cóż ja taki pewny bym nie był.

PS. Wiem wiem, połowa naszych się wychowała w Rzeszowie, ale od razu przytocze ich wyniki: Golonka 3 w 4 czyli nawet ponizej sredniej, Wilk 10 w 5, czyli ponizej sredniej, Prucnal 0, czyli norma (choc ponizej sredniej :P ). Jedynym zawodnikiem, który atut znajomości toru wykorzystał był Janusz Ślaczka, który machnął 10 punktów.

Wilk pojechał poniżej średniej :?: Nie wiem dokładnie, ale przypuszczam, że na wyjeździe to on ma może z 7 punktów/mecz, jeździł praktycznie na swoim torze więc to też powinieneś wziąźć pod uwage. Zgodze się że trudno porównywać oba spotkania, ale wczorajsze wyniki obu drużyn jednak w jakimś stopniu pokazują aktualną dyspozycje zawodnikow obu klubów. Mam nadzieje, że nasza drużyna pokaże charakter, w ostatnich latach potrafiła walczyć w trudnych momentach, było to ich dużym atutem. Wiem, że skład jest słabszy, ale rok temu potrafili wygrać z Rzeszowem, a 3 lata temu z Gwardią, która przyjechała zdobyć 40 punktów i mieć lepszy bilans w 2-meczu. Wszyscy pamiętają jak się skończyło. Mam nadzieje, że i tym razem wykorzystają atut własnego toru i wyjdą zwycięsko z najważniejszego meczu sezonu :wink:

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#29 Postautor: Smirnek » 18 lipca 2005, o 09:37

papi pisze:Wilk pojechał poniżej średniej :?: Nie wiem dokładnie, ale przypuszczam, że na wyjeździe to on ma może z 7 punktów/mecz, jeździł praktycznie na swoim torze więc to też powinieneś wziąźć pod uwage. Zgodze się że trudno porównywać oba spotkania, ale wczorajsze wyniki obu drużyn jednak w jakimś stopniu pokazują aktualną dyspozycje zawodnikow obu klubów. Mam nadzieje, że nasza drużyna pokaże charakter, w ostatnich latach potrafiła walczyć w trudnych momentach, było to ich dużym atutem. Wiem, że skład jest słabszy, ale rok temu potrafili wygrać z Rzeszowem, a 3 lata temu z Gwardią, która przyjechała zdobyć 40 punktów i mieć lepszy bilans w 2-meczu. Wszyscy pamiętają jak się skończyło. Mam nadzieje, że i tym razem wykorzystają atut własnego toru i wyjdą zwycięsko z najważniejszego meczu sezonu :wink:

No musze cię zmartwić ale Wilk średnią meczową na wyjeździe ma 10.400
Poza tym średnie na wyjeździe pozostałych wików to
Ferjan 9.000
Łukaszewicz 7.833
ÅšlÄ…czka 3.800
Szmid 4.667
Åšpiewanek 4.833
Prucnal 0.800
Nasi w domu:
Kylmaekorpi 18.500
Jeleniewski 10.333
Piszcz 8.500
Pietraszko 8.333
Franków 6.000
Åšmieja 2.000
Dominiczak 1.667
I wynik ogółem prezentuje się następująco TŻ Lublin 55.333 : 41.333
Czyli wynik 50:40 jest możliwy :wink:

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#30 Postautor: yamahaR1 » 18 lipca 2005, o 10:08

bartexs1 pisze: wygramy wygramy wygramy!! k**** z krosna pokonamy, I Lige mamy, rawicz z dala zostawiamy...
Ps. czy ktoÅ› chce plakat na ten mecz??? jak ktos chce plakat to sie zglaszac do mnie, ja bede jakies 3-4 godziny przed meczem pogadac sobie z kims ;) hehehehe

Sorry ale już nie moge wytrzymać. Weźcie tego idiote zbanujcie :!: Od razu 3 ostrzeżenia mu dać albo i więcej bo to już nie jest śmieszne. takie mądre wierszyki to niech sobie w pamiętniku zapisuje a nie tutaj na forum

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#31 Postautor: Łoptymista » 18 lipca 2005, o 10:52

yamahaR1 pisze:
bartexs1 pisze: wygramy wygramy wygramy!! k**** z krosna pokonamy, I Lige mamy, rawicz z dala zostawiamy...
Ps. czy ktoÅ› chce plakat na ten mecz??? jak ktos chce plakat to sie zglaszac do mnie, ja bede jakies 3-4 godziny przed meczem pogadac sobie z kims ;) hehehehe

Sorry ale już nie moge wytrzymać. Weźcie tego idiote zbanujcie :!: Od razu 3 ostrzeżenia mu dać albo i więcej bo to już nie jest śmieszne. takie mądre wierszyki to niech sobie w pamiętniku zapisuje a nie tutaj na forum

A ja się niezgadzam. On jest niepowtarzalny i jedyny w swoim zmutownym rodzaju. Jest jak orzeł biały z głową muła - powinien być objęty ochroną. To jest nasz kibic specjalnej troski, więc ręce precz od niego. :twisted:
PS. Bartek my cie zbanowac nie damy!, marudy pokonamy!, wszystkie teksty twoje przeczytamy!.

meesha
Trener
Kontakt:

#32 Postautor: meesha » 18 lipca 2005, o 11:16

bartexs1 pisze: wygramy wygramy wygramy!! k**** z krosna pokonamy
Genialne :!: :!: :!: Co za poezja :D
Mam nadzieję, że w niedzielę pójdziesz z tą pieśnią na ustach wprost do sektora gości :lol: :mrgreen: Na pewno im też się spodoba 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
dada

#33 Postautor: dada » 18 lipca 2005, o 12:49

Na wstepie nie bede komentował wypowiedzie tego od k***** tylko jeden apel do niego przyjdz na emcz i powiedz nam to prosto w oczy cfaniaku
Michał85 oby Rybnik zlał wam dupe zebyscie spadli na 4 meisce i mieli baraz z Grudziadzem a oni was juz spokojnie pykna
a co do samego emcz to będzie Nam abrdzo ciezko zrobić 41 ptk ale ......... no własnie z rybolem ejchał baran golonka szmid wiec 3 najslabsze ogniwa nasze ( choc Pawełek na wyjazdach spisuje sie douzo lepiej nie lezy mu nasz tor wybitnie ) wiec nie ma co patrzec na tych zaowdników inny byłby emcz gdyby u nas bł Ferjan i Ślaczka = 25 ptk czyli na oko 49 wychodzi a nie 24 :?

Jednak ten emcz jest wazny dla jednych jak i dla drugich bo nikt nie chce z Opolem jechac jeszcze raz, i sądze ze nasi jak i wasi będa tor grysc zeby tylko wygrac

pozdro dla Normalnych kibiców w Lublinie bo wiem ze tych nie brakuje co pokazli u nas na Stadionie w 1 rundzie !!

PS. Ferjan Wilk Łukaszewicz 30 ptk zrobia spokojnie wszystko zalezy od postawy Slaczki,Barana??Spiewanka i Prucnala
KSZ KROSNO ----> 1 LIGA 2006 !!

krzysiek-krosno
Kontakt:

#35 Postautor: krzysiek-krosno » 18 lipca 2005, o 13:57

witam jeśli juz porównujemy jakiekolwiek mecze to np. wasz mecz w rzeszowie był inny jak nasz bo unas jezdzili rempała i trojanowski a waszym meczu pojechali leś szyszka jest róznica ??(sami sobie mozecie odpowiedzieć)do tego ta ich czołówka szyszka leś jechali w sumie 5biegów więc i co z tyego ze wasz piszcz zdobył 13pkt ale z jakimi zawodnikami wygrał z juniorami wiekszosci jeleniewski juz lepeiej ale tez moza tu cos onim pisac (...)

a co do meczu w lublinie to myśle ze feryan 14 wilk 11 łukasiewicz 7 ślączka 5 jest 37 reszta zalezy od barana śpiewanka i prucnala myśle ze zapewne stać ich na 4pkt nawet samego barana,ale jaka będzie rzeczywistosc zobaczymy

<podrawiam kibiców z lublina wiadomo których>

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#36 Postautor: Kiry » 18 lipca 2005, o 14:14

Krótko i w temacie, jak pojedzie Joonas i w pelni sił Adam, to bedzie problem, ale dla kasy klubowej, bo z czego zapalacic zawodnikom 8)
Kto nie ryzykuje to nie jedzie, moj typ to 60-30 :twisted:
Mam nadzieje ze zawodnicy nie mysla tak jak niektórzy lubelscy "pisarze" na forum i nie kombinuja jak tu te 51 punktow uciułać , tylko beda chcieli udowodnić ze jeszcze troche honoru i ambicji im zostalo (no poza wiadomo kim, który juz nigdy i w zaden sposób tego nie udowodni).

