Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#3201 Postautor: meesha » 14 grudnia 2005, o 14:41

Cooper pisze: A tak BTW, nie wie ktos co slychac u Rafala Dobruckiego :?: :twisted:
On to chyba podpisze w ZUS-ie wniosek o rentę co najwyżej :roll: :(
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3202 Postautor: Gelo » 14 grudnia 2005, o 14:46

Danio pisze:No ludzie jeżeli Brhel podpisze u nas i będzie to on właśnie tym stranieri głównym naszym no to życzę dobrego samopoczucia wszystkim, bo mnie zbierze się na wymioty.. ble :twisted: walnę śmiechem i opuszczą mnie całkowicie nadzieje co do walki o awans- bo wtedy nie będe miał żadnych złudzeń!

Wtedy to dopiero będziemy mieli CZESKI FILM z żużlem w LUBLINIE

Ja również patrzę na to z dystansem, bo pisałem już o wyczynach Bo w Rzeszowie, kiedy był u szczytu kariery. Ale nie należy też przesadzać w drugą stronę. Jakby nie było, w Lublinie dwa razy przewiózł niezwyciężonego, szalejącego przy bandzie i uwielbianego Fina. Wiadomo że Brhel nie jest jakimś orłem i na lidera się nie nadaje. Ale jest z pewnością lepszy od Piszcza, Jeleniewskiego. Frankowa, Pietraszki, Mordela oraz kilku obcokrajowców innych zespołów typu Ruud, Nermark, Bjerre, Gjedde. I co najważniejsze - jak będzie u nas - nie będzie gdzieindziej!!!!!!!! Moze wreszcie wygramy w Krośnie.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2005, o 14:49 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Danio

#3203 Postautor: Danio » 14 grudnia 2005, o 14:47

Liczę na Lorama w sobotę- w przeciwnym razie uznam że Jaga coś brał... :D skoro twierdzi że skład będziemy mieli silniejszy od Z.G. jeżeli już Klub miałby zatrudnić dwóch Brhel i Lorama ( w co mało wierze) to wolałbym Bjerre, i LORAMA, Bjerre- młody perspektywiczny i zdecydowanie lepszy od Bobo a nie stary Brhel- nie no o kim ja tutaj pisze Brhelu- przecież on nawet nie powinien być brany pod uwagę jeżeli chcemy walczyć o extraligę :!:

Awatar użytkownika
Castrol

#3204 Postautor: Castrol » 14 grudnia 2005, o 15:02

Jaga! Mam wielką prośbe do Ciebie żebys ograniczył ilość produkowanych postów, które niewiele wnoszą do dyskusji. Jak ktoś ostatnio zauważył na tym forum jest zarejestrowanych ponad 1800 użytkowników. Jeżeli każdy pisałby tyle miesięcznie co Ty niemożliwe byłoby dowiedzenie się o składzie czekokolwiek sensownego.
Rozumiem że dostąpiłeś tego wielkiego szczęścia i znasz nazwiska zawodników którzy podpisali kontrakty w ostatnich dniach. Prawdopodobnie nie jesteś jedyny który to wie, ale nikt poza Tobą nie pisze w tym temacie niczego na forum. Efektem Twoich wpisów jest tylko podgrzewanie i tak rozpalonej już atmosfery oraz rozbudzanie nieograniczonej wyobraźni kibiców. Piszesz że skład TŻ-u w sezonie 2006 będzie " lepszy niż ZG to śmiało można powiedzieć". Moim skromnym zdaniem, jeżeli w ZG bedzie jeździł Hamill, to przy naszym budżecie nie mamy szans zazakontraktowania zawodników pewnych do zajęcia 2 miejsca w lidze. Oczywiście rozważamy tylko "papierowe" składy i dużo może się zmienić w trakcie trwania sezonu, ale proponuje zachować co najwyżej umiarkowany optymizm.
P.S. Jeżeli potwierdzi się wiadomość z Brhelem, to w obecnej sytuacji możemy to uznać za wzmocnienie składu. Jednak nie wierzę ,żeby to on miał być podstawowym obcokrajowcem.

Holly

#3205 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 15:11

Skoro taki mentor żużla jak Gelo mówi że będzie Czech to ja coś czuje że i tym razem tak się stanie , tylko że jedynym mocnym Czechem który moze podnieść poziom sportowy w naszej drużynie jest T.Suchanek a nie żaden Brhel.
Oczywiście nie zgodze sie z Gelem że Brhel jest lepszy od Bjeere bo to nie prawda , pozatym Bjeere może jechać z nr8 a dziadek Brhel nie , dlatego uważam że lepsze pole manewru jest z Bjeere.

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#3206 Postautor: Jaga » 14 grudnia 2005, o 15:23

Castrol ok nie musisz sie tak gorączkować jak chcesz to zaprzestane pisania skoro to Cie uszczęśliwi ... ale sam napisałeś JEŻELI ZG podpisze ... no narazie nie podpisali i wg mnie sklad jest silniejszy a jak podpisza to wtedy bedziemy.... sory będziecie :P dyskutować

To do usłyszenia kiedyś tam
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3207 Postautor: $korzen$ » 14 grudnia 2005, o 15:27

Holly pisze:Oczywiście nie zgodze sie z Gelem że Brhel jest lepszy od Bjeere bo to nie prawda , pozatym Bjeere może jechać z nr8 a dziadek Brhel nie

To moze powiesz ze lepszy jest Bjerre ? radze przestudiowac srednia biegowa obu zawodnikow. Ja uwazam ze w zaistnialej sytuacji, kiedy wiadomo ze Loram i Sulivann pojda do E-ligi Brhel jest praktycznie najlepsza opcja jaka nam pozostala. Lata swietnosci ma juz za soba, ale to nadal zawodnik ktory moze systematycznie robic po 10 pkt w meczu.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#3208 Postautor: prt » 14 grudnia 2005, o 15:28

tym razem nic nie wiem o nowych kontraktach, więc popiszę się dedukcją, której uczył mnie wujek Sherlock.

skoro Dryml był nie do zaakceptowania "z powodu narodowości" szczerze wątpię w zakontraktowanie Brhela. chyba, że na jakichś kosmicznie korzystnych dla klubu warunkach i na zasadzie "jak można to bierzemy w ciemno a potem się zobaczy". jakoś w to nie wierzę.
niby statystyki pokazują, że Brhel osiągnął niewielką w porównaniu z innymi obcokrajowcami średnią, ale podział na obcokrajowców i naszych już nie istnieje!! liczy się teraz zawodnik i jego wiek w drugiej kolejności. tabela statystyk pokazuje, że Bo był lepszy w sezonie od takich zawodników jak Staszek, Jędrzejak, Węgrzyk, Romanek, Śledź, Szczepaniak. czyli jeśli to Brhel podpisze, to można uznać, że jakieś wzmocnienie to będzie.

podobnie nie wierzę, żeby dyrektor Kasiński zmienił zdanie co do Czechów i chciał juniora od Pepików. jeśli już to może udało się skusić innego juniora - obcokrajowca.

Bjerre? kto wie... średnia nie powala na kolana, ale atut "ósemki" to jednak coś. jeśli to On, lepiej byłoby gdyby okazał się strzałem w "dziesiątkę" (albo i "piętnastkę").

czuję w kościach, że bedą dwa podpisy - jeden raczej łatwy do przewidzenia (Jeleniewski) a drugi będzie znów dużą niespodzianką, czyli pewnie jakiś królik z kapelusza, którego wyszukał Paweł albo jeden z "agentów Kasińskiego".

z drugiej strony średnio optymistyczny ton wypowiedzi Gawrzyka i brak choćby jednej pozytywnej mordki od Harrego podpowiadają, że to jeszcze nie koniec walki o rynek.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Holly

#3209 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 15:36

Nie ma porównywać średnich biegowych , każdy sezon jest inny , Brhel ma przebłyski dobrej jazdy ale to stary dziad nie będzie zabijał sie na dystansie , co innego Bjeere - młody , perspektywiczny oczywiście na lidera zespołu za słaby ale na rezerwowego w sam raz.Żeby mnie żle nie zrozumiano , nie licze ze zatrudnią Bjeere jako tego pierwszego stranieri , ciagle czekam na lepszego ale Bjeere na rezerwe to najlepsze posunięcie jak mogło by sie stać.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3210 Postautor: Gelo » 14 grudnia 2005, o 15:59

Holly pisze:Nie ma porównywać średnich biegowych , każdy sezon jest inny , Brhel ma przebłyski dobrej jazdy ale to stary dziad nie będzie zabijał sie na dystansie , co innego Bjeere - młody , perspektywiczny oczywiście na lidera zespołu za słaby ale na rezerwowego w sam raz.Żeby mnie żle nie zrozumiano , nie licze ze zatrudnią Bjeere jako tego pierwszego stranieri , ciagle czekam na lepszego ale Bjeere na rezerwe to najlepsze posunięcie jak mogło by sie stać.

