Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
maloh
Szkółkowicz

#926 Postautor: maloh » 5 listopada 2005, o 23:33

czaszka pisze:Jeździł, jeździł i w 3 meczach osiągnął średnią 1,4 na bieg. Mało trochę, ale teraz mniemam żeby było lepiej :)

i chyba jeszcze w Stali G.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#927 Postautor: czaszka » 6 listopada 2005, o 10:01

maloh pisze:
czaszka pisze:Jeździł, jeździł i w 3 meczach osiągnął średnią 1,4 na bieg. Mało trochę, ale teraz mniemam żeby było lepiej :)

:oops: No tak jeździł w Pergo Gorzów w 1999 bodaj w dwóch czy trzech meczach i jak dobrze pamiętam jeździł wówczas z licencją szwedzką :)

Kilok

#928 Postautor: Kilok » 6 listopada 2005, o 14:02

czaszka pisze:
maloh pisze:

:oops: No tak jeździł w Pergo Gorzów w 1999 bodaj w dwóch czy trzech meczach i jak dobrze pamiętam jeździł wówczas z licencją szwedzką :)

No i jeszcze dodaj do tego Czestochowe i Ostrow w kolejnych latach, ale tam tez mu nieposzlo.

Mateusz111
Junior

#929 Postautor: Mateusz111 » 6 listopada 2005, o 21:16

No ale u nas poszło mu nienajgorzej :D

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#930 Postautor: Regdal » 6 listopada 2005, o 21:35

Geest pisze:A ja zdecydowanie wolę Joonasa. Transfery Staszka czy Knappa wydaja się mało realne, ale kto wie, może coś z tego bezie. tak czy owak, po pierwsze nawierzchnia, potem Jonnas, Jeleń, Piszcz i dalej jak się uda.

Po pierwsze rozliczenie sezonu 2005 i budżet na sezon 2006,a potem reszta. 8) 8) 8)

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#931 Postautor: DonKamizi » 6 listopada 2005, o 22:09

Regdal pisze:
Geest pisze:A ja zdecydowanie wolę Joonasa. Transfery Staszka czy Knappa wydaja się mało realne, ale kto wie, może coś z tego bezie. tak czy owak, po pierwsze nawierzchnia, potem Jonnas, Jeleń, Piszcz i dalej jak się uda.

Po pierwsze rozliczenie sezonu 2005 i budżet na sezon 2006,a potem reszta. 8) 8) 8)

Oj, z tym to cięzko chyba będzie.Ale....oby się moje słowa w gwno obróciły :lol: :lol:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Klusek

#932 Postautor: Klusek » 10 listopada 2005, o 18:55

Skład jeszcze w listopadzie?

Transferowa karuzela na rynku żużlowym rozkręciła się na dobre. TŻ Sipma myśląc o wzmocnieniach na przyszły sezon zwróciło się do potencjalnych kandydatów o przedstawienie do końca tego tygodnia pisemnych ofert. Pierwszeństwo w rozmowach będą mieli żużlowcy, którzy wystąpili w memoriale Witolda Zwierzchowskiego i Roberta Dadosa oraz turnieju o puchar prezydenta Lublina.

– Zanim przystÄ…pimy do negocjacji, zarzÄ…d musi poznać warunki zawodników i ich oczekiwania – mówi Krzystof KoÅ‚odziej, dyrektor klubu. – Chcemy uniknąć scenariusza, że skÅ‚ad jest dopinany w ostatniej chwili. ChciaÅ‚bym skompletować zespół do koÅ„ca listopada. Dlatego do koÅ„ca tego tygodnia czekamy na pisemne oferty zawodników.
Dla dyrektora klubu priorytetowÄ… sprawÄ… jest zatrzymanie w Lublinie Joonasa Kylmaekorpiego.
– RozmawiaÅ‚em z jego menedżerem i zapewniÅ‚, że zawodnik jest zainteresowany dalszÄ… jazdÄ… w TÅ» – mówi Krzysztof KoÅ‚odziej. – Ale oprócz naszej oferty otrzymaÅ‚ jeszcze propozycje z Gniezna, Gorzowa, Ostrowa i Zielonej Góry. Musimy siÄ™ zastanowić, na jakie warunki możemy przystać i im szybciej to nastÄ…pi, tym bÄ™dzie lepiej.
Z żużlowców krajowych chęć powrotu do Lublina wyrazili PaweÅ‚ Staszek i Grzegorz Knapp. Ale obaj majÄ… propozycje także z innych klubów. Niepewna jest sytuacja w Tarnowie. – Zawodnik tamtejszej Unii StanisÅ‚aw Burza zapewniÅ‚, że jeżeli nie zostanie w swoim macierzystym klubie, my bÄ™dziemy pierwsi w kolejce do rozmów – dodaje dyrektor TÅ». – Bardzo zainteresowany jazdÄ… u nas jest Jordan JurczyÅ„ski, z którym utrzymujemy staÅ‚y kontakt. Z tego, co mi wiadomo, zakusy na tego zawodnika ma Start Gniezno. Z zawodników, którzy jeździli u nas w tym roku, oczekujemy na oferty od Daniela Jeleniewskiego i Tomasza Piszcza.
Rozmowy z zawodnikami nie będą możliwe bez odpowiedniego zaplecza finansowego. Jak udało nam się ustalić, jest szansa na pozyskanie poważnego sponsora strategicznego. W rozmowach pośredniczy senator Krzysztof Cugowski.

Grzegorz Kotyłło

czyżby pan Kołodziej miał braki w umiejetności pisania ze nie zamierza skladać zadnej oferty zawodnikom?! juz widze jak wszyscy sie po prostu rzucaja z takim ofertami a szczegolnie Piszcz ktory do tej pory nie byl widziany w składzie lub zawodnicy ktorzy i tak maja propozycje z innych klubow

Koper
Trener
Kontakt:

#933 Postautor: Koper » 10 listopada 2005, o 19:17

Klusek pisze: Z zawodników, którzy jeździli u nas w tym roku, oczekujemy na oferty od Daniela Jeleniewskiego i Tomasza Piszcza.

A czy ktos sie orientuje jak wyglada sytuacja z Focusem?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#934 Postautor: mikas » 10 listopada 2005, o 19:28

Kołodziej nie widzi go w naszym składzie w następnym sezonie ( i tu akurat ma racje), gdyz Adam jako priorytet zamierza traktowac lige angielską.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Pebas
Szkółkowicz

#935 Postautor: Pebas » 10 listopada 2005, o 19:40

no to kto w koncu decyduje o skladzie?bo ja slyszalem ze kolodziej nie ma nic do gadania i negocjuja inni.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#936 Postautor: kilar » 10 listopada 2005, o 19:50

Koper pisze:
A czy ktos sie orientuje jak wyglada sytuacja z Focusem?

A po jaka cholere nam focus :?: :shock: Z tegorocznego skladu wedlug mnie nalezy zostawic Jelenia i Piszcza (o Kylmaekrpim nie wspomne).
Focus jak ma jezdzic tak jak w tym roku, to niech sobie lepiej da spokoj z polska liga, bo niestety z takim podejsciem to on za wiele nie osiagnie. To samo tyczy sie Frankowa. Trzeba wyciagnac odpowiednie wnioski, a nie łudzic sie - "a moze bedzie lepiej..."

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#937 Postautor: mikas » 10 listopada 2005, o 20:02

Pebas pisze:no to kto w koncu decyduje o skladzie?bo ja slyszalem ze kolodziej nie ma nic do gadania i negocjuja inni.

A to juz chyba wiesz lepiej Ty :wink: Koper odniósł sie do wypowiedzi Kołodzieja w Kurierze, ja napisałem to co usłyszałem od Kołodzieja jakiś czas temu na temat kontraktowania Pietraszki, a kto tak naprawde teraz rządzi w klubie to nie mam pojęcia :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#939 Postautor: K.A.M.I.L. » 10 listopada 2005, o 22:18

Powoli wyjaśnia się sprawa ilu obco będzie mogło jeździć w lidze. Niemal pewne już jest, że będzie mogło startować dwóch obco. Co napewno będzie dobre dla widowiska, jak też wydaje mi się, że będzie to dobre dla klubów żużlowych. Zwiękaszając liczbę obco w meczu krajowi zawodnicy będą musieli troche spuścić ze swoich żądań finansowych.
Patrząc na nowy przepis, który niebawem powinien być zatwierdzony chciałbym, aby skład naszego klubu w następnym roku wyglądał nastęująco:

Obco:

Kylmaekorpi
A. Dryml

Na większej klasy obco nie ma co liczyć ponieważ pewnie zasilą kluby ekstraligowe jako
druga linia obco.

