Skład na sezon 2006
Aha jeszcze zapomniałem o jednym argumencie dla Gela, który jest w końcu najobiektywniejszy i myślę,że powinien być koronnym argumentem dla Gela
Srednie Daniela:
sezon 2003 1,352
sezon 2004 1,262 (trzeba wziąc też poprawkę na najłatwiejszy bieg juniorski w tych sezonach)
sezon 2005 1,460
Jeśli Gelu nie widzisz postępów to już nie wiem co może do Ciebie przemówić
Srednie Daniela:
sezon 2003 1,352
sezon 2004 1,262 (trzeba wziąc też poprawkę na najłatwiejszy bieg juniorski w tych sezonach)
sezon 2005 1,460
mikas pisze:Aha jeszcze zapomniałem o jednym argumencie dla Gela, który jest w końcu najobiektywniejszy i myślę,że powinien być koronnym argumentem dla Gela![]()
Srednie Daniela:
sezon 2003 1,352
sezon 2005 1,460
Widzę sinusoidę a nie postępy. Jak zobaczę po sezonie 2006 dwójkę na początku, napiszę sto razy na forum "postęp Jelenia".
harry pisze:Jeleniewski jest tańszy tak cirka ze cztery razy.
nie mam więcej pytań, Panie Sekretarzu Harry.
dla mnie sytuacja jest już jasna.
w tej sytuacji za Piszczem mogą optować tylko ludzie, którzy albo nigdy w życiu nie prowadzili własnego biznesu i nie czują odpowiedzialności płynącej z wydawania pieniędzy albo ci, którzy Go kochają miłością prawdziwą i czystą.
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
-
Danio
W poniedziałek miał jakiś kolejny zawodnik podpisać kontrakt. Tymczasem mamy już środę a tutaj cicho zrobiło się po podpisie G. Knappa
Liczyłem że tym tajemniczym zawodnikiem miał być Jeleń, ale pewnie skoro tutaj taka róznica poglądów na forum występuje na jego temat, pewnie chłopak ma niezły mętlik w głowie 
Danio pisze:W poniedziałek miał jakiś kolejny zawodnik podpisać kontrakt. Tymczasem mamy już środę a tutaj cicho zrobiło się po podpisie G. KnappaLiczyłem że tym tajemniczym zawodnikiem miał być Jeleń, ale pewnie skoro tutaj taka róznica poglądów na forum występuje na jego temat, pewnie chłopak ma niezły mętlik w głowie
Może rzecznik nie wie co mówi
-
Mateusz111
- Junior
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
harry pisze:Jeleniewski jest tańszy tak cirka ze cztery razy.
Ale w jakim sensie? Całościowo na sezon (kasa za autograf+punkty)? Czy może w taki sposób, że część kontraktu jest opłacana przez sponsorów bezpośrednio a nie przez klub? Nie wierze, że Piszcz potrzebuje przed sezon cztery razy więcej na sprzet i chce cztery razy więcej za punkt
Pozdr.
prt pisze:harry pisze:Jeleniewski jest tańszy tak cirka ze cztery razy.
nie mam więcej pytań, Panie Sekretarzu Harry.
dla mnie sytuacja jest już jasna.
w tej sytuacji za Piszczem mogą optować tylko ludzie, którzy albo nigdy w życiu nie prowadzili własnego biznesu i nie czują odpowiedzialności płynącej z wydawania pieniędzy albo ci, którzy Go kochają miłością prawdziwą i czystą.
ale nikt nie powiedzial ze w tym roku nie moze byc tanszy, bo rouzmiem ze to cztery razy odnosi sie przeciez do minionego sezonu
mikas pisze:Aha jeszcze zapomniałem o jednym argumencie dla Gela, który jest w końcu najobiektywniejszy i myślę,że powinien być koronnym argumentem dla Gela![]()
Srednie Daniela:
sezon 2003 1,352
sezon 2005 1,460
Zgodnie z tym co przedstawiłeś to w sezonie 2006 powinien mieć średnią 1,370
To oczywiście obliczenie matematyczne (czysta teoria) wiec moge się mylić
P.S.
mikas jak coś to wpadne kilka dni wcześniej i porzadzimy perełkami

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
W tym momencie wszystki się przewróciło do góry nogami i wszystkie poprzednie koncepcje składu można wyrzucić do śmieci.
Zrobiło się bardzo ciekawie bo pojawiło się kilkudziesięciu zawodników mogących teoretycznie zasilić nasz skład. Ja w tym momencie mam kilka pomysłów - mimo wszystko zakontraktować Staszka i może Drabika (myślę, że są na to szanse). Jeleniewski jako rezerwowy/walczący o miejsce w składzie, oczywiście Joonas, może Klingberg?
Najważniejsze jest to, że możemy zakontraktować porządnego juniora ze Szwecji czy z Anglii! Ma ktoś jakieś propozycje?
Ważne jest jeszcze to, że jak przypadkiem w składzie znajdzie się jakaś miernota to możemy zakontraktować taką ilość zawodników, żeby w każdej chwili ją wymienić!
Zrobiło się bardzo ciekawie bo pojawiło się kilkudziesięciu zawodników mogących teoretycznie zasilić nasz skład. Ja w tym momencie mam kilka pomysłów - mimo wszystko zakontraktować Staszka i może Drabika (myślę, że są na to szanse). Jeleniewski jako rezerwowy/walczący o miejsce w składzie, oczywiście Joonas, może Klingberg?
Najważniejsze jest to, że możemy zakontraktować porządnego juniora ze Szwecji czy z Anglii! Ma ktoś jakieś propozycje?
Ważne jest jeszcze to, że jak przypadkiem w składzie znajdzie się jakaś miernota to możemy zakontraktować taką ilość zawodników, żeby w każdej chwili ją wymienić!
- _piotrusss
- Kadrowicz
Ja bym tylko jednen punkt dodał do tego przepisu. Obowiązek wystawienia w meczu minimum jednego juniora z Polski. Tani i dobrzy juniorzy z innych państw mogą zahamować rozwój szkółek żużlowych. Ogólnie jestem zadowolony z tego przepisu. Polska ma bardzo dobrych żużlowców i nie powinno dojść do sytuacji, gdzie w drużynie są sami obcokrajowcy. Nie rozumiem argumentów, że będą jeździć obco bo sa tańsi... Przecież logiczne, że jeśli pojawią się tani zamiennicy z innych krajów to i nasze gwiazdy chcąc jeździć na żużlu będą musiały obniżyć swoje wymagania i przykladać się do swoich obowiazków jak należy. Myślę, że nadchodzą dobre czasy dla Polskiego speedway'a.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
W zwiazku z zaistniala sytuacja warto przyspieszyc rozmowy z cudzoziemcami, poki moze jeszcze nie zdrozeli. Joonas Kylmaekorpi, Mark Loram, Ales Dryml - to byloby cos! O Karlssonie czy Maxie juz nawet nie ma co pisac, bo jak nic to zawodnicy na E-lige. Obawiam sie, ze i wspomniana przez mnie trojka muszkieterow zainteresuje sie wyzsza klasa rozgrywkowa. Zostana wtedy ci troche slabsi - Lindgren, Ferjan i moze ci, ktorzy nigdy u nas nie jezdzili jak Adam Shields. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
boxing pisze:W zwiazku z zaistniala sytuacja warto przyspieszyc rozmowy z cudzoziemcami, poki moze jeszcze nie zdrozeli. Joonas Kylmaekorpi, Mark Loram, Ales Dryml - to byloby cos! O Karlssonie czy Maxie juz nawet nie ma co pisac, bo jak nic to zawodnicy na E-lige. Obawiam sie, ze i wspomniana przez mnie trojka muszkieterow zainteresuje sie wyzsza klasa rozgrywkowa. Zostana wtedy ci troche slabsi - Lindgren, Ferjan i moze ci, ktorzy nigdy u nas nie jezdzili jak Adam Shields. Pozdrawiam
Niestety obawiam się, że i Loram jest poza zasięgiem. Kilka dni temu pojawiła się informacja, ze mocno zainteresowane jest nim Leszno.
Informacja o obcokrajowcach zasmuciła mnie. To nie jest rozwiązanie dla naszego klubu. Teraz pseudoznawcy będą kontraktować Lindgrenów lub tym podobne "wynalazki".
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2005, o 22:33 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja chętnie bym ujrzał w naszych barwach, obok Joonasa - Kennetha Bjerre. Ci dwaj, Knapp - same walczaki, to byłyby mecze
Średniaków takich jak Lindgren czy Shields jest masa, np. Simon Stead, Jonas Davidsoon, Billy Janniro, David Ruud, Morten Risager czy jak myśle bardzo dobry jak na drugiego obcokrajowca, znany i lubianu u nas Zorro.. Trzeba się dogadać szybko z obcokrajowcami, wolnych Polaków (czyt. odpadów) z E-ligi pokroju Krzyżaniaka, Smitha czy Bajerskiego pod koniec okresu transferowego bedzie jeszcze sporo, więc póki co to chyba nie jest pilna sprawa..
Ja chętnie bym ujrzał w naszych barwach, obok Joonasa - Kennetha Bjerre [...]Średniaków takich jak Lindgren czy Shields jest masa, np. Simon Stead, Jonas Davidsoon, Billy Janniro, David Ruud, Morten Risager czy jak myśle bardzo dobry jak na drugiego obcokrajowca, znany i lubianu u nas Zorro.
No właśnie - już sie zaczyna. Sama śmietanka.
-
Michael
- Łoptymista
- Trener