Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#4876 Postautor: Fork » 1 lutego 2006, o 14:10

Podobno sprzedał Dominiczak swoje "fury" .
Lecz podpisał kontrakt w ... Rzeszowie :)
Tak jak Piszcz, czyli jest to umowa warszawska.
Kolejny zawodnik do kolonii lubelskiej na rzeszowszczyźnie...
pozdrawiam.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
FantyÅ›
Szkółkowicz
Kontakt:

#4877 Postautor: FantyÅ› » 1 lutego 2006, o 14:25

Fork pisze:Podobno sprzedał Dominiczak swoje "fury" .
Lecz podpisał kontrakt w ... Rzeszowie :)
Tak jak Piszcz, czyli jest to umowa warszawska.
Kolejny zawodnik do kolonii lubelskiej na rzeszowszczyźnie...
pozdrawiam.

W 100% Stalowcy :!: :!: :lol:
Tż Sipma Lublin-Mój Klub

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#4878 Postautor: grzesieck » 3 lutego 2006, o 01:03

przed chwila przeanalizowalem sklady wszystkich druzyn 1-ligowych i rzucila mi sie w oczy jedna rzecz, TÅ» jest jedyna druzyna pierwoszligowa, ktora na chwile obecna moze wystawic w meczu sklad zlozony zarowno z samych obcokrajowcow, jak i z samych polakow :)

OBCOKRAJOWCY:

9. Brhel
10. Suchanek
11. Norris
12. Shields
13. Louis
14. Pavlic
15. Messing
16. Tomicek

POLACY:

9. Rempała
10. Mordel
11. Knapp
12. Franków
13. Åšwist
14. Michaluk
15. Polak
16. Jeleniewski

ot taka ciekawostka :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#4879 Postautor: Portek » 3 lutego 2006, o 01:07

Moze sprobujemy objechac w pierwszym meczu kolegow z Krosna skladem zlozonym z samych Polakow? :lol: :lol: Oczywiscie zadnego rywala nie mozna lekcewazyc...

Czarek
Trener

#4880 Postautor: Czarek » 3 lutego 2006, o 07:48

grzesieck pisze:przed chwila przeanalizowalem sklady wszystkich druzyn 1-ligowych i rzucila mi sie w oczy jedna rzecz, TÅ» jest jedyna druzyna pierwoszligowa, ktora na chwile obecna moze wystawic w meczu sklad zlozony zarowno z samych obcokrajowcow, jak i z samych polakow :)

OBCOKRAJOWCY:

9. Brhel
10. Suchanek
11. Norris
12. Shields
13. Louis
14. Pavlic
15. Messing
16. Tomicek

POLACY:

9. Rempała
10. Mordel
11. Knapp
12. Franków
13. Åšwist
14. Michaluk
15. Polak
16. Jeleniewski

ot taka ciekawostka :)

To można rozegrać sparing
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#4882 Postautor: Smirnek » 3 lutego 2006, o 08:17

Pokemon pisze:A może to taka taktyka? :wink:
W końcu nikt nie wie jak to w takim "experymentalnym" sezonie będzie... :roll:
A "nóż widelec" ktoś tam z "twardogłowych" uchwali, że niby musi pojechać minimum ilus tam Polaków, bo coś tam...albo KSM-y, albo i nie wiem co... :?
Dobrze, że jest taka "szeroka ława" zawodników.
Pozdrawiam. :D

To nawet jak dadzą KSM-y to u nas nie będzie najgorzej bo Norris, Louis, Shields, Messing, Pavlic, Tomicek i Suchanek nie będą mieli najwyższych bo nie jeździli w poprzednim sezonie w Polsce.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4883 Postautor: Gelo » 6 lutego 2006, o 14:13

Piotr Świst dla LSE: "Nie takie mocne zespoły jak Zielona Góra i Ostrów przegrywały. A kogo takiego ma ta Zielona Góra, że oni są faworytami do awansu? Bo ja nie wiem. (...)
Jak go nie lubić? :D Ciekawe tylko czy za rok znowu będzie pytał gdzie jest ten Lublin.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#4884 Postautor: Smirnek » 6 lutego 2006, o 15:21

Gelo pisze:Piotr Świst dla LSE: "Nie takie mocne zespoły jak Zielona Góra i Ostrów przegrywały. A kogo takiego ma ta Zielona Góra, że oni są faworytami do awansu? Bo ja nie wiem. (...)
Jak go nie lubić? :D Ciekawe tylko czy za rok znowu będzie pytał gdzie jest ten Lublin.

Nie no poprostu on jest niesamowity. Walasek, Lindgren, Staszewski, Hamill to faktycznie prawie nic :wink:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4885 Postautor: sadychor » 6 lutego 2006, o 15:26

Raczej chodziło o to, że to też ludzie. Też mogą mieć słabszy dzień, problem ze sprzętem, spasowaniem się z nawierzchnią, rozwolnienie, problemy osobiste i inne cuda. To tylko sport i niewielu jest zawodników-cyborgów, którzy praktycznie się nie mylą.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

hayabusarider

#4886 Postautor: hayabusarider » 6 lutego 2006, o 17:45

Myśle iż porównując składy na papierze,mamy szansę co najwyżej na 3 miejsce w tabeli.
Będzie cholernie ciężko walczyć z najlepszymi naszym "oldboyom"
Chyba że będziemy jechać od początku równo,a najmocniejsze drużyny będą mieć pecha czy się zadłużą na wypłaty dla gwiazd z nazwiskami,
wtedy będziemy mogli myśleć o E-lidze.

P.S.

kto kupował ostatnio karnet?
Jaki ma numer?
Pierwsze 100 chyba odpada -- zarezerwowane dla Sipmy.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#4887 Postautor: Marcinex » 6 lutego 2006, o 18:13

hayabusarider pisze:Myśle iż porównując składy na papierze,mamy szansę co najwyżej na 3 miejsce w tabeli.

Dlaczego trzecie a nie pierwsze? To jest żużel i pierwsze miejsce wcale nie jest niemożliwe. W zeszłym sezonie w ekstralidze w pierwszej 2 po rundzie zasadniczej były Bydgoszcz (która miała być średniakiem, a na koniec sezonu zajęła 2 miejsce) oraz Toruń (przed sezonem uważany za główny kandydat do spadku). Tymczasem na koniec sezonu dream team z Częstochowy zajął dopiero trzecie miejsce, a zielona góra, która wydawało by się miała wystarczająco mocny skład na utrzymanie spadła. Tak więc pierwsza dwójka TŻ-u jest całkiem realna.

L(o)katy
Szkółkowicz

#4888 Postautor: L(o)katy » 6 lutego 2006, o 21:02

[quote="hayabusarider"]
(...) a najmocniejsze drużyny (...) się zadłużą na wypłaty dla gwiazd z nazwiskami,
wtedy będziemy mogli myśleć o E-lidze.[quote]

Nie, no daj spokój z liczeniem kasy innych klubów i prorokowaniem po której kolejce pójdą z torbami. Takie liczenie grosików innych jest tyle żałosne co trąci zazdrością na kilometry .. to po pierwsze, a po drugie miejmy lepiej nadzieję, że ani Ostrów ani Zielona nie rozkraczą się i będzie można w Lublinie obejrzec fajne meczyki

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#4889 Postautor: WojtekF » 6 lutego 2006, o 21:08

Piotr Świst dla LSE: "Nie takie mocne zespoły jak Zielona Góra i Ostrów przegrywały. A kogo takiego ma ta Zielona Góra, że oni są faworytami do awansu? Bo ja nie wiem. (...)

Podejście jak najbardziej prawidłowe ze sportowego punktu widzenia. sportowcy nie mogą mieć kompleksów innych zawodników, gdyż trudno Im byłoby wówczas osiągać wyniki.
Niemniej jednak o ile ma prawo ukazywać brak kompleksów wobec Walaska, Hamilla, Okonia, Lindgrena czy nawet Tomasza Golloba(gdyby jeździł w ZG) o tyle niegrzecznie jest lekceważąco wypowiadać się o Bracie Żony lub Mężu Siostry.

W zeszłym sezonie w ekstralidze w pierwszej 2 po rundzie zasadniczej były Bydgoszcz (która miała być średniakiem, a na koniec sezonu zajęła 2 miejsce) oraz Toruń (przed sezonem uważany za główny kandydat do spadku). Tymczasem na koniec sezonu dream team z Częstochowy zajął dopiero trzecie miejsce, a zielona góra, która wydawało by się miała wystarczająco mocny skład na utrzymanie spadła. Tak więc pierwsza dwójka TŻ-u jest całkiem realna.

Zgadzam się oczywiście z tym, że wszystko (prawie) jest możliwe a urok sportu polega na jego nieprzewidywalności. Niemniej jednak mam nadzieję, że w tym sezonie przynajmniej w górenj części 1-ligowej tabeli wielkich niespodzianek nie będzie i rozdawać karty w 1 lidze będzie faworyzowana dwójka i ona stoczy ze sobą walkę o 1 miejsce w 1 lidze a klub z grodu Bachusa rozstrzygnie ją na swą korzyść.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4890 Postautor: mikas » 6 lutego 2006, o 21:55

Gelo wyrwał troche wypowiedz Śwista z kontekstu dlatego może ja jednak sie poświęce i przepisze jej dalszy ciąg :wink:

Piotr Świst pisze:...Niech sie te kluby martwią przed meczem z Lublinem a nie my. To wszystko są tacy sami zawodnicy jak my i każdy z nich ma lepszy dzień i gorszy. Nikt nie jest "maszynką" do wygrywania, takich żużlowców nie ma.

Teraz chyba dokładnie widac że jednak Twisty nie wypowiedział sie tak lekceważąco jakby to wynikało tylko z pierwszych słów jego wypowiedzi,więc nie róbmy sensacji :wink:

P.S Hayabusarider ja kupywałem ostatnio karnet i mam numer coś ponad 160 ale nie pamietam dokładnie, a karnetu przy sobie nie mam więc nie sprawdze teraz. A z tymi numerami to może być róznie, bo częśc była chyba sprzedawana przez sklepy "Kangur" i pewnie do sklepów tez trafiła jakas pula od okreslonego numeru,więc policzyć niełatwo ile sie sprzedało :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4891 Postautor: kilar » 6 lutego 2006, o 22:07

WojtekF pisze: Niemniej jednak mam nadzieję, że w tym sezonie przynajmniej w górenj części 1-ligowej tabeli wielkich niespodzianek nie będzie i rozdawać karty w 1 lidze będzie faworyzowana dwójka i ona stoczy ze sobą walkę o 1 miejsce w 1 lidze a klub z grodu Bachusa rozstrzygnie ją na swą korzyść.

No i wszystko pieknie, tylko ten awans trzeba wywalczyc na torze, a tu juz zaczynaja sie schody... Porazki, kontuzje i sen o extralidze pryska jak banka mydlana. Nie przewidzisz tego w lutym.

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#4892 Postautor: maestro76 » 6 lutego 2006, o 22:12

kto kupował ostatnio karnet?
Jaki ma numer?

no z tymi numerami to nie dojdziesz :arrow: kupowalem pierwszego dnia sprzedazy ,w klubie i mam nr 203...
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#4893 Postautor: Łoptymista » 6 lutego 2006, o 22:20

a ja 151. kupiony na deptaku, pod koniec "promocji". :roll:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4895 Postautor: bkapusta » 8 lutego 2006, o 13:14

http://www.pzm.pl/pdf/komunikat%206.pdf

Jesli ktos ma ochote mozna sprawdzic jakie mecze mamy na tygodniu, jak to sie ma do innych lig i kto napewno w tych meczach nie pojedzie ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#4896 Postautor: wojtas » 8 lutego 2006, o 18:24

bkapusta pisze:http://www.pzm.pl/pdf/komunikat%206.pdf

Jesli ktos ma ochote mozna sprawdzic jakie mecze mamy na tygodniu, jak to sie ma do innych lig i kto napewno w tych meczach nie pojedzie ;-)

Dlaczego w skladzie Gniezna nie ma zatwierdzonego Zetterstroema?? :shock:

I jeszcze paru, np. Vaculika w Krosnie...
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#4897 Postautor: Snys » 8 lutego 2006, o 18:34

Bo o nich mowa we wczesniejszym komunikacie

http://www.pzm.pl/pdf/komunikat%201_06.pdf

chociaz akurat Vaculika to nie wiem....pewnie bedzie w nastepnym (jak Bjarne :wink: )

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#4898 Postautor: Apocalips » 8 lutego 2006, o 22:26

Snys pisze:Bo o nich mowa we wczesniejszym komunikacie

http://www.pzm.pl/pdf/komunikat%201_06.pdf

chociaz akurat Vaculika to nie wiem....pewnie bedzie w nastepnym (jak Bjarne :wink: )

Vaculik będzie zatwierdzony i dopuszczony do startów w polskiej lidze w momencie kiedy ukończy 16 lat.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#4899 Postautor: Carew » 10 lutego 2006, o 11:45

A czy coś jest wiadomo czy Kacper Kępa bedzie dalej kontynouwał swoja kariere i jeździł w barwach Tż-tu w nowym sezonie ??? W składzie na nowy sezon jest !!! Jakis czas temu nawet pisało na przegladzuzlowy ze bedzie dalej jeździl ale teraz to jakby ucichło, wie ktos cos na ten temat ???
----- FORZA JUVE -----

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#4900 Postautor: bkapusta » 10 lutego 2006, o 11:52

Jest bo ma kontrakt, ale jezdzic nie bedzie.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.