Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
kiimi
Kontakt:

#776 Postautor: kiimi » 29 października 2005, o 16:19

a ja mysle ze może i by go puscili :P mamy jeszcze Czerwinskiego, Ruszkiewicza, Jaworskiego i Kozaczuka ;) moze nie sa tak doswidczeni jak Pacholak, ale on i tak nie wiele zdzialal :P
;););)

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#777 Postautor: Kiry » 29 października 2005, o 17:51

Brać w pakiecie z Kozaczukiem, ch.. wie jak gość jeździ ale nazwisko ma obiecujące :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#778 Postautor: Smirnek » 30 października 2005, o 08:32

Kiry pisze:Brać w pakiecie z Kozaczukiem, ch.. wie jak gość jeździ ale nazwisko ma obiecujące :lol:

Mam takiego kolege w klasie co ma nazwisko Kozaczuk, może to on :mrgreen:

maloh
Szkółkowicz

#779 Postautor: maloh » 30 października 2005, o 09:31

Pietter pisze:z extraligi raczej ciężko wyłowić dobrego juniora ,ale przydałby sie taki Pacholak czy Dąbrowski...

Sławek zostaje w Gdańsku. Stal biorąc Pecyne zobowiązała sie do ponownego wypożyczenia Sławka do Gdańska

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#780 Postautor: Gelo » 30 października 2005, o 09:33

Dwa turnieje dały jasną odpowiedź na pytanie o przydatność Jurczyńskiego. Ja nie widze w tym chłopaku nic godnego uwagi - poza błędami technicznymi i stwarzaniem niebezpieczeństwa na torze. Sylwetka agresywna, ale skuteczność znacznie słabsza. Uważam, że zakontraktowanie go byłoby błędem - szkoda miejsca w składzie. Co do Huszczy - jestem zwolennikiem zawodników starszych i doświadczonych - ale to już ekstremalne przegięcie. Nie ulega natomiast wątpliwości, że 7-8 punktów jest w stanie robić na każdym torze pierwszej ligi. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, zeby odszedł z Zielonej, skoro ma tam pewne miejsce w składzie i jest im bardziej potrzebny niż kiedykolwiek. Ale pożyjemy zobaczymy. Priorytety krajowe na dziś to Staszek i Knapp.

wojteko
Senior

#782 Postautor: wojteko » 30 października 2005, o 09:57

Gelo pisze:..... Co do Huszczy - jestem zwolennikiem zawodników starszych i doświadczonych - ale to już ekstremalne przegięcie. Nie ulega natomiast wątpliwości, że 7-8 punktów jest w stanie robić na każdym torze pierwszej ligi. .

Gelu masz w zupelnosci racje ale gdybysmy mieli w skladzie takich ze 4-ech Huszczów :wink: to napewno niemordowali bysmy sie z takim Opolem czy Krosnem(z pelnym szacunkiem dla tych Team'ów).......do tego jeden obco (nawet Jonas) i utrzymanie ligi niebylo by mordęgą :!: jak to mialo miejsce w sezonie 2005
P.S nawet niechce mnie sie myslec o e-lidze :cry: po tym co sie dzieje w Lubelskim speedway'u :cry:

max3
Zawodowiec

#783 Postautor: max3 » 30 października 2005, o 12:19

Ale po co nam Huszcza nie lepiej postawic na sowich i zamiast Huszczy postawic na PISZCZA.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#785 Postautor: Łoptymista » 30 października 2005, o 12:48

Ru$eK pisze:
max3 pisze:Ale po co nam Huszcza nie lepiej postawic na sowich i zamiast Huszczy postawic na PISZCZA.
Piszcza?????????? O boziu, on juz mial tyle swoich szans i udowodnil ze umie tylko być liderem, ale raczej nie na torze. Już wole doświadczonego Andrzeja Huszczę.

Dokładnie! Jeśli chodzi o dawanie szans Piszczowi to ja dałbym mu tylko jedną - na znalezienie miejsca w innym klubie niż lubelski.
Tak samo gadanie o stawianiu na swoich została brutalnie zweryfikowane przez rzeczywistość w ostatnich latach. Nie żyjmy sentymentami, bo to się nie opłaca.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#786 Postautor: Gelo » 30 października 2005, o 17:25

Łoptymista pisze:
Ru$eK pisze:
max3 pisze:Ale po co nam Huszcza nie lepiej postawic na sowich i zamiast Huszczy postawic na PISZCZA.
Piszcza?????????? O boziu, on juz mial tyle swoich szans i udowodnil ze umie tylko być liderem, ale raczej nie na torze. Już wole doświadczonego Andrzeja Huszczę.

Dokładnie! Jeśli chodzi o dawanie szans Piszczowi to ja dałbym mu tylko jedną - na znalezienie miejsca w innym klubie niż lubelski.
Tak samo gadanie o stawianiu na swoich została brutalnie zweryfikowane przez rzeczywistość w ostatnich latach. Nie żyjmy sentymentami, bo to się nie opłaca.

