Memoriał Zwierzchowskiego i Dadosa 21.10.2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Maciek
Szkółkowicz
Kontakt:

#151 Postautor: Maciek » 1 października 2005, o 14:52

Manback pisze:5 tyś to przychodziło na lige w sezonie 2004. Zazwyczaj takie turnieje wzbudzają kilka razy mniejsze zainteresowanie niż na lidze. Ale jako, że będzie to chyba ostatnia okazja by zobaczyć żużlowców w akcji to przyjdzie jakieś 2 tyś. osób, nie więcej, tymbardziej, że będzie zimnica jak cholera :?

Ziminica pewnie tak !! ale to chyba ostatnia okazja by wtym sezonie ujżec żuzel w Lublinie i dotego sam Hans Nielsen ma być wiec warto przyjsć!! Fajnie by było cały stadion ludzi jak za czasów Hansika :) :wink: :roll:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Speedway Fan
Senior

#153 Postautor: Speedway Fan » 1 października 2005, o 15:16

ermen pisze: Dobrze że obeszło się bez ofiar...
Chyba nie byłeś na meczu, albo chodzi ci o ofiary śmiertelne :roll:

Mateusz111
Junior

#154 Postautor: Mateusz111 » 1 października 2005, o 20:32

A tak w ogóle to wiadomo już po ile będą bilety?? :roll:

czarnuch

#155 Postautor: czarnuch » 1 października 2005, o 21:42

Dzień wczesniej 15 odbedzie się spotkanie z Hansem jeszcze nie wiadomo gdzie
bilety na 90 % beda kosztowały 6 zł ( na to spotkanie nie na turniej ) za 6 zł
dostaniecie plakat z Hansem i prawdopodobnie jego autograf

pozdrawiam

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#156 Postautor: motorlublin » 1 października 2005, o 22:42

Gawrzyk pisze:U Kołodzieja da się zauważyć jeszcze zachowania z poprzedniej epoki. Wszystko jest załatwaine,koledzy pomogą po znajomości itp.
Zgody się nie załatwia tylko występuje do UM. TŻ miał zgodę na organizację wszystkich meczów ligowych w sezonie 2005, więc na organizację turnieju potrzebna jest kolejna.
Co do optymizmu Kołodzieja i 5 tys. ludzi na stadionie to :lol: :lol: :lol:
Nie żartujmy, po takim marnym sezonie i o tej porze roku nie ma szansy na tyle sprzedanych biletów. Dla porównania na meczu z Marmą w playoffach było sprzedanych 2200 biletów. Daj Boże żeby ludzi było i 10 tys. Ja jestem urodzonym optymistą ale wydaje mi się że turniej zakończy się klapą.
Zresztą póki nie ma rozstrzygniętego przetargu i pieniędzy do wywalczenia organizacją takiego turnieju nie ma najmniejszego sensu. No chyba, że pokrycie na wszystkie koszty dyr. Kołodziej będzie miał w umowach. Ale póki co tego nie ma, a koszta rosną i rosną...

hahaha :lol: wniosek z tego jest jeden: Najlepiej Nic nie organizować w Lublinie!!! To Dlatego chyba dyr. Siwek przez 3 lata nie zorganizował żadnego turnieju... BO i po co?!
A tak na marginesie to TŻ miał zgodę na organizację imprez ,ale chyba tylko do 15 września br. Nie żartujmy bo długi poprzedniej ekipy rosną i rosną... :evil:

Davv
Kadrowicz

#158 Postautor: Davv » 2 października 2005, o 00:00

czarnuch pisze:Dzień wczesniej 15 odbedzie się spotkanie z Hansem jeszcze nie wiadomo gdzie
bilety na 90 % beda kosztowały 6 zł ( na to spotkanie nie na turniej ) za 6 zł
dostaniecie plakat z Hansem i prawdopodobnie jego autograf

pozdrawiam

Do tego jeszcze uścisk dłoni za 2,51 zł, a dla kobiet buziak za 4,66 PLN

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#159 Postautor: Cz@rek » 2 października 2005, o 11:56

A z tym dodatkowym spotkaniem z Hansem to akurat dobry pomysł,skoro juz i tak przyjedzie
to niewielkim kosztem (wynajęcie sali) mozna dorobic jeszcze parę złotych.
Ja choć mam autografów od Hansa kilka napewno na to spotkanie przyjdę,choćby przez
sentyment.Bo to właśnie dzięki niemu zaczeła sie moja "przygoda"ze speedwayem.

meesha
Trener
Kontakt:

#160 Postautor: meesha » 2 października 2005, o 13:58

Fork pisze:co do turnieju to .... boje sie że bedzie to klapa na całej lini i jeszcze to pole golfowedla Hansa...
Ale co nas obchodzi to pole golfowe skoro płacą za nie sponsorzy... Co nie zmienia faktu, że klapa będzie bo albo pogoda w ogóle nie pozwoli na rozegranie turnieju albo będzie taki ziąb, że przyjdzie 867 osób :? Nie ma jak optymizm 8) Ja tam się w każdym razie nie wybieram :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#161 Postautor: DonKamizi » 2 października 2005, o 14:01

Dziwie się niektórym.Zamiast cieszyć się z tego, że Nowy Dyrektor stara się zorganizować jakiś turniej po tylu latach większość tylko marudzi.A to za poźno, za zimno obsada do dupy i nikt nie przyjdzie.
Ciekawe jest też w jaki sposób ma zwiększyć to zadłużenie klubu kiedy cały czas czynione są starania aby wszystkie koszty pokryli indywidualni sponsorzy.
O podejściu samego głównego sponsora naszego klubu można powiedzieć tyle...
Jego to nie interesuje niech Kołodziej sam się stara.

Na koniec trochę nie w temacie.Dla mnie wybór Kołodzieja na dyrektora to...hmm...dobry i przemyślany pomysł niektórych osób :wink:
Facet jest dyrektorem od dwóch miesięcy a już niektórym wydaje się, że pustki w klubowej kasie to jego wina.
Dziwne, bo według mnie to wina zupełnie innej osoby
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#162 Postautor: kilar » 2 października 2005, o 21:31

Ja mam takie pytanie - czy karnety upowazniaja wstep na turniej :?:

Koper
Trener
Kontakt:

#163 Postautor: Koper » 2 października 2005, o 21:41

kilar pisze:Ja mam takie pytanie - czy karnety upowazniaja wstep na turniej :?:
Juz bylo takie pytanie i byla odpowiedz ze tak.

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#164 Postautor: boxing » 2 października 2005, o 21:53

meesha pisze:
Fork pisze:co do turnieju to .... boje sie że bedzie to klapa na całej lini i jeszcze to pole golfowedla Hansa...
Ale co nas obchodzi to pole golfowe skoro płacą za nie sponsorzy... Co nie zmienia faktu, że klapa będzie bo albo pogoda w ogóle nie pozwoli na rozegranie turnieju albo będzie taki ziąb, że przyjdzie 867 osób :? Nie ma jak optymizm 8) Ja tam się w każdym razie nie wybieram :P

Ja sie wybieram niezaleznie od pogody - no chyba ze dzien wczesniej sie okaze, ze obsada sie "sypnela" i za gwiazdy turnieju robi Adrian Smieja i Krzysztof Wrona. Pogoda to zadna przeszkoda - tym bardziej, ze od ostatniego meczu juz troche czasu minelo a do nastepnych zawodow trzeba bedzie zaczekac kilka miesiecy. Wprawdzie ktos pisal o dwoch turniejach jesienia, ale obawiam sie, ze ten 16.10 bedzie jedyny.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

wojteko
Senior

#165 Postautor: wojteko » 2 października 2005, o 21:59

Koper pisze:
kilar pisze:Ja mam takie pytanie - czy karnety upowazniaja wstep na turniej :?:
Juz bylo takie pytanie i byla odpowiedz ze tak.

Coby niebyc goloslownym.....argument na TAK przemawia podstawowa sprawa................najlepiej zapytac bimera on zna sprawe chyba wlasciwie :?: ile karnetow jest w posiadaniu pracownikow SIPMA SA :shock: :?: Jak myslicie.......czy Leszek K. pozwolilby aby jego pracownicy placili za wstep na zblizajacy sie memorial :?: :?: Mysle ze jako Prezes TZ-u i SIPMY niezabardzo by to bylo posuniecie z Jego strony :!:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#166 Postautor: mikas » 2 października 2005, o 22:09

Ale jeśli weźmiemy pod uwage tą wypowiedź kolegi DonKamizi:
DonKamizi pisze:O podejściu samego głównego sponsora naszego klubu można powiedzieć tyle...

to wcale nie można być pewnym,że karnety będą obowiązywać. Kto wie co sie "urodzi" w głowie Kołodzieja. Z drugiej strony karnety obowiązywały na wszystkie imprezy organizowane przez klub w tym roku (niezależnie od tego kto jest dyrektorem),więc jakby nie patrzec posiadacze karnetów na sezon 2005 mają prawo wejśc na impreze za ich okazaniem i nikt nie ma prawa im tego przywileju odebrać.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#167 Postautor: Cz@rek » 2 października 2005, o 22:38

Jeżeli Kołodziej ma dbać o finanse klubu,to na 99% na turniej obowiązywać będą
TYLKO BILETY :!: Jeśli będzie inaczej będę bardzo zaskoczony.

wojteko
Senior

#168 Postautor: wojteko » 2 października 2005, o 22:41

Cz@rek pisze:Jeżeli Kołodziej ma dbać o finanse klubu,to na 99% na turniej obowiązywać będą TYLKO BILETY.

Wez pod uwage ze KK jest podwladnym LK ...............i w zasadzie to ma tyle do gadania co rzyd za okupacji :!:

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#170 Postautor: Cz@rek » 2 października 2005, o 22:57

wojteko pisze:
Cz@rek pisze:Jeżeli Kołodziej ma dbać o finanse klubu,to na 99% na turniej obowiązywać będą TYLKO BILETY.

Wez pod uwage ze KK jest podwladnym LK ...............i w zasadzie to ma tyle do gadania co rzyd za okupacji :!:

Weż też po uwagę że LK pewnie ma ten cały turniej w d...alekim poważaniu (co sugeruje także
Marcin we wcześniejszym wpisie.)A K K ma pewnie wolną rękę.Ma się w końcu wykazać.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#171 Postautor: DonKamizi » 3 października 2005, o 00:01

Gawrzyk pisze:Przesadzasz. Nikt nie napisał że nie przyjdzie i nie ma bezpodstawnych narzekań. Krytykowana jest jedynie wypowiedz Kołodzieja który twierdzi że na turnieju sprzeda 5 tyś biletów. Nic więcej...

No niestety...Byli tacy co zdążyli napisać, że nie przyjdą i tacy co narzekają na na obsadę, czas i pole golfowe.To ma być pierwszy turniej od paru lat...więc może niech sobie dadzą na razie na wstrzymanie.
Z jednym mogę się zgodzić.5 tysięcy widzów to marzenie raczej nierealne.Stwierdzenie "5 tysięcy bo więcej się nie dało załatwić" nadaje się do "Śmiechu warte"

Starania zawsze są czynione. Zobaczymy po efektach i po turnieju. Daj Boże żeby wyszło na 0...

Daj Boże.Tu się zgodzę.Sens organizacji turnieju będzie wtedy gdy wszystkie finanse zapewnią indywidualni sponsorzy.Bez kombinowania i liczenia na prywatne interesy.

O podejściu samego głównego sponsora naszego klubu można powiedzieć tyle...

Gawrzyk pisze:Jak to przeczytałem to zaplułem sobie cały monitor. Marcin :!: I Ty, człowiek który obraca się w tym światku jeszcze się dziwi ? Myslałeś że jak to jest ? Że Kołodziej strzeli palcami i kasa napełni się banknocikami ? Sponsorzy sami przyjdą z ofertą sponsoringu i umową gotową do podpisania ? Myślisz, że J. Siwek miał łatwiej, inaczej ? Jak widać sprawa pozyskiwania kasy i sponsorów nie jest taka łatwa jak się Wam wydawało. Ale to dobrze. Wreszcie frakcja "barkowa" może przejrzy na oczy... :twisted: I czytając Twoje wpisy od dłuższczego czasu mam wrażenie, że wystąpił u Was syndrom zbiorowego myślenia i uwierzyliście w tworzone w piwiarni plotki ...

Tu może nie wyraziłem się zbyt precyzyjnie.Nie miałem na myśli tego, że Kołodziej pójdzie do Kępy po pieniądze na turniej, co to to nie.Chodziło mi o pewne słowa, które Kołodziej miał usłyszeć od L.Kępy.
Frakcja "barkowa" i ja to pudło.Pewne informacje znam z innych źródeł i narazie nie mam powodu aby w nie nie wierzyć.
u Was ??Nie, nie u was a mnie i nie zbiorowe tylko moje.Parę lat mam do czynienia z tym klubem i moje stosunki z byłym Dyrektorem nie zawsze były przyjazne.Ja na pewne rzeczy jeżeli chodzi o J.Siwka mam zupełnie inne spojrzenie niż Ty, Pawle.

Na koniec trochę nie w temacie.Dla mnie wybór Kołodzieja na dyrektora to...hmm...dobry i przemyślany pomysł niektórych osób :wink:
Facet jest dyrektorem od dwóch miesięcy a już niektórym wydaje się, że pustki w klubowej kasie to jego wina.
Dziwne, bo według mnie to wina zupełnie innej osoby

Gawrzyk pisze:Bez przesady. Odpowiedzialność za to ponosi zarząd i z tego co wszyscy wiemy pozostał taki sam. Nikt z tego okrętu nie uciekł, nie wyrzekł się błedów. Dlatego argument deko nietafiony.
A co do Kołodzieja to zaczyna mnie wkurzać jedno. Gość wiedział jak wygląda sprawa z forsą, jakie były zawarte umowy, jakie były wpływy z biletów. Ba, brał udział przy wypłatach po ostatnim meczu. Wiedział praktycznie wszystko. Zcecydował się na stanowisko dyrektora. Dlatego teraz musi się jasno określić. Skoro zdecydował się na objęcie takiej funkcji musiał mieć plan na oddłużenie klubu, dlatego niech zacznie działać w tym kierunku. Jeśli ma zamiar wszystkie swoje działania usprawiedliwiać tym że przejął zadłużony klub niech da sobie teraz spokój. W tej sytuacji nie potrzeba jęczydła, który będzie narzekał, ale sprawnego menadżera który wydobędzie klub z ciężkiej sytuacji. No chyba, że liczy się tylko comiesięczna pensja, a nie los TŻ...

PS
A co z moimi płytami DVD :wink:
Mecz Daniela który kręciłem przydałby mi się :wink:

Dla mnie odpowiedzialność za to ponosi kto inny.I ja dalej twierdzę, że w momencie rozliczenia się ze wszystkiego J.Siwek nie będzie v-ce prezesem klubu.
A Kołodziej raczej praktycznie wszystkiego nie wiedział.
Wie natomiast, że większość kibiców nie jest zadowolona iż to On został dyrektorem z powodu jego poprzednich działalności.Ktoś mu to jasno dał do zrozumienia :wink:

P.S.
I tu Ciebie zaskoczę.Płyt już dawno są przygotowane.Poprostu jakoś nie mogę Ciebie dorwać :lol:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

wojteko
Senior

#172 Postautor: wojteko » 3 października 2005, o 00:08

Cz@rek pisze:.......a K K ma pewnie wolną rękę.

napisalem Ci cos o free hand KK......ale jeszcze szybciej moj post zniknal z forum jak sie pojawil :cry: nad czym bardzo ubolewam,choc niebylo w nim nic obrazliwego......moze troche uszczypiliwego ale tylko w domyslach :wink: :mrgreen: pzdr

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#173 Postautor: Cooper » 3 października 2005, o 18:39

Gawrzyk pisze:[ W tej sytuacji nie potrzeba jęczydła, który będzie narzekał, ale sprawnego menadżera który wydobędzie klub z ciężkiej sytuacji. :

No to po kiego ch*** brano Kołodzieja :?: :?: :?: :!: :!: :!: Bo powiedzial, ze jest sprawnym menadzerem :?: Czy napisal sobie tak w CV :?:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#174 Postautor: WBA » 3 października 2005, o 21:46

Z jednym mogę się zgodzić.5 tysięcy widzów to marzenie raczej nierealne.Stwierdzenie "5 tysięcy bo więcej się nie dało załatwić" nadaje się do "Śmiechu warte"

Nie widziałem tej rozmowy, ale może to sławne już 5 tysięcy" padło w kontekście uzyskania pozwolenia na przeprowadzenie imprezy.
Po ostatnich ekscesach pseudo-kibicowsko-piłkarskiej szumowiny słowa, że "więcej nie dało się załatwić" nabrałyby nowego wymiaru.
Zawsze lepie mieć w zanadrzu jakąś rezerwę, niż dostać, dajmy na to, pozwolenie na sprzedaż 1,5 tys. biletów i odprawić z kwitkiem choćby parę osób.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#175 Postautor: WBA » 3 października 2005, o 21:47

Nie widziałem tej rozmowy, ale może to sławne już 5 tysięcy" padło w kontekście uzyskania pozwolenia na przeprowadzenie imprezy.
Po ostatnich ekscesach pseudo-kibicowsko-piłkarskiej szumowiny słowa, że "więcej nie dało się załatwić" nabrałyby nowego wymiaru.
Zawsze lepie mieć w zanadrzu jakąś rezerwę, niż dostać, dajmy na to, pozwolenie na sprzedaż 1,5 tys. biletów i odprawić z kwitkiem choćby parę osób.