Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Danio

#2451 Postautor: Danio » 5 grudnia 2005, o 11:10

Lublin_Fan napisał:
Ten dziwny spokój podpowiada mi, że zarząd ma w perspektywie kogoś innego, dużo lepszego, skoro tak sie sprawa z Joonasem przedłuża

Może i tak, ale jak już pisałem o Loramie i braciach Karlssonach nie myśle bo ponoć za drodzy! a z statystyk skuteczności z tego sezonu jeżli chodzi o "obco" sprawdzonych to jeszcze pozostaje Ferjan. Reszta innych zawodników to będzie kontraktowanie w ciemno jak było z Pulpetem :twisted: Moim zdaniem jak chce klub awansować to nie moze sobie pozwolić na kolejne ryzyko a może wypali :?: tylko trzeba zakontraktowac pewnego stranieri!i niestety ceniącego się :!:

jak dla mnie Hamill to żaden Pewniak! miał przerwę, wiec może wypalić ale nie koniecznie! poza tym mało sympatyczny ten gość jest :!: mógłby psuć atmosferę w drużynie tylko :twisted:

meesha
Trener
Kontakt:

#2452 Postautor: meesha » 5 grudnia 2005, o 11:22

harry pisze:
Pietter pisze:Imo ja chciałbym aby skład TŻ-u na rok 2006 wyglądał następująco(w oparciu o zakontaktowanych już zawodników) :

1.Knapp
2.Schields
3.Piszcz
4.Kylmaekorpi
5.J.Rempała
[J]6.Edward Kennett/Lubos Tomicek
[J]7.Polak/Michaluk
[R]8.Jeleniewski

Ooo! Coś za dużo wiesz kolego w jednaj kwestii. 8) 8) 8)

L(o)katy pisze:hmm ... jeśli Harry nie podpuszcza to znaczy że Pietter kogoś konkretnie trafił :roll: WYtypowanie do składu Joonasa Piszcza czy Jelenia nie powinno (jak sądzę) wzbudzić zdziwienia Harry'ego ... stąd wniosek że niespodzianka może się kryć na pozycji młodzieżowca. Czyżby hurtem zaciąg z Anglii :?:

harry pisze:Nareszcie jakiś inteligentny człowiek, co nie znaczy, że trafił

harry pisze:Czesi to materia bardzo niepewna. Sczególnie w oczach nowego dyra

No to ja już wszystko wiem 8) O ile oczywiście ktoś tu sobie żartów nie robi :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2453 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 11:25

Uff - przynajmniej dyro ma łeb na karku. W przeciwieństwie do boxinga przejechał się zapewne na Jiroucie lub na innych czeskich szwindelkach. Harry - nie róbcie głupot z Czechami, żeby nawet stu boxingów błagało na kolanach. To są tylko pozorne oszczędności - jeżeli w ogóle są.
Co do Jelenia w Rzeszowie - bardzo proszę - pojedzie koleżka w trzech biegach w sezonie (oczywiście same zera) i na tym się skończy ekstraligowa kariera. Moze wtedy jego sponsorzy zejdą na ziemię. Tylk odla Jelonka moze być za późno. Dziwie się trochę - chłopak ponoć chce coś w żużlu osiągnąć, a skazuje się na "niejeżdżenie". Wiedziałem, że kasa robi ludziom wodę z mózgu ale żeby zakładać sobie pętlę na szyję? Jak rozumiem winy samego Daniela w tym nie ma, lub jest znikoma. A panom sponsorom, którym marzy się Rzeszów lub Ostrów - proponuję spojrzeć w statystyki i nabrać trochę pokory.

