Krosno - Lublin 50:40

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#151 Postautor: jas » 14 marca 2005, o 17:33

Km Intar Dartom pisze:1 Franek - (zawodnik własnego toru :P przedewszystkim przywiezie punkty na Jeleniu :P )

franki zawodnikiem lubelskiego toru :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to zes ladnie kolego dowalil :twisted:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Awatar użytkownika
Michal_BC

#152 Postautor: Michal_BC » 14 marca 2005, o 17:37

Km Intar Dartom pisze:Hm... a ja myślę te to właśnie krosno wygra i to dość wysoko 51-39

1 Franek - (zawodnik własnego toru :P przedewszystkim przywiezie punkty na Jeleniu :P )
2 Jeleń (prawdziwy "jeleń" zasłaby jak na seniora w 1 lidze)
3 Piszcz - (Krajowy lider wykręci te 10-12 oczek)
4 Focus - (wielka niewiadoma ale nie liczył bym na jakieś super wyniki tego zawonika a juz napewno nie w 1 meczu "Firlej tez był najlepszy w 2 lidze a pamietaja wszyscy jak cieniował w tamtym sezonie w Józefowie")
5 Obco J. - (Swoje pewnie zrobi jakie 14/6st)
6 Wron - (Młodzi i nadodatek bez zadnych umiejętności, 2 pkt góra)
7 Kępa

O widze prawdziwy znawca :]
1. Franek - popatrz na zdobycze punktowen na wyjazdach były słabe mecze ale były też lepsze
2. Poczekamy zobaczymy - ma za sobą przewiezionych kilku znanych seniorów, nie wspominając już o seniorach Ostrowa :]
3. Focus wielka niewiadoma. Piszesz o Firleju i porównujesz go, ale spójrz że jedziemy przeciwko zespołowi z Krosna gdzie Focus na ich torze był jednym z najlepszych zawodników. Piszesz że nie sprawdzają się średnie z 2 ligi to co ma powiedzieć Krosno ?
4. Piszcz racja 12- 13 w ciemno stawiam
5. Obco też się zgodze
6-7. Cięzko powiedzieć ale myśle że na 3 pkt ich stać na sprzęcie Krzyśka Słabonia.
Best Club rzÄ…dzi w ISQ...

spedway fan holigans

#153 Postautor: spedway fan holigans » 14 marca 2005, o 17:46

[to tobie dziecinko sie wydaje ze wygracie z nami , hehe. Tak , zgadles , chcemy zawojowac I lige, hehe, a na poczatek was zlac ile sie da !! chcemy wygrywac u siebie wszystko co sie da, to najprostsza droga do utrzymania sie. A ze wygramy z wami w I rundzie, no coz , komus musi byc przykro !
-------------------------------------------------------------------------------------

PO PIERWSZE TO NIE DZIECINKO
A PRZYKRO TO BĘDZIE WAM NIESTETY
PO ZA TYM NIESTETY NIE WYGRACIE Z NAMI
I LIGI TEÅ» NIE ZWOJUJECIE
SPEDWAY FAN HOLIGANS

Awatar użytkownika
istred
Trener

#154 Postautor: istred » 14 marca 2005, o 19:12

Miałem się na razie nie wypowiadać na temat meczu, ale krew mnie zalewa jak to wszystko czytam...

Dada, wypowiadałeś się już wiele razy i uważałem Cię za osobę w miarę obiektywną. Twierdzisz, że Lublin tyle stracił w porównaniu z zeszłym sezonem:
teraz Wy odeszli KNAPP,KARLSSON,D.STACHYRA,J.STACHYRA,SLEDZ czyli defakto trzon druzyny
Za Karlssona przyszedł Jensen - zawodnik, który w zeszłym sezonie startował w GP, czyli teoretycznie lepszy od Petera.
Knapp, rzeczywiście był trzonem zespołu, ale średnią miał dopiero 16 w lidze. Dawid Stachyra miał 1,0/ mecz - czyli trudno zaliczyć go do "trzonu" uważam, że podobną średnią jest w stanie wywalczyć Kępa. Śledź - widać, że Twoja drużyna jeździła w zeszłym sezonie w innej klasie rozgrywkowej... Darek był podporą Motoru... ale dwa lata temu (ostatnio). W zeszłym sezonie niestety pełnił rolę dywersanta, przez którego przegraliśmy kilka meczy np. dwa razy z Rzeszowem ("czy jest to sprawa szatana czy tylko przypadek prze pana" :roll: )
Janusz Stachyra - heh, nie skomentuję. Na pewno będzie nam brakowało tych kilku punktów Pana Janusza :) .
kim sie wzmocnilismy hmmm WILK,BARAN,FERJAN,SPIEWANEK,PRUCNAL moze ten ostatni to nie wzmocnenie
Przeanalizuj "dokonania" tych zawodników:
Wilk - nie łapał się do składu Rzeszowa, który okazał się gorszą drużyną od Motoru. Średnia wśród niesklasyfikowanych 1,6 - jeździł przede wszystkim w meczach ze słabymi drużynami u siebie.
Baran - proszę, nie rozśmieszaj mnie... średnia 0,75 - nie mieścił się składzie Unii Tarnów, co nie jest może porażką, ale na pewno nie można od niego oczekiwać większych zdobyczy punktowych. Przyznaj szczerze... którego zawodnika lubelskiego ma on pokonać ?
Ferjan - rzeczywiście wzmocnienie, może zrobić punkty, ale nie jest nie do objechania - przytaczany już kilka razy wątek, że Stachyra go objechał (nie wiem czy dokładnie pamiętam, ale mam wrażenie, ze go wyprzedził na dystansie). Odjechał 3 mecze w zeszłym sezonie... lepsze statystyki ma na przykład Paweł Staszek lub Daniel Nermark. Nic szczególnego... choć dla Was na pewno podpora drużyny.
Śpiewanek - kolejny... na pewno ma potencjał, ale w zeszłym sezonie miał 4 średnią od końca - gorzej niż nasz Dawid Stachyra! Średnia 0,789 mówi sama za siebię.
patrzac na tych zawodnikow to chyba wygladaja duzo lepiej nic focus i jesper
czy Ty oby na pewno wiesz co piszesz :shock: ?
Jensen - na pewno lepszy od Ferjana - jedna z najlepszych średnich w 2003r. resztę napisałem wyżej.
Pietraszko - najlepszy zawodnik 2 ligi, woził waszych jeźdźców na waszym torze jak chciał!

Podsumowując Wy sprowadziliście 4 słabych zawodników i jednego dobrego. My dwóch dobrych.

Jakby tego było mało, możemy porównać drużyny - Krosno w zeszłym sezonie ledwo awansowało do 1 ligi. Lublin walczył o baraże z Falubazem. Mam coś jeszcze pisać ?

I jeszcze kilka "malinek":
to chyba wygladaja duzo lepiej nic focus i jesper

sory ale dla mnie poza piszczem jesperam i moze focusem to wy niemacie nikogo kto moglby u nas ugryzc naszych

Nie uważasz, że sam sobię zaprzeczasz?
Dodam tylko, że Franków - zawodnik, którego tak się nie boicie - to zdobywca srebrnego(?) kasku kilka lat temu. Który Wasz zawodnik może pochwalić się zbliżonym osiągnięciem?
tylko wez sobie poprawke na to ze nasi mieli sprzet drugi ligowy a gtz byl jednym z kanydatow do awansu
Zaraz, zaraz... jakim kandydatem do awansu? Jeśli tak to w zeszłym roku mieliśmy 6 kandydatów do awansu i Gniezno w 1 lidze :roll:

Na koniec dodam jeszcze, że w tym sezonie lepszej niż w ubiegłym sezonei jazdy można się spodziewać po Piszczu, Frankowie i Jeleniewskim. Mamy mieć bardzo dobrze przygotowany sprzęt (wiem, wiem... Wy też macie mieć pierwszoligowy, ale my mieliśmy w tamtym sezoenie pierwszoligowy, a w tym mamy mieć lepszy - dlatego tak to kilka osób podkreśla) Do tego dochodzi doświadczenie w wyższej klasie, które jest bardzo ważne co pokazał nam Falubaz...
Nie chce cały czas powracać do zeszłego sezonu, ale napiszę tylko, że dwukrotnie pokonaliśmy bardzo wyraźnie Ostrów, który nie dał Wam najmniejszych szans, nawet na Waszym specyficznym torze.

I jak jeszcze można myśleć, że Krosno jest faworytem :shock: ? Trochę pokory...

* średnie za sportowefakty.pl

PS. heh, drugi Lucky ze mnie :wink:

Awatar użytkownika
dada

#155 Postautor: dada » 14 marca 2005, o 19:40

po pierwsze w ostrowie po 12 biegach bodajze remisowalismy a u siebie gdyby nie defekt tomka w 14 biegu po tym jak zabieral sie za fajke gdy na 1 pozycji jechal laszlo moze bys i wygrali ale jak ja lubie powtarzac sezon sezonowi nigdy nie jest rowny
Jest mi milo ze traktowales sie mnie jak osobe obiektywna ( jest ich bardzo mało zawsze bylem jestem i bede kontrowersyjny :D )
co do jesper i focusa moze i sa to wazne wzmocnienia dla was ale i taq nadal sie bede upieral ze wiecej starciliscie TRENERA JANUSZA STACHYRE nie zawodnika a trenera ktory z wami awansowal i byl dlugo z druzyna i wiedzial co i jak
moim zdaniem karlsson jest o klase lepszy od jensena popatrz na rozgrywki miedzy narodowe peter prezentuje sie duzo lepiej to nie ulega watpliwosci ale Ferjan tez mu nie ustepuje i patrz ze jesper pierszy raz pojedzie u nas to przewage ma Matej

Wilk - nie łapał się do składu Rzeszowa, który okazał się gorszą drużyną od Motoru. Średnia wśród niesklasyfikowanych 1,6 - jeździł przede wszystkim w meczach ze słabymi drużynami u siebie.
Baran - proszę, nie rozśmieszaj mnie... średnia 0,75 - nie mieścił się składzie Unii Tarnów, co nie jest może porażką, ale na pewno nie można od niego oczekiwać większych zdobyczy punktowych. Przyznaj szczerze... którego zawodnika lubelskiego ma on pokonać ?
Ferjan - rzeczywiście wzmocnienie, może zrobić punkty, ale nie jest nie do objechania - przytaczany już kilka razy wątek, że Stachyra go objechał (nie wiem czy dokładnie pamiętam, ale mam wrażenie, ze go wyprzedził na dystansie). Odjechał 3 mecze w zeszłym sezonie... lepsze statystyki ma na przykład Paweł Staszek lub Daniel Nermark. Nic szczególnego... choć dla Was na pewno podpora drużyny.
Śpiewanek - kolejny... na pewno ma potencjał, ale w zeszłym sezonie miał 4 średnią od końca - gorzej niż nasz Dawid Stachyra! Średnia 0,789 mówi sama za siebię.

ferjan sie zgodze ale wilk wybral nas a nie rzeszow niebylo tam ze nie lapal sie poprostu byl poklocony z wozniakiem i ten go nie puszczał
baran i owszem nie lapal sie ale przebic sie przez kermita i rempałe nie jest łatwe , pewne jest to ze bedzie chcial pokazac sie z jak najlpeszej strony zeby wywalczyc miejsce w skladzie
szczurek objechal holte i co z tego ?? piszesz ze stachyra pokonał mateja to czemu taka slabo srednia wykrecil skoro objezdzal obcokrajowcow ??
spiewanek jak pisano na forum gorzowa za caly sezon w gnieznie dostal 300 zł sory ale za tyle niema szans na przygotowanie sprzetu
Pietraszko - najlepszy zawodnik 2 ligi, woził waszych jeźdźców na waszym torze jak chciał!

tu to mnie rozbawiles z tym ze wozil naszych jak chciał dobry zarcik najlpeszy w drugiej lidze to on nie byl bo Łukasz Szmid wygral najwiecej biegow na torach drugoligowych

wilk

#156 Postautor: wilk » 14 marca 2005, o 19:48

Lublin_Fan pisze:W tym właśnie jest cały haczyk, że pierwszoligowy sprzęt Krosna to nie to samo co pierwszoligowy sprzęt Lublina. Ale co ja się będę powtarzał w nieskończoność. Sami wszyscy zobaczą na oczy. Te 124 tyś co Knapp nimi pogardził poszły w większości na sprzęt dla tych co zostali. To samo odnośnie kasy proponowanej Stachyrom i Trumińskiemu. Nie wykosztowaliśmy się na zawodników to zapewniliśmy najwyższej klasy fury Piszczowi, Jeleniowi, Frankowi i Adamowi. Do tego dochodzi sumiennie przepracowana zima oraz lada moment zgrupowanie na Słowenii. Po powrocie z tego obozu rozpoczynamy wspólne - 3 tygodniowe - treningi z moją nową ulubioną drużyną Turbiną.
I to są fakty a nie puste gadanie. Pod względem przygotowaniań Lublin biję Krosno na głowę. A może mnie ktoś oświeci jeśli się mylę?

Pozdr.

witam "znawcow" !! hehe. oj jak ty sie chwalisz nowym sprzetem lublina ! oj oj , smiem twierdzic ze awansujecie do ekstraligi jesli macie takie rakiety !! buhahaha ! weź sobie chlopczyku na wstrzymanie i mnie nie rozsmieszaj ! wy przepracowaliscie solidnie zime podczas gdy inne kluby lezaly sobie na kanarach plackiem ! hehe, o boze co za podejscie !! nie sadze zebysmy odjechali z wami mecz, gdy nie bedziemy mieli za soba zadnego treningu (a zima na razie trzyma), wiec objeżdzenie sie to zaden plus ! (tym bardziej ze u was pewnie wiecej sniegu niz u nas). Z tym przygotowaniem do sezonu i biciem na glowe to naprawde przesadziles !
Ostatnio zmieniony 14 marca 2005, o 20:05 przez wilk, łącznie zmieniany 1 raz.

wilk

#157 Postautor: wilk » 14 marca 2005, o 19:57

istred pisze:Miałem się na razie nie wypowiadać na temat meczu, ale krew mnie zalewa jak to wszystko czytam...

Dada, wypowiadałeś się już wiele razy i uważałem Cię za osobę w miarę obiektywną. Twierdzisz, że Lublin tyle stracił w porównaniu z zeszłym sezonem:
teraz Wy odeszli KNAPP,KARLSSON,D.STACHYRA,J.STACHYRA,SLEDZ czyli defakto trzon druzyny
Za Karlssona przyszedł Jensen - zawodnik, który w zeszłym sezonie startował w GP, czyli teoretycznie lepszy od Petera.
Knapp, rzeczywiście był trzonem zespołu, ale średnią miał dopiero 16 w lidze. Dawid Stachyra miał 1,0/ mecz - czyli trudno zaliczyć go do "trzonu" uważam, że podobną średnią jest w stanie wywalczyć Kępa. Śledź - widać, że Twoja drużyna jeździła w zeszłym sezonie w innej klasie rozgrywkowej... Darek był podporą Motoru... ale dwa lata temu (ostatnio). W zeszłym sezonie niestety pełnił rolę dywersanta, przez którego przegraliśmy kilka meczy np. dwa razy z Rzeszowem ("czy jest to sprawa szatana czy tylko przypadek prze pana" :roll: )
Janusz Stachyra - heh, nie skomentuję. Na pewno będzie nam brakowało tych kilku punktów Pana Janusza :) .
kim sie wzmocnilismy hmmm WILK,BARAN,FERJAN,SPIEWANEK,PRUCNAL moze ten ostatni to nie wzmocnenie
Przeanalizuj "dokonania" tych zawodników:
patrzac na tych zawodnikow to chyba wygladaja duzo lepiej nic focus i jesper
czy Ty oby na pewno wiesz co piszesz :shock: ?
Jensen - na pewno lepszy od Ferjana - jedna z najlepszych średnich w 2003r. resztę napisałem wyżej.

Podsumowując Wy sprowadziliście 4 słabych zawodników i jednego dobrego. My dwóch dobrych.

Jakby tego było mało, możemy porównać drużyny - Krosno w zeszłym sezonie ledwo awansowało do 1 ligi. Lublin walczył o baraże z Falubazem. Mam coś jeszcze pisać ?

I jeszcze kilka "malinek":
to chyba wygladaja duzo lepiej nic focus i jesper

sory ale dla mnie poza piszczem jesperam i moze focusem to wy niemacie nikogo kto moglby u nas ugryzc naszych

Nie uważasz, że sam sobię zaprzeczasz?
Dodam tylko, że Franków - zawodnik, którego tak się nie boicie - to zdobywca srebrnego(?) kasku kilka lat temu. Który Wasz zawodnik może pochwalić się zbliżonym osiągnięciem?
tylko wez sobie poprawke na to ze nasi mieli sprzet drugi ligowy a gtz byl jednym z kanydatow do awansu
Zaraz, zaraz... jakim kandydatem do awansu? Jeśli tak to w zeszłym roku mieliśmy 6 kandydatów do awansu i Gniezno w 1 lidze :roll:

Na koniec dodam jeszcze, że w tym sezonie lepszej niż w ubiegłym sezonei jazdy można się spodziewać po Piszczu, Frankowie i Jeleniewskim. Mamy mieć bardzo dobrze przygotowany sprzęt (wiem, wiem... Wy też macie mieć pierwszoligowy, ale my mieliśmy w tamtym sezoenie pierwszoligowy, a w tym mamy mieć lepszy - dlatego tak to kilka osób podkreśla) Do tego dochodzi doświadczenie w wyższej klasie, które jest bardzo ważne co pokazał nam Falubaz...
Nie chce cały czas powracać do zeszłego sezonu, ale napiszę tylko, że dwukrotnie pokonaliśmy bardzo wyraźnie Ostrów, który nie dał Wam najmniejszych szans, nawet na Waszym specyficznym torze.

I jak jeszcze można myśleć, że Krosno jest faworytem :shock: ? Trochę pokory...

* średnie za sportowefakty.pl

PS. heh, drugi Lucky ze mnie :wink:

krew cie zalewa ? zebys czasem nie wykorkowal kolego ! hehe. Jensen lepszy od petera ?? o boze , kolejny marzyciel i idealista !! puknij sie w czolo ale mocno ! fajne jest podejscie "kibicow" lubelskich do swoich zawodnikow - jeszcze w tamtym sezonie wychwalani pod niebiosa , a teraz plujecie na nich , nieładnie ! pewnie gdyby teraz odszedl od was frankow albo piszcz tez zmieszalibyscie go z blotem ! wspolczuje ! i zal mi zawodnikow !
Wilk i ferjan beda wg mnie nie do ugryzienia na naszym torze ! na wielu turniejach w krosnie wilk pokazywal jak sie jeździ ekstraligowym zawodnikom; baran chce zaistniec (podobienstwo do sytuacji ze szmidem z ubieglego roku, z tym ze baran to zawodnik ekstraligowy) , spiewanek naprawde ma talent do speedwaya, widzialem go na torze w krosnie jak objeżdżal spokojnie hliba i innych tego typu zawodnikow (mial wtedy co prawda sprzet z gorzowa , ale i w krosnie nie bedzie mial najgorszego).

Jednego jestem pewny - dostaniecie w dupe i to ostro !

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#158 Postautor: GRISZA » 14 marca 2005, o 19:59

dada pisze: wilk wybral nas a nie rzeszow niebylo tam ze nie lapal sie poprostu byl poklocony z wozniakiem i ten go nie puszczał

"dada" nie pisz głupot. Po prostu nie mieścił się w składzie i juz. Akurat kiedy ktoś miał kontuzję to jechał. Pokazał parę razy naprawdę twardy charakter,ale to nie jest już zawodnik ,który może zawojować świat.
A Baran,Śpiewanek i Prucnal to nie są żadne wzmocnienia. Prucnal w Rzeszowie przyjeżdżał tak daleko za resztą że szkoda mówić...
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#159 Postautor: kezman » 14 marca 2005, o 20:15

Średnia wśród niesklasyfikowanych 1,6 - jeździł przede wszystkim w meczach ze słabymi drużynami u siebie.

Troche nie trafiona uwaga. No chyba, że Gdańsk x2, Lublin, Gorzów i Ostrów to kiepskie drużyny. :wink:

wilk wybral nas a nie rzeszow niebylo tam ze nie lapal sie poprostu byl poklocony z wozniakiem i ten go nie puszczał

A to jest największa bzdura jaką w ostatnim czasie słyszałem.

pozdr.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#160 Postautor: istred » 14 marca 2005, o 20:26

nadal sie bede upieral ze wiecej starciliscie TRENERA JANUSZA STACHYRE nie zawodnika a trenera ktory z wami awansowal i byl dlugo z druzyna i wiedzial co i jak
Jak to było ze Stachyrą wie tylko kilka osób... mówi się, że decyzje za niego podejmował Ziółkowski. Rola trenera w żużlu jest dużo mniejsza niż w innych dyscyplinach. Trudno mi tutaj z Tobą dyskutować, bo nie widziałeś przecież jak prowadzone były treningi, jakie było podejście Janusza do zawodników itp. Ja jestem zadowolony ze zmiany trenera i nawet w najmniejszym stopniu nie odczuwam tutaj osłabienia.
moim zdaniem karlsson jest o klase lepszy od jensena popatrz na rozgrywki miedzy narodowe peter prezentuje sie duzo lepiej
i pewnie tak jest. Napisałem, że to tylko teoria - weź zawodnika X i Y - zawodnik X jeździł rok wcześniej w GP, za nie najgorszym skutkiem. Zawodnik Y nie jeździł w GP i nie zdołał się do niego zakwalifikować ponownie. Wniosek jest chyba prosty... (powtarzam - teoretycznie!)

Chciałem pokazać, że za nisko oceniacie Jensena, w zeszłym sezonie startował, z całkiem niezłym skutkiem w GP (dlatego nie jeździł w Polskiej lidze) a dwa lata temu w 1 lidze wykręcił jedną z najlepszych średnich.
patrz ze jesper pierszy raz pojedzie u nas to przewage ma Matej
Obcokrajowcy mają to do siebie, że szybko przystosowują się do warunków danego toru.
baran i owszem nie lapal sie ale przebic sie przez kermita i rempałe nie jest łatwe , pewne jest to ze bedzie chcial pokazac sie z jak najlpeszej strony zeby wywalczyc miejsce w skladzie
Tak jak każdy zawodnik, ale nie można od niego oczekiwać, że będzie objeżdzał lubelskich seniorów, mimo wszystko lepszych od Barana.
szczurek objechal holte i co z tego ?? piszesz ze stachyra pokonał mateja to czemu taka slabo srednia wykrecil skoro objezdzal obcokrajowcow ??
Nie napisałem tego, żeby pokazać, że Stachyra jest super, ale po to żeby zobrazować, że Ferjan nie jest wcale taki mocny. Nie wspominałem, że pozostali nasi seniorzy wozili Mateja w niemal każdym biegu.
spiewanek jak pisano na forum gorzowa za caly sezon w gnieznie dostal 300 zł sory ale za tyle niema szans na przygotowanie sprzetu
Czyli jest wielką niewiadomą. Jak można od niego oczekiwać, że będzie podoprą drużyny?
tu to mnie rozbawiles z tym ze wozil naszych jak chciał dobry zarcik najlpeszy w drugiej lidze to on nie byl bo Łukasz Szmid wygral najwiecej biegow na torach drugoligowych
Przepraszam źle się wyraziłem - uzyskał najwyższą średnią biegową. (właściwie można powiedzieć, że najlepszym zawodnikiem 1 ligi był Piszcz, bo przecież w Lublinie woził zawodników ekstraligowych...)

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#161 Postautor: WojtekF » 14 marca 2005, o 20:27

Oto moje typowanie:

9 Ferjan 12(5)
10 Golonka 4(4)
11 Wilk 9(5)
12 Lukaszewicz 7(5)
13 Szmid 10(5)
14 Spiewanek 5(5)
15 Prucnal 2(1)

1 Jensen 13(6)
2 Jeleniewski 3(3)
3 Frankow 5(4)
4 Pietraszko 11(6)
5 Piszcz 8(5)
6 Kepa 1(5)
7 Wrona 0(1)

Co daje wynik 49-41

Ale i tak punkt bonusowy dla Lublina
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#162 Postautor: Talib » 14 marca 2005, o 21:26

E Wojtek nie doceniasz trochę Jelenia (jemu tor w Krośnie raczej leżał). Coś mi się zdaje, że przywiezie co najmniej 6-7 punktów.

Gość

#163 Postautor: Gość » 14 marca 2005, o 21:39

WOjtekF - tyle punktów co Jeleń to może zrobić dziadek Huszcza , a Daniel orbita Jeleniewski zrobi w Krośnie furrore ! swoją ambitną i waleczną postawą przyczyni się do zwycięsta gości.

Awatar użytkownika
dada

#164 Postautor: dada » 14 marca 2005, o 21:42

WojtekF pisze:Oto moje typowanie:

9 Ferjan 12(5)
10 Golonka 4(4)
11 Wilk 9(5)
12 Lukaszewicz 7(5)
13 Szmid 10(5)
14 Spiewanek 5(5)
15 Prucnal 2(1)

1 Jensen 13(6)
2 Jeleniewski 3(3)
3 Frankow 5(4)
4 Pietraszko 11(6)
5 Piszcz 8(5)
6 Kepa 1(5)
7 Wrona 0(1)

Co daje wynik 49-41

Ale i tak punkt bonusowy dla Lublina

oj ten zaowdnik napewno nie pojedzie jest duzo slabsy od Jaska ( dla tych co nie wiedza o kogo chodzi Åšlaczka ) barana wiec watpliwe ze on pojedzie

a czy ja pisze ze spiewanek bedzie liderem czy cos w tym stylu ??
nie mam andzieje ze bedzie jechal dobrze ale pisal ze dostal tylko 300zł za cąły seozn wiec niema na czym jechac a jak dostanie sprzet to moze byc roznie z nim
do kolegów z rzeszowa a jak było z rafałem byliscie pewni ze podpsze u was i co nagle sie odmieniło ??

Awatar użytkownika
dada

#165 Postautor: dada » 14 marca 2005, o 21:44

Hollywood pisze:WOjtekF - tyle punktów co Jeleń to może zrobić dziadek Huszcza , a Daniel orbita Jeleniewski zrobi w Krośnie furrore ! swoją ambitną i waleczną postawą przyczyni się do zwycięsta gości.

no faktycznie robuil furrore ciekawe kiedy ?? widzialem go pare razy juz i niczym nie zachwycil truminski wypadał duzo lepiej od niego i gdyby byl seba to moglby sie jego najbardzije obawiac a nie jelenia

aha ktos jeszcze pisal ze jak nie w Krosnie to gdzie ?? moze w Opolu co wypada jeszcze gorzej niz my bo kogo maja ??

KrzyÅ›
Junior

#166 Postautor: KrzyÅ› » 14 marca 2005, o 21:45

Talib pisze:E Wojtek nie doceniasz trochę Jelenia (jemu tor w Krośnie raczej leżał). Coś mi się zdaje, że przywiezie co najmniej 6-7 punktów.

Talibie, odpowiedz sobie na pytanie - czy WojtekF ma jakiekolwiek pojęcie o drużynie z Lublina (ba, nawet o speedwayu), skoro wypisuje takie głupoty :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#167 Postautor: WojtekF » 14 marca 2005, o 21:51

wilk napisał:
Jednego jestem pewny - dostaniecie w dupe i to ostro !

A skąd taka pewność Wilk??? Dobrze, że nie jesteś kibicem Włókniarza Częstochowa, bo skoro z prawdopodobieństwem 1 Lublin ma dostać baty od Krosna, to z jakim prawdopodobieństwem Częstochowa będzie pokonywać rywali w tym sezonie :?: :?: :?:
Może lepiej jest się przestać sportem interesować, skoro wszystko takie pewne, przewidywalne. A może lepiej grać na STSach??? Ale nie, każdy by wygrywał i zakłady bukmacherskie zostałyby zamknięte.

Co do Jelenia to oczywiście mogę się mylić. Coprawda śledzę postawę Jelenia od początku Jego kariery, ale zapewne nie tak dokładnie jak Wy z rozbiciem na tory, na których jeździ dobrze a na których jeździ słabo.

Holly Dziadek Huszcza spisywał się o niebo lepiej od Jelenia na torze w Lublinie i tak samo dobrze na torze w Zielonej Górze. To tak dla przypomnienia.

A gdybyście dziadka Huszczę mieli w składzie to zapewniam Ciebie, że 10 punktów On wykręciłby w Krośnie i nie musielibyście się martwić o zwycięstwo.
[/b]

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#168 Postautor: WojtekF » 14 marca 2005, o 22:04

Widzę, że tym Jeleniem to wywołałem Burzę(i wcale nie Staszka :wink:).
Drodzy kibice lubelscy. Tak jak we wcześniejszym poście pisałem, nie znam Jelenia od tej strony, na których torach jeździ dobrze a na których nie. Jeśli zawodnika albo któregoś z Was uraziłem to przepraszam.
Ja tak sobie wyobrażam 3 biegi z udziałem Jelenia:

1
Ferjan
Jensen
ÅšlÄ…czka
Jeleniewski

2
Jensen
Jeleniewski
Wilk
Łukaszewicz

3
Jensen
Szmid
Jeleniewski
Åšpiewanek

A z tym znaniem się na speedwayu to nie ukrywam Krzysiu, że naprawdę wiele chciałbym jescze się dowiedzieć, wiele się nauczyć. Szkoda, że tak bronisz się przed przychodzeniem na nasze spotakania w Wawie. Jako skarbnica wiedzy o żużlu posłużyłbyś :lol: :lol:

Jest super!!!

Wojtek Fan Falubazu!!!

Zaratustra
Kadrowicz

#169 Postautor: Zaratustra » 14 marca 2005, o 22:06

dada pisze:
Hollywood pisze:WOjtekF - tyle punktów co Jeleń to może zrobić dziadek Huszcza , a Daniel orbita Jeleniewski zrobi w Krośnie furrore ! swoją ambitną i waleczną postawą przyczyni się do zwycięsta gości.

no faktycznie robuil furrore ciekawe kiedy ?? widzialem go pare razy juz i niczym nie zachwycil truminski wypadał duzo lepiej od niego i gdyby byl seba to moglby sie jego najbardzije obawiac a nie jelenia

Jeśli chodzi o Jelenia, to naprawde może być ciekawy zawodnik w tym sezonie.Dysponuje dobrym startem i to jest jego bardzo duża zaleta,a i doświadczenie ma przecież coraz większe.Sprzęt w pierwszym swoim seniorskim sezonie też będzie mieć niezły(żeby nie drażnić i nie powiedzieć że dobry :D ).Jeżeli tylko bedzie dobrze przygotowany pod względem fizycznym, powinien swoje robić,pozdr.

KrzyÅ›
Junior

#170 Postautor: KrzyÅ› » 14 marca 2005, o 22:19

WojtekF pisze:Tak jak we wcześniejszym poście pisałem, nie znam Jelenia od tej strony, na których torach jeździ dobrze a na których nie

Więc nie pisz o zawodniku, którego nie znasz...

WojtekF pisze:A z tym znaniem się na speedwayu to nie ukrywam Krzysiu, że naprawdę wiele chciałbym jescze się dowiedzieć, wiele się nauczyć. Szkoda, że tak bronisz się przed przychodzeniem na nasze spotakania w Wawie. Jako skarbnica wiedzy o żużlu posłużyłbyś :lol: :lol:

Wybacz że unikam Waszych spotkań ale nie jestem aż takim zboczeńcem aby jeździć do W-wki porozmawiać o speedwayu...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#171 Postautor: Cz@rek » 14 marca 2005, o 22:19

KrzyÅ› pisze:
Talib pisze:E Wojtek nie doceniasz trochę Jelenia (jemu tor w Krośnie raczej leżał). Coś mi się zdaje, że przywiezie co najmniej 6-7 punktów.

Talibie, odpowiedz sobie na pytanie - czy WojtekF ma jakiekolwiek pojęcie o drużynie z Lublina (ba, nawet o speedwayu), skoro wypisuje takie głupoty :?: :?: :?:

A mi się wydaje że WojtekF ma duzo racji w tym co pisze.
Nasi seniorzy są wstanie zdobywać po 10-12pkt.,ale równie dobrze nie zaskoczy
mnie zdobycz na poziomie 3-4pkt i to każdego z nich bez wyjatku!
Nawet obco jest tak naprawde nieobliczalny.
Nie ma sie więc co z góry licytować,tor wszystko rozstrzygnie :!:
A sam tor napewno jest atutem gospodarzy.

KrzyÅ›
Junior

#172 Postautor: KrzyÅ› » 14 marca 2005, o 22:30

Cz@rek pisze:A mi się wydaje że WojtekF ma duzo racji w tym co pisze.

To się zdecyduj, bo sam piszesz głupoty...Najpierw akceptujesz wylicznaki WojtkaF, a potem sam piszesz, że "nie ma się więc co z góry licytować, tor wszystko rozstrzygnie :!: " Rozdwojenie jaźni czy co :?: :?: :?:

max13

#173 Postautor: max13 » 14 marca 2005, o 22:30

Witam Lublin!!

Wypowiedzi niektórych osób (z Krosna i Lublina) są moim zdaniem śmieszne!! Tak naprawdę postawa jednego jak i drugiego zespołu jest wielką niewiadomą. Atutem Krosna są na pewno tor juniorzy i chęć pokazania się w pierwszym meczu u siebie, atutem Lublina jest osoba Piszcza jako lidera, objeżdżenie w I lidze i chyba lepszy sprzęt. Moim zdaniem mecz będzie na styku, a decydujące znaczenie będzie miała postawa 2 lini zespołów (Ślączka, Baran - Jeleniewski, Franków).

Pozdrawiam normalnych kibiców! Do zobaczeniana meczu!

Awatar użytkownika
kezman
Kontakt:

#174 Postautor: kezman » 14 marca 2005, o 22:51

do kolegów z rzeszowa a jak było z rafałem byliscie pewni ze podpsze u was i co nagle sie odmieniło ??

W którym miejscu ktoś był pewien? Przecież od samego początku było wiadomo, że albo Rzeszów albo Krosno i oba te miasta miały po 50% szans.

A wracając do Rafała to wybrał Krosno dlatego, że nie zaakceptował warunku postawionego przez naszych działaczy. A był on taki, że Rafałowi zostanie wyremontowany motocykl i jeśli w pierwszych treningach oraz meczach pokaże, że jest przydatny to dostanie nowy motor i będzie dysponował jednym kompletnie wyremontowanym i jednym nowiusienkim. Rafał nie zgodził się i koniec. Ale pisanie, że wybrał Krosno, bo miał "kose" z Woźniakiem to nieprawda. Zresztą jak Rafał podpisał u Was umowę to doskonale już wiedział, że trenerem Stali będzie Stachyra.

Sorka, że zaśmiecam wątek ligowy, ale chciałem to sprostować.

A wracając do meczu Krosno - Lublin to według mnie faworytem jest Lublin i Wam daje więcej szans na wygraną. Bardzo ważnym czynnikiem może okazać się objeżdżenie w pierwszej lidze. Choć Krosno na swoim torze będzie trudnym przeciwnikiem, to mimo wszystko uważam, że tacy zawodnicy jak Jensen, Piszcz, Franków, Pietraszko i Jeleniewski powinni sobie poradzić. Mecz na przysłowiowym styku, ale na chwilę obecną postawiłbym na Lublin.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#175 Postautor: Cz@rek » 14 marca 2005, o 23:15

KrzyÅ› pisze:
Cz@rek pisze:A mi się wydaje że WojtekF ma duzo racji w tym co pisze.

To się zdecyduj, bo sam piszesz głupoty...Najpierw akceptujesz wylicznaki WojtkaF, a potem sam piszesz, że "nie ma się więc co z góry licytować, tor wszystko rozstrzygnie :!: " Rozdwojenie jaźni czy co :?: :?: :?:

A może tak troche pomyśl nad tym co czytasz! Ale jeśli to trudne to już
wyjaśniam.Cały ten post jest o tym że trudno jest w tej chwili cokolwiek
przewidzieć, dlatego wszystko zweryfikuje tor!Proste :?: :!: