Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Davv
Kadrowicz

#476 Postautor: Davv » 28 września 2005, o 19:46

max3 każdy z zawodników wymienionych przez Ciebie zawodników, którzych uważasz za nieodpowiednich będzie napewno lepszy niż Piszcz. Może Wardzała nie, ale inni owszem. Nie mam ochoty patrzeć jak Piszcz znowu rozbija się i pół sezonu leczy kontuzję. A inni to równie dobrzy jak nie lepsi zawodnicy, Daniel może narazie ma za mało objeżdżenia, ale wierzę, ża za rok będzie naprawdę wartościowym zawodnikiem, zarówno w Lublinie jak i na wyjazdach.

Pozdro i szacuneczek...

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#477 Postautor: Dobromir » 28 września 2005, o 19:55

O i to jest sensowny i bardzo realny do zmontowania skład którym możemy nieźle namieszać. Ja bym tylko wprowadził małą korekte:

Staszek
Piszcz
Jeleniewski
Knapp
Kylmaekorpi\Max\Karlsson
nasz junior
Ciura
Trumiński\Fijałkowski\Wardzała

max3
Zawodowiec

#478 Postautor: max3 » 29 września 2005, o 12:17

I takiego skladu trzeba sie trzymac i robic wszystko ,zeby takich zawodnikow pozyskac a i na 99% bedzie dwoch obcokrajowcow.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#479 Postautor: Gelo » 29 września 2005, o 12:37

Ja z rezerwą patrzę na kandydaturę Maxa. Nie jest to dla mnie pewny zawodnik, w dodatku niewiadomo kiedy i czy w ogóle dojdzie do pełnej sprawności. Jak ma jeżdzić po kontuzji tak jak Loram - to ja dziękuję za takie ryzyko. .

Koper
Trener
Kontakt:

#480 Postautor: Koper » 29 września 2005, o 12:50

Dobromir pisze:O i to jest sensowny i bardzo realny do zmontowania skład którym możemy nieźle namieszać. Ja bym tylko wprowadził małą korekte:

Staszek
Piszcz
Jeleniewski
Knapp
Kylmaekorpi\Max\Karlsson
nasz junior
Ciura
Trumiński\Fijałkowski\Wardzała

Odnosnie Tomka warto zapoznac sie z tym postem:
http://www.zuzel.info/viewtopic.php?p=8 ... ght=#81846

a szczegolnie z tym o to jego fragmentem:
Tak wygląda sytuacja odnośnie startów Tomka i obraz działania nowych ludzi w klubie.
To, że nie jesteśmy brani pod uwagę na kolejny sezon w drużynie Lubelskiej nie upoważnia to nikogo do udzielania bzdurnych informacji do opinii publicznej.

A z tego co widać podstawowym zadaniem nowego Dyrektora jest przedstawić zawodnika w jak najgorszym świetle aby wszystkie niepowodzenia klubu były rzucane właśnie na samego zawodnika.

Chciałbym krótkim akcentem zakończyć całe te nieporozumienie.

Z tego co pamiętam właśnie w takiej atmosferze Tomek opuścił Lublin w latach poprzednich i wygląda na to że stare metody działania powróciły które raczej nie pomagają budować drużyny, atmosfery i pozytywnego wizerunku dla tego sportu w tym mieście

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#481 Postautor: Gelo » 29 września 2005, o 12:57

No i bardzo dobrze. Paradoksalnie i kibice i działacze są teraz w komfortowej sytuacji. Po tak "udanym" sezonie nasze gwiazdy nie mają kart przetargowych do podwyżek swoich żądań. Jakby jednak coś im odbiło i mieli czelność chcieć coś więcej - to wypad z Lublina. Nikt tu po pseudozawodowcach płakać nie będzie. Są na szczęście inne miernoty, które za mniejsze pieniądze pojadą tak samo lub lepiej, bo gorzej się nie da.

Koper
Trener
Kontakt:

#482 Postautor: Koper » 29 września 2005, o 13:18

Tutaj nie chodzi o komfortowa sytuacje ale o sama atmosfere jaka panuje u nas w klubie a tym samym i w calej druzynie. Knapp "mial czelnosc" prosic wiecej i odszedl do Grudziadza, bo jak mowil Jarek Siwek na czacie nie bylismy w stanie sprostac jego zdaniom finansowym.
OK niech beda twarde negocjacje ale nie podobaja mi sie takie niejasne sytuacje, niezaleznie czy Tomek jest przewidziany w skladzie na przyszly sezon czy tez nie.
Chce aby dobiegaly z klubu wiesci o twardych negocjacjach ale nie o tym ze atmosfera jest nie najlepsza, no chyba ze Waszym zdaniem (tutaj zwracam sie nie tylko do Gela) Nyra sie myli i nie potrzebnie nadmuchuje cala sytuacje...i wszystko jest w porzadku.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#483 Postautor: Gelo » 29 września 2005, o 13:52

Ale czy to ważne czy Nyra się myli czy nie? Ważne jest, ze Piszczyk nie jest przewidziany w składzie - i wcale się nie dziwie. On też nie powinien. Nie widzę zwiazku z atmosferą w klubie. Po takim sezonie cały zespół powinien jezdzić za mniejsze pieniądze.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#484 Postautor: Fork » 29 września 2005, o 15:18

Gelo pisze:Ja z rezerwą patrzę na kandydaturę Maxa. Nie jest to dla mnie pewny zawodnik, w dodatku niewiadomo kiedy i czy w ogóle dojdzie do pełnej sprawności. Jak ma jeżdzić po kontuzji tak jak Loram - to ja dziękuję za takie ryzyko. .

Gelo patrzy z kandydaturÄ… na Maxa bo.... jest bratem Karlssona :wink:
Właśnie ale nie wiadomo jak bedzie jezdził Mikael po kontuzji....
Bo wyniki Lorama w defacto pierwszej lidze nie zachwycały...
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

harry
Trener

#485 Postautor: harry » 29 września 2005, o 15:57

Zwróciłbym uwagę na to, że jedyną osobą, która nie chce Tomka w zespole jest trener Głogowski, który de facto nie jest już trenerem. Jakoś nie obiło mi się o uszy, żeby inne osoby z kadry kierowniczej podzielały to zdanie lub nawet wyrażały się na ten temat. Jak się okazuje dyrektor KK jeszcze nie wie kto będzie trenerem więc niewykluczone, że ewentualny nowy trener będzie koniecznie chciał mieć Tomka.
Oczywiście jeżeli chodzi o negocjacje cenowe to absolutnie są nieuniknione.

max3
Zawodowiec

#486 Postautor: max3 » 29 września 2005, o 17:36

Dlaczego porownujecie Maxa Do Lorama ,Loram nigdy nie byl startowcem w porownaniu do Maxa ,ale i tak pewnie Max odpada bo przyjezdza do Rzeszowa na rozmowy w sprawie kontraktu.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#487 Postautor: Dobromir » 29 września 2005, o 18:43

Odnośnie Tomka Piszcza to ja bym bardzo chciał żeby jeździł u nas za rok bo poprostu lubie tego zawodnika. Fakt faktem że od 3 lat nic nie pokazał a co roku wszyscy wiązali z nim spore nadzieje ale wydaje mi sie że Tomek powinien jednak zostać.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#488 Postautor: Metalliczny » 29 września 2005, o 19:06

Dobromir pisze:Odnośnie Tomka Piszcza to ja bym bardzo chciał żeby jeździł u nas za rok bo poprostu lubie tego zawodnika. Fakt faktem że od 3 lat nic nie pokazał a co roku wszyscy wiązali z nim spore nadzieje ale wydaje mi sie że Tomek powinien jednak zostać.

Wybacz, ale skoro piszesz, że od 3 lat nic nie pokazał (chociaż do momentu kontuzji sezon 2003 był dość udany), to po cholerę nam taki zawodnik? Znowu zostanie, znowu będzie "krajowym liderem", znowu się połamie w cholerę na 1/3 sezonu. Z takim podejściem to daleko nie zajedziemy.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#489 Postautor: sadychor » 29 września 2005, o 19:07

Mimo tego, ze Piszcz stracił wiele w moich oczach przez tą zadymę przed Rzeszowem, to także jestem za jego kandydaturą do składu na rok 2006. Jednak co swój to swój, a umiejętności jako-takie też posiada. No i może w końcu zaczną omijać Go kontuzje. Szczerze Mu tego życzę.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

lucki73
Kontakt:

#490 Postautor: lucki73 » 29 września 2005, o 19:08

Jeśli pomysł szukania juniorskich wzmocnień na zewnątrz, poza naszym klubem jest nadal aktualny, podsuwam kolejne nazwisko, które wydaje mi się godne uwagi: Grzegorz Zengota - Falubaz Zielona Góra. To kolejny talent, który rodzi się w Zielonej Górze. Wiem, że zielonogórski kierunek może być trudny do zrealizowania (bo nie wiadomo czy będą chcieli się pozbywać juniorów po degradacji), ale jeśli nie stawialiby na młodzieżowy skład w przyszłym roku, to warto byłoby zrobić podchody do tego chłopaka. Razem z Pytelem naprawdę zaczęli już prezentować ciekawy poziom jak na tak młody wiek.

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#491 Postautor: Dobromir » 29 września 2005, o 19:10

Nie napisałem ze to sprawa życia lub śmierci żeby zatrzymać Piszcza bo luke po nim można spokojnie załatać tylko po prostu lubie tego zawodnika i chętnie bym go zobaczył za rok u nas.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#492 Postautor: papi » 29 września 2005, o 19:14

Lucki :!: Jakiś czas temu (może z miesiąc) w Tyg. żużlowym był wywiad z Zengotą, w którym stwierdził, że zawsze kibicował klubowi, cieszy się, że będzie w nim jeździł i ma nadzieje być kiedyś jego wizytówką, taką jak teraz jest A. Huszcza. Wiadomo jest młody i dużo może się zmienić, ale skoro otwarcie mówi, że chciałby jeździć w ZKŻ do końca kariery to raczej temat ściągania go do Lublina jest nierealny :x

lucki73
Kontakt:

#493 Postautor: lucki73 » 29 września 2005, o 19:23

To w takim razie trochę szkoda, ale jeśli Falubaz nie będzie chciał realizować wariantu młodzieżowego, to być może zechce na sezon czy też dwa wypożyczyć kilku chłopaków gdzieś na zewnątrz, by się objeżdżali. Choć pewnie zasilać rywala nie będą chcieli.

W kazdym razie Zengota obok Pytela jest moim drugim kandydatem i będę bacznie obserwował rozwój kariery u nich obu. Robią naprawdę dobre wrażenie, zwłaszcza w obliczu tego że dopiero zaczynają. Technika jak na tak młody wiek u nich obu jest bardzo dobra. Będzie Zielonka miała z nich obu pożytek, jeśli nie przytrafi im się coś przykrego. Jestem tego pewien.

ukłony
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#494 Postautor: kdsz » 29 września 2005, o 19:39

Piszcz - tak, ale na warunkach zawodnika drugiej linii. Ten sezon nie pozostawia chyba żadnych złudzeń. Tomek nie jest materiałem na lidera pierwszoligowej drużyny.

Uparcie będę lansował kandydaturę Focusa. Uważam, że przy odpowiednim zapleczu finansowym może być czołowym jeźdźcem pierwszej ligi. Do tego jeszcze Knapp, Trumiński/Jeleniewski, Peter [lub w wariancie z dwójką obcokrajowców Joonas w miejsce Seby] i możemy sporo zamieszać w lidze.
Jeśli priorytetem będzie awans, to ani dla Focusa, ani dla Jelenia nie ma miejsca w naszym zespole.

Snys
Zawodowiec

#495 Postautor: Snys » 29 września 2005, o 21:29

kdsz pisze:
Jeśli priorytetem będzie awans, to ani dla Focusa, ani dla Jelenia nie ma miejsca w naszym zespole.

Ale w innym wypadku Focus nie bedzie miał motywacji o czym mówił w wywiadzie :lol: :wink:

Kalhorn
Junior

#496 Postautor: Kalhorn » 29 września 2005, o 22:45

Ja o wiele bardziej wolałbym na naszym torze oglądzaś "Piszczyka", niż "Focusa" już o "Franku" nie wspominając. Uważam, że na naszym torze (naszym = mającym przyczepną nawierzchnie) jest w stanie przywozić 10+ pkt. czego nie można spodziewać się po "najemnikach", którzy przyjdą do nas w tym sezonie i będą oswajać się z przyczepną nawierzchnią naszego toru (Frankow, Pietraszko).

Odnośnie G.Zengota również zwróciłem uwagę na tego zawodnika, jedknak nie sądzę by Z.Góra miała wypożyczyć tego zawodnika do Lublina. W obecnym sezonie również mógł być "do wzięcia" jednak mimo wszystko w TŻ-cie startował najsłabszy z tegorocznego składu juniorskiego "Zielonki" K.Dominiczak.

Dla mnie ciekawą i myślę, że dość tanią propozycją drugiego obcokrajowca wydaje się być "Bo" Brhel. Nasz tor wyjątkowo mu pasuje i choć nie błyszczy na wyjazdach, to u nas mógłby robić nawet komplety. To tak jako drugi obcokrajowiec za Joonasem...

Do tego jeden z drójki Knapp/Staszek i byłaby naprawdę ciekawa drużyna. Nawet jeśli seniorów i obcokrajowca(-ów) mieliby wspierać juniorzy z Lublina (mam nadzieje, że z Kacprem na czele).

I do tego koniecznie (!) nawiezienie nowej nawierzchni. To tak wszystko apropo walki na naszym torze i dostarczania emocji kibicom "u siebie". Moim zdaniem, trzeba nastawić się na wygrywanie wszyskich meczy na własnym torze, co z takim składem (Piszcz, Jeleniewski, Kylmakorpi, Knapp(Staszek), Brhel (Trumiński), +juniorzy) jest możliwe. Na wygrane na wyjazdach z lepszymi drużynami raczej się nie nastawiam, po prostu w to nie wierze.

lucki73
Kontakt:

#497 Postautor: lucki73 » 30 września 2005, o 03:04

Na śmierć zapomniałem, że "Suchy" i Nowaczyk kończą w tym roku wiek juniorski. Tak więc moje marzenie o Pytelu i Zengocie mogę odłożyć na półkę z napisem "nie spełni się". A szkoda. Przyglądajcie się tym zawodnikom. Rosną następcy Huszczy.

pzdr.
lucki73
Motor Lublin AD 2006:

9. P.Karlsson

10. D.Jeleniewski

11. T.Piszcz

12. P.Staszek

13. D.Śledź/G.Knapp???

14. R.Klimek

15. K.Kępa

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#498 Postautor: Fork » 30 września 2005, o 09:31

lucki73 pisze:Jeśli pomysł szukania juniorskich wzmocnień na zewnątrz, poza naszym klubem jest nadal aktualny, podsuwam kolejne nazwisko, które wydaje mi się godne uwagi: Grzegorz Zengota - Falubaz Zielona Góra. To kolejny talent, który rodzi się w Zielonej Górze. Wiem, że zielonogórski kierunek może być trudny do zrealizowania (bo nie wiadomo czy będą chcieli się pozbywać juniorów po degradacji), ale jeśli nie stawialiby na młodzieżowy skład w przyszłym roku, to warto byłoby zrobić podchody do tego chłopaka. Razem z Pytelem naprawdę zaczęli już prezentować ciekawy poziom jak na tak młody wiek.

pzdr.
lucki73

A moze spojrzałbyś na Maćka Michaluka, Karola Polaka, Michała Bałabucha ?? moze w nich widzisz talent ??
Denerwuje mnie jak w klubie są swoi, a ktoś na siłe chce sprowadzic jakis chłopców z innych drużyn którzy nie mieszczą się w składzie....

Jestem przekonany że jeżeli Lublin miał tyle imprez młodzieżowych co Zielona Góra to.... zaz pare lat moglibyśmy jezdzic w składzie złożonym z wychowanków :)
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#499 Postautor: Maciek » 30 września 2005, o 09:55

kdsz pisze:Piszcz - tak, ale na warunkach zawodnika drugiej linii. Ten sezon nie pozostawia chyba żadnych złudzeń. Tomek nie jest materiałem na lidera pierwszoligowej drużyny.

Uparcie będę lansował kandydaturę Focusa. Uważam, że przy odpowiednim zapleczu finansowym może być czołowym jeźdźcem pierwszej ligi. Do tego jeszcze Knapp, Trumiński/Jeleniewski, Peter [lub w wariancie z dwójką obcokrajowców Joonas w miejsce Seby] i możemy sporo zamieszać w lidze.

Dlaczego akurat nie Jelonek?? w poprzednim sezonie to on był liderem krajowym!! i ja jestem zatym żeby został w pierwszym składzie!!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#500 Postautor: Gelo » 30 września 2005, o 10:48

Maciek pisze:
kdsz pisze:Piszcz - tak, ale na warunkach zawodnika drugiej linii. Ten sezon nie pozostawia chyba żadnych złudzeń. Tomek nie jest materiałem na lidera pierwszoligowej drużyny.

Dlaczego akurat nie Jelonek?? w poprzednim sezonie to on był liderem krajowym!! i ja jestem zatym żeby został w pierwszym składzie!!

Jelonek był liderem krajowym?
Chyba chodzilismy na dwie rózne dyscypliny, bo z tego co pamietam był najsłabszy ze wszystkich seniorów poza Mordelem