Awatar użytkownika
kuba
Szkółkowicz

#2454 Postautor: kuba » 5 grudnia 2005, o 11:26

meesha zastanawiales sie kiedys zeby zostac detektywem?? :wink: Bo z dedukcja na ewno bys sobie poradzil 8)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2455 Postautor: istred » 5 grudnia 2005, o 11:34

Kontraktujmy jak najwięcej zawodników, nawet "miernot" lub niepewnych, tylko bez kasy za podpis. Wtedy mamy będziemy mieli wybór w trakcie sezonu, a trzeba pamiętać, że kontraktować zawodników można TYLKO do końca stycznia. Może, któryś zabłyśnie w trakcie sezonu tak jak Jonas w tym?

meesha
Trener
Kontakt:

#2456 Postautor: meesha » 5 grudnia 2005, o 11:39

istred pisze:Kontraktujmy jak najwięcej zawodników, nawet "miernot" lub niepewnych, tylko bez kasy za podpis. Wtedy mamy będziemy mieli wybór w trakcie sezonu
Albo za grubą kasę będziemy wypożyczać ich do innych klubów jeśli nam sie nie przydadzą 8)

kuba pisze:meesha zastanawiales sie kiedys zeby zostac detektywem??

Nie :)
Na razie wystarczy mi tropienie na forum kolejnych wcieleń różnych użytkowników (e.g. Kuki, Lucki73, Hollywood i jeszcze paru innych) :P :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2457 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 11:47

Byl juz na forum link z ktorego wynika, ze Zielona w zasadzie zakonczyla kompletowanie skladu. Kiedys z kolei pisano, ze na latwiejsze mecze Lindgren pojedzie z numerem 1-5, a na trudniejsze jako junior, zas seniorem bedzie jakis mocniejszy obco (Hamill?). Do czego zmierzam: Hamill, jezeli rzecz jasna dostanie od nich propozycje - za duzo nie pojezdzi. A moze rzeczywiscie uznali, ze maja tak silna pake, ze daruja sobie bylego IMS? Nie wiem czy jest "malo sympatyczny", ale to wciaz skuteczny zawodnik. Moze warto o nim pomyslec, porozmawiac i naklonic do startow w Lublinie? Patrzac szerzej - zamiast jednej drogiej gwiazdy (Max-Karlsson-Loram), mozna wziac "pakiet" rownych, skutecznych zawodnikow Hamill-Ales Dryml (jezeli "sypie sie" sprawa Joonasa), no i juniorzy z importu. Dziwnie bedzie wygladac sklad bez lubelaka (poza naszymi juniorami), ale skoro Tomek nie odpowiada na telefon a Daniel uparl sie na odejscie...

Hamill
Knapp
J. Rempala
Shields
Ales Dryml
Kennett/Alden/Messing/Batchelor/Wright
Michaluk
Polak (jezeli nie bedziemy miec zadnej alternatywy dla Jelenia)

Rowny sklad, kazdy z seniorow na okolo 10 pkt, obcy junior tez pare pkt powinien przywiezc. Jest to jeden z wariantow - na chwile obecna w kregu rozwazan wciaz pewnie pozostaja Max, Karlsson, Joonas, Krzyzaniak, Huszcza, Jelen i Piszcz - poki nie podpisali...
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2458 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 11:58

Patrzac szerzej - zamiast jednej drogiej gwiazdy (Max-Karlsson-Loram), mozna wziac "pakiet" rownych, skutecznych zawodnikow Hamill-Ales Dryml (jezeli "sypie sie" sprawa Joonasa), no i juniorzy z importu.

A kto Ci powiedział, ze Hamill będzie tańszy od Maxa czy Karlssona? Z tego co wiem, Bullet zawsze niezależnie od formy cenił się bardzo wysoko. Nie liczyłbym na to, że coś sie radykalnie zmieniło w tej kwestii. Ale jestem za - obok Karlssona, Lorama i Maxa takiego zawodnika nam teraz potrzeba. A już zupełnie odstawiłbym na bok stwierdzenia "niesympatyczny". Czy Danio rozmawaiłeś z Billym, czy tylko tak Ci sie wydaje?

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2459 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 12:07

Gelo pisze:

Uff - przynajmniej dyro ma łeb na karku. W przeciwieństwie do boxinga przejechał się zapewne na Jiroucie lub na innych czeskich szwindelkach. Harry - nie róbcie głupot z Czechami, żeby nawet stu boxingów błagało na kolanach. To są tylko pozorne oszczędności - jeżeli w ogóle są

Ja pisze o Alesie Drymlu - dostaje od Harrego odpowiedz, ze ciagnie sie za nim "sprawa Lukasa". Gelo z kolei wyjezdza z Jiroutem. A mi sie wydaje, ze to 3 roznych zawodnikow. Ani razu nie zaproponowalem do skladu Lukasa - i za popisy w polskiej lidze, i za obecna forme sportowa. Gelo, milosnik statystyk nie dostrzega, ze Dryml (uwaga: Ales Dryml) w Anglii jezdzil lepiej od Hamilla i Sullivana! Nie dostrzega, ze w Szwecji jezdzil tez lepiej od Hamilla, srednia porownywalna z Sullivanem. Zdaje sie, ze dla Gela Hamill to "nr 4" po Karlssonie, Maxie i Loramie (z zawodnikow dostepnych dla 1 ligi)? To jak to jest - Ales nie zawodzi na wyspach, nie zawodzi na Polwyspie Skandynawskim, ale uprze sie, zeby zrobic numer w Polsce? Bo jest Czechem a "Czesi tak maja"? Nie ma co, swietne wytlumaczenie, rewelacja.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2460 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 12:14

Gelo pisze:
Patrzac szerzej - zamiast jednej drogiej gwiazdy (Max-Karlsson-Loram), mozna wziac "pakiet" rownych, skutecznych zawodnikow Hamill-Ales Dryml (jezeli "sypie sie" sprawa Joonasa), no i juniorzy z importu.

A kto Ci powiedział, ze Hamill będzie tańszy od Maxa czy Karlssona? Z tego co wiem, Bullet zawsze niezależnie od formy cenił się bardzo wysoko. Nie liczyłbym na to, że coś sie radykalnie zmieniło w tej kwestii. Ale jestem za - obok Karlssona, Lorama i Maxa takiego zawodnika nam teraz potrzeba. A już zupełnie odstawiłbym na bok stwierdzenia "niesympatyczny". Czy Danio rozmawaiłeś z Billym, czy tylko tak Ci sie wydaje?

Max i Karlsson mieli swietny sezon w Polsce. Harry czy Gawrzyk pisali, ze cene do negocjacji maja wyzsza od Nickiego. Hamill zaczal ubiegly rok dluga kontuzja, juz nie blyszczy tak jak kiedys, choc wciaz niezle punktuje. Dlatego wlasnie mysle, ze bedzie tanszy od obu braci - chociaz masz racje, ze to tylko przypuszczenia. Jest bylym IMS - a to z pewnoscia kosztuje, choc z drugiej strony jest obecnie znacznie slabszy od Karlssonow.

News: Zielona tak jak to rozwazala, chyba jednak podpisze z Hamillem - Billy pojedzie w najtrudniejszych meczach. Lindgrena wstawia wtedy z pewnoscia na juniora tak jak zapowiadali:
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_zgor ... 1089884940

harry
Trener

#2461 Postautor: harry » 5 grudnia 2005, o 12:41

No niestety :evil: Max wybrał Ostrów :evil: :evil: :evil:
Tfu do licha! Źle zaczyna się tydzień :evil:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2462 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 12:46

harry pisze:No niestety :evil: Max wybrał Ostrów :evil: :evil: :evil:
Tfu do licha! Źle zaczyna się tydzień :evil:

Czemu źle? Ja tam sie ciesze - stajemy pod ścianą i żeby zawalczyć musimy zakontraktować antidotum - jego brata. :twisted:

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#2463 Postautor: boxing » 5 grudnia 2005, o 12:53

Na ostrowskim forum jest info, ze we wtorek podaja sklad. Przewinely sie nazwiska Swista, pomysl na juniora z importu, teraz piszecie ze Max, Szczepaniak ma zostac... Zielona wyglada na to, jakby chciala zakonczyc sezon bez porazki, ale po informacjach z Ostrowa i o 2 miejsce bedzie ciezko...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2464 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 13:02

