Memoriał Zwierzchowskiego i Dadosa 21.10.2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#176 Postautor: WBA » 3 października 2005, o 21:48

Z jednym mogę się zgodzić.5 tysięcy widzów to marzenie raczej nierealne.Stwierdzenie "5 tysięcy bo więcej się nie dało załatwić" nadaje się do "Śmiechu warte"

Nie widziałem tej rozmowy, ale może to sławne już 5 tysięcy" padło w kontekście uzyskania pozwolenia na przeprowadzenie imprezy.
Po ostatnich ekscesach pseudo-kibicowsko-piłkarskiej szumowiny słowa, że "więcej nie dało się załatwić" nabrałyby nowego wymiaru.
Zawsze lepie mieć w zanadrzu jakąś rezerwę, niż dostać, dajmy na to, pozwolenie na sprzedaż 1,5 tys. biletów i odprawić z kwitkiem choćby parę osób.

Snys
Zawodowiec

#177 Postautor: Snys » 3 października 2005, o 23:31

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#178 Postautor: Jinxsior » 3 października 2005, o 23:39

Jak dla mnie calkiem niezle nazwiska.Jesli rzeczywiscie wszyscy pojada, moga byc ciekawe zawody.Niestety jak znam zycie polawa nie dotrze na stadion i ogladac bedziemy lubelskie miernoty.

keram

#179 Postautor: keram » 4 października 2005, o 07:15

Wszyscy piszą tylko o tym memoriale a nikt nie pomyślał o takim zawodniku jak Tadeusz Tkaczyk, który skutkiem wypadku na torze poniusł śmierć. Kiedyś były memoriały aby uczcić jego pamieć, ale jak widzę jest krótka. Za kilka lat nikt nie będzie pamiętał o W.Zwierzchowskim i R.Dadosie.

meesha
Trener
Kontakt:

#180 Postautor: meesha » 4 października 2005, o 10:39

keram pisze:Wszyscy piszą tylko o tym memoriale a nikt nie pomyślał o takim zawodniku jak Tadeusz Tkaczyk, który skutkiem wypadku na torze poniusł śmierć. Kiedyś były memoriały aby uczcić jego pamieć, ale jak widzę jest krótka. Za kilka lat nikt nie będzie pamiętał o W.Zwierzchowskim i R.Dadosie.
Jak nas będzie stać to się będzie co roku robiło 5 memoriałów albo i więcej - Tkaczyka, Dadosa, Zwierzchowskiego, Kowalskiego, Matjana, Staweckiego... W tym momencie nawet ten jeden turniej jest robiony trochę "na wyrost" :roll: I nie widzę powodu aby "za kilka lat nikt miał nie pamiętać o W. Zwierzchowskim i R. Dadosie" (podobnie jak o T. Tkaczyku). I do tego wcale nie są potrzebne memoriały...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#181 Postautor: mikas » 4 października 2005, o 11:19

keram pisze:Wszyscy piszą tylko o tym memoriale a nikt nie pomyślał o takim zawodniku jak Tadeusz Tkaczyk, który skutkiem wypadku na torze poniusł śmierć. Kiedyś były memoriały aby uczcić jego pamieć, ale jak widzę jest krótka. Za kilka lat nikt nie będzie pamiętał o W.Zwierzchowskim i R.Dadosie.

Niektórzy pomyśleli juz wcześniej 8)
viewtopic.php?p=78412#78412 (ostatni akapit).

Z tego co słyszałem jeden z biegów ma byc poświęcony Tadeuszowi Tkaczykowi.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#182 Postautor: motorlublin » 4 października 2005, o 22:30

JEDEN wyścig będzie poświęcony pamięci Tadeusza Tkaczyka. Są już gotowe plakaty,które lada chwila będą wieszane w mieście i środkach komunikacji MPK. JEST też szansa ,że w lubelskim turnieju wystąpi indywidualny mistrz Polski - JANUSZ KOŁODZIEJ!!!! :D

sledzio

#183 Postautor: sledzio » 4 października 2005, o 23:02

No ciekawie się zapowiada , tylko jak narazie nazwiska są na papierze a jak narazie to nie wiadomo czy wszyscy wymienieni będa na 100% ale czas pokaże

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#185 Postautor: Talib » 5 października 2005, o 11:33

Gawrzyk pisze:O stawkę byłbym spokojny. Zawodnicy pchają się drzwiami i oknami bo jest to ostatnia szansa do zarobienia paru złotych na zimę. Biorąc pod uwagę niezłe punktowe i dojazdówkę (lepsze niż w szwedzkiej lidze :wink: ) to i IMP może zawitać na memoriał ... :wink:

No właśnie. Dochodzi nawet do prawdziwych ludzkich dramatów. Oto wypowiedź zawodnika uznawanego przez niektóre autorytety za najlepszego technicznie w obecnej lubelskiej drużynie:

"W Lublinie ma odbyć się turniej, ale do tej pory nowy dyrektor nie rozmawiał ze mną. Nie otrzymałem żadnego zaproszenia. Do zawodów zostało jeszcze trochę czasu, dlatego wciąż liczę na to, że wystąpię w Lublinie "

:)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#186 Postautor: Gelo » 5 października 2005, o 11:45

Bezczelny - na treningi dojezdzac sie nei chciało i cały sezon biadolił, ze mu tor nie leży a teraz płacze ze nie dostał zaproszenia. Mam nadzieje, że jedyna okazja do tego, zeby Frank pojawił sie na Zygmuntowskich pojawi sie wtedy, gdy przyjedzie tu jako zawodnik drużyny przeciwnej. Przynajmniej nasi będa mieli na kim robić punkty.

wojteko
Senior

#188 Postautor: wojteko » 5 października 2005, o 12:31

sting126 pisze:zaloze sie,ze jesli dostanie zaproszenie i przyjedzie.........

Stingu ja wiem dlaczego tak piszesz :wink: :mrgreen: Franciszek dostanie zaproszenie to Ja Cie zapewniam.................. :wink: powiem wiecej........obiecal ze przyjedzie :!: :!: ale w jakim charakterze to sam sie domyśl...... :mrgreen: :mrgreen: :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#189 Postautor: Gelo » 5 października 2005, o 12:37

sting126 pisze:zaloze sie,ze jesli dostanie zaproszenie i przyjedzie to wygra te zawody,

Jakbym mial gwarancję, że wszyscy zapowiadani przyjadą - mógłbym przyjąć zakład. :twisted:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#190 Postautor: Cooper » 5 października 2005, o 14:23

sting126 pisze:zaloze sie,ze jesli dostanie zaproszenie i przyjedzie to wygra te zawody, stwierdzi ze "juz sie polapal z dopasowniem sprzetu do toru przy Al.Zygmuntowskich" i stanie sie glownym kandydatem do przywdziania plastronu z koziolkiem w przyszlym sezonie...

I przyznam szczerze, ze niektorych to bardzo ucieszy 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#191 Postautor: RadeKas » 5 października 2005, o 14:33

Cooper pisze:I przyznam szczerze, ze niektorych to bardzo ucieszy 8)

A niektorych, stanowiacych wiekszosc, bardzo zasmuci :(
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Michael

#193 Postautor: Michael » 5 października 2005, o 16:49

Ja nie posiadam karnetu ale jesli bym go mial i zabronionoby mi wejscia na niego na turniej to bym na pewno nie poszedl po bilet.
Trzeba walczyc o swoje i ci co maja owe karnety niech nie beda potulnymi barankami i beda sie sluchc nowego dyrektora skoro karnety bly kupowane za starego.
Dla mnie sprawa jest jasna ze dopoki sezon "trwa" zasady z poczatku pozostaja do jego zakonczenia.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#194 Postautor: Ar2rB » 5 października 2005, o 19:42

Ja mam karnet, dziewczynie kupiłem karnet i na 101% nie przyjdę jeśli będę musiał kupić bilety.

Coś czuje, że ten turniej to będzie jeden wielki niewypał. Przyjdzie 1000 osób i zamiast cokolwiek zarobić to będzie duuuuży minus.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#195 Postautor: Cz@rek » 5 października 2005, o 19:50

sting126 pisze:No i przed chwila dotarla do mnie ciekawa informacja potwierdzajaca,ze nowy dyrektor kazdemu mowi co innego... Otoz stwierdzil nie dalej jak dzisiaj,ze karnety (takze te ktore tak ochoczo niedawno rozdawal) nie beda obowiazywac na memoriale... Moze jednak nalezaloby mu wytlumaczyc, ze osoby, ktore te karnety kupowaly przed sezonem, kupowaly wejsciowke na wszystkie imprezy organizowane w sezonie 2005 przez TÅ» Sipma Lublin a nie przez dyr. Siwka... Wiec jesli bylyby niewazne na memoriale byloby to ewidentne niedotrzymanie umowy przez klub...

Czyli wyszło na moje,choć wcale mnie to nie cieszy to rozumiem decyzje Kołodzieja.
Przecież przed ogłoszeniem przetargu na promocje nikt nawet nie myślał o organizacji
jakiegoś turnieju.Ten turniej to taki bonus i możliwość podreperowania klubowego budżetu.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#196 Postautor: DonKamizi » 5 października 2005, o 21:56

Turniej ma być zorganizowany aby przynieść jakiś zysk.Jak połowa ludzi wejdzie na karnety to z czego ma być ta kasa ????
Karnety były sprzedawane na początku roku kiedy to cięzko z funduszami w klubie.Ile było rozdanych za darmo tego nikt nie wie.Nikt wtedy pewnie nie myślał o organizacji memoriału ani o innym dyrektorze.Ojechać ligę i do widzenia.
Nie dziwię się, że teraz kiedy bieda aż piszczy karnety bedą nieważne.

Zresztą czy w tym klubie PREZES nie ma nic do powiedzenia ??? Kupa ludzi z Sipmy ma karnety, Leszek Kępa mógłby przecież przeciwstawić się decyzji Kołodzieja...

Tylko, że Kępa chyba dopiero teraz zobaczył jaka jest bieda w klubie i turniej ma tą biedę zmniejszyć.

Ja też nie mam jak narazie zaufania do Kołodzieja.Ale przecież Kołodziej nie wybrał się sam na dyrektora.Ktoś go zaproponował a kandydatura została przyjęta.A teraz niektórzy mają wieszać na kim psy.

Jak ktoś nie ma ochoty przyjść na ten turniej niech siedzi w domu a nie użala się na forum...Poczekajcie jak wróci Siwek a wtedy wszystko będzie pięknie jak kiedyś.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#198 Postautor: DonKamizi » 5 października 2005, o 22:25

Napisałem j.w. Dla mnie nad Dyrektorem jest Prezes klubu i to on może decyzje poprzeć, odrzucić albo też olać.
Nie wiem co zrobił L.Kępa...ale może wie jego prawa ręka na forum Bimmer :?: :?:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#199 Postautor: motorlublin » 5 października 2005, o 22:44

Potwierdzam - na dziś karnety nie obowiązują na memoriał. Bilety będą w cenie- 15 i 10 zł.
Prezes Kępa zapowiedział wyraźnie dyr. Kołodziejowi... "jeśli będzie strata to ma dołożyć do organizacji turnieju z własnej kieszeni".
Prezes Kępa po ostatnich wydarzeniach i rozliczeniach nareszcie zapoznał się z faktyczną sytuacją finansową klubu i najwyraźniej nie ma ochoty dokładać do tego interesu. :oops:

Shack
Administrator

#200 Postautor: Shack » 5 października 2005, o 22:48

no to 17 tego mamy nowego dyrektora :) bo rozumiem ze pieniądze z UM nie wliczają się do rentowności turnieju :twisted: