Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#1301 Postautor: prt » 21 listopada 2005, o 11:33

Gelo pisze: Wartość Jelenia na wyjazdach jest znana a prawdopodobieństwo, że zacznie regularnie punktować na poziomie 7-8 punktów jest jak trafienie szóstki w totka - teoretycznie możliwe ale mało prawdopodobne. (...) a Staszek i Knapp - z całym szacunkiem nie gwarantują regularnych zdobyczy, bo to tylko pierwszoligowe średniaki.

odnośnie Jeleniewskiego - drogi Gelu, był już taki jeden, co rękę dawał sobie odciąć, zapowiadając, że Jeleniewski nie jest w stanie nawet w Lublinie zrobić dwucyfrówki. taki jeden "cwaniak" warszawski, dawno Go tu nie widziałem na forum. i co? i rąk Mu, k****, zabrakło do odcinania.

odnośnie średniaków Knappa i Staszka - już naprawdę nie wiem, co może do Ciebie przemówić, jak nie fakty: Staszek - średnia 2,167 na bieg, Knapp - średnia 1,987 na bieg.
licząc, że mielibyśmy 4 takich średniaków, mamy pewne 40 punktów w meczu.

i nawet taki cienias jak Joonas, który może jedynie łańcuch smarować Karlssonowi zdobędzie te 5 punktów. żeby nie wiem, co.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

rob7
Senior

#1302 Postautor: rob7 » 21 listopada 2005, o 11:52

niestety Gelo ma racje, proponowany skład to mniej więcej siła ubiegłorocznego Grudziądza
i z takim składem to e-lidze nie ma co marzyć aczkolwiek pewnie "czwórka " jest osiągalna
a wygląda że na "obco" z górnej pólki TŻ nie stać

meesha
Trener
Kontakt:

#1303 Postautor: meesha » 21 listopada 2005, o 11:56

rob7 pisze:niestety Gelo ma racje, proponowany skład to mniej więcej siła ubiegłorocznego Grudziądza
i z takim składem to e-lidze nie ma co marzyć aczkolwiek pewnie "czwórka " jest osiągalna
Gelo ma rację, ale tylko częściowo. Skład o którym teraz dyskutujemy zdecydowanie wystarcza na zwycięstwa u siebie we wszystkich meczach (no, ewentualnie jedna przegrana) oraz 1-2 zwycięstwa wyjazdowe. A to spokojnie daje górną czwórkę tabeli. Ale fakt, faktem - nie jest to skład nawet na walkę o baraże...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1304 Postautor: bkapusta » 21 listopada 2005, o 11:57

Gelo pisze:
bkapusta pisze:Mozna by obstawiac P.Staszka. ;]

Tak czy inaczej ja bym na dzien dzisejszy przewidywal nastepujacy sklad:

Knapp
Staszek
Piszcz
Jelen
Jonas
Junior :P
Junior :P

Truminski na rezerwie. Prose i IMO logiczne.

Może proste i logiczne ale taki skład nie gwarantuje nawet wejścia do pierwszej czwórki. Mamy poważne dziury w każdej formacji. Przeciętny obcokrajowiec, brak juniorów i skład seniorski - bardzo niepewny. Wartość Jelenia na wyjazdach jest znana a prawdopodobieństwo, że zacznie regularnie punktować na poziomie 7-8 punktów jest jak trafienie szóstki w totka - teoretycznie możliwe ale mało prawdopodobne. Piszczyk tradycyjnie pod koniec maja złapie kontuzję, a Staszek i Knapp - z całym szacunkiem nie gwarantują regularnych zdobyczy, bo to tylko pierwszoligowe średniaki. Nie twierdzę, że ten skład jest kiepski, ale jak na zapowiadaną walkę o ekstraligę nie ma w nim żadnego pewniaka.

Gelu zagwarantowac to Ci moge, ze wlasnie zjadlem trzy kanapki i byly wyjatkowo smaczne. Przyszloscii nie zagwarantuje nikt to po pierwsze. Po drugie zeby miec 'prawie' zagwarantowany awans potrzebowalibysmy takich seniorow jak Walasek, a o to jest _niezwykle_ ciezko.

Pomimo iz sklad nasz bylby zlozony z niegwiazdorow to uwazam ze szanse ma. Udalo sie byc w 1 czworce w 2003 i 2004 uda sie i teraz. Konkurencja to ZG i Ostrow, Gorzow Grudziac, Krosno sie nie licza. Zapewne Rybnik tez nie bedzie mega wyzwaniem. Knapp, Staszek, Piszcz, Jelen i Jonas i mamy u siebie wygrana. Nawet z ZG bysmy dali rade. Pozatym wielki + za jazde wychowankami. Mysle ze to bylby najlepszy wariant bez szalenstw finasowych. Oczywiscie jelsi jest kasa to ja poprosze Drabika czy chociazby Miskowiaka.

Swist moze conajwyzej w Lublinie wpasc na trybuny mecz obejzec.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#1305 Postautor: Dobromir » 21 listopada 2005, o 11:59

Do tego składu dorzucić trzeba Burze, Huszcze lub Śwista i dopiero wtedy możemy cos przebąkiwać o awansie.

Odnośnie Jeleniewskiego to nie wiem czego zarząd sie tak uparł ze ma on być w składzie przeciez nawet ten sezon pokazał ze Jeleń który miał w sumie dobry sezon jest gorszym zawodnikiem od Piszcza który miał sezon całkiem do dupy. Wg mnie Jelonek powinien być u nas 1 rezerwowym.

Czarek
Trener

#1306 Postautor: Czarek » 21 listopada 2005, o 11:59

rob7 pisze:niestety Gelo ma racje, proponowany skład to mniej więcej siła ubiegłorocznego Grudziądza
a wygląda że na "obco" z górnej pólki TŻ nie stać

Biorąc pod uwagę potencjał Zielonej, Ostrowa i Rybnika będzie walczyć najwyżej o 4 miejsce z Gorzowem (jak dobrze pójdzie). Jeśli naszym marzeniem jest Kylmaekorpi, który prędzej pojedzie jak Jensen w tym sezonie niż jak Karlsson ostatnio, a ostatkiem sił bijemy się o Staszka to nie ma o czym gadać.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1307 Postautor: Gelo » 21 listopada 2005, o 12:01

odnośnie Jeleniewskiego - drogi Gelu, był już taki jeden, co rękę dawał sobie odciąć, zapowiadając, że Jeleniewski nie jest w stanie nawet w Lublinie zrobić dwucyfrówki. taki jeden "cwaniak" warszawski, dawno Go tu nie widziałem na forum. i co? i rąk Mu, k****, zabrakło do odcinania.

Ja za Jelenia nie dam sobie obciąć nawet moich pięknych długich włosów. Gość jest tak nieprzewidywalny i tak nieobliczalny, z niewarto wchodzićw żadne zakłady. Ale to nie zmienia faktu, ze wyjazdy to nie jest jego mocna strona.
odnośnie średniaków Knappa i Staszka - już naprawdę nie wiem, co może do Ciebie przemówić, jak nie fakty: Staszek - średnia 2,167 na bieg, Knapp - średnia 1,987 na bieg. licząc, że mielibyśmy 4 takich średniaków, mamy pewne 40 punktów w meczu.
mielibyśmy ale nie mamy - mamy na razie jednego Knappa wiec nie gdybajmy. . A te fakty jakoś mnie nie przekonują. Nie ma takiego mądrego, który autorytatywnie zagwarantuje, że Staszek utrzyma formę z tego roku. Jak zostanie na starcie (co mu się na szczęscie rzadko zdarzało w tym roku) jest dupa zbita. Co do Grześka - to chyba nikt oprócz grudziądzan nie zna go tak dobrze jak my. I co tej znajomości wynika? Grzecho jest po prostu lepszy na tle tegorocznych naszych cieniasów ale dalej orłem nie jest - mimo, że efektowny i waleczny - rzadko kiedy przekracza barierę 10 oczek. Do tego jest bardzo nieobliczalny - i to zarówno na wyjazdach (przeważnie dorzucał do dorobku skromne ochłapy) jak i u siebie (przytoczę chociażby mecz z Grudziądzem z zeszłego roku). Zmierzam do jednego - obaj są lepsi od Jelenia czy Frankowa - ale nie można o nich powiedzieć, że to pewniaki. A nam potrzeba właśnie pewniaków, którzy zrobią te swoje 10 oczek i na każdym torze będą ciągnąć wynik tak, żebyśmy wreszcie przestali się zastanawiać czy tym razem uda nam się wyjść z 25 punktów czy nie. Ja mam tego dosyć.
ps. co do wypowiedzi meeshy - chciałbym podzielić ten optymizm ale niestety go nie podzielę. Ten skład nie gwarantuje absolutnie niczego z wygrywaniem u siebie włącznie. Dlaczego - juz uargumentowałem - dziury w każdej formacji i brak chociaż jednego klasowego pewniaka. Co najwyżej możemy (ale nie musimy) pokusić się o niespodzianki.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1308 Postautor: mikas » 21 listopada 2005, o 12:16

A ja chce Huszcze w naszej drużynie :D :mrgreen:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Danio

#1309 Postautor: Danio » 21 listopada 2005, o 12:18

Dobromir napisał:
Odnośnie Jeleniewskiego to nie wiem czego zarząd sie tak uparł ze ma on być w składzie przeciez nawet ten sezon pokazał ze Jeleń który miał w sumie dobry sezon jest gorszym zawodnikiem od Piszcza który miał sezon całkiem do dupy. Wg mnie Jelonek powinien być u nas 1 rezerwowym.

To jest myśl trafna którą nasz Zarząd powinien wziąśc pod uwagę :!: Choć do końca nie zgodze się z tym aby Jeleń był tylko rezerwowym, bo on w przeciwieństwie do Piszcza trenuje ostro na treningach, konsoliduje się z drużyną i nie odgrywa super gwiazdora w kurtkach Bysarny jak Piszczyk Oxfordu :DJ.ednym słowem rokuje nadzieje na przyszłość na solidnego żużlowca . Uważam że klub powinien zatrudnić więcej seniorów tak aby była rywalizacja na treningach o miejsce w składzie! Żeby nie był straszakiem tylko J. Mordel bez sprzętu( dla mnie moze być drugim super rezerwowym).

Nie rozumiem Cię Mikas! Chcesz Huszczę- który nie znajduje miejsca w Z. Górze( drużyna którą chcemy pokonać w walce o awans). Brak logiki :!:
Dla mnie Huszcza to jest WIELKI ZNAK:?:
Zrobił na mnie OGROMNE wrażenie po Memoriałach, przecierałem oczy z zdumienia co ten Facet wyprawia mając tyle lat a tak śmiga. Zamyślałem się co w Zielonej. G. chcą od niego że go nie chcą za bardzo, ale może ten gość potrafi odjechać kilka tylko dobrych spotkań a potem rozczarowywać. Ja też chcę Huszczę takiego z Memoriałów TYLKO PRZEZ CAŁY SEZON jeżdzącego tak :!: ale moim zdaniem sam Pan Andrzej tego nam nie zagwarantuje bo w przeciwnym razie napewno by już podpisał w Zielonej. G.
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2005, o 12:27 przez Danio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1310 Postautor: istred » 21 listopada 2005, o 12:23

(...)ale nie można o nich powiedzieć, że to pewniaki. A nam potrzeba właśnie pewniaków, którzy zrobią te swoje 10 oczek i na każdym torze (...)
Napisz mi proszę, kto jest takim pewniakiem, z krajowców oczywiście. Ja z jeżdżących w poprzednim sezonie w 1 lidze wymienić potrafię tylko Kuciapę.

Według mnie zawodników gwarantujących określony poziom w pierwszej lidze nie będzie w tym sezonie (poza Walaskiem). Natomiast zawodnikami, którzy mogą być w czubie tabeli najskutecznijszych są zarówno Knapp, Staszek, Burza czy Piszcz.

rob7
Senior

#1311 Postautor: rob7 » 21 listopada 2005, o 12:33

... no i poza Staszewskim, no i poza Okoniewskim... czyli poza Z-G

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#1312 Postautor: mikas » 21 listopada 2005, o 12:45

Danio pisze:
Nie rozumiem Cię Mikas! Chcesz Huszczę- który nie znajduje miejsca w Z. Górze( drużyna którą chcemy pokonać w walce o awans). Brak logiki :!:
Dla mnie Huszcza to jest WIELKI ZNAK:?:
Zrobił na mnie OGROMNE wrażenie po Memoriałach, przecierałem oczy z zdumienia co ten Facet wyprawia mając tyle lat a tak śmiga. Zamyślałem się co w Zielonej. G. chcą od niego że go nie chcą za bardzo, ale może ten gość potrafi odjechać kilka tylko dobrych spotkań a potem rozczarowywać. Ja też chcę Huszczę takiego z Memoriałów TYLKO PRZEZ CAŁY SEZON jeżdzącego tak :!: ale moim zdaniem sam Pan Andrzej tego nam nie zagwarantuje bo w przeciwnym razie napewno by już podpisał w Zielonej. G.

W Zielonej skonczyły się sentymenty a zaczeła droga do sukcesów w najbliższych latach. Według mnie Huszcza jeśli odejdzie z Zielonej (jeśli tam go nie będą chcieli) to tylko i wyłącznie ze względu na swój wiek a nie ze względu na umiejętności i możliwości (jeszcze ogromne). Tam teraz buduje się drużyne perspektywiczną, która po wywalczeniu awansu przy niewilekich korektach w składzie za rok ma powalczyć conajmniej o medale DMP. Za rok Tomek na 90% w E-lidze już by sobie nie pośmigał ale jestem pewien,że jeszcze w tym roku w I lidze byłby czołowym zawodnikiem a do tego myślę,że za mniejsze pieniądze niż chociażby Knapp (chociaż z tymi pieniędzmi to tylko moje przypuszczenia więc nie brać sobie tego do serca za bardzo :wink: ) A rozumiec mnie wcale nie musisz :twisted: i nie pisz że mamy pokonać Zieloną w walce o awans, bo mimo że to tylko sport to jednak na pierwsze miejsce w I lidze na dzien dzisiejszy każda z drużyn inna niż Falubaz ma szanse tylko wtedy,gdy Zielonce przytrafia sie znów jakieś kontuzje (czego nikomu nie życze). A nas na zawodnika pokroju Walaska najzwyczajniej w świecie nie stać,więc według mnie droga do ewentualnego sukcesu to wyrównany skład taki jaki mieliśmy w 2004r. gdzie jeśli jednemu w danym dniu czy na danym torze nie idzie to drugi nadrobi te punkty.
P.S.Na bezpośrednią walke z Zieloną Górą w finale (jeśli jakimś cudem byśmy się tam znaleźli) Huszcza jest idealnym zawodnikiem.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1313 Postautor: bkapusta » 21 listopada 2005, o 12:50

[quote="mikas"][/quote]

re mikas

Ladna sygnaturka, o co chodzi z tym zaproszeniem?:)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#1314 Postautor: kuba » 21 listopada 2005, o 12:52

rob7 pisze:... no i poza Staszewskim, no i poza Okoniewskim... czyli poza Z-G

Szombierski, Czerwiński, Jedrzejak. raczej chlopcami do bicia nie byli.
Ps. Rybnik podpisal z Gafurowem wiec chyba nie celuja w elige

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1315 Postautor: Gelo » 21 listopada 2005, o 12:54

istred pisze:
(...)ale nie można o nich powiedzieć, że to pewniaki. A nam potrzeba właśnie pewniaków, którzy zrobią te swoje 10 oczek i na każdym torze (...)
Napisz mi proszę, kto jest takim pewniakiem, z krajowców oczywiście. Ja z jeżdżących w poprzednim sezonie w 1 lidze wymienić potrafię tylko Kuciapę.

A ja potrafię wymienić jeszcze Jędrzejaka - jego właśnie widziałbym u nas w pierwszej kolejności. Słabiej ale dość równo jeżdżą np. Paluch i Wilk - co nie znaczy że ich widzę w naszej drużynie. Nie wierzę z kolei absolutnie Czerwińskiemu, Szombierskiemu i Romankowi. Szczególnie wysoka pozycja tego ostatniego w statystykach jest dla mnie niezrozumiała.
Zmierzam w swoich wywodach do budowania składu na solidnych fundamentach, bo bez podstaw wszystko runie. Potrzebujemy solidnego obcokrajowca i jednego równego seniora - może nie na komplety ale na 9 - 10 oczek w każdym meczu. A w proponowanym przeważnie składzie z Joonasem, Staszkiem i Knappem - nie ma żadnego takiego zawodnika - wszyscy to jeden wielki znak zapytania. Reasumując - Karlsson na obcokrajowca - na seniora (oprócz Staszka) ktoś z czwórki Jędrzejak, Świst, Burza Huszcza (w takiej kolejności).