Bardzo dobrze się stało. Nie udało mi się przekonać kibiców do sięgania po zawodników z górnej półki, więc może wzmocnienia rywali coś dadzą niektórym do myślenia. A jest o co walczyć jak powiększą ekstraligę, a wiele na to wskazuje to i 2 miejsce jest na wagę złota. Mamy na razie solidną drugą linię - teraz czas na liderów. Gorzej będzie jak Ostrów podkupi jeszcze jakiegoś juniora - bo to do tej pory była ich największa bolączka. Wtedy już na dzien dobry mamy 8 małych punktów w plecy w dwumeczu.
OstróW z Maxem wyciął numer. Teraz chcąc nie chcąc potrzebne jest nam antidotum. Obawiam się, że i Loram i Hamill mogą okazać sie za słabi na Maxa - więc... do dzieła panowie!!!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2465 Postautor: mikas » 5 grudnia 2005, o 13:05

Gelu obawiam się,że Ostrów jutro będzie miał już w swoich szeregach obydwu braci K. :evil:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

sledzio

#2466 Postautor: sledzio » 5 grudnia 2005, o 13:06

Damy rade !
Zmontujemy brygade i wygramy w Ostrowie tak jak to miało miejsce w 2002 roku i 2004 gdzie jechaliśmy po porażke a póżniej cieszyliśmy się ze zwycieństwa
Nie taki diabeł straszny jak o nim się mówi :P

Danio

#2467 Postautor: Danio » 5 grudnia 2005, o 13:09

Nie wiadomo czy Ostrów nie zechce i Okularnika sobie zostawić!. Wtedy MAX, Peter K.Jędrzejak, Szczepaniak, Węgorz, jakiś obcy junior- sądze że nawet Zielona G. miałby wówczas z nimi problem :!: a nam pozostanie pomarzyć o 3 miejscu co najwyżej, zakładając że nie przyrafi się żadna kontuzja w Ostrowie i Zielonej G. i powiększeniu extraligi do 10 zespołów w 2007 r. :D . Moze wejdziemy do extraligi drzwiami kuchennymi :wink:

Speedwayfan GTÅ»
Kontakt:

#2468 Postautor: Speedwayfan GTÅ» » 5 grudnia 2005, o 13:15

Sorry, ale czy wy myślicie że w tym składzie możecie zagrozić Zielonej czy Ostrowowi (prawdopodobnie z 2 Karlssonami?? Nie sądzę. Bez urazy ale Jacuś Rempała i mimo wszystko wielka zagadka - Shields nie są tkimi zawodnikami jak np. Walasek, Jędrzejak. I coś mi się wydaje że znowu zostanie wam walka o najwyżej 3 miejsce :wink: Jeszcze jak Gorzów podbierze wam Joonasa to BYE, BYE EKSTRALIGO!

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#2469 Postautor: Prymus » 5 grudnia 2005, o 13:16

Ja bym generalnie z Maxa wielkiego halo nie robił. Ubiegły sezon zakończył ciężką kontuzją i tak naprawde nie wiadomo jaki wywrze to na niego wpływ. Możliwe, że bedzie znów wymiatał aż miło, ale czy to aż takie pewne?

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2470 Postautor: Lublin_Fan » 5 grudnia 2005, o 13:21

Jeżeli zielona nie zakontraktuje jeszcze jednego, solidnego obcokrajowca to wcale nie przeceniałbym ich potęgi. Walasek wiadomo. Ale taki Okoń miał w ubiegłym sezonie średnią gorszą od Jacka Rempały. Staszewski jest wg mnie na poziomie Knappa. Także wszystko zależy od reszty zawodników jaka u nas wyląduje. Jedna gwiazda na poziomie - Karlsson oraz Jeleniewski to już by było całkiem sporo. Gdyby jeszcze dorzucić do tego Joonasa to jestem przekonany, że możemy złoić im dupska bardzo dotkliwie.

Oj chciejstwo ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2472 Postautor: bkapusta » 5 grudnia 2005, o 13:24

Speedwayfan GTŻ pisze:Sorry, ale czy wy myślicie że w tym składzie możecie zagrozić Zielonej czy Ostrowowi (prawdopodobnie z 2 Karlssonami?? Nie sądzę. Bez urazy ale Jacuś Rempała i mimo wszystko wielka zagadka - Shields nie są tkimi zawodnikami jak np. Walasek, Jędrzejak. I coś mi się wydaje że znowu zostanie wam walka o najwyżej 3 miejsce :wink: Jeszcze jak Gorzów podbierze wam Joonasa to BYE, BYE EKSTRALIGO!

No z tym skladem byloby ciezko, zwlaszcza ze brakuje nam 3/4 zawodnikow.. Wiec pewnie dostali bysmy walkowerem :)

Co do Zielonki to sie zgadzam, ze sa cholernie mocni, co do Ostrowa zas to sie zgadzam, ze sa... Bo zasadncizo tyle wiadomo o Ostrowie, ze jest. Nie wiemy jeszcze kto pojedzie i w jakiej formie:P Chociaz zdrowy rozsadek podpowiada, ze bedzie to mocna druzyna.

Co do Jonasa to akurat w kontekscie walki o elige jgo znaczenie jest raczej srednie. Jest to zawodnik dobry, ktorego bardzo milo oglada sie na torze. Jednakze powiedzmy sobie szczerze, nie jest on niezastapiony.

Co do naszego nowego obco. To jak bys przeczytal tutaj kilka postow to bys zasadniczo zorientowal sie, ze to zawodnik drugiej linie, on uwolnil nasza druzyne od Frankowa. I nie wmowisz mi, ze na druga linie on sie nie nadaja. Bo umiejetnosci facet ma, przy odrobinie chceci bedzie solidnie punktowal.

Co do Jacka. To tez nalezy uznac, ze jest to wzmocnienie, nikt nie liczy ze Jacek bedzie gwiazda 1 ligi, ale nalezy uznac ze bedzie solidnym sredniakiem wozacym po 10ptk. Pozatym z tego co dalo sie zauwazyc duze znaczenie w wypadku Jacka ma to co robi poza punktowaniem czyli silniki, szkolka itp. ;]
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2473 Postautor: Gelo » 5 grudnia 2005, o 13:24

Sorry, ale czy wy myślicie że w tym składzie możecie zagrozić Zielonej czy Ostrowowi (prawdopodobnie z 2 Karlssonami?? Nie sądzę. Bez urazy ale Jacuś Rempała i mimo wszystko wielka zagadka - Shields nie są tkimi zawodnikami jak np. Walasek, Jędrzejak. I coś mi się wydaje że znowu zostanie wam walka o najwyżej 3 miejsce :wink: Jeszcze jak Gorzów podbierze wam Joonasa to BYE, BYE EKSTRALIGO!

Jak będziemy znali nasz skład - to sobie pogadamy - na razie znamy "prawie" skład Zielonej, Ostrów poznamy jutro, my mamy połowę. Więc poczekajmy z wyrokami. A jak Gorzów chce nam "podebrać" Joonasa - nia mam nic przeciwko - niech biorą. Jakby u nas jakimś cudem jeździł "łokularnik" to sympatyczny Fin tylko powącha smrodek. A i Jaca nie jest bez szans w pojedynku z Kylmkiem.

rob7
Senior

#2474 Postautor: rob7 » 5 grudnia 2005, o 13:52

...Wprowadzenie w nowym regulaminie zawodnika rezerwowego do lat 23, postawiło Daniela w dość komfortowej sytuacji. Nikt przy zdrowych zmysłach nie przepuściłby takiej okazji. Więc Daniel też chce skorzystać. ]

a na czym ten komfort polega, zawodnik rezerwowy może nie wystąpić w meczu w żadnym biegu wobec tego znaczenie zawodnika pod 8/16 jest takie sobie ważne kto jedzie i jak jedzie jako senior, w tej sytuacji chyba zarząd powinien wyłożyć kase na Lorama i może Piszcz zejdzie na ziemie no i juniorzy trzeba dwóch dobrych zagranicznych bo według nowego regulaminu ten słabszy dwa biegi musi odjechać