Km Intar Dartom pisze:1 Franek - (zawodnik własnego toruprzedewszystkim przywiezie punkty na Jeleniu
)
franki zawodnikiem lubelskiego toru
to zes ladnie kolego dowalil
Km Intar Dartom pisze:Hm... a ja myślę te to właśnie krosno wygra i to dość wysoko 51-39
1 Franek - (zawodnik własnego toruprzedewszystkim przywiezie punkty na Jeleniu
)
2 Jeleń (prawdziwy "jeleń" zasłaby jak na seniora w 1 lidze)
3 Piszcz - (Krajowy lider wykręci te 10-12 oczek)
4 Focus - (wielka niewiadoma ale nie liczył bym na jakieś super wyniki tego zawonika a juz napewno nie w 1 meczu "Firlej tez był najlepszy w 2 lidze a pamietaja wszyscy jak cieniował w tamtym sezonie w Józefowie")
5 Obco J. - (Swoje pewnie zrobi jakie 14/6st)
6 Wron - (Młodzi i nadodatek bez zadnych umiejętności, 2 pkt góra)
7 Kępa
Za Karlssona przyszedł Jensen - zawodnik, który w zeszłym sezonie startował w GP, czyli teoretycznie lepszy od Petera.teraz Wy odeszli KNAPP,KARLSSON,D.STACHYRA,J.STACHYRA,SLEDZ czyli defakto trzon druzyny
Przeanalizuj "dokonania" tych zawodników:kim sie wzmocnilismy hmmm WILK,BARAN,FERJAN,SPIEWANEK,PRUCNAL moze ten ostatni to nie wzmocnenie
czy Ty oby na pewno wiesz co piszeszpatrzac na tych zawodnikow to chyba wygladaja duzo lepiej nic focus i jesper
to chyba wygladaja duzo lepiej nic focus i jesper
sory ale dla mnie poza piszczem jesperam i moze focusem to wy niemacie nikogo kto moglby u nas ugryzc naszych
Zaraz, zaraz... jakim kandydatem do awansu? Jeśli tak to w zeszłym roku mieliśmy 6 kandydatów do awansu i Gniezno w 1 lidzetylko wez sobie poprawke na to ze nasi mieli sprzet drugi ligowy a gtz byl jednym z kanydatow do awansu
Wilk - nie łapał się do składu Rzeszowa, który okazał się gorszą drużyną od Motoru. Średnia wśród niesklasyfikowanych 1,6 - jeździł przede wszystkim w meczach ze słabymi drużynami u siebie.
Baran - proszę, nie rozśmieszaj mnie... średnia 0,75 - nie mieścił się składzie Unii Tarnów, co nie jest może porażką, ale na pewno nie można od niego oczekiwać większych zdobyczy punktowych. Przyznaj szczerze... którego zawodnika lubelskiego ma on pokonać ?
Ferjan - rzeczywiście wzmocnienie, może zrobić punkty, ale nie jest nie do objechania - przytaczany już kilka razy wątek, że Stachyra go objechał (nie wiem czy dokładnie pamiętam, ale mam wrażenie, ze go wyprzedził na dystansie). Odjechał 3 mecze w zeszłym sezonie... lepsze statystyki ma na przykład Paweł Staszek lub Daniel Nermark. Nic szczególnego... choć dla Was na pewno podpora drużyny.
Śpiewanek - kolejny... na pewno ma potencjał, ale w zeszłym sezonie miał 4 średnią od końca - gorzej niż nasz Dawid Stachyra! Średnia 0,789 mówi sama za siebię.
Pietraszko - najlepszy zawodnik 2 ligi, woził waszych jeźdźców na waszym torze jak chciał!
Lublin_Fan pisze:W tym właśnie jest cały haczyk, że pierwszoligowy sprzęt Krosna to nie to samo co pierwszoligowy sprzęt Lublina. Ale co ja się będę powtarzał w nieskończoność. Sami wszyscy zobaczą na oczy. Te 124 tyś co Knapp nimi pogardził poszły w większości na sprzęt dla tych co zostali. To samo odnośnie kasy proponowanej Stachyrom i Trumińskiemu. Nie wykosztowaliśmy się na zawodników to zapewniliśmy najwyższej klasy fury Piszczowi, Jeleniowi, Frankowi i Adamowi. Do tego dochodzi sumiennie przepracowana zima oraz lada moment zgrupowanie na Słowenii. Po powrocie z tego obozu rozpoczynamy wspólne - 3 tygodniowe - treningi z moją nową ulubioną drużyną Turbiną.
I to są fakty a nie puste gadanie. Pod względem przygotowaniań Lublin biję Krosno na głowę. A może mnie ktoś oświeci jeśli się mylę?
Pozdr.
istred pisze:Miałem się na razie nie wypowiadać na temat meczu, ale krew mnie zalewa jak to wszystko czytam...
Dada, wypowiadałeś się już wiele razy i uważałem Cię za osobę w miarę obiektywną. Twierdzisz, że Lublin tyle stracił w porównaniu z zeszłym sezonem:Za Karlssona przyszedł Jensen - zawodnik, który w zeszłym sezonie startował w GP, czyli teoretycznie lepszy od Petera.teraz Wy odeszli KNAPP,KARLSSON,D.STACHYRA,J.STACHYRA,SLEDZ czyli defakto trzon druzyny
Knapp, rzeczywiście był trzonem zespołu, ale średnią miał dopiero 16 w lidze. Dawid Stachyra miał 1,0/ mecz - czyli trudno zaliczyć go do "trzonu" uważam, że podobną średnią jest w stanie wywalczyć Kępa. Śledź - widać, że Twoja drużyna jeździła w zeszłym sezonie w innej klasie rozgrywkowej... Darek był podporą Motoru... ale dwa lata temu (ostatnio). W zeszłym sezonie niestety pełnił rolę dywersanta, przez którego przegraliśmy kilka meczy np. dwa razy z Rzeszowem ("czy jest to sprawa szatana czy tylko przypadek prze pana")
Janusz Stachyra - heh, nie skomentuję. Na pewno będzie nam brakowało tych kilku punktów Pana Janusza.
Przeanalizuj "dokonania" tych zawodników:kim sie wzmocnilismy hmmm WILK,BARAN,FERJAN,SPIEWANEK,PRUCNAL moze ten ostatni to nie wzmocnenie
Wilk - nie łapał się do składu Rzeszowa, który okazał się gorszą drużyną od Motoru. Średnia wśród niesklasyfikowanych 1,6 - jeździł przede wszystkim w meczach ze słabymi drużynami u siebie.
Baran - proszę, nie rozśmieszaj mnie... średnia 0,75 - nie mieścił się składzie Unii Tarnów, co nie jest może porażką, ale na pewno nie można od niego oczekiwać większych zdobyczy punktowych. Przyznaj szczerze... którego zawodnika lubelskiego ma on pokonać ?
Ferjan - rzeczywiście wzmocnienie, może zrobić punkty, ale nie jest nie do objechania - przytaczany już kilka razy wątek, że Stachyra go objechał (nie wiem czy dokładnie pamiętam, ale mam wrażenie, ze go wyprzedził na dystansie). Odjechał 3 mecze w zeszłym sezonie... lepsze statystyki ma na przykład Paweł Staszek lub Daniel Nermark. Nic szczególnego... choć dla Was na pewno podpora drużyny.
Śpiewanek - kolejny... na pewno ma potencjał, ale w zeszłym sezonie miał 4 średnią od końca - gorzej niż nasz Dawid Stachyra! Średnia 0,789 mówi sama za siebię.czy Ty oby na pewno wiesz co piszeszpatrzac na tych zawodnikow to chyba wygladaja duzo lepiej nic focus i jesper?
Jensen - na pewno lepszy od Ferjana - jedna z najlepszych średnich w 2003r. resztę napisałem wyżej.
Pietraszko - najlepszy zawodnik 2 ligi, woził waszych jeźdźców na waszym torze jak chciał!
Podsumowując Wy sprowadziliście 4 słabych zawodników i jednego dobrego. My dwóch dobrych.
Jakby tego było mało, możemy porównać drużyny - Krosno w zeszłym sezonie ledwo awansowało do 1 ligi. Lublin walczył o baraże z Falubazem. Mam coś jeszcze pisać ?
I jeszcze kilka "malinek":to chyba wygladaja duzo lepiej nic focus i jespersory ale dla mnie poza piszczem jesperam i moze focusem to wy niemacie nikogo kto moglby u nas ugryzc naszych
Nie uważasz, że sam sobię zaprzeczasz?
Dodam tylko, że Franków - zawodnik, którego tak się nie boicie - to zdobywca srebrnego(?) kasku kilka lat temu. Który Wasz zawodnik może pochwalić się zbliżonym osiągnięciem?Zaraz, zaraz... jakim kandydatem do awansu? Jeśli tak to w zeszłym roku mieliśmy 6 kandydatów do awansu i Gniezno w 1 lidzetylko wez sobie poprawke na to ze nasi mieli sprzet drugi ligowy a gtz byl jednym z kanydatow do awansu![]()
Na koniec dodam jeszcze, że w tym sezonie lepszej niż w ubiegłym sezonei jazdy można się spodziewać po Piszczu, Frankowie i Jeleniewskim. Mamy mieć bardzo dobrze przygotowany sprzęt (wiem, wiem... Wy też macie mieć pierwszoligowy, ale my mieliśmy w tamtym sezoenie pierwszoligowy, a w tym mamy mieć lepszy - dlatego tak to kilka osób podkreśla) Do tego dochodzi doświadczenie w wyższej klasie, które jest bardzo ważne co pokazał nam Falubaz...
Nie chce cały czas powracać do zeszłego sezonu, ale napiszę tylko, że dwukrotnie pokonaliśmy bardzo wyraźnie Ostrów, który nie dał Wam najmniejszych szans, nawet na Waszym specyficznym torze.
I jak jeszcze można myśleć, że Krosno jest faworytem? Trochę pokory...
* średnie za sportowefakty.pl
PS. heh, drugi Lucky ze mnie
dada pisze: wilk wybral nas a nie rzeszow niebylo tam ze nie lapal sie poprostu byl poklocony z wozniakiem i ten go nie puszczał
Średnia wśród niesklasyfikowanych 1,6 - jeździł przede wszystkim w meczach ze słabymi drużynami u siebie.
wilk wybral nas a nie rzeszow niebylo tam ze nie lapal sie poprostu byl poklocony z wozniakiem i ten go nie puszczał
Jak to było ze Stachyrą wie tylko kilka osób... mówi się, że decyzje za niego podejmował Ziółkowski. Rola trenera w żużlu jest dużo mniejsza niż w innych dyscyplinach. Trudno mi tutaj z Tobą dyskutować, bo nie widziałeś przecież jak prowadzone były treningi, jakie było podejście Janusza do zawodników itp. Ja jestem zadowolony ze zmiany trenera i nawet w najmniejszym stopniu nie odczuwam tutaj osłabienia.nadal sie bede upieral ze wiecej starciliscie TRENERA JANUSZA STACHYRE nie zawodnika a trenera ktory z wami awansowal i byl dlugo z druzyna i wiedzial co i jak
i pewnie tak jest. Napisałem, że to tylko teoria - weź zawodnika X i Y - zawodnik X jeździł rok wcześniej w GP, za nie najgorszym skutkiem. Zawodnik Y nie jeździł w GP i nie zdołał się do niego zakwalifikować ponownie. Wniosek jest chyba prosty... (powtarzam - teoretycznie!)moim zdaniem karlsson jest o klase lepszy od jensena popatrz na rozgrywki miedzy narodowe peter prezentuje sie duzo lepiej
Obcokrajowcy mają to do siebie, że szybko przystosowują się do warunków danego toru.patrz ze jesper pierszy raz pojedzie u nas to przewage ma Matej
Tak jak każdy zawodnik, ale nie można od niego oczekiwać, że będzie objeżdzał lubelskich seniorów, mimo wszystko lepszych od Barana.baran i owszem nie lapal sie ale przebic sie przez kermita i rempałe nie jest łatwe , pewne jest to ze bedzie chcial pokazac sie z jak najlpeszej strony zeby wywalczyc miejsce w skladzie
Nie napisałem tego, żeby pokazać, że Stachyra jest super, ale po to żeby zobrazować, że Ferjan nie jest wcale taki mocny. Nie wspominałem, że pozostali nasi seniorzy wozili Mateja w niemal każdym biegu.szczurek objechal holte i co z tego ?? piszesz ze stachyra pokonał mateja to czemu taka slabo srednia wykrecil skoro objezdzal obcokrajowcow ??
Czyli jest wielką niewiadomą. Jak można od niego oczekiwać, że będzie podoprą drużyny?spiewanek jak pisano na forum gorzowa za caly sezon w gnieznie dostal 300 zł sory ale za tyle niema szans na przygotowanie sprzetu
Przepraszam źle siÄ™ wyraziÅ‚em - uzyskaÅ‚ najwyższÄ… Å›redniÄ… biegowÄ…. (wÅ‚aÅ›ciwie można powiedzieć, że najlepszym zawodnikiem 1 ligi byÅ‚ Piszcz, bo przecież w Lublinie woziÅ‚ zawodników ekstraligowych...)tu to mnie rozbawiles z tym ze wozil naszych jak chciaÅ‚ dobry zarcik najlpeszy w drugiej lidze to on nie byl bo Åukasz Szmid wygral najwiecej biegow na torach drugoligowych
WojtekF pisze:Oto moje typowanie:
9 Ferjan 12(5)
10 Golonka 4(4)
11 Wilk 9(5)
12 Lukaszewicz 7(5)
13 Szmid 10(5)
14 Spiewanek 5(5)
15 Prucnal 2(1)
1 Jensen 13(6)
2 Jeleniewski 3(3)
3 Frankow 5(4)
4 Pietraszko 11(6)
5 Piszcz 8(5)
6 Kepa 1(5)
7 Wrona 0(1)
Co daje wynik 49-41
Ale i tak punkt bonusowy dla Lublina
Hollywood pisze:WOjtekF - tyle punktów co Jeleń to może zrobić dziadek Huszcza , a Daniel orbita Jeleniewski zrobi w Krośnie furrore ! swoją ambitną i waleczną postawą przyczyni się do zwycięsta gości.
Talib pisze:E Wojtek nie doceniasz trochę Jelenia (jemu tor w Krośnie raczej leżał). Coś mi się zdaje, że przywiezie co najmniej 6-7 punktów.
Jednego jestem pewny - dostaniecie w dupe i to ostro !
dada pisze:Hollywood pisze:WOjtekF - tyle punktów co Jeleń to może zrobić dziadek Huszcza , a Daniel orbita Jeleniewski zrobi w Krośnie furrore ! swoją ambitną i waleczną postawą przyczyni się do zwycięsta gości.
no faktycznie robuil furrore ciekawe kiedy ?? widzialem go pare razy juz i niczym nie zachwycil truminski wypadał duzo lepiej od niego i gdyby byl seba to moglby sie jego najbardzije obawiac a nie jelenia
WojtekF pisze:Tak jak we wcześniejszym poście pisałem, nie znam Jelenia od tej strony, na których torach jeździ dobrze a na których nie
WojtekF pisze:A z tym znaniem się na speedwayu to nie ukrywam Krzysiu, że naprawdę wiele chciałbym jescze się dowiedzieć, wiele się nauczyć. Szkoda, że tak bronisz się przed przychodzeniem na nasze spotakania w Wawie. Jako skarbnica wiedzy o żużlu posłużyłbyś![]()
Krzyś pisze:Talib pisze:E Wojtek nie doceniasz trochę Jelenia (jemu tor w Krośnie raczej leżał). Coś mi się zdaje, że przywiezie co najmniej 6-7 punktów.
Talibie, odpowiedz sobie na pytanie - czy WojtekF ma jakiekolwiek pojęcie o drużynie z Lublina (ba, nawet o speedwayu), skoro wypisuje takie głupoty![]()
![]()
Cz@rek pisze:A mi się wydaje że WojtekF ma duzo racji w tym co pisze.
Nasi seniorzy są wstanie zdobywać po 10-12pkt.,ale równie dobrze nie zaskoczy
mnie zdobycz na poziomie 3-4pkt i to każdego z nich bez wyjatku!
Nawet obco jest tak naprawde nieobliczalny.
Nie ma sie więc co z góry licytować,tor wszystko rozstrzygnie![]()
A sam tor napewno jest atutem gospodarzy.
do kolegów z rzeszowa a jak było z rafałem byliscie pewni ze podpsze u was i co nagle sie odmieniło ??
Krzyś pisze:Cz@rek pisze:A mi się wydaje że WojtekF ma duzo racji w tym co pisze.
Nasi seniorzy są wstanie zdobywać po 10-12pkt.,ale równie dobrze nie zaskoczy
mnie zdobycz na poziomie 3-4pkt i to każdego z nich bez wyjatku!
Nawet obco jest tak naprawde nieobliczalny.
Nie ma sie więc co z góry licytować,tor wszystko rozstrzygnie![]()
A sam tor napewno jest atutem gospodarzy.
To się zdecyduj, bo sam piszesz głupoty...Najpierw akceptujesz wylicznaki WojtkaF, a potem sam piszesz, że "nie ma się więc co z góry licytować, tor wszystko rozstrzygnie" Rozdwojenie jaźni czy co
![]()
![]()