Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Kalhorn
Junior

#4352 Postautor: Kalhorn » 10 stycznia 2006, o 02:54

Witam

A więc wszystko jasne. Nie chcą to nie... :D

Przydałby się jeszcze jeden junior posiadający jakieś objeżdżenie, tak na wszelki wypadek (kontuzje...tfu, tfu), niekoniecznie taki z najwyższej półki (o jakich często wspomina się na forum). Może więc ktoś zza wschodniej granicy?

A co do Czechów, to patrząc racjonalnie to żaden z nich nie musi nawet raz (czy też kilka razy) wystąpić w tym sezonie. Otwarcie rynku spowodował to, iż kadry zespołów znacznie się powiększyły i nie będzie już mam nadzieje takich sytuacji jak w minionym sezonie, gdy nie wiadomym było co zrobić z Jensenem i kogo wziąć w zamian. A na rezerwie był jednynie "Ojciec" (zresztą bez odpowiedniego na lige sprzętu).

Pozdrawiam...
Kalhorn

Ps. Skoro o sile juniorskiej zaspołu mają stanowić obcokrajowcy, to czy naszym nowym wychowankom (Michaluk, Polak, może ktoś jeszcze...) będzie dane "rozjeżdżać" się we (Wschodniej) Lidze Młodzieżowej?

Czarek
Trener

#4354 Postautor: Czarek » 10 stycznia 2006, o 09:39

A mnie podoba się bardzo, że klub postarał sie o coś czego nie było od lat czyli tzw. pole manewru. Jest kilku zawodników (może wszyscy?), którzy będą walczyć o miejsce w składzie (konkurencja = podniesienie poziomu), jest parę alternatyw, a jeśli podpisze Jeleniewski i jeszcze "ktoś" powinno być nieźle.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
AGENCIK
Szkółkowicz

#4355 Postautor: AGENCIK » 10 stycznia 2006, o 10:24

Cieszmy się z tego ze mamy wiecej zawodników niz miejsc a nie odwrotnie
A kto będzie w składzie to zadecyduja sparingi których kilka mamy już zaklepane i to nie z byle kim zobaczymy na tle drużyn lepszych od nas jak kto się będzie prezentował i czy załapie się do składu
Nic tak nie motywuje do pracy jak rywalizacja.Niech sobie wywalczą miejsce w składzie formą sprzętem i przygotowaniem do sezonu
Jedno jest pewne łatwych meczy nie będzie bo i poziom zawodników w I lidze sie podniósł

bartexs1
Senior

#4356 Postautor: bartexs1 » 10 stycznia 2006, o 11:01

Talib pisze:"Skompletowany zespół seniorów TŻ-u trochę przypomina klub spokojnej starości lub antykwariat. Do kompletu, prawdę mówiąc, brakuje tylko Sama Ermolenko." :lol:

cytat z najnowszego Tygodnika Żużlowego.

hehehehe. dorzuć Briana Kargera ;)

Awatar użytkownika
tajfun

#4357 Postautor: tajfun » 10 stycznia 2006, o 11:13

nie mozemy Ermolenki dodac bo konczy kariere.... chyba został mu jeden turniej pozegnalny w marcu... wiec gdyby jeszcze Huszcza zamiast w poznaniu podpisal u nas to moglibysmy stworzyc Emeryt Team 2006 :)

Speedwayfan GTÅ»
Kontakt:

#4358 Postautor: Speedwayfan GTÅ» » 10 stycznia 2006, o 11:38

Jeszcze jest Andy Smith :wink:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#4359 Postautor: Torsen » 10 stycznia 2006, o 11:49

Gawrzyk pisze:
marcin_lub pisze:Jejku dlaczego ten klub prowadzi taka dziwną politykę? Czy tak trudno byłoby napisać zaraz po podpisaniu kontraktu tylko o tym że podpisał a szczegóły dopiero jak będzie ktoś miał na to czas? (...)

Dziwną? Skoro nikt nie podpisał to nie ma informacji - proste i logiczne.

Czy równie proste i logiczne jest wobec tego niezwłoczne informowanie o zawartych umowach? Bo ktoś upierdliwy mógłby właśnie taki wniosek wyciągnąć z tego, co powyżej napisałeś. :twisted:

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#4360 Postautor: Jaga » 10 stycznia 2006, o 11:51

tajfun pisze:Emeryt Team 2006

Nie wiem co niektorzy chcą od tych emerytów ? Kurde faceci mają doświadczenie i tak neiktorzy nadają nadaja a jak was do e-ligii wprowadzą to będzie tylko gadanie jacy to oni nie są zarabiście !!
Lepiej skład starszy doświadczony niz młodziutki i głupi który rozwali się na bandzie :P
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

hayabusarider

#4361 Postautor: hayabusarider » 10 stycznia 2006, o 11:53

Speedwayfan GTÅ»
PostWysłany: Wto 10.01.2006 11:38 Temat postu:
Jeszcze jest Andy Smith Wink

To kawał dziada.
Do tej pory nic konkretnego nie pokazał w polskim żużlu

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4364 Postautor: Speedway » 10 stycznia 2006, o 12:33

boxing pisze:
Łoptymista pisze:Czy są jeszcze jacyś Czesi do wzięcia? :?