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1316 Postautor: Torsen » 21 listopada 2005, o 12:56

Z wypowiedzi ludzi z Zarządu łatwo wysnuć wniosek, że szczytem marzeń będzie w tym roku skład z Knappem, Staszkiem, Huszczą, Jeleniewskim i Kylmakorpim. Obawiam się, że wyżej nie mierzą. Z drugiej strony, jeśli Harry pisze, że na 95% nie ma szans na Karlssona, to jak uczy życie, może jeszcze coś z tego będzie :)
1,5 mln to oczywiście nie jest w 1-ligowym żużlu oszałamiająca kwota. Obawiam się, że dodatkowo część z tych pieniędzy musi zostać pochłonięta przez zeszłoroczny dług, który, niestety, wyraża się kwotami 6-cyfrowymi. BTW, czy ktoś może mi powiedzieć, jak duży dług wyłącza możliwość dopuszczenia do rozgrywek?
Znów więc nie ma szans na, jak to zostało trafnie określone, "kogoś od Jędrzejaka w górę". Racjonalnie więc myśląc, trudno uniknąć wniosku, że znów zostajemy w I lidze. Oczywiście, to jest sport i niewiele można wykluczyć, ale wnioskując nie można dojść do niczego innego.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1317 Postautor: bkapusta » 21 listopada 2005, o 12:58

Gelo pisze:
istred pisze:

A ja potrafię wymienić jeszcze Jędrzejaka - jego właśnie widziałbym u nas w pierwszej kolejności. Słabiej ale dość równo jeżdżą np. Paluch i Wilk - co nie znaczy że ich widzę w naszej drużynie. Nie wierzę z kolei absolutnie Czerwińskiemu, Szombierskiemu i Romankowi. Szczególnie wysoka pozycja tego ostatniego w statystykach jest dla mnie niezrozumiała.
Zmierzam w swoich wywodach do budowania składu na solidnych fundamentach, bo bez podstaw wszystko runie. Potrzebujemy solidnego obcokrajowca i jednego równego seniora - może nie na komplety ale na 9 - 10 oczek w każdym meczu. A w proponowanym przeważnie składzie z Joonasem, Staszkiem i Knappem - nie ma żadnego takiego zawodnika - wszyscy to jeden wielki znak zapytania. Reasumując - Karlsson na obcokrajowca - na seniora (oprócz Staszka) ktoś z czwórki Jędrzejak, Świst, Burza Huszcza (w takiej kolejności).

Tak Huszcza i Swist sa to prawdziwe pewniaki. ;]

Z Huszcza to moim zdaniem jakas jedna wielka pomylka. Ten zawodnik nie gwarantuje absolutnie nic. Po pierwsze jest on w niezwykle [jak na sportowca] zzaawansowanym wieku. Z czym to sie wiaze, mimo iz dba o fome fizyczna, wszyscy chyba wiemy. Po drugie Pan Andrzej od 31[?] lat jezdzilw ZG. Przeniesienie na obcy tor, do obcego miasta, do nowego klubu zwykle bya problematyczne dla zawodnikow, na poczatku czesto odbija sie to na wyniku sportowym. A w tym wypadku wydaje mi sie ze przenosiny bylby jeszcze bardziej problematyczne. Trzecia sprawa to wynik sportowy:

44. Andrzej Huszcza Zielona Góra 10 1,179 4,60

44! Zawodnik ekstraligi z srednia biegowa 1.179 i BEZ widokow na rozwoj czy progresje wynikow. Na ile mozemy liczyc w 1 lidze? Przy doooobrych wiatrach 1,5 ?
Ostatnio zmieniony 21 listopada 2005, o 13:12 przez bkapusta, łącznie zmieniany 2 razy.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1318 Postautor: Gelo » 21 listopada 2005, o 13:02

A na 8-9 punktów nie są? :shock:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1319 Postautor: bkapusta » 21 listopada 2005, o 13:09

Gelo pisze:

Huszcza chyba w 2 lidze.

A Swist to napewno gwarantuje lepkie raczki w kasie klubowej. ;]
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1320 Postautor: Gelo » 21 listopada 2005, o 13:12

bkapusta pisze:
Gelo pisze:

Huszcza chyba w 2 ldize.

Ok - masz prawo tak uważać. Pewniejszy jednak drugoligowy Huszcza niż pierwszoligowcy Jeleniewski, Pietraszko, Piszcz i Franków razem wzięci.

Kalhorn
Junior

#1321 Postautor: Kalhorn » 21 listopada 2005, o 13:15

Aby walczyć o e-lige potrzebny jest solidny junior i jeszcze conajmniej druch mocnych seniorów już o pewnym obcokrajowcu nie wspominając (Joonas mimo sympatii może nie jeździć najlepiej na wyjazdach). Wielu z nas wpisuje Pawła Staszka do naszego składu na przyszły sezon a wcale nie jest powiedziane, że nie wyląduje on w e-lidze (np. Toruniu, z którym prowadzi rozmowy

A zresztą czy ktoś przypomni mi jaki cel postawił przed sezonem 2005 prezes L. Kępa? :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#1322 Postautor: bkapusta » 21 listopada 2005, o 13:16

Gelo pisze:
bkapusta pisze:
Gelo pisze:

Huszcza chyba w 2 ldize.

Ok - masz prawo tak uważać. Pewniejszy jednak drugoligowy Huszcza niż pierwszoligowcy Jeleniewski, Pietraszko, Piszcz i Franków razem wzięci.

Podaj mi jeden powod dlaczego 48letni zawodnik jezdzacy od 31 lat w zielonej gorze i z srednia 4,6 ptk na mecz w elidze po przeniesieniu do Lublina do pierwszej ligi ma gwarantowac 8-9ptk? Bo tego zadna logika nie uzasadnia. Liczysz ze w kolejnym sezonie wstapi w niego nowy duch i zrobi wynik dwa razy lepszy jak w ekstralidze? To sie lepszym nie udawalo.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Danio

#1323 Postautor: Danio » 21 listopada 2005, o 13:18

Niektórzy już piszą o kolejnym seniorze np. Huszcza jako uzupełnienie do składu wraz z Pawłem Staszkiem.Póki co Staszek u nas nie podpisał a wszyscy już go w skład wpisujecie, tymczasem on jak i inni co wcześniej napisałem rozmawia z Toruniem :!:
Więc jeszcze nic nie jest pewne czy Staszka będziemy mieli w Lublinie :cry:
http://www.zuzel.end.pl/

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1324 Postautor: istred » 21 listopada 2005, o 13:23

A ja potrafię wymienić jeszcze Jędrzejaka - jego właśnie widziałbym u nas w pierwszej kolejności. Słabiej ale dość równo jeżdżą np. Paluch i Wilk - co nie znaczy że ich widzę w naszej drużynie. Nie wierzę z kolei absolutnie Czerwińskiemu, Szombierskiemu i Romankowi
Jędrzejak, Świst, Burza Huszcza

O Jędrzejaku możemy zapomnieć - jeśli będzie jeździł w 1 lidze to chyba nikt nie przebije propozycji z Ostrowa. Świst przecież nie wie gdzie leży Lublin :wink: więc chyba do nas nie trafi, poza tym zgodzę się, że mógłby to być "pewniak", dlatego uważam, że bez problemu znajdzie miejsce w e-lidze, Gdańsk? Burza - ok, chociaż to jest raczej pewniak na 7-8 pkt/mecz, a nie +10. Huszcza - mógłby sporo namieszać w 1 lidze, chociaż za pewniaka go nie uważam.
Poza nimi wymieniasz Palucha - który solidnie się prezentuje, ale nikogo na kolana nie rzuca i Wilka(?), który nie łapał się w poprzednim sezonie do składu Rzeszowa, a teraz "błyszczy" na tle marnych zawodników z Krosna niczym Franków w Pile?

Dla porównania proponuje Piszcza - nie spełnił pokładanych w nim nadzieji, ale jako jeden z nielicznych zawodników był " nie do ugryzienia" dla wszystkich wymienionych przez Ciebie zawodników, a Jędrzejaka (pierwszego na Twojej liście) objeżdżał nawet w Ostrowie.
Takiego zawodnika mamy się pozbyć kotraktując np. Jurczyńskiego? :shock:

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1325 Postautor: istred » 21 listopada 2005, o 13:31