Wszystko cacy - tylko skoro nie ma co porównywać średnich, to co porównywać? Wiek? A czy pisząc o rezerwowym Bjerre bierzesz pod uwagę fakty, ze odrzucił ofertę Gdańska tylko dlatego, ze nie miał zagwarantowanej ilości startów i wsadzaniem go pod numer 8-16 automatycznie pozbywasz się z zespołu Jelenia? Chyba że tego chcesz...
Za Bjerre przemawia tylko jeden fakt - pojechał naprawdę trudne mecze, w przeciwieństwie np. do Kylmaekorpiego. O dziwo z najsłabszym rywalem - Grudziądzem zawalił mecz zupełnie. W pozostałych - bez rewelacji ale dosć pewnie

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#3211 Postautor: Torsen » 14 grudnia 2005, o 15:59

$korzen$ pisze:Ja uwazam ze w zaistnialej sytuacji, kiedy wiadomo ze Loram i Sulivann pojda do E-ligi

A skąd wiadomo, że pójdą do E-ligi, zwłaszcza Loram?

Holly

#3212 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 16:07

go pod numer 8-16 automatycznie pozbywasz się z zespołu Jelenia

twoim zdaniem Jeleń jest pewniejszy , przecież dobrze wiesz , zresztą sam pisałeś jak to Jeleń cieniuje na wyjazdach.
Przecież można mu zagwarantować 4 biegi w każdym meczu , mianowicie :

1.
2.
3.
4.Jeleń
5.
6.
7.
8.Bjeere

pierwszy bieg jedzie Jeleń , pozostałe 3 za niego Bjeere , Shields też może zawalić bieg , wtedy 4 swój bieg jedzie Bjeere za Shieldsa.

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#3213 Postautor: Dobromir » 14 grudnia 2005, o 16:16

Ale po co sie kłócić czy Bjerre czy Brhel. Powinni obaj podpisać z nami i było by git.

Brhel
Piszcz albo ktoÅ› lepszy
Bjerre/Shields
Knapp
J Rempała
junior
junior
Jeleniewski

nie wygląda to za rewelacyjnie niestety ale przy takim budżecie....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3214 Postautor: Gelo » 14 grudnia 2005, o 16:18

twoim zdaniem Jeleń jest pewniejszy , przecież dobrze wiesz , zresztą sam pisałeś jak to Jeleń cieniuje na wyjazdach.

Cieniuje i dlatego powinen być rezerwowym. Nie jest pewniejszy, ale nie to jest przedmiotem dyskusji. Jeleń ma ogólne przyzwolenie startów wsród kibiców. Ponieważ jest za słaby na tworzenie trzonu zespołu - jego atutem jest wiek i mozliwość startu z rezerwy. Wsadzanie za niego innego 23 latka w ogóle pozbawia sensu trzymania Jelenia w drużynie. Z kolei Bjerre jako podstawowy obcokrajowciec również jest za słaby. Jeżeli maiłby u nas jeżdzić to np. na zmianę z Shieldsem. Tylko mi nie pisz wiecej, że pisanie Brhel jest lepszy do Bjerre to nieprawda. Jeżeli napisałem nieprawdę - wykaż to faktami, a nie widzimi się.
Ostatnio zmieniony 14 grudnia 2005, o 16:22 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

max3
Zawodowiec

#3215 Postautor: max3 » 14 grudnia 2005, o 16:21

Ale my potrzebujemy lidera zespolu gwarantujacego 12 punktow w meczy ,Brhel nie gwarantuje 10 tak samo Bjerre cos czuje ,ze bedzie jednak to Miskowiak lub Loram.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#3216 Postautor: wojtas » 14 grudnia 2005, o 16:24

Jelen na rezerwie bylby niezly, szczegolnie na nszym torze. Jesli tylko dobrze sie przygotuje do sezonu, to bedzie przywozil niejednego teoretycznie lepszego za soba. Tak jak bylo to w tym roku. Zaznaczam ze na naszym torze.
Obrazek

Holly

#3217 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 16:27

Jeżeli napisałem nieprawdę - wykaż to faktami, a nie widzimi się.

To po co wogóle trzymać Jelenia na rezerwie skoro i tak nie pojeździ , przykładowo :

Jeżeli np , w pierwszych swoich biegach : Rempała (2,2) Knapp (2,1) Shields (3,1) to wpuścisz Jelenia z rezerwy za któregoś z nich czy dasz szanse tym trzem na poprawe swoich rezultatów na torze ??

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3218 Postautor: ravajas » 14 grudnia 2005, o 16:35

Holly pisze:

To po co wogóle trzymać Jelenia na rezerwie skoro i tak nie pojeździ , przykładowo :

Jeżeli np , w pierwszych swoich biegach : Rempała (2,2) Knapp (2,1) Shields (3,1) to wpuścisz Jelenia z rezerwy za któregoś z nich czy dasz szanse tym trzem na poprawe swoich rezultatów na torze ??

wtedy mozna puszczac Jelenia za zawodnika z pary

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3219 Postautor: Gelo » 14 grudnia 2005, o 16:35

max3 pisze:Ale my potrzebujemy lidera zespolu gwarantujacego 12 punktow w meczy ,Brhel nie gwarantuje 10 tak samo Bjerre cos czuje ,ze bedzie jednak to Miskowiak lub Loram.

Ale gwarantuje skuteczne zastępstwo w razie jakby Shields "nie wypalił" - prawda? I jest skutecznym batem na obnizenie stawek Piszcza - prawda? I nie będzie jezdził w Krośnie, gdzie tradycyjnie moglibyśmy zebrać baty - prawda? Żeby było jasne - ja też czekam na zakontraktowanie lidera. Tak dla podgrzania atmosfery i dorzucenia klocka do łamigłowki z nacji uprawiajacych żużel (nie mówięo Holendrach czy Francuzach) tylko jedna nigdy nie jezdziła w lubelskich barwach. Albo ja sobie chwilowo nie przypominam... Moża warto nadrobić to - tak dla urozmaicenia :twisted: W końcu jak pisał Jaga to Zielonce ma skoczyć gul.

Holly

#3220 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 16:40

Tak dla podgrzania atmosfery i dorzucenia klocka do łamigłowki z nacji uprawiajacych żużel (nie mówięo Holendrach czy Francuzach) tylko jedna nigdy nie jezdziła w lubelskich barwach. Albo ja sobie chwilowo nie przypominam... Moża warto nadrobić to - tak dla urozmaicenia W końcu jak pisał Jaga to Zielonce ma skoczyć gul.

Gelu dzieki za podpowiedź , Emiliano Sanchez :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3221 Postautor: Gelo » 14 grudnia 2005, o 16:41

Holly pisze:

Przy takich wynikach - nie dam takiej szansy na pewno. Nie ma co poprawiać. A po co trzymać Jelenia? Już pisałem - jego atuty to wiek i (w porównaniu np. z Bjerre) - cena, a nie umiejętności - bo te są niewielkie.

Awatar użytkownika
Saint
Kadrowicz

#3222 Postautor: Saint » 14 grudnia 2005, o 16:45

Holly pisze:

Wcześniej napisaleś że Shields jeździ z Knappem w parze... w pierwszym biegu wygrali więc 5:1 - nie zaznaczyłeś bonusa a to też istotne, za to w drugim.. jak mogli we dwóch przywiźć po jednym punkcie??? :wink: :lol:
Pozdrawiam

Holly

#3223 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 16:49

Wcześniej napisaleś że Shields jeździ z Knappem w parze... w pierwszym biegu wygrali więc 5:1 - nie zaznaczyłeś bonusa a to też istotne, za to w drugim.. jak mogli we dwóch przywiźć po jednym punkcie???
Pozdrawiam

to są tylko teoretycznie rozwiązania , nie sugeruj sie parą , bo w parze może jeździć Knapp z Rampała , nie ma zanczenia.
Chodzi o to że Jeleń z rezerwy może zastępować seniorow czyli : Knappa , Rempałe , Shieldsa bądz Hamilla , to kogo może on zastąpić skoro każdy z nich jest o wiele lepszy od niego ?

Holly

#3225 Postautor: Holly » 14 grudnia 2005, o 16:59

A czy znane są zasady startu w meczu zawodnika z numerem 8 ? Póki co nie, dlatego nie warto drzeć szat o jego przydatność i rozgrywać meczów na papierze. Tego zawodnika może nie być, a może będzie mógł wystąpic w max 4 wyścigach

To w takim razie ten GKSÅ» wali w trÄ…bke - to jakiÅ› paradoklasny bezsens !!!
Skoro np Tarnów buduje drużyne z myślą że Kołodziej będzie z nr 8 i rozstawia swoją strategie właśnie tak , to jak ten przepis zlikwidują to po co im S.Burza ?
Takie sprawy regulaminowe uzgadnia sie przed rozpoczęciem transferów