TŻ Lublin - GTŻ Grudziądz 24.09.2006 15:30 bilety 10 i 5 zł

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
PvDMich
Kontakt:

#101 Postautor: PvDMich » 24 września 2006, o 20:58

meridol pisze:pewnie w przeciwienstwie do ciebie,

możlie :wink:

Christiano ma racje jak nie ma regularnych treningów i nie ma niczyjej pomocy to jest badziewie , a jak sie olewa młodzież to proszę takie są efekty wogóle to że nasi młodieżowcy jeżdżą to głównie zasługa Rodziców a nie jak powinno być klubu . Co z tego że Stypuła pucował się że jest nowy motor dla szkołki jak nie ma treningów dla młodych szkółkowiczów :?: dlaczego o tym nie wspomniał :?: i niech robią tak dalej to będą takie efekty : "wożenie ogonów"
poprostu świetlana przyszłość lubelskiego żużla
Ostatnio zmieniony 24 września 2006, o 21:05 przez PvDMich, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#102 Postautor: Marcinex » 24 września 2006, o 21:02

Cristiano pisze:Ale jak widać taki Mroczka ma normalne treningi, trenera gdzie u nas jego brak jest widoczny!! ma sprzęt na miarę walki z innymi. Więcej jazdy poprostu!! Co z tego że taki Polak czy Michaluk chcą? ale co można bez sprzętu i trenera!

Klimek jest w podobnej sytuacji co Karol i Maciek. Więc dlaczego jeździ lepiej?
Tu po prostu trzeba mieć talent. Jeśli ktoś go nie ma, to żaden trener i najlepszy sprzęt nie pomogą...
Obrazek

PvDMich
Kontakt:

#103 Postautor: PvDMich » 24 września 2006, o 21:16

Marcinex pisze:Tu po prostu trzeba mieć talent. Jeśli ktoś go nie ma, to żaden trener i najlepszy sprzęt nie pomogą...

nie koniecznie nie wiem czy ktos pamięta historie Staszka Burzy którego wielu widziało by w składzie TŻ z tego co gdzieś tam wyczytałem całe juniorstwo zarywał ogony i co z tego :?: później był szanowanym zawodnikiem zresztą do tej pory za takiego jest uważany , wielu było i jest takich zawodników, chłopaki muszą trenować muszą sie rozjeżdżać w końcu trening czyni mistrza :wink:

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#104 Postautor: vadik » 24 września 2006, o 21:55

no jak pvdMich?? tu nie trzeba miec treningów, trenera ani sprzętu wystarczy mieć talent wynik sam przyjdzie!! taki sport ... glupszej wypowiedzi nie słyszałem :roll:

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#105 Postautor: dilucio » 24 września 2006, o 22:10

<sciana> ktos tu chyba ma problemy czytania ze zrozumieniem :roll:

ivan.m

#106 Postautor: ivan.m » 24 września 2006, o 22:19

Cristiano pisze:no jak pvdMich?? tu nie trzeba miec treningów, trenera ani sprzętu wystarczy mieć talent wynik sam przyjdzie!! taki sport ... glupszej wypowiedzi nie słyszałem :roll:

Z tej wypowiedzi wnoskuje ze jak ktos am talent to i na rowerze bedzie zdobywal punkty. Pomysl czasem zanim cos napiszesz

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#107 Postautor: InDorka » 24 września 2006, o 22:19

Błagam,niech jakas dobra dusza poda wynik i w 3 slowach napisze jak było......wygrzebalam sie chora z łóżka.prosze bardzo :-)

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#108 Postautor: K.A.M.I.L. » 24 września 2006, o 22:31

Wynik 50:40

W tym mieście zawody żużlowe chyba zawsze są tak przedłużane. Nie wiem po co oni zwlekali żeby wyjść na prezentację. Później w czasie zawodów standardowo taśma nie idzie w góre i kolejne przedłużanie. Mecz momentami mógł się podobać, było kilka mijanek, jednak w większości wiało nudą.
Najlepiej w naszej drużynie spisał się Jeleniewski, gdyby nie defekt w jednym z biegów miałby komplet pkt przed nominowanymi. Knapp jakoś tak bezbarwnie. Tomicek dla mnie super, walczył do samego końca. Klimek gdyby nie pierwszy bieg (kontrowersyjna decyzja sędziego wg mnie) miałby więcej pkt na koncie, jednak jak dla mnie również bez jakiegos zbytniego błysku, koniecznie poprawić starty. Michaluk i Polak no co tu oceniać daleko z tyłu pkt zdobyte w trzy osobowych biegach. To tak z grubsza.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

PvDMich
Kontakt:

#109 Postautor: PvDMich » 24 września 2006, o 22:33

Cristiano pisze:no jak pvdMich?? tu nie trzeba miec treningów, trenera ani sprzętu wystarczy mieć talent wynik sam przyjdzie!! taki sport ... glupszej wypowiedzi nie słyszałem :roll:

no chyba mnie źle zrozumiałeś przeczytaj jeszcze raz moje wcześniejsze posty po niechce mi sie znów kopiować tego ...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#110 Postautor: InDorka » 24 września 2006, o 22:36

Dzieki K.A.M.I.L. że tak szybko zareagowales (dzielnicowa solidarność w cenie :-).
Po kilku ocenach najmlodszych zuzlowcow Lublina i opinii o Grzesiu K. balam sie,ze przegraliśmy.Jeszcze raz dzieki,opadam spokojnie na poduszki.

.......... :D ...........

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#111 Postautor: Cz@rek » 24 września 2006, o 22:48

Grudziądz starał się jak mógł aby przegrać ten mecz.
Dlaczego nie było rezerwy taktycznej w 13 biegu :?: Mógł pojechać
Staszek lub Fiałkowski.Tłumaczenia że Krzyżaniakowi przed 15 biegiem
nawalił motor można włożyć między bajki.Krzyżak z jednym motorem :?: :!: A koledzy z zespołu :?: .Sytułacja z Barańskim to już wogóle
kompromitacja zespołu gości.Trener GTŻ chyba nie bardzo chwilami panował nad zmianami w swoim zespole.
Dobrze że przynajmniej publiczność nie zawiodła i te 1000 luda było 8)

Awatar użytkownika
wernik

#112 Postautor: wernik » 24 września 2006, o 23:14

bez trenera też można wygrywać... jak w każdym sprzęcie pododbno liczy się trener... ale jakoś znam osoby (nie chodzi o dyscyplinę żużel) które mają trenerów i super sprzęt i wszystko co potrzeba żeby wygrywać i jakoś przegrywają... a my u siebie nie mamy bardzo dobrego sprzętu tylko wygrzebany, odnawiany przez nas i za nasze pieniądze remotowany... i jakoś dzisiaj zdobyliśmy dwa puchary i medal.......... bez trenera...

szkoda mi Michaluka, bo sympatyczny i Karola...

jednak gdyby ktoś się za nich wziął to kto wie? Może ten talent by się w nich odkryło... bo jak się mówi "wiara przenosi góry" "dla chcącego nic trudnego" kochają ten sport to na pewno można by było z nich coś wycisnąć... siódme poty i wyniki by były...

podobał mi się dzisiaj Jeleniewski :) i Tomicek :) a Knapp rzeczywiście... bezbarwnie...
Huzar (słodki anioł)
Tż Lbn :] :* ^^
Obrazek

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#113 Postautor: InDorka » 24 września 2006, o 23:37

bez trenera też można wygrywać... jak w każdym sprzęcie pododbno liczy się trener... ale jakoś znam osoby (nie chodzi o dyscyplinę żużel) które mają trenerów i super sprzęt i wszystko co potrzeba żeby wygrywać i jakoś przegrywają... a my u siebie nie mamy bardzo dobrego sprzętu tylko wygrzebany, odnawiany przez nas i za nasze pieniądze remotowany... i jakoś dzisiaj zdobyliśmy dwa puchary i medal.......... bez trenera...

Jak juz wczesniej pisalam,jestem chora,nie bylam na meczu.....ale o co chodzi autorowi w tym przytoczonym fragmencie :?:

Czy to goraczka nie pozwala mi zrozumiec "co autor miał na mysli " czy tekst wymaga przetłumaczenia na polski :?:

........ :? ............

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#114 Postautor: grzesieck » 24 września 2006, o 23:39

K.A.M.I.L. pisze: Klimek gdyby nie pierwszy bieg (kontrowersyjna decyzja sędziego wg mnie) miałby więcej pkt na koncie, jednak jak dla mnie również bez jakiegos zbytniego błysku, koniecznie poprawić starty.

wg mnie sluszna decyzja sedziego o wykluczeniu Klimka.

starty rzeczywiscie ma tragiczne, niech sie uczy od Mroczki, ktory na poczatku za kazdym razem wychodzil pierwszy spod tasmy.

daniel bardzo ladnie

knapp bardzo przecietnie, widac bylo, ze motor nie ciagnal tak jak powinien

tomicek bardzo ladnie

michaluk i polak beznadziejnie
METHANOL ADVENTURE TEAM

Kalhorn
Junior

#115 Postautor: Kalhorn » 25 września 2006, o 03:01

A tak z całkiem innej beczki... Co z Michałem Bałabuchem?

Ps. Już nie wspomne, że każdy miał w d... moje rozważania oz mianach taktycznych, lub też niezupełnie taktycznych ;)

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#116 Postautor: jataman21 » 25 września 2006, o 03:47

To i ja na krótko o 4 w nocy:
Jeleń udowodnił, że jest zawodnikiem własnego toru i na nim czuję się jak ryba w wodzie.
Tomicek jak dla mnie, jak na juniora bardzo ładnie, bohater meczu, bez niego byśmy przegrali.
Knapp, obawialem się, że nie miałem do końca racji w poprzednich ocenach, wiele osób pisało PW czy tutaj wysławiało tego zawodnika, jak dla mnie ten mecz potwierdził tylko moją wczesniejszą tezę. Bezbarwnie, jak na seniora słabo, przegrywał starty z Mroczką i Fijałkowskim co takiemu "asowi" nie powinno się zdarzać. Typowy średniak dla drużyn, walczących o utrzymanie albo o środek tabeli, w drużynie z aspiracjami e-ligowymi nie powinien miec miejsca w składzie. Potwierdzają to moje statystyki z rundy zasadniczej podliczone z drużynami z pierwszej 4 (dom i wyjazd) gdzie Grzesio nawet nie osiąga średniej biegopunktowej 1,5.
P.S: Prośba taka, prosiłbym nie robić wielkiego hallo za moimi plecami, jeśli ktoś ma do mnie jakies pretensje za moje wypowiedzi proszę kierować je do mnie, byłem na meczu jak na większości, na spotkania "różne" chodzę, nie ma problemu ze znalezieniem mnie. Gadanie za plecami i wyzywanie kogoś i oczernianie jest smieszne, jesli ktoś coś do mnie ma, zapraszam, siedziałem na "zylecie" i nie byłem trudno dostępny. Więc na przyszlosc proszę kierować się do mnie, a nie smieszne i idiotyczne gadki za plecami. Wiem, że ta osoba do której mówie to czyta i wie o tym, że mówie własnie do niej.
Michaluk, Polak no niestety brak treningów nie poczynił postępów, jak dla mnie bardzo słabo. Michaluk jeszcze tak nie odstawał, Polak bardzo znacznie.
Klimek liczyłem na więcej, mimo dosyć dobrego występu jak na wiek i doświadczenie, napewno wiele osób oczekiwało więcej...
U gości na + zaskoczył napewno Mroczka, starty rewelacja, na trasie też całkiem nieżle, widać duże postępy. Reszta na miare swoich możliwości.
Pozdrawiam :wink:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#117 Postautor: Gelo » 25 września 2006, o 08:19

Co do Mroczki napiszę tylko tyle, że sędzia pięknie mu dawał się czołgać za każdym razem. Chyba swoje cenne uwagi Mroczka przekazał Mazurowi ale niestety raz sędzia przytrzymał taśmę.

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#118 Postautor: Ja-Jacek » 25 września 2006, o 08:45

Pebas pisze:ja stawiam na 50:40 z tomickiem. bez niego wynik odwrotny.

Brawo dla kolegi - trafił "perfectly", a z drugą częścią zdania też ma rację...

Pzdr
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#119 Postautor: ravajas » 25 września 2006, o 09:15

Gelo pisze:Co do Mroczki napiszę tylko tyle, że sędzia pięknie mu dawał się czołgać za każdym razem. Chyba swoje cenne uwagi Mroczka przekazał Mazurowi ale niestety raz sędzia przytrzymał taśmę.

to mi przypomniało słowa Janusza Stachyry z czasów kiedy był terenrem TŻ. Po meczu ze Stalą Rzeszów, nasi zawodnicy zwracali uwagę, ze rzeszowianie czołgali się pod tasmą. Stachyra uciął: trzeba było też się czołgać.

To tak a propos. Gelu, poruszyłes tu starą prawdę, wszędzie trzeba być cwanym. Wiec i nasi powinni byli się czołgać.
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

harry
Trener

#120 Postautor: harry » 25 września 2006, o 10:30

Cz@rek pisze:Dobrze że przynajmniej publiczność nie zawiodła i te 1000 luda było 8)

Biletów sprzedanych było ponad 1300, plus karnetów ponad 350,plus wolnych strzelców około 200. W sumie mecz oglądało około 1900-2000 ludzi.
To dla znawców, którzy widzieli 700 osobników :shock: :shock: :shock:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#121 Postautor: Gelo » 25 września 2006, o 10:33

ravajas pisze:
Gelo pisze:Co do Mroczki napiszę tylko tyle, że sędzia pięknie mu dawał się czołgać za każdym razem. Chyba swoje cenne uwagi Mroczka przekazał Mazurowi ale niestety raz sędzia przytrzymał taśmę.

to mi przypomniało słowa Janusza Stachyry z czasów kiedy był terenrem TŻ. Po meczu ze Stalą Rzeszów, nasi zawodnicy zwracali uwagę, ze rzeszowianie czołgali się pod tasmą. Stachyra uciął: trzeba było też się czołgać.

To tak a propos. Gelu, poruszyłes tu starą prawdę, wszędzie trzeba być cwanym. Wiec i nasi powinni byli się czołgać.

Zawsze to powtarzam - cel uświęca środki. Do Mroczki nie mam pretensji - był bardzo skuteczny w tym co robi.

Ge(L)o
Trener

#122 Postautor: Ge(L)o » 25 września 2006, o 10:42

Też mi sie zdawało, że frekwencja jak na taki mecz całkiem niezła (biorąc pod uwagę wcześniejszą).

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#123 Postautor: Cz@rek » 25 września 2006, o 10:43

harry pisze:
Cz@rek pisze:Dobrze że przynajmniej publiczność nie zawiodła i te 1000 luda było 8)

Biletów sprzedanych było ponad 1300, plus karnetów ponad 350,plus wolnych strzelców około 200. W sumie mecz oglądało około 1900-2000 ludzi.
To dla znawców, którzy widzieli 700 osobników :shock: :shock: :shock:

Czyli wniosek z tego że obniżenie cen biletów było dobrym posunięciem 8)

Ge(L)o
Trener

#124 Postautor: Ge(L)o » 25 września 2006, o 10:48

Niech już zostaną te ceny. Różnicy w dochodzie z biletów nie będzie znacznej, a frekwencja pójdzie w górę.

harry
Trener

#125 Postautor: harry » 25 września 2006, o 11:07

Ge(L)o pisze:Niech już zostaną te ceny. Różnicy w dochodzie z biletów nie będzie znacznej, a frekwencja pójdzie w górę.

To i żużlowcy musieliby zostać tacy sami 8) :evil: 8)
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski