Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

#3077 Postautor: max3 » 13 grudnia 2005, o 00:49

Czyli sklad na sezon 2006r. mamy skompletowany???

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#3078 Postautor: marcin_lub » 13 grudnia 2005, o 00:54

No to Panie i Panowie czekamy do soboty. Pojawiła się informacja o sobotniejkonferencji gdzie kolejni zawodnicy podpiszakontrakty :!: Jestem bardzo ciekaw jaka atmosfera panować bedzie na forum w sobotnie popołudnie....

Pozdro

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3079 Postautor: boxing » 13 grudnia 2005, o 00:56

Gelo pisze:
Bedziesz sie cieszyc ogladajac w naszych barwach zamiast Drymla - Pecyne czy Bajerskiego. E-ligowy Torun uznal, ze Ales moze im sie przydac i powalczyc o punkty w najwyzszej klasie rozgrywkowej. Moj lobbing za starszym Drymlem na nic sie zdal - pierwszoligowy Lublin uznal, ze "Czesi to niepewna materia". Gelo mogl co najwyzej popisac tak sobie na forum - gorzej, ze stanowisko to podzielal (tak przynajmniej pisal Harry) dyrektor Kasinski i efekt mamy jaki mamy.

Bo dyrektor Kasinski zna się na żużlu w przeciwienstwie do boxinga. Czesi fajna sprawa - ale w II lidze. Nieprzygotowane sprzętowo sprzedawczyki - to wszystko co można o nich powiedzieć. To co ich weryfikuje to międzynarodowa arena - nie istnieją ani indywidualnie ani drużynowo. W polskiej ekstralidze żaden Czech kariery nie zrobi - nie ma takiej możliwości. Zaufać im i wierzyć w pewne punkty to jak podpisać kontrakt z bombą zegarową. A odpowiadając boxingowi - cieszyćsię nie będe, bo najlepszy zawodnik jaki mógł się nam trafić już podpisał w Ostrowie. Teraz możemy podpisywać z większymi lub mniejszymi popierdółkami. Nawet Loram nie gwarantuje absolutnie niczego poza nazwiskiem i kilkoma wyprzedzankami w sezonie, bo starty kolega ma mizerniutkie.

Gelu - kilka pytan o Alesa Drymla, bo o niego sie konkretnie rozchodzi cala dyskusja:

czy 22 srednia w Szwecji (lepiej niz Hamilla) i 15 w Anglii (lepiej od Sullivana i Hamilla) swiadczy Twoim zdaniem o nieprzygotowaniu sprzetowym? Czy nieprzygotowany sprzetowo zawodnik jest w stanie w przekroju calego sezonu osiagnac tak dobre wyniki?

Jakie sa najbardziej znane i bulwersujace przypadki sprzedazy przez Alesa Drymla meczow?

Czy fakt, ze Norwegia nie istnieje druzynowo swiadczy o tym, ze Rune Holta jest podrzednym zawodnikiem?

To, ze Alesa Drymla nie ma w GP swiadczy o tym, ze jest gorszy od Rickardssona czy Nichollsa, a nie ze jest bezwartosciowym zawodnikiem - szczegolnie, ze jestesmy w 1 lidze, w ktorej powinien wykrecic sredna okolo 2 pkt na bieg. Rok temu na tym forum polecalem do Motoru Czerwinskiego - Lucki (chyba) pisal, ze nie stoja za nim wyniki z e-ligi. Pozniej mialem gorzka satysfakcje, ze sie nie pomylilem, bo Salatka to na 1 lige naprawde mocny zawodnik. Mam obawe, ze tak samo bedzie mi zal "czeskiego sprzedawczyka".

Co do Twojego zarzutu o nieznajomosc zuzla nic nie odpowiem. Wydaje mi sie, ze jednak troche zuzel poznalem z roznych stron - choc nie wiem o nim wszystkiego. Daj Boze zeby dyrektor Kasinski znal sie na naszej ulubionej dyscyplinie lepiej ode mnie i aby sprowadzil do Motoru lepszego zawodnika niz ten, o ktorego od pewnego czasu toczymy spor.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3080 Postautor: SpeeDFan » 13 grudnia 2005, o 01:12

No to w Sobotę już będzie wszystko wiadomo... Mam nadzije że będą niespodzianki.. :)
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

max3
Zawodowiec

#3081 Postautor: max3 » 13 grudnia 2005, o 01:16

Zapewne beda to 1.Jeleniewski,Bjeere,juniora z Czech i moze Krzyzaniak.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#3082 Postautor: boxing » 13 grudnia 2005, o 01:26

Gelo pisze: Nawet Loram nie gwarantuje absolutnie niczego poza nazwiskiem i kilkoma wyprzedzankami w sezonie, bo starty kolega ma mizerniutkie.

Jeszcze jedno - mi te loramowskie wyprzedzanki robia duza roznice - bo bardzo lubie walczacych zawodnikow. Gdyby nie tacy wojownicy to wyscigi zuzlowe mozna by konczyc po starcie, rozegraniu pierwszego wirazu - w polowie prostej przeciwleglej do startu. Loramski starty ma duzo gorsze od Karlssona, jezdzi ostatnio znacznie mniej skutecznie - co nie zmienia faktu, ze duzo bardziej lubie "maltanskiego Anglika" i z duzo wieksza przyjemnoscia obserwuje jego jazde.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#3083 Postautor: Pils » 13 grudnia 2005, o 07:10

Znowu nerwowoka do soboty :? miejmy nadzieje ze nas milo zaskocza.Mialem dzisiaj sen,snila mi sie konferencja prasowa.Pierwszy na sale wszedl Piszcz :? za nim Miskowiak :lol: a na koncu.......niestety Franciszek :?
Znajac zycie spelni sie tylko poczatek i koniec :|
pzdr.
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2005, o 07:21 przez Pils, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3084 Postautor: bkapusta » 13 grudnia 2005, o 07:13

Niiiiieeeeee, znow czekanie do soboty.

A w sobote co? Zapewne Jeleniewski czyli nasza rezerwa, ostatni wychowanek dzielnie walczacy na pozycji numer 8. ;]

Pozatym licze na jednego [w marzeniach 2] juniora z zagranicy. Naprawde jest mi wsumie obojetne to to bedzie, aby te 6 punktow robil. Jakby byla parka to 8/10.

Do tego zapewne dojdzie jakis sredniak czyli Bjeere.

Osobiscie zaczynam watpic w zakontraktowanie lidera ale moze moze jednak Loramski?

Na koniec Tomek Piszcz, bez gwarancji startow, neich powalczy o miejsce w skladzie, moze, jelsi nie bedzie kontuzji, wywalczy... zwlaszcza w meczach w Lublinie.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3086 Postautor: Gelo » 13 grudnia 2005, o 08:50

Mam tylko jedno pytanie - na ktore chyba mozna odpowiedziec. Czy w sobotę będzie już ostatnia konferencja, na ktorej poznamy cały skłąd, czy będziemy się bawić w chowanego do końca stycznia? Wszak nie ma nic zabawniejszego, jak bawienie się w "wiem ale nie powiem" kiedy kontrakty podpisane.

Zulu
Junior

#3087 Postautor: Zulu » 13 grudnia 2005, o 09:40

Niedawno obiło mi się o uszy, że na tor ma powrócić Todd Wiltshire. Mam nadzieję, że Austarlijczyk nie jest rozważany jako "obco" w naszym klubie, choć z drugiej strony - jeszcze niedawno należał do światowej elity i z pewnością nie zapomniał jak się jeżdzi na żużlu. Poza tym chyba nie byłby drogi, a to w Lublinie - jak się zdaje - najważniejszy argument ...

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#3088 Postautor: jacur78 » 13 grudnia 2005, o 09:52

Ale Gawrzyk przecie nie napisal nic o konferencji w sobotÄ™. Mamy co prawda poznac szczegoly kontraktow... ale moze tych podpisanych 2 tyg. temu :)

Juz doczytalem na stronce... Moj błąd.. :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3090 Postautor: bkapusta » 13 grudnia 2005, o 11:25

Heh.. Moze ktos zalozy topic 'najglupsze propozycje transsferowe'?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3091 Postautor: Gelo » 13 grudnia 2005, o 11:27

Pokemon pisze:Dajcie mi...Wiltshire'a ! Please.... 8)

Już to było pisane - Todd wystartuje w turniejach w Australiii, ale zakonczył karierę. Podobnie Dugard, czy startujący ciągle Castagna. Także temat nieaktualny.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3092 Postautor: $korzen$ » 13 grudnia 2005, o 11:57

Analizujac to co mowil Kasinski podpisze Jelen i 2 zagranicznych, w tym 1 na pozycje juniora.

Snys
Zawodowiec

#3093 Postautor: Snys » 13 grudnia 2005, o 12:07

$korzen$ pisze:Analizujac to co mowil Kasinski podpisze Jelen i 2 zagranicznych, w tym 1 na pozycje juniora.

No to pewnie Bjerre i Kennett/Messing, a moze Tomicek :roll:

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#3095 Postautor: pav4u » 13 grudnia 2005, o 13:38

oj nie za duzo naraz panowie ..,. małą łyzeczką.... narazie Jeleniewski i Tomicek reszta ...może po nowym roku

pzdr.
pav4u

Pebas
Szkółkowicz

#3096 Postautor: Pebas » 13 grudnia 2005, o 13:44

ja tez mysle ze znow wiele szumu i nic z tego nie wyniknie. jeleniewski, piszcz i pewno jakis cienki junior czech albo ruski to wszystko.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#3098 Postautor: Nazir » 13 grudnia 2005, o 14:23

Osobiście uważam, że nie należy zachłystywać się brakiem limitów tylko wiekszą uwagę zwrocić na krajowe podwórko może się okazać, że np. Ostrów troche się rozpędził. W tym tygodniu kilku prezesow wystosowalo pizmo do PZMot z propozycja wprowadzenia OBOWIĄZKU startu minimum pięciu zawodników krajowych w meczu w danej drużynie.
P.s. Trochę nie w temacie wczesniejszych waszych wypowiedzi ale uwazam, że to ciekawa informacja.
P.S. 2 Dlatego wolałbym zobaczyć w sobotę Jelenia i.....Miskowiaka niż Jelenia i dwoch poludniowych sąsiadów.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#3100 Postautor: Jaga » 13 grudnia 2005, o 14:31

Nazir ale powiedz jakby ten "protest" uwzglednili to jaki by miał sens wczesniejszy przepis o tym że może startować tylu obco ilu się podoba ? To by tylko PZMot czy te GKSŻety osmieszało juz na maxa !!!

Komuś plany nie wyszły to teraz kombinują jak to wszystko odkręcić ... paranoja i tyle !!
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN