A co do nowych 2 nabytkow to jestem zadowolony poki co, ale wszystko okaze sie na torze
Jacek Rempała
Fork pisze:no to ciekawie nam sie robi w Lublinie...
1.G.Knapp
2.
3.
4.A.Shields
5. J.Rempała
6.M.Michaluk
7.K.Polak
kto pod numerem 2 i 3 ?? ciekawe...
od dawna mówi się że Daniel J. napewno będzie jezdził w Lublinie tymczasem nie podpisał jeszcze kontraktu i jest o nim cicho... Miejmy nadzieje że się to zmnieni.
W następny weekend czas na podpisy przyszłorocznych liderów![]()
Adam będzie faktycznie uzupełnieniem składu.
pozdrawiam.
Michaluk i Pacholak nie no znowu by bylo od 1-5 czas to zmienic..
czekam na kolejne kontrakty..jezeli mamy walczyc o awans to mam nadzieje ze klub zbuduje sklad na tyle silny aby podjal walke Zielona Gora..
P.S moze zakosic im przed nosa Hamilla;)
-
sledzio
Co wy tak czepiliście się tego Adama ? najlepiej niech bałabuchy czy wrony podpiszą i będzie wtedy awans na 200% , jak dlamnie Adam będzie solidnym zawodnikiem i te 8-10 pkt będzie przywoził , jeszcze sie zdziwicie jak na pierwszym występie Jonnasa w Lublinie !
Co do Jacka będzie solidnym zawodnikiem jak u siebie czy i na wyjeżdzie ! Napewno w tym roku znowu pozwiedzamy troszke Polski jak to miało miejsce w 2004 roku Pozdro !
Co do Jacka będzie solidnym zawodnikiem jak u siebie czy i na wyjeżdzie ! Napewno w tym roku znowu pozwiedzamy troszke Polski jak to miało miejsce w 2004 roku Pozdro !
Mars pisze:Michaluk i Pacholak nie no znowu by bylo od 1-5 czas to zmienic..
Nie, no myslmy perspektywicznie. Nie odrazu Rzym zbudowano.
Fakt faktem ze na początku może być 5-1 w plecy. Ale jak sie chłopaki rozjeżdża, przyzwyczają (a na to chyba nie trzeba bedzie dlugo czekac..), to bedzie 5-1 dla nas
Przecież każdy lepszy klub w polsce szkoli swoich junorów. My też ich wyszkolmy
-
Michael
Wg mnie zakontraktowanie Shieldsa to bardzo dobre posunięcie bo i tak trzeba będzie do końca stycznia miec zakontraktowanych kilku obco także taki zawodnik na bank sie przyda
Adama porównał bym troche do Daniela Nermarka który jak jeździł w Gorzowie też był zawodnikiem bez nazwiska ale pykał po 10 punktów w każdym meczu.
Adama porównał bym troche do Daniela Nermarka który jak jeździł w Gorzowie też był zawodnikiem bez nazwiska ale pykał po 10 punktów w każdym meczu.
Michael pisze:Wez skoncz bronic tych zoltodziobow moze jestes Macka czy karola kolega ale nas to G obchodzi.
Oni nie beda jezdzic w lidze jako 1 junior i koniec kropka.
To chyba oczywiste ze chodzilo mi o nich w sensie 1 juniora, ale jakos musza sie rozjeździc.
I nie posądzaj mnie o jakies koleżeństwo, bo to nie moja wina, że mamy 2 nowych juniorow-wychowanków i sa nimi Michaluk i Polak...
Wyniki Shieldsa glownie z 2 czesci sezonu ...:
Eastbourne - Oxford
(2,2,3,3)
Oxford - Eastbourne
(3,3,3,2)
Vargarna - Smaderna
(1,2,1,3,0,1)
Eastbourne - Peterborough
(2,3,1,1,1)
Eastbourne - Oxford
(1,3,3,3,1,0)
Kaparna - Vargarna
(3,2,3,0,1)
Eastbourne - Coventry
(3,0,3,w,0)
Vargarna - Indianera
(3,2,2,2,0)
Eastbourne-Poole
(2,2,2,2,1)
Arena - Eastbourne
(1,2,1,1)
Ipswich-Eastbourne
(3,3,3,3,1)
Vargarna-Masarna
(2,1,3,0)
Belle Vue - Eastbourne
(2,u,1,2)
Eastburne-Ipswich
(0,2,2,0)
Vargarna-Vastervik
(w,3,2,2,0,d)
Peterborough-Eastbourne
(2,2,6,0,2)
Masarna-Vargarna
(1,w,2,3,1)
Narazie tyle, pozniej jak bede w stanie to cos moze wrzuce z samego poczatku sezonu. Jak widac nie jest to na pewno zly wybor i nie mozna Shieldsa z miejsca skreslac tak jak juz robi to prawie polowa forum. Zawodnik na pewno na poziomie Joonasa. Co do Jacka Rempaly, sytuacja podobna z Piszczem, Tomek o ile mnie pamiec nie myli wracajac do nas z Gdanska mial srednia meczowa cos miedzy 6 a 7 pkt ... a jednak w pierwszym sezonie po powrocie robil od 9 pkt w gore gdzie nie pojechalismy. Licze ze podobnie bedzie z Jackiem, wezcie tez pod uwage ogromne doswiadczenie. Ja tam nie narzekam, uwazam ze to wzmocnienie.
Eastbourne - Oxford
(2,2,3,3)
Oxford - Eastbourne
(3,3,3,2)
Vargarna - Smaderna
(1,2,1,3,0,1)
Eastbourne - Peterborough
(2,3,1,1,1)
Eastbourne - Oxford
(1,3,3,3,1,0)
Kaparna - Vargarna
(3,2,3,0,1)
Eastbourne - Coventry
(3,0,3,w,0)
Vargarna - Indianera
(3,2,2,2,0)
Eastbourne-Poole
(2,2,2,2,1)
Arena - Eastbourne
(1,2,1,1)
Ipswich-Eastbourne
(3,3,3,3,1)
Vargarna-Masarna
(2,1,3,0)
Belle Vue - Eastbourne
(2,u,1,2)
Eastburne-Ipswich
(0,2,2,0)
Vargarna-Vastervik
(w,3,2,2,0,d)
Peterborough-Eastbourne
(2,2,6,0,2)
Masarna-Vargarna
(1,w,2,3,1)
Narazie tyle, pozniej jak bede w stanie to cos moze wrzuce z samego poczatku sezonu. Jak widac nie jest to na pewno zly wybor i nie mozna Shieldsa z miejsca skreslac tak jak juz robi to prawie polowa forum. Zawodnik na pewno na poziomie Joonasa. Co do Jacka Rempaly, sytuacja podobna z Piszczem, Tomek o ile mnie pamiec nie myli wracajac do nas z Gdanska mial srednia meczowa cos miedzy 6 a 7 pkt ... a jednak w pierwszym sezonie po powrocie robil od 9 pkt w gore gdzie nie pojechalismy. Licze ze podobnie bedzie z Jackiem, wezcie tez pod uwage ogromne doswiadczenie. Ja tam nie narzekam, uwazam ze to wzmocnienie.
Gelo pisze:Udało mi sie znaleźćcoś, co powinno zainteresować naszych kibiców - ostatni występ Jacka Rempały na torze Lublinie (eliminacje krajowe do IMŚ - 2003)
1. Sebastian Ułamek (Włókniarz Częstochowa) 13 (3,2,2,3,3)
2. Jacek Rempała (Unia Leszno) 11 (0,3,3,2,3)
3. Sławomir Drabik (Atlas Wrocław) 11 (3,2,3,3,d)
4. Wiesław Jaguś (Apator Adriana Toruń) 11 (2,3,3,w,3)
5. Grzegorz Walasek (Włókniarz Częstochowa) 11 (2,3,2,3,1)
6. Tomasz Chrzanowski (nr 10)(Wybrzeże Gdańsk) 10 (3,2,1,3,1)
7. Tomasz Bajerski (Apator Toruń) 10 (1,3,2,1,3)
8. Tomasz Piszcz (TÅ» Lublin) 9 (1,1,3,2,2)
Racja, Rempała pojechał wtedy bardzo przyzwoicie, niech to będzie dobry prognostyk, tym bardziej, że konkurencja była naprawdę silna. Z tamtych zawodów zapamiętałem, jak Jurek szalał na całej długości i szerokości toru broniąc się przed Bajerskim. Ojcu wyszedł atomowy start z 4 pola, ostatecznie uległ, ale tanio skóry nie sprzedał
Cieszę się z tych transferów, a najbardziej z deklaracji Gawrzyka, iż Shields to piąty zawodnik. Myślę, że w takim charakterze to spore wzmocnienie.
Pisalem, pisalem i "wypisalem" nam Shieldsa
Nie sadzilem ze mam tak duzy wplyw na zarzad, ze spelnili zyczenie jednego forumowicza
W kazdym razie - dobre posuniecie naszych dzialaczy, dobre wzmocnienie zespolu. Nie oczekujmy od niego cudow, bo nie jest i juz nie bedzie Rickardssonem speedwaya, ale okolo 10 punktow na mecz w silniejszej niz kiedys 1 lidze polskiej mozemy od niego wymagac. Jeszcze 2 seniorow ( w tym obco troche skuteczniejszy od Adama) i koniecznie junior, bo od Macka i Karola poza 1 "urzedowym"punktem trudno sie czegos spodziewac.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
-
meridol
mysle ze dobre posuniecie ze strony klubu. zarowno Jacek i Adam powinni wniesc duzo do druzyny. a Adama juz polubilem bo jezdzi w najladniejszych kaskach jakie obecnie sa na rynku... widac po za tym na jego zdjeciach ze sylwetke ma niczego sobie, mysle ze bedziemy mieli ciekawe mecze w tym roku. teraz czekamy na filary naszego teamu.
Rempala powinien byc sporym wzmocnieniem. Jak wiekszosc licze, ze Jacek bedzie mial motywacje do dobrej jazdy, by pokazac, ze jeszcze jest w stanie przywozic troche punktow. Nie mowie o odbudowaniu, bo szczerze mowiac raczej nie licze, by jeszcze on wrocil do e-ligi, ale na zapleczu extraklasy moze jeszcze przez kilka lat byc czolowa postacia. Wierze, ze u nas zaliczy dobry sezon i pomoze w walce o wyzsze cele niz te z zeszlego roku.
Na temat Shieldsa narazie sie nie wypowiadam. Radze sobie przypomniec z jak wieloma negatywnymi opiniami spotkalo sie zakontraktowanie Joonasa. Po sezonie sceptykow pozostalo niewielu
Mam nadzieje, ze Adam rowniez bedzie takim milym zaskoczeniem i pokaze ze umie jezdzic 
Na temat Shieldsa narazie sie nie wypowiadam. Radze sobie przypomniec z jak wieloma negatywnymi opiniami spotkalo sie zakontraktowanie Joonasa. Po sezonie sceptykow pozostalo niewielu
moim zdaniem bardzo dobre posuniecie,tylo martwi mnie kto bedzie tym ""pierwszym"" mysle ze jonas podpisal juz w gorzowie, chyba ze sciemnia i chce podbic cene ale jedno jest pewne , pierwsze kroki wladz rewelacyjne ,ale ja teraz spoczna na laurach i beda sie ociagali co do kontraktowania kolejnych zawodnikow to bedzie kicha i zostanie nam jesper albo zorro a to by bylo tragiczne
- Łoptymista
- Trener
A ja absolutnie nie mam zdania co do pana AS.
To zawodnik zagadka. Moze byc, dobrze , zle albo do bolu przecietnie. Nic mnie nie zdziwi. Ten kontrakt to naprawde duze ryzyko i wstrzymalbym sie z umieszczaniem tego pana na avatarach. Pamietacie Pulpetomanie z poprzedniej zimy? I gdzie sa te avatarki?
Jedyny plusik zwiazany z pojawieniem sie Shieldsa to zabranie miejsca "technicznemu" kloszardowi.
Jedyny plusik zwiazany z pojawieniem sie Shieldsa to zabranie miejsca "technicznemu" kloszardowi.
Åoptymista pisze:Jedyny plusik zwiazany z pojawieniem sie Shieldsa to zabranie miejsca "technicznemu" kloszardowi.
ale ten plus przesłania wszystkie minusy!
a poważnie: skoro nie chciał nic za podpis i udało się wynegocjować z Nim satysfakcjonujące warunki, to świetnie że podpisał. czekam na kolejne podobne "akcje".
doskonale już teraz widać, że decyzja o częściowym uwolnieniu rynku była dobra.
dla zawodników, dla klubów, dla kibiców.
"Ryży Adam" powinien z nawiązka zastąpić nasze "asy" z ubiegłego sezonu.
co do Rempały - oby jechał na wysokim, równym poziomie. na pewno trzeba jak najwięcej skorzystać na Jego doświadczeniu i kontaktach. i ciepło Go przywitać.
poza tym - co już zostało wytknięte - jeździ dość nierówno i tego można się obawiać.
podsumowując - gratulacje dla "garniturów" (nawet Ty, Gawrzyk, współczuję...) i czekam na następne niespodzianki.
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Oby rudy Australiczjyk nie okazał się fałszywy
A poważnie mówiąc, to wzmocnienia przynajmniej na papierze wydają sie być naprawdę dobre. Teraz czekamy na lidera/ów i na juniora gwarantującego przynajmniej te 5 pkt. Jeśli to udałoby się spełnić to jest szansa napsuć trochę krwi falubazom
A póki co zarządowi i działaczom należą się brawa.
Wypowiedzi p. Kota i p. Kasińskiego z SyFów mocno mnie podbudowały. Oby to co mówią się sprawdziło, a będzie wtedy bardzo dobrze.
A poważnie mówiąc, to wzmocnienia przynajmniej na papierze wydają sie być naprawdę dobre. Teraz czekamy na lidera/ów i na juniora gwarantującego przynajmniej te 5 pkt. Jeśli to udałoby się spełnić to jest szansa napsuć trochę krwi falubazom
Wypowiedzi p. Kota i p. Kasińskiego z SyFów mocno mnie podbudowały. Oby to co mówią się sprawdziło, a będzie wtedy bardzo dobrze.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
sting126 pisze:boxing pisze:Pisalem, pisalem i "wypisalem" nam Shieldsa![]()
To ja teraz chce "wypisac" nam Aldena jako juniora;)
No Stingu to teraz nie pozostaje Ci nic innego jak spamować forum tym nazwiskiem. Ja go również popieram, w Rawiczu w II lidze nieźle zaszalał z tego co pamiętam.
5-7 pkt może spokojnie zrobić. A o to przecież chodzi
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
No ladnie, wyjdzie na to, ze podpisanie kontraktu z Shieldsem to efekt "spamu" jednego forumowicza
Dobrze, biore to na siebie
Co do juniora - piszecie o Aldenie, ja wolalbym Kennetta: w Elite League Kennett ma srednia 1,425, Alden - 0,914. Kennett niezle pojechal w finale mistrzostw swiata juniorow. Pozostaniemy pewnie przy swoich typowaniach, ja sklanialbym sie do zakontraktowania mlodego Anglika.
Co do juniora - piszecie o Aldenie, ja wolalbym Kennetta: w Elite League Kennett ma srednia 1,425, Alden - 0,914. Kennett niezle pojechal w finale mistrzostw swiata juniorow. Pozostaniemy pewnie przy swoich typowaniach, ja sklanialbym sie do zakontraktowania mlodego Anglika.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
jak dla mnie nowi zawodnicy będą dobrze reprezentować TŻ w nadchodzącym sezonie, chociaż Shields jest troche nie do końca pewniakiem bo nigdy nie jeździł w PL ale Jacek Rempała to bardzo dobry zakup, a ktoś mówił że woli Staszka, ja bym podpisał z nimi oboma i Jonas i junior i już mamy skład, ale Staszek sam zrezygnował z drużyny która bedzie jeździć w ekstralidze