Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

#1026 Postautor: istred » 5 stycznia 2006, o 21:21

Ja od początku jestem za wybudowaniem od początku całkowicie nowego stadionu, a nie pakować kasę w ciągłe remontowanie obecnego.
Projekt żeby stadion był tylko żużlowy jest chyba mało realny. Jestem zdania, żeby stadion miejski był dostępny dla wielu dyscyplin sportowych i imprez masowych, w ten sposób stanie się mniej nierentowny.
Gdzie miałby stanąć stadion? W miejscu gdzie jest wolny duży i tani grunt miejski, ale stosunkowo blisko centrum i nie w bliskim sąsiedztwie z osiedlami mieszkalnymi. Miejsce, w którym można byłoby pogodzić wszystkie te elementy było by dla mnie najlepszym.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#1027 Postautor: _piotrusss » 5 stycznia 2006, o 21:40

istred pisze:Ja od początku jestem za wybudowaniem od początku całkowicie nowego stadionu, a nie pakować kasę w ciągłe remontowanie obecnego.

Nie znam aż tak dobrze projektu, ale wydaje mi się że jeśli zostanie on zatwierdzony to nie będzie tego można nazwać remontem. Jeśli na trybunach mają być zamontowane krzesełka, a pod trybunami jakieś pomieszczenia to nie ma możliwości aby nie wyburzyć tych co są. Po starym stadionie zostanie tylko tor i płyta boiska. Nie jestem zbyt wielkim entuzjastą budowy nowego stadionu w innym miejscu. Do istniejącego projektu dodałbym jeszcze trybuny na drugim wirażu lub/i kilka rzedów krzesełek do góry, tak by mieścił jakieś 15/16 tys. miejsc. Jednak, jeśli ma to być projekt stadionu na bardzo długie lata to ilość miejsc, która byłaby adekwatna do możliwych frekwencji w przypadku awansu Motoru lub TŻ-tu to jakieś 20 - 25 tys. W tym wypadku dodatkowo Lublin może się starać o organizację np. meczów reprezentacji.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Michael

#1028 Postautor: Michael » 5 stycznia 2006, o 21:51

Na drugim wirazu ma byc ponoc parking.

Tylko gdzie go zmieszcza to ciort wie :twisted:

Awatar użytkownika
papi
Trener