Memoriał Zwierzchowskiego i Dadosa 21.10.2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Koper
Trener
Kontakt:

#351 Postautor: Koper » 15 października 2005, o 22:19

boxing pisze:Gelo nawet zadal pytanie czy dwa. Wyszedlem przed 20, nie wiem co bylo potem.
Ja rowniez zadalem pytanie :lol:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#352 Postautor: boxing » 15 października 2005, o 22:21

A o co pytales? :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#353 Postautor: Lublin_Fan » 15 października 2005, o 22:38

Spotkanie było rewelacyjne. Najpierw zaczęli od wyświetlenia reportażu z 1.04.1990 a potem można już było zadawać pytania. Hans zachowywał się jak na prawdziwego arcymistrza przystało. Odpowiadał wyczerpująco na pytania i czasami dorzucał zabawne riposty. To jest po prostu prawdzimy autorytet jakiego na próżno obecnie szukać. Rickardsson również jest profesjonalistą, ale jakoś większym sentymentem i zamiłowaniem dażę własnie Nielsena. On bije wszystkich na głowę. Eh szkoda, że nie jeździł dłużej w Lublinie... :? :(

Pozdr.

Koper
Trener
Kontakt:

#354 Postautor: Koper » 15 października 2005, o 23:06

boxing pisze:A o co pytales? :)
Ja zapytalem o to czy Hans zabiera swoje dzieci na zawody Grand Prix a moj brejdak zapytal o najwieksza porazke w karierze Hasna i czy byla to porazaka w biegu brazowym finalu IMS z Tony Rickardssonem w 1994 roku na torze w Vojens.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#355 Postautor: DonKamizi » 15 października 2005, o 23:08

Też byłem, słuchałemn i zapytałem.Hans to klasa jak zawsze...Mnie tylko martwi co innego.Zaczynają się pojawiać ludzie z którymi kojarzą mi się czasy LKŻ-tu.Sam nie wiem co o tym myśleć...na czele stoi Pan Redaktor "Mistrz głupich komentarzy" A.Kwiek
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#356 Postautor: czaszka » 15 października 2005, o 23:15

DonKamizi pisze:Zaczynają się pojawiać ludzie z którymi kojarzą mi się czasy LKŻ-tu.Sam nie wiem co o tym myśleć...na czele stoi Pan Redaktor "Mistrz głupich komentarzy" A.Kwiek

Dokładnie :!: Jak tylko Kołodziej został dyrektorem od razu pomyślałem o jego ziomku ze Startu, Andrzeju Ćwieku. Mam nadzieje, że tym razem, szanowny Pan redakor będzie się trzymał od klubu z daleka :evil:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#357 Postautor: boxing » 15 października 2005, o 23:22

Koper pisze:
Ja zapytalem o to czy Hans zabiera swoje dzieci na zawody Grand Prix a moj brejdak zapytal o najwieksza porazke w karierze Hasna i czy byla to porazaka w biegu brazowym finalu IMS z Tony Rickardssonem w 1994 roku na torze w Vojens.

Faktycznie byly takie pytania, jezeli dobrze pamietam to padly z lewej strony auli (patrzac na Hansa). A Gelo pytal o sytuacje kolizyjna z Samem Ermolenko jezeli dobrze kojarze.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#358 Postautor: Cz@rek » 15 października 2005, o 23:28

Paru nas było,widziałem też Bimera i DonKamizi.A Hans prawie się nie zmienił.
Obrazek
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#359 Postautor: Koper » 15 października 2005, o 23:30

boxing pisze:
Koper pisze:

Faktycznie byly takie pytania, jezeli dobrze pamietam to padly z lewej strony auli (patrzac na Hansa). A Gelo pytal o sytuacje kolizyjna z Samem Ermolenko jezeli dobrze kojarze.

Tak zgadza sie, pytanie o Sama Ermolenko bylo zadawane tez po lewej stronie auli, po tym pytaniu miale zapytac o sytuacje kolizyjna z Hasna z Knudsenem w 1986 roku kiedy to ten drugi w imie prostestu ze zostal wykluczony przerwal tasme tak jak Truminski rok temu w Zielonej Gorze:)

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#360 Postautor: czaszka » 15 października 2005, o 23:35

A widzieliście Kaczmarka :?: Fryz niczym playboy :lol: :lol: Na dodatek dostał jeszcze troche braw :shock: Przyznawać się kto klaskał :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#361 Postautor: Cz@rek » 15 października 2005, o 23:46

czaszka pisze:A widzieliście Kaczmarka :?: Fryz niczym playboy :lol: :lol: Na dodatek dostał jeszcze troche braw :shock: Przyznawać się kto klaskał :twisted: :wink:

A wiceprezes zwracał się do niego:Jureczku...
Obrazek

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#362 Postautor: DonKamizi » 15 października 2005, o 23:49

Szkoda, że "siła wyższa" :wink: nie pozwoliła mi zadać Panu Przewodniczącemu paru pytań...ale to nic...jutro też jest dzień :lol: :lol:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Koper
Trener
Kontakt:

#363 Postautor: Koper » 16 października 2005, o 00:08

auganoff pisze:
Gawrzyk pisze:Dziwicie siÄ™ Åšledziowi ?
Po zawodach pewnie jakiś bankiet, starzy znajomi - nie chce mu się tłuć przez całą Polskę.

