muzyka podczas zawodów
wojtek_78 pisze:Jak We are the champions to proponujÄ™ takÄ… wersjÄ™ http://www.net-land.pl/~wszubart/We_Are ... mpions.mp3
mnie to ta wersja pasuje bardziej do cyrku niż na zuzel
P.S choc niejednokrotnie i na zuzlu ogladalem niezly cyrk
Jak dla mnie idealnym utworem może być motyw z "Stawka większa niż życie"
Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:
http://www.pronet.lublin.pl/~kubus/Staw ... _zycie.mp3
Ostatnio zmieniony 5 lutego 2006, o 14:07 przez istred, łącznie zmieniany 2 razy.
Słusznie twierdzicie, że "na wejście" powinno polecieć coś bardzo znanego - nie tylko pokoleniu dominującemu na forum, ale również starszym. Wiele racji jest również w tym, że Eye of The Tiger i Final Countdown są strasznie oklepane. Dlatego ja proponuję Smoke On The Water Deep Purple. Wymiata. Ma ponadczasowy riff gitarowy i nie przyprawi mojego ojca o stan przedzawałowy, jak niektóre z przedstawionych wcześniej proppozycji.
Jak mawia Leszek Kępa: "kto jest przeciw? Nie widzę..."
istred pisze:Jak dla mnie idealnym utworem może być motyw z "Stawka większa niż życie"![]()
jak dla mnie bomba
kilar pisze:The Final Countdown, The Kids Arent Alright, Eye Of The Tiger, Whiskey In The Jar, Smells Like Teen Spirit.... prawie sam metalale jeszcze te jako tako ujda
uogolniajac - odpowiednio: rock, punkrock, rock, metal, grunge
jest jeszcze pełne The Kids Aren't Alright bez wokali
Shack pisze:http://www.kiryboy.republika.pl/Walker_ ... _Theme.mp3 i to
Nieee no Shaku juz dość tego Chuka Norrisa!!!
Oj, mam nadzieję, że nie słyszał
Torsen pisze:Słusznie twierdzicie, że "na wejście" powinno polecieć coś bardzo znanego - nie tylko pokoleniu dominującemu na forum, ale również starszym. Wiele racji jest również w tym, że Eye of The Tiger i Final Countdown są strasznie oklepane. Dlatego ja proponuję Smoke On The Water Deep Purple. Wymiata. Ma ponadczasowy riff gitarowy i nie przyprawi mojego ojca o stan przedzawałowy, jak niektóre z przedstawionych wcześniej proppozycji.
Potwierdzam - sugerujęnawet wykonanie na żywo
Mam propozycję uporządkowania wszystkich pomysłów:
Kapitalnych, rocknrollowych, ostrych, rytmicznych kawałków jest nieskończenie wiele i nie ma sensu/nie uda się wybrać "najfajniejszego", który jeszcze wszystkim miałby odpowiadać. Rozumiem, że w tych poszukiwaniach chodzi o dwie rzeczy: numer na początek meczu/prezentację i jakieś piosenki, które miałyby być puszczane między biegami w czasie wyścigów polewaczki z ciągnikiem. Moim zdaniem kawałki do tej drugiej opcji powinny być wybierane przed każdym meczem. Nawet najlepsze znudzą się puszczane w kółko. A tak - wybrać 7-8 kawałków "z kopem" i niech radują lud kiedy na torze nic się nie dzieje. Chciałbym jescze wyjaśnić, co rozumiem pod pojęciem "kopa" - nie rzeźnię, czy jakieś łojenie na bębnach bez opamiętania. Po prostu - dobre, rockowe. melodyczne kawałki, przy których "nóżka sama zabiera się za wystukiwanie rytmu:) ". Wybrać takie - żaden problem.
Co do kawałka "na wejście" Smoke On The Water jest wg mnie ok (choć za bardziej ponadczasowy riif uważam "Satisfaction" Stonesów:) ). Zgadzam się też, że wersja live z Japonii byłaby idealna (w tle brawa ludzi - przy dobrych wiatrach publiczność mogłaby się podłączyć).
No i trzecia sprawa - tzw. dżingle - krótkie wstawki (sama muzyka) po każdym wygranym biegu. Kilka sekund, ale charakterystyczne, zapadające w pamięć. (na piłce ręcznej jest coś takiego po każdej bramce SPRu). I mogłoby tak być tutaj - wygrany bieg - dżingiel, i po chwili jakiś ostry numer (muzyczny
). Jak będzie zgoda, to po sesji mogę spróbować nad czymś takim pokminić.
Jako że na jedną audycję już zapraszałem, to paskudnie zaproszę na drugą. Ale głównie dlatego, że puszczę kilka kawałków, które według mnie pasowałby na nutę między biegami. Zapraszam - posłuchajcie, czy takie granie byłoby dobre. No i druga częśc rozmowy z Pawłem będzie:) Czwartek, 19:30, Radio Centrum
do usłyszenia
Kapitalnych, rocknrollowych, ostrych, rytmicznych kawałków jest nieskończenie wiele i nie ma sensu/nie uda się wybrać "najfajniejszego", który jeszcze wszystkim miałby odpowiadać. Rozumiem, że w tych poszukiwaniach chodzi o dwie rzeczy: numer na początek meczu/prezentację i jakieś piosenki, które miałyby być puszczane między biegami w czasie wyścigów polewaczki z ciągnikiem. Moim zdaniem kawałki do tej drugiej opcji powinny być wybierane przed każdym meczem. Nawet najlepsze znudzą się puszczane w kółko. A tak - wybrać 7-8 kawałków "z kopem" i niech radują lud kiedy na torze nic się nie dzieje. Chciałbym jescze wyjaśnić, co rozumiem pod pojęciem "kopa" - nie rzeźnię, czy jakieś łojenie na bębnach bez opamiętania. Po prostu - dobre, rockowe. melodyczne kawałki, przy których "nóżka sama zabiera się za wystukiwanie rytmu:) ". Wybrać takie - żaden problem.
Co do kawałka "na wejście" Smoke On The Water jest wg mnie ok (choć za bardziej ponadczasowy riif uważam "Satisfaction" Stonesów:) ). Zgadzam się też, że wersja live z Japonii byłaby idealna (w tle brawa ludzi - przy dobrych wiatrach publiczność mogłaby się podłączyć).
No i trzecia sprawa - tzw. dżingle - krótkie wstawki (sama muzyka) po każdym wygranym biegu. Kilka sekund, ale charakterystyczne, zapadające w pamięć. (na piłce ręcznej jest coś takiego po każdej bramce SPRu). I mogłoby tak być tutaj - wygrany bieg - dżingiel, i po chwili jakiś ostry numer (muzyczny
Jako że na jedną audycję już zapraszałem, to paskudnie zaproszę na drugą. Ale głównie dlatego, że puszczę kilka kawałków, które według mnie pasowałby na nutę między biegami. Zapraszam - posłuchajcie, czy takie granie byłoby dobre. No i druga częśc rozmowy z Pawłem będzie:) Czwartek, 19:30, Radio Centrum
do usłyszenia
"Najtazsim Hriehom Je Nepit Dobre Pivo"
kilar pisze:Geest pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
uogolniajac - odpowiednio: rock, punkrock, rock, metal, grunge
rock, punkrock, metal jaka to roznicaPrzy takiej muzyce w glanach mozesz i tak hasac i sie rozbijac o innych gudlejow
Duza
Rock to gatunek a punkrock [prosty glownie trzy akordowy] czy metal to podgatunki.
Prosze nie utozsamiaaj rocka z 'hasajacymi w glanach' bo to proste uogolnienie i IMO robisz z siebie plytkiego czlowieka.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
kilar pisze:o gustach sie nie dyskutuje, wiec ja pozostane przy swoim zdaniu, a Ty pozostan przy swoim... strzala
Grunt czytac ze zrozumieniem
Ja nie dyskutuje o gustach [bo to by byla dyskuja typu to jest lepsze a to nie] tylko o systematyce [jaka to roznica? a taka, ze to gatunek 'naczelny' a to podgaatunek stanowiacy tylko czesc 'gatunku naczlenego'
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
kilar pisze:chodzi mi o to, ze mnie to i tak nie interesuje co jest podgatunkiem czego itd itp, wiec Twoje tlumaczenie jest w tym przypadku zbedne. Nie jestem jakims zapalonym fanem tego rodzaju muzyki, wiec jest mi ona zupelnie obojetna i nie widze sensu dalej prowadzic rozmowe na ten temat.
Mnie nie interesuje historia, tzn. że mam nie odróżniać Epoki od okresu?? Czy jeśli mnie nie interesuje geografia to wybaczysz mi , jeśli uznam że Afryka to kraj a Chile to kontynent?
zastanów sie co mówisz...(piszesz)
pozdro
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2006, o 12:45 przez m.a.c.i.e.k.s, łącznie zmieniany 1 raz.
kilar pisze:chodzi mi o to, ze mnie to i tak nie interesuje co jest podgatunkiem czego itd itp, wiec Twoje tlumaczenie jest w tym przypadku zbedne. Nie jestem jakims zapalonym fanem tego rodzaju muzyki, wiec jest mi ona zupelnie obojetna i nie widze sensu dalej prowadzic rozmowe na ten temat.
Zapytales jaka to roznica
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Manitou pisze:Gelu, a czy kapelka z Twojego avatarka jeszcze działaJeżeli tak to może byście wy coś sklecili
![]()
Jakiś krótki, energetyczny dżingiel...
Działa działa - i ma się całkiem dobrze. Ostatnio nagraliśmy płytę. Czy sie nadajemy do żużla? Chyba nie mniej od rzeszowskiego Monstrum, ktore przygrywało na stadione podczas finałowego barażu. Zresztą - możecie sami to ocenić - 18 lutego gramy w CK. Zapraszam na koncert wszystkich forumowiczów - będzie czadzik.
- m.a.c.i.e.k.s
- Junior
Gelo pisze:Działa działa - i ma się całkiem dobrze. Ostatnio nagraliśmy płytę. Czy sie nadajemy do żużla? Chyba nie mniej od rzeszowskiego Monstrum, ktore przygrywało na stadione podczas finałowego barażu. Zresztą - możecie sami to ocenić - 18 lutego gramy w CK. Zapraszam na koncert wszystkich forumowiczów - będzie czadzik.
A jakÄ… muzykÄ™ grasz, i jak sie nazywa Twoja kapela??
pozdro
m.a.c.i.e.k.s pisze:Gelo pisze:Działa działa - i ma się całkiem dobrze. Ostatnio nagraliśmy płytę. Czy sie nadajemy do żużla? Chyba nie mniej od rzeszowskiego Monstrum, ktore przygrywało na stadione podczas finałowego barażu. Zresztą - możecie sami to ocenić - 18 lutego gramy w CK. Zapraszam na koncert wszystkich forumowiczów - będzie czadzik.
A jakÄ… muzykÄ™ grasz, i jak sie nazywa Twoja kapela??
pozdro
Tipsy Train - klasyka hardrocka z elementami heavy. Może mało kto pamięta, ale kilka lat temu jako dzingiel na stadionie leciał nasz kawałek - "Za zu zi". Po szczegóły odsyłam na: http://www.tipsytrain.prv.pl