Niestety to racja. Każde następne zawody brutalnie pokazują rzeczywistość. Ta wygląda tak, że w Lublinie nie mamy w tej chwili żadnego żużlowca na miarę czołówki I ligi. Leją naszych jakby nie było średniacy, z dziadkiem Huszczą na czele, a taki nie liczący się w ekstralidze Gapiński - mało ich nie dubluje. Jeszcze Jeleniewski coś tam szczypie ale również w męczarniach i nie ma wątpliwosci że na innym torze w tej samej stawce woziłby ogony.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#787 Postautor: Smirnek » 30 października 2005, o 17:43

No faktycznie Gapiński przywozi same 0 w e-lidze a jego średnie to pokazują
biegowa 1.819
meczowa 8.000
Ciekawe czy go gwiazda 1ligi Maciej Kuciapa ugryzie.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#788 Postautor: Cz@rek » 30 października 2005, o 17:51

Huszcza to profesjonalizm w kazdym calu :!: Nasi młodzi mieliby sie na kim wzorować.
Bo wzór Mordel ala Franków przy całej sympati do tych zawodników wzorem nie jest.
A o punkty też jestem spokojny,napewno zrobi ich wiecej niź Burza,Jurczyński czy inny Baran.
No i bedziemy mieli "dobrą prase"i to w skali całego kraju tego nie mozna lekceważyć w dobie
poszukiwania nowych sponsorów i zawodników.
Medalista mistrzostw świata i polski po 30 latach startów w jednym klubie,przechodzi do Lublina :!: -czy to nie ładnie brzmi :?: :D

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#789 Postautor: Smirnek » 30 października 2005, o 18:43

Ciekawe czy jakby Huszcza do nas przyszedł to potem w wywiadzie powiedziałby takie słowa:
"Zawsze o tym marzyłem" :mrgreen: :mrgreen:
A za wzór można im jeszcze dać Śledzia albo... Dadosa :lol:

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#790 Postautor: czaszka » 30 października 2005, o 21:07

Gelo pisze:..a taki nie liczący się w ekstralidze Gapiński - mało ich nie dubluje.

:shock: Nie no Gelu, ale Ty masz klapki na oczach :!: Skoro wg Ciebie Gapiński to "nie liczący się zawodnik" to gratuluję podejścia :lol: Wiem że dla Ciebie liczy się tylko Peter Karlsson, ale troszkę więcej obiektywizmu :) Jeszcze niedawno zachwlałeś pana ze swojego awatara i widzieliśmy jak fantastycznie się zaprezentował :lol: To dopiero liczący się zawodnik :lol: Jakoś nie dawał rady nawet Jeleniowi, który wg Ciebie nie zrobił postępów, a tymczasem Daniel robił Twojego niedawnego faworyta..

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#791 Postautor: Gelo » 30 października 2005, o 21:44

czaszka pisze:
Gelo pisze:..a taki nie liczący się w ekstralidze Gapiński - mało ich nie dubluje.

:shock: Nie no Gelu, ale Ty masz klapki na oczach :!: Skoro wg Ciebie Gapiński to "nie liczący się zawodnik" to gratuluję podejścia

A cóż wielkiego w żużlu osiągnął Gapiński? Jakieś medale, mistrzostwa, średnia porównywalna z Gollobem? Bez przesady - średniak ekstraligowy jakich wielu.
Wiem że dla Ciebie liczy się tylko Peter Karlsson, ale troszkę więcej obiektywizmu :)

Bzdura - wcale nie liczy się tylko i wyłącznie Karlsson. To po prostu bardzo rzetelny zawodnik - najlepszy do łyknięcia jak na I ligę. Każdy kto zna sie na żużlu powie to samo. I to jest właśnie w miarę obiektywne. W powtarzaniu się z Karlssonem kieruję się wyłącznie jego klasą, a nie sympatią (jak to jest w przypadku Krzyżaniaka).
Jeszcze niedawno zachwlałeś pana ze swojego awatara i widzieliśmy jak fantastycznie się zaprezentował :lol: To dopiero liczący się zawodnik :lol: Jakoś nie dawał rady nawet Jeleniowi, który wg Ciebie nie zrobił postępów, a tymczasem Daniel robił Twojego niedawnego faworyta..

Nie ośmieszaj się - facet odwalił turniej, żeby bez narażania kości zarobić przed zimą a Ty wyciągasz jakieś wnioski (polecam uwadze wyniki turnieju dzień wcześniej we Wrocławiu - z defektem w finale bodajże na prowadzeniu). I skąd to porównanie z Jeleniem? Żeby Jeleń osiągnął tyle co Krzyżak musi zjeść jeszcze tonę soli. A to że robił Krzyżaniaka na towarzyskim turnieju w Lublinie - nie traktujmy tego poważnie. Niech się Jelonek najpierw nauczy jezdzić na innych torach, bo leją go drugoligowcy.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#792 Postautor: Torsen » 30 października 2005, o 21:56

Gelo pisze:facet odwalił turniej, żeby bez narażania kości zarobić przed zimą

Przepraszam, że się wtrącę, ale jak można zarobić na indywidualnym turnieju bez zdobywania w nim punktów? Za sam przyjazd było ponoć 200 czy 300 zł od łba, a to w przypadku żużlowca i to ekstralogowego trudno uznać za zarobek.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#793 Postautor: Gelo » 30 października 2005, o 22:02

Torsen pisze:
Gelo pisze:facet odwalił turniej, żeby bez narażania kości zarobić przed zimą

Przepraszam, że się wtrącę, ale jak można zarobić na indywidualnym turnieju bez zdobywania w nim punktów? Za sam przyjazd było ponoć 200 czy 300 zł od łba, a to w przypadku żużlowca i to ekstralogowego trudno uznać za zarobek.

To Krzyżaniak nic nie zdobył? :shock: O kurcze - widocznie żle zapisałem w programie.

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#794 Postautor: Kubbas » 30 października 2005, o 22:08

Gelo pisze:To Krzyżaniak nic nie zdobył? :shock: O kurcze - widocznie żle zapisałem w programie.

Zdobyl - ale czy kasa za te 6 oczek pokryje koszty opon, sprzetu itd ? :o

Awatar użytkownika
pola

#795 Postautor: pola » 30 października 2005, o 22:08

Caaałe 6 punktów :lol:

I nie napinaj się tak Gelu bo nie masz racji.. Po pierwsze co Ty tu wyskakujesz z Gollobem. Jakie to porównanie?? Czy dla Ciebie to jedynym liczący się zawodnik i każdy liczący się musi miec wedlug Ciebie do niego średnią porównywalną? To masz problem Ci powiem, gorzej polski żużel ma problem..
Po drugie nikt tu nie ujmuje Krzyżaniakowi jego zasług ale w tym turnieju nie chodzilo o to że po prostu go sobie odpuscil, mogl w ogóle nie przyjeżdzać tylko o to, że Gelu był po prostu cienki, sorry!!
Ostatnio zmieniony 30 października 2005, o 23:01 przez pola, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#796 Postautor: Gelo » 30 października 2005, o 22:12

Kubbas pisze:
Gelo pisze:To Krzyżaniak nic nie zdobył? :shock: O kurcze - widocznie żle zapisałem w programie.

Zdobyl - ale czy kasa za te 6 oczek pokryje koszty opon, sprzetu itd ? :o

To raczej pytanie do Krzyżaniaka. Ale nie sądzę, żeby takie koszty ponosił z własnej kieszeni. Jakby nie było ok 1500 złotych zgarnął.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#797 Postautor: czaszka » 30 października 2005, o 22:46

No to ładnie odwalił turniej :lol: Przejechał pół Polski żeby sobie olać turniej :shock: Śmieszny argument.. Nikt mu nie kazał przegrywać z Jeleniem i o mały włos z Mordelem :shock: A na pewno chętnie pare punktów (czyt. więcej kasy) wielki Krzyżak by uciułał na zime. Daj Boże żeby Jeleń uzyskiwał kiedyś takie rezultaty jak niegdyś Jacek, ale po Krzyżaniaku zostało już tylko znane nazwisko.. I skoro Gapiński to wg Ciebie słaby zawodnik to w tym sezonie Krzyżaniak to dno :!: :!:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#798 Postautor: Torsen » 30 października 2005, o 22:59

Wybacz. Krzyżaniak, wraz z Osumkiem, pozostawili po sobie tak fatalne wrażenie, że bez zaglądania do programu strzelałbym, że obaj nic nie zdobyli... ;)

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#799 Postautor: Smirnek » 31 października 2005, o 07:48

Krzyżaniak w latach 1999-2002 jeździł we Wrocławiu i jeździ tam często w lidze a na nieznanym lubelskim torze wypadł słabo ot cały Krzyżak. A jakby się postarać to do wzięcia jest jeszcze Andersen :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#800 Postautor: Gelo » 31 października 2005, o 09:25

Torsen pisze:

Wybacz. Krzyżaniak, wraz z Osumkiem, pozostawili po sobie tak fatalne wrażenie, że bez zaglądania do programu strzelałbym, że obaj nic nie zdobyli... ;)

Wybaczam. Krzyżaniak pojechał słabiutko - więc można się teraz wymądrzać. Ja też jestem rozczarowany, bo liczyłem na więcej. Tragedia ze sprzętem, chyba brak motywacji i stąd taki wynik. Trudno zdarza się. I tak wolę jednego słabego Krzyżaniaka od pięciu naszych asów razem wziętych. Przynajmniej mimo słabego sezonu w odpowiednim momencie stanął na wysokości zadania i zapewnił drużynie wicemistrzostwo kraju (rewanż z Włókniarzem). A, że po prostu go lubię będę go bronił nawet jak będzie przegrywał z Rafałem Chińskim, co już zapewne niebawem nastąpi :D