Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#426 Postautor: Fork » 25 września 2005, o 21:05

Nie wiem czy Unia ot tak odda nam Norberta. Jestem też ciekaw czy jezdzi tak dobrze równiez na wyjazdach czy tylko w Lesznie ??
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#427 Postautor: Cooper » 25 września 2005, o 21:09

A Krystian Klecha?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#428 Postautor: Fork » 25 września 2005, o 21:12

Jego tez łatwo nie oddadzą ...
( 2;3;w;2;3 ) w tak ważnym meczu....
Ręce same składają się do oklasków...
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#429 Postautor: Cooper » 25 września 2005, o 21:15

Bedzie seniorem juz w przyszlym sezonie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#430 Postautor: Speedway » 25 września 2005, o 21:21

Kończy wiek juniora ale pewnie zostanie w Bydgoszczy. Wydaje sie nie gorszy niż Robacki czy Krzyżaniak a przecież jest młodszy i perspektywiczny...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#431 Postautor: boxing » 25 września 2005, o 21:43

Klecha zrobil w tym roku bardzo duze postepy, takze podejrzewam ze Bydgoszcz bardziej bedzie chciala zatrzymac Krystiana, niz Krzyzaniaka czy Robackiego.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#432 Postautor: kilar » 25 września 2005, o 21:50

Mi sie wydaje, ze predzej w odstawke pojdzie Krzyzaniak niz Robacki, ale czy oplaca sie kontraktowac takiego zawodnika? Wedlug mnie nie.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#433 Postautor: Gelo » 25 września 2005, o 22:01

Właśnie,że pokazał,- w tym sporcie nadal liczą się przeważnie pieniądze,awans Marmy,Ostrów w barażu,Rybnik trzeci,Gorzów czwarty.Budżety tych klubów mówią same za siebie.
Oprócz pieniędzy ważne czynniki mające wpływ na wyniki to nadal kontuzje i nazwijmy to - szczęście.
Ponadto czołówka 1 ligi (Rzeszów,Rybnik,Gorzów) dysponowała jednak dobrze punktującymi juniorami,jeśli tego nie dostrzegasz to jesteś w wielkim błędzie.

Ty nie rozumiesz najprostszych słów kolego. Może dla Ciebie dobro naszego klubu kończy się na czubku swojego nosa czyli jakiegoś tam szkółkowicza o nazwisku Klimek ale napisalem wyraźnie - nie mamy materiału na miarę Hliba, Pawlaszczyka czy nawet (o zgrozo) Miesiąca. Ponieważ mając przeciętnych juniorów Jeleniewskiego i Stachyrę osiągaliśmy sukcesy - trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie dlaczego. Odpowiedź jest jedna - bo mieliśmy najlepszych obcokrajowców w lidze . Jak Ty ściągniesz do Lublina Ząbika czy Miedzińskiego to będę siedział cicho, a nawet będę bił pokłony. Ale jest to tak samo nierealne jak awans z Klimkiem do Ekstraligi. Daję więc propozycję bezpiecznej wegetacji w środku tabeli - musimy mieć najlepszego straniero w lidze - wiadomo kogo mam na myśli.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#434 Postautor: Talib » 26 września 2005, o 08:31

Coś tak sobie ten straniero pojechał wczoraj w Rzeszowie, ale jedna wpadka nie przekreśla kolejnego niezłego sezonu w jego wykonaniu.

Awatar użytkownika
Gemeran

#435 Postautor: Gemeran » 26 września 2005, o 09:57

Fork pisze:Nie wiem czy Unia ot tak odda nam Norberta. Jestem też ciekaw czy jezdzi tak dobrze równiez na wyjazdach czy tylko w Lesznie ??
Pozdrawiam.

Średnia wyjazdowa 1,037, średnia domowa 1,333. Nic co by mogło zaimponować, ale pamiętajmy ze jest młody, to są wyniki w ekstralidze, no i przede wszystkim te kontuzje.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#436 Postautor: Łoptymista » 26 września 2005, o 11:41

Talib pisze:Coś tak sobie ten straniero pojechał wczoraj w Rzeszowie, ale jedna wpadka nie przekreśla kolejnego niezłego sezonu w jego wykonaniu.

Oczywiście, że nie. Kłopot w tym, że jeśli ktoś z eligi chciałby PK u siebie to za nic w świecie nie może go brać na mecze z Józkami. Coś mu nie idzie w meczach o większą stawkę. Przypomnijcie sobie jak "szalał" w dwóch meczach na naszym torze w poprzednim sezonie.

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#437 Postautor: Portek » 26 września 2005, o 13:07

Gelo pisze:
Daję więc propozycję bezpiecznej wegetacji w środku tabeli - musimy mieć najlepszego straniero w lidze - wiadomo kogo mam na myśli.

Kogo :?: :lol: :wink:

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#438 Postautor: Fork » 26 września 2005, o 17:55

Nie udawaj że nie wiesz :) Gelowi chodziło o Petera Karlssona lecz nie omieszkam oświadczyć że nie tylko doświadczony szewd mógłby być najlepszym zawodnikiem pierwszej ligi :lol: :lol:
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#439 Postautor: sadychor » 26 września 2005, o 17:59

Fork pisze:Nie udawaj że nie wiesz :) Gelowi chodziło o Petera Karlssona lecz nie omieszkam oświadczyć że nie tylko doświadczony szewd mógłby być najlepszym zawodnikiem pierwszej ligi :lol: :lol:
Pozdrawiam.

No pewnie :!: Również niedoświadczony agnlik mógł nim zostać :!:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#440 Postautor: Portek » 26 września 2005, o 18:13

Wiem, wiem :lol: Po tym co zobaczyłem w innym temacie jak broni Karlssona :lol: Ah...pięknie mieć takiego idola :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#441 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 19:33

portek pisze:Wiem, wiem :lol: Po tym co zobaczyłem w innym temacie jak broni Karlssona :lol: Ah...pięknie mieć takiego idola :wink:

To nie tak - moim jedynym idolem był, jest i bedzie tylko Hans Nielsen. Karlssona natomiast bronić nie muszę, bo on broni się sam swoimi wynikami. Cały czas podkreślam, nie jest t ozawodnik z czołowki światowej ale jak na warunki pierwszoligowe i przepisy Peter to najlepszy obcokrajowiec z możliwych. Jeżeli ktoś probuje to kwestionować i daje jako godną alternatywę np. Kylmakorpiego jest albo mówiąc delikatnie nienormalny albo źle życzy naszemu klubowi. Mamy takich zawodników krajowych jakich mamy (czyli słabych) i jedynym sposobem na sukces jest właśnie lokomotywa w postaci obcokrajowca. Jeżeli miałbym sie zastanowić jak nie Peter to kto, postawiłbym na Hamilla - ale ryzyko "niewypału" jest w tym przypadku spore.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#442 Postautor: Speedway » 26 września 2005, o 20:50

Gelo pisze:[...]Jeżeli miałbym sie zastanowić jak nie Peter to kto, postawiłbym na Hamilla - ale ryzyko "niewypału" jest w tym przypadku spore.

Hamill to nie zawodnik na naszą ligę. Nie dość że zdarzają mu się ostre wpadki to jeszcze bierze niezłą kasę. Dodać też trzeba poważną kontuzję której skutki chyba jeszcze w 100% nie zniknęły. Moim skromnym zdaniem lepszym pomysłem jest już Joonas. Przynajmniej ambicji nikt mu nie odmówi :!:

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#443 Postautor: Portek » 26 września 2005, o 21:00

Ambicje nie dadza punktow. Nam trzeba wlasnie kogos takiego jak Karlsson, kogos kto bedzie te punkty przywozil :!: Wielkie dzieki dla Joonasa za ten sezon ale nie widze go w skladzie na nastepny.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#444 Postautor: Speedway » 26 września 2005, o 21:06

Dla mnie liczy sie też styl w jakim zdobywa się punkty. Oczywiście masz racje że sama ambicja to za mało ale przecież średnia Joonasa jest niewiele słabsza od Petera a przy tym jest młodszy i wielce prawdobodobne że z roku na rok różnica między nimi będzie maleć. Podejrzewam też że Joonas jest tańszy od Okularnika

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#445 Postautor: Regdal » 26 września 2005, o 21:43

Gelo pisze:
portek pisze:Wiem, wiem :lol: Po tym co zobaczyłem w innym temacie jak broni Karlssona :lol: Ah...pięknie mieć takiego idola :wink:

To nie tak - moim jedynym idolem był, jest i bedzie tylko Hans Nielsen. Karlssona natomiast bronić nie muszę, bo on broni się sam swoimi wynikami. Cały czas podkreślam, nie jest t ozawodnik z czołowki światowej ale jak na warunki pierwszoligowe i przepisy Peter to najlepszy obcokrajowiec z możliwych. Jeżeli ktoś probuje to kwestionować i daje jako godną alternatywę np. Kylmakorpiego jest albo mówiąc delikatnie nienormalny albo źle życzy naszemu klubowi. Mamy takich zawodników krajowych jakich mamy (czyli słabych) i jedynym sposobem na sukces jest właśnie lokomotywa w postaci obcokrajowca. Jeżeli miałbym sie zastanowić jak nie Peter to kto, postawiłbym na Hamilla - ale ryzyko "niewypału" jest w tym przypadku spore.

Rzeszów 25 września 2005

Peter Karlsson 9+1 (2',1,1,3,1,1) 8) 8) 8)

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#446 Postautor: Portek » 26 września 2005, o 22:07

Eh...Joonas pewnie jest duzo tanszy od Petera. Ale Peter jest jak narazie duzo lepszy od Joonasa. A chyba liczą sie wyniki a nie wiek. Niestety liczy sie kasa, a Peter jest droższy, a nasz klub biedny :cry:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#447 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 22:29

portek pisze:Eh...Joonas pewnie jest duzo tanszy od Petera. Ale Peter jest jak narazie duzo lepszy od Joonasa. A chyba liczą sie wyniki a nie wiek. Niestety liczy sie kasa, a Peter jest droższy, a nasz klub biedny :cry:

Jest tańszy - według informacji byłego dyrektora o 30 procent. Niestety, jest przy tym 30 procent gorszy i 30 procent mniej pewny. Za to 50 procent bardzej jedna sympatię kibiców. To wystarczy większości, żeby punkty stały się sprawą drugoplanową.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#448 Postautor: Regdal » 26 września 2005, o 22:35

Karlsson zapowiadał przed sezonem,iż jest to jego ostatni rok startów w Polskiej lidze.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#450 Postautor: Gelo » 26 września 2005, o 22:41

Gawrzyk pisze:Przecież można połączyć 2 w 1. Podpisać kontrakty z Peterem (o ile bedzie kontynuowal kariere) i Joonasem i mieć dwóch zawodników na wysokim poziomie. Na 99% będzie mogło startować więcej niż 1 zawodnik zagraniczny w meczu dlatego mielibyśmy dwóch bardzo dobrych jeźdzców. Jeden maszyna do robienia punktów, drugi równie skuteczny szołmen.

To by było idealne rozwiązanie. Nie lubię tego tematu, ale obawiam się jednak, że nie do przeskoczenia finansowo. Chyba że stanie się tak jak liczysz - czyli krajowcy obniżą stawki. Szkoda bedzie tylko jak stanie się jak zwykle - czyli zostanie 1 obco.