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#37 Postautor: dannie » 18 lipca 2005, o 14:15

nareszcie jakis "mecz o cos", troche emocji bez watpienia sie przyda na Zygmuntowskich, bo ostatnimi czasy powiewalo nuda...

mam nadzieje, ze mecz spelni oczekiwania kibicow (czyt. nasze ;) ) i walka bedzie az do ostatniego biegu... moze niekoniecznie o wygrana ale o punkt bonusowy.

mecz z Rzeszowem moze napawac optymizmem, do tego te szumnie zapowiadane "przygotowania" - moze to czcze gadanie ale na kibica działa moblizujaco :) i dlatego licze, ze chociaz na tym spotkaniu na trybunach zasiadzie jakas przezwoita liczba widzow...

co do wyniku - nie chce prognozowac ale 52:38 to wynik zadowalajacy ;) - oby sie sprawdzil...

Pozdrawiam!
Obrazek

Awatar użytkownika
dada

Re: Respect dla poprzednika!

#38 Postautor: dada » 18 lipca 2005, o 19:46

Pokemon pisze:Bardzo podoba mi się wpis kolegi z Krosna. Więcej opanowania, sensu i mądrości panowie.
Pełen szacunek i pozdro! :D

Dziekuje za dobre słowa
staram sie tylko wyrazac swoja opinie
ten emcz jak najbardziej jest o cos i od 1 biegu to będzie walka o akzdy centymart toru w Lublinie
macie duzy atut ... Tor jednak my tez mamy pare atutów ferjan Wilk i Łukaszewicz sa zawodnikami na równym poziomie w waszymi wiec.....
wygra lepszy
KSZ KROSNO ----> 1 LIGA 2006 !!

Awatar użytkownika
halu_uche
Kontakt:

#39 Postautor: halu_uche » 18 lipca 2005, o 19:51

Na wstępie pozdrawiam kibiców Motoru i żałuję trochę, że ten mecz będzie decydował o pierwszoligowym bycie tych dwóch drużyn (w pewnym sensie). Mam nadzieje, że stosunki między naszymi klubami się pomimo tego nie popsują. Wątpie, aby poprzez wcześniejsze mecze można było wnioskować jaki może być wynik. Oba zespoly na pewno będą się specjalnie przygotowywać do tego spotkania. Ja jednak wierze, że nas stać na zrobienie 41 punktów, bo inaczej bym nie jechał do Lublina. Jednak będzie na pewno niezwykle ciężko.

Pozdrawiam wszystkich normalnych :)

Hunter
Kontakt:

#40 Postautor: Hunter » 18 lipca 2005, o 20:26

Na wstępie podobnie jak Halu chciałbym pozdrowić wszystkich kibiców z Lublina (nawet tych nienormalnych, niech się cieszą :) ). Mam małe pytanko: Jakie u Was są ceny biletów ?

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#41 Postautor: K.A.M.I.L. » 18 lipca 2005, o 20:27

Mam nadzieje, że mecz będzie trzymał w napięciu do końca.
Po obejrzeniu tych biegów co zrzucił DonKamizi widać u naszych zawodników dobre wyjścia spod taśmy co oczywiście napawa optymizmem. Sądze iż w pierwszym biegu Śmieja z Dominiczakiem powalczą ze Śpiewankiem. Jeżeli chodzi o resztę zespołu pewnym można być postawy Jeleniewskiego, Piszcza i Kylmaekorpiego. Dużym znakiem zapytania będzie postawa Pietraszki i Frankowa, choć myślę, że swoje zrobią.
Jeśli chodzi o drużynę Wilków to mocnym punktem w ich zespole będą Ferjan, Wilk, Łukaszewicz.
Wychodzi na to, że ogromne znaczenie będzie miała postawa drugiej linii w obu ekipach.
Uważam iż nasi podołają i zwyciężą więcej niż 10 punktami.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Madlene
Kontakt:

#42 Postautor: Madlene » 18 lipca 2005, o 20:37

Hunter pisze:Na wstępie podobnie jak Halu chciałbym pozdrowić wszystkich kibiców z Lublina (nawet tych nienormalnych, niech się cieszą :) ). Mam małe pytanko: Jakie u Was są ceny biletów ?

16 normalny 11 ulgowy 3 program :wink:

a no i 25 trybuna kryta :wink:

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#44 Postautor: DonKamizi » 18 lipca 2005, o 20:49

Ru$eK pisze:......trzeba wygrać przynajmniej 11 punktowa przewagą.

Tak jeżeli chodzi o ścisłość to po porażce Krosna z Rybnikiem wystarczy nam wygrać 10 punktami :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Snys
Zawodowiec

#45 Postautor: Snys » 18 lipca 2005, o 20:50

Ru$eK pisze: trzeba wygrać przynajmniej 11 punktowa przewagą.

10 punktowa, ale rownica niewielka :wink:

Kurde czekam na ten mecz conajmniej jak na ubiegłosezonowy z Zilelonką , i nie miałbym nic przeciwko gdyby padł taki sam wynik :D
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2005, o 20:51 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#46 Postautor: boxing » 18 lipca 2005, o 20:50

Joonas trzyma poziom - jego punktow mozna byc pewnym. Jelen blysnal skutecznoscia w Rzeszowie - w dobrym momencie lapie gorke formy. Piszczyk tez calkiem niezle i w Szwecji i Rzeszowie - oczywiscie pojawia sie pytania "z kim on tam wygral" ale najwazniejsze, ze po kontuzji chyba juz nie ma sladu i calkiem solidnie punktuje. Oczywiscie o kolejnych nominacjach roztrzygnie zgrupowanie, postawa na treningach i w ewentualnym sparingu, ale dokladajac do powyzszej pewnej trojki obowiazkowo juniorow Dominiczaka i Smieje, to o pozostale 2 miejsca w skladzie powalcza Focus, Franek i Ojciec.

Wlasnie - zmierzam do tego, czy 3 seniorow powalczy o 2 miejsca czy o jedno? Jezeli sparingi pokaza duza roznice miedzy Jeleniem i Piszczykiem a reszta seniorow, to moze warto rozwazyc wariant ZZ? Pytanie do statystykow/specow od regulaminu, czy jest szansa zastosowania w meczu z Krosnem ZZ za Pietraszke, ktory zreszta ma jakies problemy z kontuzjowana szyja? Wtedy po 6 razy pojechaliby Joonas, Jelen, Piszczyk i (niestety, ale tu pojawia sie minus tego rozwiazania) Franek (ewentualnie Ojciec). Czy Focus na naszym torze, z kontuzja jest w stanie wywalczyc tyle punktow, ile wspomniani wyzej zawodnicy jadacy za niego ZZ?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#47 Postautor: Smirnek » 18 lipca 2005, o 20:57

Boxing z tego co wiem to możemy zastosować za Focusa z/z tylko czy on się na to zgodzi. W końcu może tu zarobić niezłe pieniądze, a jak każe mu się na siłe to się odwoła gdzie trzeba że mógł jechać i jeszcze jakaś kara wpadnie.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#48 Postautor: DonKamizi » 18 lipca 2005, o 21:02

Jurek z tym sprzętem, którym narazie dysponuje to może powalczyć o miejsce w składzie co najwyżej z ........ naszymi młodzieżowcami.
ZZ za Pietraszkę może być oczywiście zrobiona.Gdyby kontuzja, której się nabawił okazała się bardzo dokuczliwa co będzie pewnie widać podczas zgrupowania :wink: napewno takie wyjście będzie brane pod uwagę...
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2005, o 21:11 przez DonKamizi, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 4113059

Awatar użytkownika
papi
Trener

#49 Postautor: papi » 18 lipca 2005, o 21:05

nonono widzę Boxing że masz zdolności strategiczne :wink: pomysł jak najbardziej ciekawy, w ktorejs z dzisiejszych gazet przeczytalem, że jutro na pewno nie bedzie Adama w Lublinie, może we środe. Jeśli do środy sie nie pojawi to chyba nie bedzie wyjscia. Pozostaje mieć nadzieje, że Adam byłby w takiej sytuacji pożyczyć sprzętu kolegom, ktorzy walczą o miejsce w składzie.

Smirnek nie za bardzo rozumiem Twojego posta. Przecież klub nie załatwi Adamowi na sile zwolnienia. Jeśli będzie mogl jezdzic, ale nie bedzie w optymalnej dyspozycji można zakombinować, ale tylko za jego zgodą. Chyba nie wyobrażasz sobie sytuacji żeby ktoś na sile wpychał mu zwolnienie i stosowanie za niego z/z :roll: :roll: Adam przeciez narazie żadnego zwolnienia nie ma więc oficjalnie nie ma tematu. Pozostaje nam tylko gdybać i zastanawiać się czy Adam byłby gotowy pomoc drużynie poza torem :?:

EDIT: zwolnienie chyba musi być na minimum 9 a nie 14 dni, chyba że coś sie zmienilo :roll:

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#50 Postautor: DonKamizi » 18 lipca 2005, o 21:31

Racja Papi walnąłem byka.
Raz, że z rozpędu napisałem 14 dni a dwa pomieszały mi się daty.Pierwszy play-off jest 7 sierpnia czyli dwa tygodnie po meczu z Krosnem.
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2005, o 21:33 przez DonKamizi, łącznie zmieniany 1 raz.
GG 4113059