Seniorzy:

Knapp
Staszek
Piszcz
Jeleniewski
Jurczyński

Juniorzy:

Michaluk
Polak
Klimek (oby)
Kępa (oby wrócił do uprawiania tego sprotu choć mało realne chyba)

Jeżeli udałoby się taki składzik zmontować i dowieść potrzebnej nawierzchni na tor. Myślę, że na swoim torze moglibyśmy być nie do ugryzienia.
Jeśli klubowi uda się pozyskać dobrego sponsora strategicznego to można by powalczyć o ekstralige nawet z takim składem jaki przedstawiłem powyżej.
Wszystko teraz w rękach działaczy.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#940 Postautor: kilar » 10 listopada 2005, o 23:06

Po co nam przy dwoch obcokrajowcach az 5 seniorow :?: 4-ch w zupelnosci wystarczy. W przypadku spotkania, w ktorym jada obydwaj stranieri, jeden polak nie lapie sie do skladu.

Mam nadzieje, ze przyslowie - "Zamienil stryjek siekierke na kijek" - w przypadku naszego klubu nie stanie sie faktem (Jurczynski za Pietraszke)...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#941 Postautor: grzesieck » 10 listopada 2005, o 23:40

no nie do konca kilar masz racje, z tego co wyczytalem w ostatnim TZ to w sezonie 2006 planowany jest powrot do systemu z rezerwowym pod numer 8/16... a i oprocz tego junior z numerem 7/15 bedzie musial wystapic w meczu minimum 2 razy, a nie raz, jak to bylo dotychczas.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#942 Postautor: Smirnek » 11 listopada 2005, o 15:48

A może tak superjuniora?
W opublikowanym w ostatnim numerze "Tygodnika Żużlowego" wywiadzie z Christianem Hefenbrockiem zawodnik przedstawił chęć startów w przyszłorocznym sezonie w polskiej lidze. Jednak sam zawodnik nie chce startować w roli obcokrajowca, lecz jako.... junior. Jeśli udałaby się młodemu Niemcowi ta sztuka, mógłby się cieszyć dużym zainteresowaniem nie tylko ze strony działaczy klubów ekstraligowych, ale przede wszystkim na pierwszoligowym podwórku. Pomóc w tym planie ma małżeństwo z jego polską dziewczyną, co przyczyniło by się do uzyskania polskiego obywatelstwa. Z takiej możliwości skorzystał do tej pory Rosjanin Roman Powazhny, który startuje od sezonu 2004 z polską licencją. Hefenbrock jest dwukrotnym finalistą IMŚJ i w przyszłym roku będzie startować po raz ostatni w gronie juniorów. Występować będzie oprócz w niemieckim zespole MC Berging Teterow, także w szwedzkiej Elitserien w zespole Luxo Stars Mallila.

źródło: Tygodnik Żużlowy

To by było coś, mielibyśmy juniora co gwarantuje kilka punktów w meczu.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#943 Postautor: kilar » 11 listopada 2005, o 15:57

Taaa i warunki finansowe zblizone do Karlssona 8) Lepiej niech sie nasi (lubelscy) juniorzy rozjezdzaja, bo (powtorze to poraz kolejny) za rok bedziemy mieli taki sam problem jaki mamy teraz i jaki mielismy przed tym sezonem.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#944 Postautor: Fork » 11 listopada 2005, o 16:52

kilar pisze:Taaa i warunki finansowe zblizone do Karlssona 8) Lepiej niech sie nasi (lubelscy) juniorzy rozjezdzaja, bo (powtorze to poraz kolejny) za rok bedziemy mieli taki sam problem jaki mamy teraz i jaki mielismy przed tym sezonem.

Mądre słowa ! Też jestem za tym aby rozzjeżdżali się nasi juniorzy.
Co do obcokrajowców to numer jeden oczywiście Joonas, tylko nie wiadomo jakie warunki zaproponuje :/ druga kandydatura to Ales Dryml i ewentualnie może ktoś ze wschodu ? Tani i waleczny :)
Pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

baranek
Junior

#945 Postautor: baranek » 11 listopada 2005, o 17:06

sorry ale z kąd wam przyszedł do głowy :idea: pomysł- DRYM, średniak, a po drugie to jaki z nieg walczk :?: :?: widzieliście jakiś mecz w jego wykonaniu :?: to nie jest 5% Jonasa, ja go nie polecam

Mateusz111
Junior

#946 Postautor: Mateusz111 » 11 listopada 2005, o 17:59

baranek pisze:sorry ale z kąd wam przyszedł do głowy :idea: pomysł- DRYM, średniak, a po drugie to jaki z nieg walczk :?: :?: widzieliście jakiś mecz w jego wykonaniu :?: to nie jest 5% Jonasa, ja go nie polecam

Tak widziałem. Mecz barażowy z Gdańskiem (2,2,3,3,t). Aż tak źle :?:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#947 Postautor: Gelo » 11 listopada 2005, o 18:16

Żadnych Czechów. To wybór najgorszy z możliwych. Nie dlatego że sa słabi, ale są wybitnie nieodpowiedzialni.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#948 Postautor: boxing » 11 listopada 2005, o 18:29

Po zawodzie, jaki sprawil nam Jensen a swego czasu Andersen, mozna tez napisac "zadnych Dunczykow". Tyle tylko, ze jezdzil kiedys u nas taki zawodnik jak Hans Nielsen i ten nie zawodzil - do dzis wszyscy kibice wspominaja charyzmatycznego Dunczyka. Dlatego jestem przeciwny generalizowaniu. Szwed (czy to odpowiedzialna nacja Gelu?) Lindgren ma w lidze angielskiej 21 srednia, a w szwedzkiej 41. Czy to wynik nieodpowiedzialnosci, olewania wlasnej ligi? A co do Alesa Drymla - 15 srednia w Anglii, 22 w Szwecji - to chyba dobra rekomendacja dla zawodnika mogacego zasilic polska lige. Chore jest dla mnie pisanie o nieodpowiedzialnosci Czechow - Ales jest dobrym solidnym zawodnikiem, czego nie mozna napisac o jego bracie Lukasie. To ludzie sa profesjonalni albo nieodpowiedzialni, a nie narody.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#949 Postautor: K.A.M.I.L. » 11 listopada 2005, o 18:53

Żadnych Czechów. To wybór najgorszy z możliwych. Nie dlatego że sa słabi, ale są wybitnie nieodpowiedzialni.

Nie wiem na czym opierasz tą tezę. Z tego co pamiętam w Lublinie występowało dwóch Czechów, jeśli się nie mylę byli to Antonin Kasper i Pavel Ondrasik. Według mnie nie zachowywali się nieodpowiedzialnie.
Oglądając mecz barażowy Ostrowa z Gdańskiem Ales Dryml zaprezentował się jako solidny zawodnik. Przekreślając wszystkich Czechów przez podejście Lukasa Drymla swego czasu do polskiej ligi wydaje się przesadzone.
Według mnie Ales jeździ widowiskowo i skutecznie, na pierwszą lige byłby dobrym obcokrajowcem.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#950 Postautor: Gelo » 11 listopada 2005, o 21:24

K.A.M.I.L. pisze:

Nie wiem na czym opierasz tÄ… tezÄ™.

Na faktach. Czesi mają to do siebie, że bardzo czesto są nieprzygotowani sprzętowo. Skoro przywołujesz "lubelskich" Czechów był jeszcze u nas niejaki Roman Matouśek. Zabijaka nie wystartował w żadnym meczu chociaż był zapraszany. Kolejny przykład - Pavel Ondrasik. Odpowiedzialny? Z tego co pamiętam trafił do nas jako najlepszy obcokrajowiec II ligi i nie wsławił się zupełnie niczym poza trzema defektami w meczu. O nieodpowiedzalności świadczy jeszcze wiele przykładów. Jirout, który w najważniejszym meczu wystawił Tarnów do wiatru, Brhel, który w Rzeszowie musiał w każdym meczu mieć defekt i notorycznie spóźniał się na start czy wspomniany już Dryml, który przez frajerskie wjechanie w taśme pozbawił Ostrów możliwości wygrania z Gdańskiem.