Pierwszy i drugi gatunek juz przebrany, ale zostalo jeszcze paru z trzeciego sortu :wink: A skoro o Czechach... to z Czechami i Polska graniczy pewien kraj, ktory ma pewnego przyzwoitego zuzlowca, ktory to zawodnik z pewnoscia lepiej sie "wyrabia" na polskich lotniskach :wink: niz na angielskich short-trackach :wink: , do tego nosi polskie nazwisko, w dodatku mozna powiedziec, ze zuzlowe (choc to smutne skojarzenie :( ) I ten zawodnik zdecydowanie bardziej niz trzeci garnitur Czechow nadaje sie do nas na gleboka rezerwe. Zagadka do poduszki - co to za zawodnik 8) Dla ulatwienia dodam, ze nie chodzi mi o zadnego Slowaka 8)

A więc jakiś Niemiec...
Smoliński??
a może Kugelmann? Też typowo polskie nazwisko :wink:

max3
Zawodowiec

#4365 Postautor: max3 » 10 stycznia 2006, o 13:07

Powinnismy zatrudnic jeszcze jednego juniora i na tym zakonczyl bym kompletowanie skladu .Wszystko wyjdzie w sezonie czy nasz klub mial szczescie do kontraktow .Miejmy nadzieje ,ze wszystko potoczy sie po mysli dzialaczy i kibicow.:
1.P.Swist
2.Brhel
3.J.Rempala
4.G.Knapp
5.D.Noriss.Shields
6.Tomicek/Keneth
7.Mesing
8.Suchanek
Chyba optymalne zestawienie naszego zespolu.!

Robal666

#4369 Postautor: Robal666 » 10 stycznia 2006, o 17:25

OOooo Panie Gawrzyku z twoich wypowiedzi można wnioskować, że podpisaliście kontrakt z Suchankiem 2,3 dni temu ? Piszesz, że jest kontrakt jest wiadomość... Ja myśle, że z Suchankiem podpisaliście o wiele wiele wcześniej ale troche wam nie wyszło...

PS. Uciekł wam Łukasz Jankowski... Co poszło nie tak ?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4370 Postautor: mikas » 10 stycznia 2006, o 17:30

A nie przyszło Ci Robal do głowy,że był wybór między Suchankiem i Jankowskim i rozmowy były prowadzone z obydwoma równocześnie a jak udało się dojsc do porozumienia z Suchankiem to Jankowski pod nr.8 stał sie zbędny i rozmowy z nim zostały zrewane, szczególnie w perspektywie podpisania kontraktu jeszcze przez Jelenia??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Michael

#4371 Postautor: Michael » 10 stycznia 2006, o 17:32

Jankowski :?:
:lol: :lol: :lol: :lol:

Cale szczescie ze ta lamaga uciekla o ile uciekla.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#4372 Postautor: Speedway » 10 stycznia 2006, o 17:33

Robal666 pisze: PS. Uciekł wam Łukasz Jankowski... Co poszło nie tak ?

Chcesz przez to powiedzieć że chciałbyś mieć w składzie Łukasza Jankowskiego :?: :!: Przecież to byłoby totalne nieporozumienie!
Jeden z najgorszych zawodników Eligi, słabszy od większości juniorów. Tacy zawodnicy to może by się przydali ale w Krośnie albo... Gnieźnie :twisted:
Wydaje mi sie że na niektórych słowo EKSTRALIGA robi zbyt duże wrażenie...

P.S. Poza tym Jankowski to rocznik 82 a więc na pozycje nr 8 za późno

Robal666

#4373 Postautor: Robal666 » 10 stycznia 2006, o 17:43

Nie ja chciałem mieć lecz nasz kochany zarząd :D No jeśli był ten wybór nad Jankowskim a Suchankiem to zrobili dobrze ale powtarzam... JEŻELI BYŁ

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#4374 Postautor: czaszka » 10 stycznia 2006, o 19:36

Ja akurat się z Jankesa bym nie śmiał :twisted: Wcale nie powiedziane, że w I lidze może błysnąć formą taką jak Czerwiński czy Szczepaniak, którzy na torach Ekstraligowych też kaleczyli niemiłosiernie :lol: Co prawda teraz I liga jest bardziej wymagająca, ale niezdziwie się jak zrobi średnią ok 1,8-1,9 8) I zobaczymy czym odpowie "Suchy" bo ja jakoś nie jestem przekonany co do Czecha :roll: No cóż, sie zobaczy :wink: