Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

Re: Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30

#151 Postautor: meesha » 15 sierpnia 2013, o 23:21

nie mam tu na mysli takich osób ja Meesha albo tego typu ludzi, bo Oni albo są blisko prezesa, albo sa baaaardzo zaślepieni jego poczynaniami i tego nie widzą albo nie chcą zauważyć
Miło mi, że o mnie wspominasz, ale ja naprawdę nie jestem blisko prezesa Sprawki. Nie dzwonimy do siebie, nie pijemy razem, nie spotykam się z nim częściej niż każdy inny członek SE. Tyle tytułem wstępu.
Interesuję się natomiast żużlem (wszystkimi jego aspektami nie tylko ligową młócką jak większość) od ćwierć wieku i analizuję sobie to i tamto we łbie i z biegiem lat wychodzi mi, że jednak wolę prezesa pragmatyka niż romantyka. A jak on się będzie nazywał i jak wyglądał nie ma tu żadnego znaczenia!!!
Są sponsorzy i tylko czekają aż odejdzie Sprawka? Jasne, to samo się mówiło w połowie lat 90-tych (są sponsorzy tylko sekcja się musi odłączyć od piłkarskiej), a później za każdego kolejnego prezesa, a naprawdę przeżyłem już wielu. I co się później okazywało? Ano nic. Też bym chciał, żeby była spółka, żeby budżet klubu zamykał się kwotą 10 milionów, żeby jeździł u nas Gollob i Hampel oraz Saifutdinow, żeby prezes brudy prał w zaciszu gabinetu, a nie na SyFach itp itd. Chciałbym. Tylko co z tego?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jerry78
Trener

#152 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 23:29

niespokojny pisze:PS2. Niemal każdy klub dawał jeździć juniorom gdy wynik był rozstrzygnięty. Jonasson oddał nawet mecz z Rawiczem, u nas myślą tylko o złotówkach. Nikt nie oddał choćby biegu któremuś z juniorów.

Oprócz Woodwarda...
Był taki mecz, gdzie prowadziliśmy wysoko i trener każdego z zawodników zapytał przed nominowanymi, czy odda bieg juniorowi. Tylko Cam się zgodził :) i oddał bieg Mateuszowi
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 23:29 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#153 Postautor: Misionis » 15 sierpnia 2013, o 23:29

grzesiek pisze:Nie no to są jakies jaja, widzę że jest spora grupa która w dalszym ciągu broni prezesa! Ludzię czy Wy naprawdę nie widzicie że ten koles na każym kroku kłamie, ściemnia i łga. Naprawdę nie widzicie tego że robi wszystko żeby tylko uratować własny tyłek, broni się rękami i nogami przed extraligą, przed spółką akcyjną, przed zbytnim zainteresowaniem sponsorów! Nie widzicie że jest mu na rękę pozorna bieda i zła opinia w klubie i o klubie? Dlaczego? Każdy z Was (lub większość) chciałoby mieć taką pensję za nic nie robienie jak On. (nie mam tu na mysli takich osób ja Meesha albo tego typu ludzi, bo Oni albo są blisko prezesa, albo sa baaaardzo zaślepieni jego poczynaniami i tego nie widzą albo nie chcą zauważyć). Czy uważacie że w LBN nie ma potencjalnych sponsorów ? otóż są i niejeden z nich z miłą chęcią wyłożyłby kasę na speedway, żeby się zareklamować a przy tym pomóc klubowi i jeszcze do tego uciec z podatków (Ja też wielokrotnie o tym myślałem), ale po co po to żeby jego pieniądze poszły w stowarzyszenie (czyt w błoto !), które jest totalnie nierozliczane, z którego pieniądze można tak zakonspirować, że nikt się nie zorientuje, za którego kasę można żyć dostatnie baaaardzo długo.

Ja Wiem, że wszystkim nam, Tutaj (lub zdecydowanej wiekszosci) zależy na dobru lubelskiego żużla i wszyscy by chcieli jak najlepiej, Wiem tez że najlepsi menago popełniaja błedy, ale do jasnej cholery ile błędów monżna zaakceptować i na ile błędów można przymrużyć oko. Co się musi wydarzyć żeby co poniektórzy przejrzeli na oczy. ?!

ps Meesha - czy uważasz ze sprawka dobrze i odpowiedzialnie zarządza klubem? odpowiedz uczciwie.

Panie prezesie, gaś Pan za sobą światło i zabierz ze sobą swoich "ślepców" niech ci drogę oświetlają. A my sobie poradzimy chociażby w 2 lidze!!!!

Czyli wolisz mieć prawdomównego prezesa w 2 lidze, niż kłamiącego w 1? Chłopie, zadaniem prezesa jest dbanie o rozwój sportowy i dobrą sytuację finansową w klubie, a nie mówienie prawdy. Myślisz, że w firmach i biznesie prezesi mówią prawdę? Raczej rzadko. Czasem im się coś wypsnie:)
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 23:33 przez Misionis, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#154 Postautor: Łoptymista » 15 sierpnia 2013, o 23:32

Oho, Meesha uderza w kombatanckie tony....
Czas konczyc.

Emil moze byc w LBN, ale Gollob? Toc on sie skonczyl na Kill'em All.

Sprawka pragmatyk? Hmm
O jakiego pragmatyka chodzi (za sjp):
1. człowiek wyróżniający się myśleniem i działaniem w sposób praktyczny;
2. historyk pokazujący fakty, wydarzenia historyczne w ich logicznej i przyczynowo-skutkowej zależności;
3. człowiek zajmujący się pragmatyką

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#155 Postautor: grzesiek » 15 sierpnia 2013, o 23:33

meesha pisze:
nie mam tu na mysli takich osób ja Meesha albo tego typu ludzi, bo Oni albo są blisko prezesa, albo sa baaaardzo zaślepieni jego poczynaniami i tego nie widzą albo nie chcą zauważyć
Miło mi, że o mnie wspominasz, ale ja naprawdę nie jestem blisko prezesa Sprawki. Nie dzwonimy do siebie, nie pijemy razem, nie spotykam się z nim częściej niż każdy inny członek SE. Tyle tytułem wstępu.
Interesuję się natomiast żużlem (wszystkimi jego aspektami nie tylko ligową młócką jak większość) od ćwierć wieku i analizuję sobie to i tamto we łbie i z biegiem lat wychodzi mi, że jednak wolę prezesa pragmatyka niż romantyka. A jak on się będzie nazywał i jak wyglądał nie ma tu żadnego znaczenia!!!
Są sponsorzy i tylko czekają aż odejdzie Sprawka? Jasne, to samo się mówiło w połowie lat 90-tych (są sponsorzy tylko sekcja się musi odłączyć od piłkarskiej), a później za każdego kolejnego prezesa, a naprawdę przeżyłem już wielu. I co się później okazywało? Ano nic. Też bym chciał, żeby była spółka, żeby budżet klubu zamykał się kwotą 10 milionów, żeby jeździł u nas Gollob i Hampel oraz Saifutdinow, żeby prezes brudy prał w zaciszu gabinetu, a nie na SyFach itp itd. Chciałbym. Tylko co z tego?

hmmm czyli uważasz że to są tylko marzenia???!!! Nie kolego to jest dobre zarządzanie klubem! uwierz mi bo akurat na menadżerce minimalnie się znam. Popatrz na tych zawodników których wymieniłes przez pryzmat bogactwa miast w których się ścigają. Jakiś szał???!!!
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

meesha
Trener
Kontakt:

#156 Postautor: meesha » 15 sierpnia 2013, o 23:45

Popatrz na tych zawodników których wymieniłes przez pryzmat bogactwa miast w których się ścigają

Mogę popatrzec przez pryzmat żuzlowych tradycji i dotychczasowych osiągnięć na przykład, ale zaraz się dowiem, że to kombatanckie tony czy coś w ten deseń. Witku, dla mnie pragmatyk to człowiek mierzący zamiary podług sił i dostępnych środków, a nie na odwrót. A życie (czy to moje czy klubu) nie kończy się w tym roku (taką mam nadzieję przynajmniej) więc się nie podniecam, że już natentychmiast mamy wchodzić do Eligi, a za rok zrobić majstra, bo jak nie to sie pogniewam i nie przyjdę na mecz.

A Gollob? Może i się skończył, ale takie mam chciejstwo :p Powiedzmy, że marzenie z dzieciństwa ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#157 Postautor: grzesiek » 15 sierpnia 2013, o 23:52

meesha, niesądziłem, ale widzę że masz marzenia! Uwierz mi że z obecnym presem się nie spełnią! Idz w takim razie na mecz i marz sobie dalej.
NA ZAWSZE WIERNI !!!

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#158 Postautor: K.A.M.I.L. » 15 sierpnia 2013, o 23:53

meesha pisze: Witku, dla mnie pragmatyk to człowiek mierzący zamiary podług sił i dostępnych środków, a nie na odwrót.

Meesha i uważasz obecnego prezesa za takiego człowieka? Wyszło właśnie, że te zamiary podług sił okazały się słabo zaplanowane. Tylko o to chodzi. Jeżeli nie miał pewności 100 %, że da rade przejechać bez długów do końca sezonu to niech nie plecie głupot, że kontrakty zostały podpisane tak, że przejedzie cały sezon na czysto.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#159 Postautor: niespokojny » 15 sierpnia 2013, o 23:56

K.A.M.I.L. pisze:Jeżeli nie miał pewności 100 %, że da rade przejechać bez długów do końca sezonu to niech nie plecie głupot, że kontrakty zostały podpisane tak, że przejedzie cały sezon na czysto.

Toć nadal twierdzi że kasy jest na cały sezon... zasadniczy. O co się pieklisz 8) Rzeszów spada, Marta odchodzi Kuciapy, Miesiące wracają więc luzujcie.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 23:57 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#160 Postautor: Łoptymista » 15 sierpnia 2013, o 23:57

Zachcianki z dziecinstwa wybaczyc musze. Ja tam ciagle marze za Rickardssonem. Chcialbym takze, aby talent (?) Roberta Szewczyka rozwinal sie nieco (duże) bardziej itd.

Jesli jednak chodzi o mierzenie zamiarow wg. sil, to wydarzenia z ubieglego roku oraz syfiasta opera mydlana dobitnie pokazuja, ze nasz prezes ma z tym pewien, maciupki problemik.

Edit - inni byli szybsi:( i tez na to zwrocili uwage.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 23:59 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#161 Postautor: Misionis » 15 sierpnia 2013, o 23:58

K.A.M.I.L. pisze:Jeżeli nie miał pewności 100 %, że da rade przejechać bez długów do końca sezonu to niech nie plecie głupot, że kontrakty zostały podpisane tak, że przejedzie cały sezon na czysto.

Już myślałem, że napiszesz: "Jeżeli nie miał pewności 100 %, że da rade przejechać bez długów do końca sezonu to powinien zakontraktować Rempałę, Piszcza i Mitko", bo chyba do tego to się sprowadza.

Edit: Sorry za błąd w kodzie:)

meesha
Trener
Kontakt:

#162 Postautor: meesha » 16 sierpnia 2013, o 00:01

meesha, niesądziłem, ale widzę że masz marzenia! Uwierz mi że z obecnym presem się nie spełnią!

Nie spełniły się też z poprzednim, ani jeszcze wcześniejszym i z dużym prawdopodobieństwem można założyć, że i z następnym nie spełnią się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki :p Ostatni przezes jaki spełnił moje marzenia nazywał się Władysław Król 8)
Generalnie zbudowanie klubu od zera i dojście do - nie wiem - podium DMP to nie jest takie hop-siup, a przypomnę, że Kaemżecik w tym roku skończył 4 latka więc może jednak troszkę więcej cierpliwości?

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#163 Postautor: K.A.M.I.L. » 16 sierpnia 2013, o 00:02

No właśnie o to chodzi, jeżeli chce tak uzdrawiać żużel, to właśnie powinien kontraktować zawodników na jakich go stać. Zakontraktował obecnych zawodników w ciemno? Nie opierając się na budżecie? Chcesz powiedzieć, że to jest odpowiedzialne?

Edit: odnośnie posta Misionisa
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2013, o 00:03 przez K.A.M.I.L., łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#164 Postautor: grzesiek » 16 sierpnia 2013, o 00:02

ale to nikt inny, tylko Dyzma powiedział że podpisuje tak kontrakty żeby przejechać na zero.
NA ZAWSZE WIERNI !!!

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#165 Postautor: grzesiek » 16 sierpnia 2013, o 00:09

meesha pisze:
meesha, niesądziłem, ale widzę że masz marzenia! Uwierz mi że z obecnym presem się nie spełnią!

Generalnie zbudowanie klubu od zera i dojście do - nie wiem - podium DMP to nie jest takie hop-siup, a przypomnę, że Kaemżecik w tym roku skończył 4 latka więc może jednak troszkę więcej cierpliwości?

Masz rację, to nie tak szybko i łatwo w normalnych warunkach. Ale jednak mając takiego sponsora strategicznego, który spadł niemalże klubowi z nieba, do tego chętne do dotowania miasto i wielki popyt w mieście na speedway, e-liga najpóźniej w tym roku powinna zawitac do Lublina!
NA ZAWSZE WIERNI !!!

go!
Trener

#166 Postautor: go! » 16 sierpnia 2013, o 00:17

Dla mnie to moze pojechac wszystkie pozostale mecze skladem rezerwowym i wtopic kazdy do 15. Przywyklem do tej mysli, pogadalem ze swoim drugim ego i mamy to gdzies ;)
Problem w tym, ze ten czlowiek "w zyciu slowa prawdy nie powiedzial" i teraz tez mu nie wierze, ze jako pierwszy dostanie licencje, (na marginesie: o co te wyscigi? Co GKSZ daje w bonusie pierwszemu?) nie wierze, ze zacznie kolejny cudowny sezon bez problemow finansowych (bo ma je zawsze) i w koncu nie wierze, ze kiedykolwiek awansuje do e-ligi (nawet jak sezon zakonczy na 500k plus), jako ze jest jedynie podrzednym prezesina, co najwyzej GS-u i sam ma ta swiadomosc. On bic sie nie chce, maxa juz osiagnal, teraz sie trzeba okopac i trwac jak najdluzej.
Wszyscy zwolennicy Pana Dariusza: widzicie go jako prezesa zuzlowego klubu ekstraligowego? Jesli wam nie zalezy na awansie i uwazacie, ze nasze miejsce "w szeregu" to II, max I liga (a sa takie glosy), to rozumiem, ze jestesmy o krok od zuzlowego nieba, bo staje sie nim trzecie miejsce w I lidze.
Gratuluje minimalizmu. Prezes ma z tego chociaz synekurke, ale wy? Kibice?

ermen
Zawodowiec

#167 Postautor: ermen » 16 sierpnia 2013, o 00:21

grzesiek pisze:ale to nikt inny, tylko Dyzma powiedział że podpisuje tak kontrakty żeby przejechać na zero.

Nie.... Tego Dyzma nie powiedział.
Ale pamiętam z książki Dołęgi-Mostowicza, że w cyrku wykrzyknął:
"A gówno!!!
Chodźmy stąd bo mnie szlag trafi!"
Każdemu jego Everest...

BR
Senior

#168 Postautor: BR » 16 sierpnia 2013, o 00:32

W tym roku wchodziliśmy w sezon z ogromnym długiem. Na jesieni były zawirowania w Bogdance i strach, że nie da na żużel. Nie wiadomo jak potoczy się sprawa sponsoringu na kolejny rok. Nie dziwie się, że zarząd chce wyjść "na zero". Celem była czwórka, nie ma kasy na walkę o awans więc chyba lepiej odpuścić niż w przyszłym sezonie znowu zaczynać od 2 ligi z nowym klubem albo bez żużla w Lublinie.

PS. Niektórym to już chyba tęskno za Ostrowem ;)

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#169 Postautor: Misionis » 16 sierpnia 2013, o 00:37

K.A.M.I.L. pisze:No właśnie o to chodzi, jeżeli chce tak uzdrawiać żużel, to właśnie powinien kontraktować zawodników na jakich go stać. Zakontraktował obecnych zawodników w ciemno? Nie opierając się na budżecie? Chcesz powiedzieć, że to jest odpowiedzialne?

Edit: odnośnie posta Misionisa

Wywiązał się z kontraktów i utrzymał klub w 1 lidze w bardzo trudnym sezonie.

W ogóle ta dyskusja jest już kompletnie bez sensu. Każdy w kółko powtarza to samo.

go!
Trener

#170 Postautor: go! » 16 sierpnia 2013, o 00:40

ermen pisze:Ale pamiętam z książki Dołęgi-Mostowicza,

ze Dyzma nie chcial zostac premierem, (chociaz mial to w zasiegu reki) bo wiedzial, ze nie da rady ;)

JohnGotti

#171 Postautor: JohnGotti » 16 sierpnia 2013, o 07:46

BR pisze:W tym roku wchodziliśmy w sezon z ogromnym długiem. Na jesieni były zawirowania w Bogdance i strach, że nie da na żużel. Nie wiadomo jak potoczy się sprawa sponsoringu na kolejny rok. Nie dziwie się, że zarząd chce wyjść "na zero". Celem była czwórka, nie ma kasy na walkę o awans więc chyba lepiej odpuścić niż w przyszłym sezonie znowu zaczynać od 2 ligi z nowym klubem albo bez żużla w Lublinie.

PS. Niektórym to już chyba tęskno za Ostrowem ;)

Nareszcie jakaś madra wypowiedz. Pozdro, uwazam tak samo :)

ermen
Zawodowiec

#172 Postautor: ermen » 16 sierpnia 2013, o 10:20

go! pisze:
ermen pisze:Ale pamiętam z książki Dołęgi-Mostowicza,

ze Dyzma nie chcial zostac premierem, (chociaz mial to w zasiegu reki) bo wiedzial, ze nie da rady ;)

Ale Prezesem Banku Zbożowego został. Potrzebny był mu tylko do sprawnego zarządzenia Zyzio Krzepicki. Czyżby u nas takiego Zyzia brakowało?

A zupełnie na poważnie - decyzja Prezesa o renegocjacji kontraktów słuszna, wykonanie fatalne. Jedyne co może uratować w jakiejś mierze reputację klubu to dogadanie się z zawodnikami i jechanie, choćby tylko u siebie, najmocniejszym składem.

Pozostaje kwestia kibiców. Jeżeli dziś do wieczora nie zostanie podana informacja, czy jadą nasi zawodnicy, czy też oszczędnościowi najemnicy, to rzeczywiście w niedzielę przyjdzie max (powiedzmy optymistycznie) 1000 osób, a na następny mecz może 200 nałogowców.

Informacja o tym jakim składem jedziemy, powinna być podana jak najszybciej (po to, aby w sobotę w gazetach i na portalach informacja się ukazała). Jeśli bilety będą w cenie dotychczasowej, a na stadionie ludzie dowiedzą się, że jadą "zmiennicy", to klub może i wyjdzie w tym roku na zero, ale na lata straci bezpowrotnie wielu kibiców.
Z drugiej strony, w wywiadzie każdy widział i słyszał co znaczą dla Prezesa tysiące kibiców. Dwa, trzy, czy pięć tysięcy, jakie to ma znaczenie? To właśnie, a nie renegocjacja kontraktów i ewentualny skład oszczędnościowy, jest dla mnie to największą bzdurą, jaką Prezes w całej tej sytuacji powiedział.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
mlody26
Junior

#173 Postautor: mlody26 » 16 sierpnia 2013, o 10:34

2 zmiany w awizowanym. Można się domyślić jakie.. :?

Ge(L)o
Trener

#174 Postautor: Ge(L)o » 16 sierpnia 2013, o 10:39

9.
10. Łopaczewski Michał
11. Miesiąc Paweł
12. Rempała Jacek
13. Baran Karol
14. Łukaszewski Mateusz
15. Madej Arkadiusz

Pod 9. Jeleniewski i pod 12. Kuciapa :D

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#175 Postautor: Łoptymista » 16 sierpnia 2013, o 10:40

...Jelen pod 9, a Caipek za Jacusia? 8)

Ciekaw jestem kto dzisiaj pojawi sie na treningu? Ja nadal mam nadzieje, ze kryzys zostanie zazegnany. Aby na mecz przyszklo choc troche ludzi juz dzisiaj powinna pojsc informacja, ze wszyscy sie dogadali i jedziemy na pelnej k... (bez wzgledu na to jak bedzie naprawde, przed kazdym meczem jedzie sie o zwyciestwo)