Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3626 Postautor: kilar » 18 grudnia 2005, o 19:29

bkapusta pisze:No coz moze zaczol podzielac obawy czesci [skromnej] zuzlowego swiatka ze Rzeszow nie ma skladu na walke o medale :wink:

Ale Ja podobnie jak kibice z rzeszowa wierze, ze Tomek R. bedzie robil po 8, a Darek S. po 12 ptk na mecz. A poniewaz Kuciapa robi nawet Tomka Golloba to bedzie oki... :wink:

taa i do tego jeszcze Gjedde i moga walczyc... o 7 miejsce, a w barazach z wcale nie takim slabym 1-ligowcem moze byc roznie :twisted:

Holly

#3627 Postautor: Holly » 18 grudnia 2005, o 19:43

Ciekawe z kim rozmawiajÄ… ?
Dla mnie sprawa jest prosta potrzeb jeszcze 3 zawodników :

* jakiś zagraniczny senior (bez gwarancji startów) - Howe , Darkin , Suchanek
* polski dobry senior - ????
* zagraniczny junior - Kennett , Alden

i będzie dobrze.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#3628 Postautor: czaszka » 18 grudnia 2005, o 19:51

Oj chłopaki część składu do wymiany bo inaczej druga liga... Grzegorz już pewnie płacze w poduszkę...

Juniorzy do dupy...

Gelo pisze:
czaszka pisze:
Można by zaryzykować z Andreasem Messingiem :idea: Na pozycję juniora rzecz jasna 8) W tym sezonie był objawieniem w Danii gdzie wykręcił średnią 2,45 i był lepszy od m.in. Ząbika, H. Andersena, Kościechy, Klingberga, Jędrzejaka czy Bjerre :!: W IM Szwecji seniorów zajął wysokie 8 miejsce, wyprzedzając Lindbaecka.. Pechowo pojechał w IME gdzie wywalczył 8 punktów (t,2,d,3,3) Coś mi się wydaje że niedługo może być następcą Andreasa Jonssona, trzeba go brać :)

Eee - co tak słabo? Jak już sie popisywać to nie można zposzukać kogoś bardziej egzotycznego? Ja bym się nie szczypał - śmiało.

Messing... Kto to jest Messing??

Gelo pisze:
czaszka pisze:Śmiej się Gelu, śmiej, jak nam sprzątną Lindgrenów, czy innych, to wtedy bedzie problem, a ten gość na I lige byłby w sam raz :) Może jak jesteś taki znawca tematu to sam zaproponuj kogoś na juniora, tylko proszę przestań już Lindgrenem i wymyśl coś dla nas bardziej przystępnego :roll:

Co bardziej przystępnego - no tylko Messing czy jak mu tam. A Polak - może być? Chyba nie będzie zbyt drogi. Moze uda się z nim wynegocjować przystępne warunki.

O zgrozo mamy jakiegoś koleżkę z księżyca!!

Gelo pisze:ja myśle żeby nie przepłacać - należy poszukać w Afryce. Powinien sie znalezc jakiś murzynek, ktory będzie u nas jezdzil w zamian za naukę polskiego. W końcu w Lublinie wynik jest sprawą drugoplanową. Ważne żeby nie przepłacać, bo przecież kazdy forumowicz zgodnie z przeznaczeniem forum dba w pierwszej kolejności o finanse klubu. Można jeszcze od czasu do czasu walnąć nazwisko z księżyca, żeby wśród dwunastolatków błysnąć reputacją znawcy. I wtedy gra muzyka.
ps. auganoff - z rzeszowem pisałem o sezonie 2004.

Już nic nie będę mówił nawet o Tomicku i Brhelu... :x

Gelo pisze:Czesi fajna sprawa - ale w II lidze. Nieprzygotowane sprzętowo sprzedawczyki - to wszystko co można o nich powiedzieć. To co ich weryfikuje to międzynarodowa arena - nie istnieją ani indywidualnie ani drużynowo. W polskiej ekstralidze żaden Czech kariery nie zrobi - nie ma takiej możliwości. Zaufać im i wierzyć w pewne punkty to jak podpisać kontrakt z bombą zegarową. A odpowiadając boxingowi - cieszyćsię nie będe, bo najlepszy zawodnik jaki mógł się nam trafić już podpisał w Ostrowie. Teraz możemy podpisywać z większymi lub mniejszymi popierdółkami.

:lol: :lol: :lol:

rafir
Junior

#3629 Postautor: rafir » 18 grudnia 2005, o 19:56

Drabol pisze:Piotr Åšwist in action :P

http://www.megaupload.com/?d=G0TMT0M0

Spokojnie to był zły dzień :)

Ale start miał niezły, a że motor nie jechał... :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3630 Postautor: Gelo » 18 grudnia 2005, o 19:59

Czaszka co chciałeś wyrazić tym wpisem?

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#3631 Postautor: czaszka » 18 grudnia 2005, o 20:07

A nic Grzesiu... Ogólne zadowolenie, ze mamy "murzynka", sprzedawczyków i same popierdółki w składzie :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3632 Postautor: Gelo » 18 grudnia 2005, o 20:13

czaszka pisze:A nic Grzesiu... Ogólne zadowolenie, ze mamy "murzynka", sprzedawczyków i same popierdółki w składzie :D

Proponuję podzielić się tą radością z najbliższą rodziną. Może ją to zainteresuje.
Jeżeli ktoś myśli, że podpisanie kontraktu w Lublinie czyni z Messinga powszechnie znaną swiatową gwiazdę, że Brhel przestanie być Czechem a Swist stanie się lwem salonowym to jest w błędzie. Wieć daruj sobie prowokacje.
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2005, o 20:17 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pav4u
Szkółkowicz
Kontakt:

#3633 Postautor: pav4u » 18 grudnia 2005, o 20:16

czaszka pisze:A nic Grzesiu... Ogólne zadowolenie, ze mamy "murzynka", sprzedawczyków i same popierdółki w składzie :D

:D :D :D to było dobre! brawo!

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#3634 Postautor: prt » 18 grudnia 2005, o 20:26

Gelo pisze:Czaszka co chciałeś wyrazić tym wpisem?

odpowiem śpiewająco w imieniu Czaszki a w dodatku cytując klasyka:

to akurat nie Twoja sprawa. Nie chcesz - nie czytaj, a tym bardziej nie odpowiadaj. Ptasi móżdzek jakim dysponujesz przykryrty beretem z antenką uniemożliwia nawet pisanie na temat.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#3635 Postautor: kdsz » 18 grudnia 2005, o 20:49

Rzeczywiscie muszę zwrócić honor naszym działaczom - nasz przyszłoroczny skład gwarantuje walkę w czubie I ligi i przy dobrych wiatrach możemy pokusić się o zajęcie 2. miejsca na koniec rozgrywek. Martwi trochę brak lidera z zagranicy [Brhel swoją dychę przytwiezie, natomiast nie wiem czego oczekiwać po Norrisie a szczególnie Shieldsie]. Teoretycznie David, Bo, Adam i Swist są w stanie we czwórkę przywieźć 35-38 punktów zawsze i, co najważniejsze, wszędzie, a Knapp/Rempała i juniorzy powinni też solidnie punktować. Myslę, że czeka nas pasjonujący sezon i zawody na poziomie niespotykanym w Lublinie od ponad dekady. Brawo!
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#3636 Postautor: DonKamizi » 18 grudnia 2005, o 21:02

Ja mam pytanko do wiedzÄ…cych coÅ› nan ten temat:
Co kombinuje Jeleń ???
Jaoś nie chce mi sie wierzyć, że chce odejść z Lublina, bo gdzie on znajdzie takich sponsorów z Andrzejem na czele :?: :?:
Chyba, że odejdzie z Lublina a sponsorzy pozostaną z nim......
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2005, o 21:05 przez DonKamizi, łącznie zmieniany 1 raz.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
volf

#3637 Postautor: volf » 18 grudnia 2005, o 21:02

Harry możesz sie odnieść do wypowiedzi Robala666,który twierdzi że Świst nic nie wziął za podpis??Czy niestety to tajemnica handlowa :?: :?: I jeszcze jedno pytanie !!! Który z podpisanych kontraktów uznajesz za najbardziej wartościowy dla TZ-etu :?:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3638 Postautor: bkapusta » 18 grudnia 2005, o 21:36

DonKamizi pisze:Ja mam pytanko do wiedzÄ…cych coÅ› nan ten temat:
Co kombinuje Jeleń ???
Jaoś nie chce mi sie wierzyć, że chce odejść z Lublina, bo gdzie on znajdzie takich sponsorów z Andrzejem na czele :?: :?:
Chyba, że odejdzie z Lublina a sponsorzy pozostaną z nim......

Harry twierdzil, ze do 'zlego' namawiaja jelonka wlansie sponsorzy ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3639 Postautor: auganoff » 18 grudnia 2005, o 22:16

Że też Ci się Czaszka chciało grzebać dobre kilkadziesiąt stron wcześniej... Ale dzięki, bo od soboty nurtowało mnie pytanie, kto pierwszy na forum napisał o Messingu, pamiętałem posta, ale nie mogłem skojarzyć autora :wink: Teraz tylko pilnuj młodego, żeby się przykładał do jazdy TŻ-cie :D

Czarek
Trener

#3640 Postautor: Czarek » 18 grudnia 2005, o 22:26

Przed chwilą w TV Lublin dyrektor Kasiński potwierdził, że klub rozmawia (namawia) jeszcze z 3 zawodnikami i są to Jeleniewski, Piszcz i jakiś "mocny" zawodnik krajowy... Franków?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#3641 Postautor: czaszka » 18 grudnia 2005, o 22:30

auganoff pisze:Że też Ci się Czaszka chciało grzebać dobre kilkadziesiąt stron wcześniej... Ale dzięki, bo od soboty nurtowało mnie pytanie, kto pierwszy na forum napisał o Messingu, pamiętałem posta, ale nie mogłem skojarzyć autora :wink: Teraz tylko pilnuj młodego, żeby się przykładał do jazdy TŻ-cie :D

Mam nadzieje że się sprawdzi, bo jak nie (tfu tfu) to zbiore od Was wszystkich becki i tyle będzie :wink: Ale nie ukrywając mam satysfakcję 8)
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2005, o 22:35 przez czaszka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kaczka

#3642 Postautor: kaczka » 18 grudnia 2005, o 22:31

Kupi taki TŻ sobie juniorów, ktorzy maja swoj sprzet i wszystko co tam potrzeba. Dzieki temu klub nie musi lozyc kasy na wychowywanie swoich juniorow, kupowanie im sprzetu itp.
I jak ma tu sie w Polsce speedway rozwijac??
Dzieki PZM wspieramy zuzel zagraniczny :D Fajnie nie :?: :)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3643 Postautor: bkapusta » 18 grudnia 2005, o 22:33

Czarek pisze:Przed chwilą w TV Lublin dyrektor Kasiński potwierdził, że klub rozmawia (namawia) jeszcze z 3 zawodnikami i są to Jeleniewski, Piszcz i jakiś "mocny" zawodnik krajowy... Franków?

Nom Jelonek, Piszczyk do grzania lawy i twworzenia atmosfery 'walki o sklad'... A numer 3? Wiemy, ze to nie Franek. Nowy Dyro zdaje sie byc powaznym czlowiekiem ;-) Wiec kto? Czeriwnski? Pecyna? A moze Jagus bo zdaje sie jeszcze ie podpisal w Toruniu ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Snys
Zawodowiec

#3644 Postautor: Snys » 18 grudnia 2005, o 22:51

Z Gazety Wyborczej
Czerwiński ma oferty z innych klubów (m.in. z Sipmy Lublin, która zapowiada atak na ekstraligę) i nie chce już dłużej czekać. - Na rynku jest wielu wolnych zawodników. Poza tym kluby mogą zatrudniać nieograniczoną liczbę obcokrajowców. Jeśli nadal będę zwlekał, mogę zostać na lodzie. Inne kluby się rozmyślą, a ja będę musiał podpisać kontrakt z RKM-em na warunkach, które mi nie odpowiadają - żali się.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3645 Postautor: Gelo » 19 grudnia 2005, o 08:39

czaszka pisze:
auganoff pisze:Że też Ci się Czaszka chciało grzebać dobre kilkadziesiąt stron wcześniej... Ale dzięki, bo od soboty nurtowało mnie pytanie, kto pierwszy na forum napisał o Messingu, pamiętałem posta, ale nie mogłem skojarzyć autora :wink: Teraz tylko pilnuj młodego, żeby się przykładał do jazdy TŻ-cie :D

Mam nadzieje że się sprawdzi, bo jak nie (tfu tfu) to zbiore od Was wszystkich becki i tyle będzie :wink: Ale nie ukrywając mam satysfakcję 8)

Dziwne - satysfakcję to moze bedziesz miał w październiku 2006. Ale teraz... Oki niech bedzie, że to dzieki czaszce Lublin zakontraktował Messinga.

Clyde

#3646 Postautor: Clyde » 19 grudnia 2005, o 08:44

Czyli mamy rozumieć, że podpisze z nami :D Skoro nie chce zostać na lodzie i podpisywać z Rybnikiem....zapraszamy do nas :lol:

Danio

#3647 Postautor: Danio » 19 grudnia 2005, o 09:30

Składzik jest SUPER :!: będziemy mieli wkońcu krajowego lidera - Śwista, bardzo mocna druga linia! kto wie moze J. Rempała też nie będzie ustępował wiele Świstowi i będziemy mieli dwóch liderów :D Mam tylko watpliwości co do Brhela- czy nie za duże wymagania są co do tego zawodnika- lider wśród obcokrajowców :?:
Norris to dobry zawodnik, miałem nosa że wytypowałem jego iż u nas podpisze, Shields- mam wrażenie że będzie objawieniem torów w Polsce i nie odczujemy skutków odejścia Kylmakorpiego bo będzie wcale nie gorszy od Fina.
Martwi mnie jedynie tylko jedno- nie mamy żadnego seniora rodem z Lublina- cały skład to armia zaciężna, ale skoro Jeleń, Piszcz czynią fochy mówi się trudno- może pod koniec stycznia dotrze do nich więcej, jak wciąż nie będą mieli klubu :!:
Jeżeli jeszcze dojdzie Czerwiński to będzie już naprawde super :!: osłabimy rywala RKM z ich krajowego lidera a wtedy nasz skład to juz poemat i wtedy napewno możemy powalczyc z Zielona Góra czy Ostrowem jak równy z równym :D, chociaż moim zdaniem teraz mamy silniejszą drużyne od Zielonej G. albo min. równą

Ale szykuje sie sezon :D

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#3648 Postautor: auganoff » 19 grudnia 2005, o 09:36

Danio pisze:moim zdaniem teraz mamy silniejszą drużyne od Zielonej G. albo min. równą

Walasek, Hamill, Okoniewski, Staszewski, Davidsson, Lindgren jako junior - z hurraoptymizmem to ja bym jednak poczekal.

wojteko
Senior

#3649 Postautor: wojteko » 19 grudnia 2005, o 09:46

Danio pisze:Martwi mnie jedynie tylko jedno- nie mamy żadnego seniora rodem z Lublina- cały skład to armia zaciężna, ale skoro Jeleń, Piszcz czynią fochy mówi się trudno- może pod koniec stycznia dotrze do nich więcej, jak wciąż nie będą mieli klubu :!:

Danio wczoraj o 22.00 w TVP3 Regionalna Lublin udzielil wywiadu Dyrektor B.Kasinski i jesli ogladales-sluchales go uwaznie to wiesz co dalej z Lubelakami............a jesli nie to przytocze (moze niedosłownie ale) : dla Jelenia i Piszcza miejsce w naszym składzie jest! to czy bedą jechać u Nas :?: od nich zależy

Davv
Kadrowicz

#3650 Postautor: Davv » 19 grudnia 2005, o 09:47

DonKamizi pisze:Ja mam pytanko:
Co kombinuje Jeleń ???

Rzeszów :?: :roll: