Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem
Re: Żuż�wy happening pod lubelskim ratuszem
Moim zdaniem warto byloby sie zastanowic co my bedziemy wlasciwie na tym happeningu robic. Tzn. opracowac jakis scenariusz itd. (wreczenie biletu preziowi, zablokowanie Krolewskiej:), kiedy rzucamy petardy:P itd.). Zeby nie bylo kichy i zeby sie cos przez ta przykladowa godzine dzialo. Moze by p. Zdzicho przyjechal koparka pod ratusz, wysypal troche piachu i cementu i zrobilibysmy happening pod tytulem "Budujemy nowy tor" 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Re: Żużlowy happening pod lubelskim ratuszem
Radziu popraw swoją ulotke. Nie "DANIEJ" tylko Daniel Jeleniewski 
Naczelny obrońca Karola Barana.
pisałem już wcześniej, że będzie poprawiona jutro bo czekam na aktualną listę startową.
Na razie coś takiego.
Czekam na dużo większe zdjęcie.

Na razie coś takiego.
Czekam na dużo większe zdjęcie.

Koniecznie musi się tam znaleźć słowo "niedziela" a godzina w formacie "godz. 15:00". Niby szczegóły, ale istotne 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
meesha pisze:Koniecznie musi się tam znaleźć słowo "niedziela" a godzina w formacie "godz. 15:00". Niby szczegóły, ale istotne
Zgadza sie. Te 2 rzeczy musza byc poprawione.
A ode mnie do Radzia tylko jedna uwaga. Prosba wlasciwie. Zrezygnuj z tego wszechobecnego, brzydkiego Ariala. Nie wiem jakim prawem ten font stal sie tak popularny. Jesli juz ma byc cos w tym stylu, ale duzo lepiej wykonane to uzyj Helvetica'e. Ale jak najbardziej sama forme i pomysl popieram. Wreszcie cos prostego, czytelnego, nie silacego sie na pokazanie wszystkich mozliwosci corela i spektrum kolorow jakie moze uzyskac drukarnia na paru metrach kwadratowych
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Żuż��appening pod lubelskim ratuszem
Ktoś chetny do przygotowania projektu ZAPROSZENIA dla Prezydenta Lublina od kibicow na zawody ktore bedzie wydrukowane w duzym formacie, powiedzmy 70cm x 100 cm? Mozemy miec to wydrukowane gratis tylko potrzebny jest projekt.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Mam propozycje, spotkajmy sie dzis wszyscy ktorzy chca jakos bardziej zaangazowac sie w organizacje happeningu. Np. o godzinie 20.00 (miejsce do uzgodnienia). Jutro planuje zaniesc do urzedu Miasta Zawiadomienie o planowanym zgromadzeniu publicznym. Majac juz zaklepany termin bedzie mozna podjac dzialania typu informacja mediow o tym happeningu, proba wypozyczania na konkrenty dzien plazmy itd.
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
Ja nie za bardzo wiem, jak moglbym pomoc, bo nie mam ani plazmy, ani nie umiem rysowac plakatow, no ale jakbyscie uznali, ze przyda wam sie w jakis sposob do pomocy mlody, inteligentny, przystojny i silny chlopak, to mozecie mi przydzielic jakies zadanie:) Na spotkaniu dzis nie moge byc, bardziej jutro.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Ja jutro o 20 będę ratował lubelskie trolejbusy pod Trybunałem Koronnym więc odpada. Ale dziś chętnie 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
Ja też bym był za jutrem... Dzisiaj niestety jestem zajęty wieczorem...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
To robimy dwa spotkania:) Dzis takie mniej oficjalne a jutro pojawi sie w Tequili Bartosh a wiec poprzez Bartosha bedziemy mogli swoje pomysly skoordynowac z organizatorem turnieju czyli prezesem KŻ Lublin. Oba spotkania o 20.00, a dzis o 21.00 jak bedzie mial cheć i mozliwosc dotrze do nas Sting.
Re: Żuż�wy happening pod lubelskim ratuszem
I jak dzisiejsze obrady? Jakieś wnioski?
I jak rozumiem jutrzejszy termin spotkania też�ktualny?
I jak rozumiem jutrzejszy termin spotkania też�ktualny?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dzisiaj specjalnych obrad nie bylo, byla wstepna konsultacja Zawiadomienia o planowanym zgromadzeniu, bylo tez poruszanych kilka innych kwestii jak sposob zasilania w energie elektryczną plazmy na placu Lokietka itp. ale juz takie stricte organizacyjne spotkanie zwiazane z happeningiem robimy jutro o godzinie 20.00 w Pubie Tequila na ulicy Zachodniej.
bartosch pisze:graficy do boju!
poszukuje osob, ktore "czaja baze" i chca pomoc przy tworzeniu billboardu reklamujacego pazdziernikowy turniej zuzlowy. pole do popisu ma wymiar 5.04 x 2.48m. (standardowy billboard). propozycje mozna umieszczac na forum wtedy wspolnie wybierzemy ten naj! w razie jakichkolwiek pytan prosze o kontakt. pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
Podejmę się tego, tylko musze znać termin, na który mam oddać gotowy projekt.
Naczelny obrońca Karola Barana.
meesha pisze:Ja jutro o 20 będę ratował lubelskie trolejbusy pod Trybunałem
Calkiem Cie juz meesha popierdolilo?
Ja myslalem ze z tym MPK to ot, takie niewinne zboczonko
A tu widze postepujaca obsesja
Eee calkiem spora obsesja
Ale dzis ednak wybiore ratowanie zuzla,bo trolejbus można od bidy zastapic autoobusem, a speedway'a nie da sie niczym
Ale dzis ednak wybiore ratowanie zuzla,bo trolejbus można od bidy zastapic autoobusem, a speedway'a nie da sie niczym
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Żuż���ng pod lubelskim ratuszem
meesha pisze:trolejbus można od bidy zastapic autoobusem, a speedway'a nie da sie niczym[
Pewnie znalazlyby sie osoby w naszym miescie ktore sa zdania ze speedway spokojnie motocrossem mozna zastapic
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dla przypomnienia, dziś o 20.00 organizacyjne spotkanie zwiazane z happeningiem w Pubie Tequila na ulicy Zachodniej.
Jak znacie osoby ktore w tej chwili nie maja dostepu do neta a rowniez chialyby zaangazowac sie w organizacje happeningu to przekazcie im tą informacje o spotkaniu np. smsem.
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,20,747508,380448
Jak znacie osoby ktore w tej chwili nie maja dostepu do neta a rowniez chialyby zaangazowac sie w organizacje happeningu to przekazcie im tą informacje o spotkaniu np. smsem.
http://mapa.targeo.pl/Mapa_Polski,20,747508,380448
Mnie jednak nie będzie... Koper jak coś to napisz mi jaką fuchę mi przypiszesz i tyle... rozdawanie ulotek czy coś w tym stylu 
Ja dostałem sms od Kopera,i wtedy dopiero zaskoczyłem że rano przeglądając forum przeczytałem posta którego Koper napisał późno wieczór...
Rano nawet się ucieszyłem że spotkanie będzie w piątek bo dziś nie specjalnie mi pasowało-żonka zaklepała mój czas
Ale na happening pewnie przyjdę...
Rano nawet się ucieszyłem że spotkanie będzie w piątek bo dziś nie specjalnie mi pasowało-żonka zaklepała mój czas
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Podsumowanie co mamy na happening:
-ustalone szczegoly zwiazane ze zgloszeniem tego happeningu do wladz miasta, jutro zanosze odpowiedni dokument do urzedu
-na pewno bedzie jeden lub dwa motocykle, plus żużlowcy amatorzy w kevlarach, osprzęt żużlowy kaski, gogle, laczki (łyżwy)
-przedłużacz zwijany 25 m
- LCD 32 cale (prywatny, jeszcze do ustalenia, bede tez kontaktowal sie z firmami wypozyczajacymi cos takiego)
- kabel s-video - euro
- odtwarzacz DVD (do ustalenia z osoba ktora zadeklarowala sie wypozyczyc)
-co najmniej jeden a byc moze dwa namioty
-stoliki, ale mozecie pomyslec czy nie macie takich ogrodowych plastikowych bo takie bylyby najlepsze a takich nie mamy
-żółto-biało-niebieski transparent z napisem Nigdy nie zginie zuzel w Lublinie lub cos w tym stylu
-ulotki czarnobiałe przygotowane przez Radzia oraz zaakceptowany do wydruku projekt ulotek kolorowych ze zdjeciami (tylko do tego projektu dodałbym info o turnieju 19 pazdziernika, godzinę i miejsce o czym pisalem wyzej)
-mecze zuzlowe z lat 2003-2006 na CD
Co potrzebujemy
-jak najwiekszej liczby osob ktore zaangażują sie w pomoc przy organizacji tego happeningu, przygotwanie, rozlozenie tego wszystkiego przed 15 w czwartek i zaangaozowanie juz w trakcie happeningu (ulotki, obsluga prezentacji multimedialnej, organizacja loterii, transparent itp., osoby ktore beda na happeningu jak maja jakies koszulki, szaliki zuzlowe to zabieramy ze soba)
-projektu zaproszenia dla prezydenta (docelowo bedzie takie 100 cm x 70 cm)
-przygotowania materialu, ewentualnie z jakims podkladem dzwiekowym ktory bedzie emitowany na plazmie
-sztalugi do wystawienia mini wystawy fotografii (jeszcze czekam na odpowiedz bo mozliwe ze bedziemy mieli)
-agregat prądotwórczy (jeszcze czkam na potwierdzenie, mozliwe ze bedziemy mieli)
-zestaw do naglosnienia, jakies kolumienki, wzmacniacz, mikrofon itp.
-jakis megafon tzw. szczekaczka
-w planie jest przygotowanie poczestunku na stoliku dla najmlodszych czyli popularne cukierki ks. Kiełbasy
-wydrukowac kolorowe ulotki ze zdjeciami na happening
-ewentualnie laptop z wyjsciem S-video do wyswietlania prezentacji lub tez filmików
Akcje składajace sie na happening (zaplanowany na okolo 2h)
-przede wszystkim naglosnienie calości w mediach zarowno przed happeningiem ze jest organizowany jak i relacja z tego wydarzenia
-zaproszenie prezydenta Lublina na zawody 19 października
-informowanie przy stoliku osob zainteresowanych cala akacja o szczegolach dlaczego jest organziowana, rozdawanie materiałow ktore przygotował Piotrek
-odpalanie maszyn żużlowych czyli muzyka dla uszu
-mozliwosc wykoanania pamiatkowej fotki na motocyklu zuzlowym itp.
-zapoznanie z osprzętem żużlowym
-loteria "WYGRAJ PROGRAM/BILET NA TURNIEJ 19 PAŹDZIERNIKA*
-wyswietlanie materiałów żużlowych z Lublina na plaźmie/LCD
-promocja sportu żużlowego poprzez miniwystawę (Gawrzyk postaraj sie załatwić te foty ktore wisialy w Kangurze)
-kolportaż ulotek kolorowych ze zdjeciami stawiajacymi pytanie co dalej z lubelskim zuzlem i czarnobiałych reklamujacych turniej 19 pazdziernika
-reklama mobilna na deptaku w czasie trwania happeningu (15-17) koszt 17 zl netto/godzine
http://www.reklamarowery.pl rowery do ktorych beda podlaczone wózki z 2-3 oficjalnymi kolorowymi plakatami
-plakaty reklamujące zawody 19 pazdziernika zostana tez wywieszone na namiotach
-niewykluczone ze po happeningu zorganizowana zostanie mini konferencja prasowa z udziałem prezesa KŻ Lublin
*Planujemy w czasie happeningu zrobic loterię biletową, bedą przygotowane kupony wsrod ktorych zostana wylosowane programy ktore sa wejsciówką na zawody. Apropos programów:
-jakby ktos chcial przygotowac jakis text do programu to na pewno sie przyda, na razie mamy wywiad ze Skórnickim, sylwetki zawodnikow startujacych w turnieju te ktore są na stronie http://www.tzlublin.com oraz ma powstac text o Memorialach Dadiego i Zwierzchowskiego.
Ponadto jakby ktos mial namiary na przyczepę na ktorej mozna byłooby umocować billboard i reklamowac turniej w okolicach giełdy w Elizówce to niech skontaktuje sie ze mna lub Bartoshem, a ja tak sobie mysle ze taka przyczepa z bilboardem moglaby stanać juz w czwartek w czasie happeningu na placu Łokietka.
Ulotki z happaningu bedzie mozna wykorzystac w czasie zawodów motocrossowych w Elizowce aby zachecac ludzi do przyjscia na zuzel po zawodach motocrossowych. Jest tez pomysl reklamy zawodów na transparentach wiszacych wiaduktach w dniu zawodow czyli w sobote, miedzy na wiadukcie ktory znajduje sie tuz za wyjazdem z Elizówki.
-ustalone szczegoly zwiazane ze zgloszeniem tego happeningu do wladz miasta, jutro zanosze odpowiedni dokument do urzedu
-na pewno bedzie jeden lub dwa motocykle, plus żużlowcy amatorzy w kevlarach, osprzęt żużlowy kaski, gogle, laczki (łyżwy)
-przedłużacz zwijany 25 m
- LCD 32 cale (prywatny, jeszcze do ustalenia, bede tez kontaktowal sie z firmami wypozyczajacymi cos takiego)
- kabel s-video - euro
- odtwarzacz DVD (do ustalenia z osoba ktora zadeklarowala sie wypozyczyc)
-co najmniej jeden a byc moze dwa namioty
-stoliki, ale mozecie pomyslec czy nie macie takich ogrodowych plastikowych bo takie bylyby najlepsze a takich nie mamy
-żółto-biało-niebieski transparent z napisem Nigdy nie zginie zuzel w Lublinie lub cos w tym stylu
-ulotki czarnobiałe przygotowane przez Radzia oraz zaakceptowany do wydruku projekt ulotek kolorowych ze zdjeciami (tylko do tego projektu dodałbym info o turnieju 19 pazdziernika, godzinę i miejsce o czym pisalem wyzej)
-mecze zuzlowe z lat 2003-2006 na CD
Co potrzebujemy
-jak najwiekszej liczby osob ktore zaangażują sie w pomoc przy organizacji tego happeningu, przygotwanie, rozlozenie tego wszystkiego przed 15 w czwartek i zaangaozowanie juz w trakcie happeningu (ulotki, obsluga prezentacji multimedialnej, organizacja loterii, transparent itp., osoby ktore beda na happeningu jak maja jakies koszulki, szaliki zuzlowe to zabieramy ze soba)
-projektu zaproszenia dla prezydenta (docelowo bedzie takie 100 cm x 70 cm)
-przygotowania materialu, ewentualnie z jakims podkladem dzwiekowym ktory bedzie emitowany na plazmie
-sztalugi do wystawienia mini wystawy fotografii (jeszcze czekam na odpowiedz bo mozliwe ze bedziemy mieli)
-agregat prądotwórczy (jeszcze czkam na potwierdzenie, mozliwe ze bedziemy mieli)
-zestaw do naglosnienia, jakies kolumienki, wzmacniacz, mikrofon itp.
-jakis megafon tzw. szczekaczka
-w planie jest przygotowanie poczestunku na stoliku dla najmlodszych czyli popularne cukierki ks. Kiełbasy
-wydrukowac kolorowe ulotki ze zdjeciami na happening
-ewentualnie laptop z wyjsciem S-video do wyswietlania prezentacji lub tez filmików
Akcje składajace sie na happening (zaplanowany na okolo 2h)
-przede wszystkim naglosnienie calości w mediach zarowno przed happeningiem ze jest organizowany jak i relacja z tego wydarzenia
-zaproszenie prezydenta Lublina na zawody 19 października
-informowanie przy stoliku osob zainteresowanych cala akacja o szczegolach dlaczego jest organziowana, rozdawanie materiałow ktore przygotował Piotrek
-odpalanie maszyn żużlowych czyli muzyka dla uszu
-mozliwosc wykoanania pamiatkowej fotki na motocyklu zuzlowym itp.
-zapoznanie z osprzętem żużlowym
-loteria "WYGRAJ PROGRAM/BILET NA TURNIEJ 19 PAŹDZIERNIKA*
-wyswietlanie materiałów żużlowych z Lublina na plaźmie/LCD
-promocja sportu żużlowego poprzez miniwystawę (Gawrzyk postaraj sie załatwić te foty ktore wisialy w Kangurze)
-kolportaż ulotek kolorowych ze zdjeciami stawiajacymi pytanie co dalej z lubelskim zuzlem i czarnobiałych reklamujacych turniej 19 pazdziernika
-reklama mobilna na deptaku w czasie trwania happeningu (15-17) koszt 17 zl netto/godzine
http://www.reklamarowery.pl rowery do ktorych beda podlaczone wózki z 2-3 oficjalnymi kolorowymi plakatami
-plakaty reklamujące zawody 19 pazdziernika zostana tez wywieszone na namiotach
-niewykluczone ze po happeningu zorganizowana zostanie mini konferencja prasowa z udziałem prezesa KŻ Lublin
*Planujemy w czasie happeningu zrobic loterię biletową, bedą przygotowane kupony wsrod ktorych zostana wylosowane programy ktore sa wejsciówką na zawody. Apropos programów:
-jakby ktos chcial przygotowac jakis text do programu to na pewno sie przyda, na razie mamy wywiad ze Skórnickim, sylwetki zawodnikow startujacych w turnieju te ktore są na stronie http://www.tzlublin.com oraz ma powstac text o Memorialach Dadiego i Zwierzchowskiego.
Ponadto jakby ktos mial namiary na przyczepę na ktorej mozna byłooby umocować billboard i reklamowac turniej w okolicach giełdy w Elizówce to niech skontaktuje sie ze mna lub Bartoshem, a ja tak sobie mysle ze taka przyczepa z bilboardem moglaby stanać juz w czwartek w czasie happeningu na placu Łokietka.
Ulotki z happaningu bedzie mozna wykorzystac w czasie zawodów motocrossowych w Elizowce aby zachecac ludzi do przyjscia na zuzel po zawodach motocrossowych. Jest tez pomysl reklamy zawodów na transparentach wiszacych wiaduktach w dniu zawodow czyli w sobote, miedzy na wiadukcie ktory znajduje sie tuz za wyjazdem z Elizówki.