Pewnie niestety masz rację. To nic, że chodzi o turniej ku pamięci ludzi, którym coś zawdzięcza (Zwierzchowski) lub był znimi blisko (Dados). Mimo mojej niechęci do Śledzia na czas zawodów zapomniałbym animozjach, bo chodzi o coś więcej.

W oficjalnym programie I Memorialu Witolda Zwierzchowskiego i Roberta Dadosa sa wypowiedzi Darka zarowno na temat Zwierzchowskiego jak i Dadosa:
"Rybka" byl pierwszym pupilem i jednym z pilniejszych uczni trenera Zwierzchowskiego. Tak Darek wspomina te czasy: "Moj trener-Witold Zwierzchowski- wierzyl we mnie i ja mu ufalem, staralem sie wykorzystac jego wskazowki i uwagi."

"Robert byl doskonalym przyjacielem, ciezko cokolwiek mowic wiecej w takim momencie"-konczy dlugoletni kolega zawodnika, Dariusz Sledz, ktory wraz z Dadosem mial stanowic uderzeniowa pare TZ Lublin.

Szkoda ze Rybka zdecydowal nie uczcic ich pamieci na torze pomimo ze otrzymal zaproszenie na te zawody.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#365 Postautor: Regdal » 16 października 2005, o 04:41

Jakie osoby masz na myśli i jakie w związku z tym widzisz zagrożenia dla klubu ?

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#366 Postautor: K.A.M.I.L. » 16 października 2005, o 08:42

To już dzisiaj, trzeba się wybrać na ostatnie zawody w Lublinie.
Oby tylko pogoda dopisała bo po słonecznym poranku przyszły sobie chmury. Na dworku strasznie zimno, ciekawe ile ludzi wybierze się na Memoriał.
Mam nadzieję, że wszystko wypali.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#367 Postautor: auganoff » 16 października 2005, o 09:48

Hop, hop, hop!!!!! Rzadko mi się zdarza, że opanowuje mnie taki entuzjazm, ale dzisiaj tak właśnie jest!!!! Idę na żużel, będzie Hans, a ja obejrzę sobie fajne zawody!!!! Pogoda też mi się podoba :lol: :lol: :lol: I żadne Kołodzieje czy nawet Kaczmarki nie zepsują mi nastroju :D :D :D

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#368 Postautor: Fork » 16 października 2005, o 10:31

Rzeczywiście spotkanie było napradwe interesujące. Nie zabrakło oczywiście troche śmiechu
(nie "solidarność" a "pszczółka" ; jazda na na dwóch kołach i jednym torze czy jakoś tak :wink: oraz dzięki Jarkowi Hemplowi, czyli małych wpadek pani tłumacz :D:D:D:D)
Ogólnie nie żałuje że wydałem piątaka+program :)

Pozdrawiam
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#369 Postautor: Torsen » 16 października 2005, o 10:40

Pani tłumacz generalnie tworzyła rzeczywistość alternatywną. Wielokrotnie skracała wypowiedzi Nielsena, pomijając uzasadnienia i inne elementy niektórych dłuższych wypowiedzi. Co gorsza, nieraz kompletnie przekręcała ich sens. Należy mieć poważne wątpliwości, czy Nielsen odpowiadał na faktycznie zadanie pytania :lol:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#370 Postautor: boxing » 16 października 2005, o 12:46

Mnie tez zaskoczyly niektore tlumaczenia, sam sobie musialem przelozyc
"Katowice'96" na "Chorzow'86", bo z tlumaczeniem dat tez pojawialy sie bledy. Chcialem zadac pytanie o pewne niuanse ustawienia sprzegla, ale obawiam sie, ze bylyby problemy z tlumaczeniem i odpuscilem, zeby kolezance nie robic klopotow. Dziewczyna starala sie jak mogla, ale wyszlo to tak sobie - moze zjadla ja trema? Znakomity gosc, no i dostojna publika... :D Na drugi raz jak powtorzy sie okazja sprawdze w slowniku "sprzeglo", "tarczki sprzeglowe" i "sprezyny" albo zadam pytanie przez Ziggiego Osinskiego.
P.S. Czy tlumaczka to ktos z rodziny pana Waryszaka czy sie przeslyszalem?

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#371 Postautor: RadeKas » 16 października 2005, o 13:12

Z tego co widzialem na zdjeciach to jego corka Karolina.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#372 Postautor: $korzen$ » 16 października 2005, o 17:36

No i po memoriale, w sumie zawody na kolana nie powalily, ale na pewno nachodzi kilka sugestii ktorymi chce sie z wami podzielic :wink: Po pierwsze caly zarzad powinien zrobic WSZYSTKO zeby do Lublina wrocil Grzecho. Widac ze ludzie go w Lublinie kochaja. Wystarczy popatrzec na reakcje podczas jego biegow a zwlaszcza tego barazowego, po jego zwyciestwie ludzie cieszyli sie jakby nasi wygrali 5:1 :wink: Na prawde mam ogromna nadzieje ze wroci.
Zawiedli wielcy "Faworyci" Gela, zwlaszcza wychwalany przez niego Krzyzaniak. Coz dzisiaj potwierdzilo sie to co mowilo wiele osob, Krzyzaniak jest kompletnie bez formy, to co pokazywal na torze bylo bardzo slabe. Zwlaszcza w biegu 12 dal popis, przegrywajac o pol prostej z Frankiem. Zadnego wrazenia nie zrobil na mnie takze Staszek Burza, ktory jak wystartowal tak dojechal. Swietnie Staszek, pieknie bylo by go miec u siebie. Takze licze ze zarzad zrobi wszystko zeby go sciagnac do nas. Calkiem fajne prezentowal sie Jurczynski, ile on ma lat ? bo na trybunach rozgorzala na ten temat dyskusja. Koncowka zawodow tez niezla w wykonaniu Tomka Rempaly, mysle ze z nim takze mozna pogadac. Nasi niestety potwierdzili jakie miejsce w szyku zajmuja, slabizna i jeszcze raz slabizna.
Ostatnio zmieniony 16 października 2005, o 17:41 przez $korzen$, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#373 Postautor: Speedway » 16 października 2005, o 17:37

mógłby ktoś podać mi wyniki dwóch ostatnich wyścigów ?? Kto jechał w biegu memorialowym śp. Tkaczyka? Musiałem wyjść po 20 biegach a chcialbym uzupelnić program...

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#374 Postautor: auganoff » 16 października 2005, o 17:49

Speedway pisze:mógłby ktoś podać mi wyniki dwóch ostatnich wyścigów ?? Kto jechał w biegu memorialowym śp. Tkaczyka? Musiałem wyjść po 20 biegach a chcialbym uzupelnić program...

W dodatkowym o 3 miejsce z Huszczą wygrał Grześ Knapp, a w biegu memoriałowym śp. Tkaczyka Daniel przed Pawłem Staszkiem i Jurkiem.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#375 Postautor: papi » 16 października 2005, o 18:14

Jak dla mnie turniej całkiem udany, obawiam się, że gorzej niż pod względem sportowym wygląda sprawa z finansami :x Ale nie ma co się nad tym rozwodzić, Kołodziej pokryje z własnej kieszeni te brakujące 3 tysiące biletów :lol: Na plus zaskoczył przede wszystkim Knapp, po ciężkiej kontuzji nie spodziewałem się tak dobrego wystęu, myślę że po ostatnich wydarzeniach w Grudziądzkim klubie, jak i po dzisiejszej reakcji kibiców Grzesiek jest troche bliżej Lublina niż był przed memoriałem :wink: Na pewno chciałbym widzieć w składzie Burze i Staszka, całkiem przyzwoicie spisał się Jeleń i ku zaskoczeniu Jurczyński. Zdobył co prawda tylko 5 punktów, ale zanotował 2 wykluczenia (w tym jedno gdy był chyba na 2 pozycji), także jego jazda szczytem marzeń nie jest, ale biorąc pod uwage finanse naszego klubu nie jest złym kandydatem. Tym bardziej, że zaraz po zawodach miało dojść do rozmów. Mordel poza pierwszym biegiem słabo, Franków beznadzieja (a podobno miał wygrać :twisted: 8) ). Najbardziej rozczarowali Krzyżak i Baran, szczególnie po tym pierwszym spodziewałem się duuuużo więcej. Jednak dzieisiejszą postawą udowodnił, że nie powinno się go wogle brać pod uwage, tym bardziej, że za nazwisko trzebaby pewnie niemało zapłacić.

Także jak dla mnie skład marzeń to: Staszek, Burza, Knapp, Jeleń, Jordan/Trumna/Focus + Joonas, Ferjan, ew. Richardson (cigle wierze, że działacze się nawrócą i pozwolą zawodnikom GP wybierać kluby nie tylko e-ligi). Pozostaje do obsadzenia pozycja juniorów :roll: Chciałbym żeby to byli Ciura i Maciek, czas pokaże :wink: