ROW Rybnik - Motor Lublin 54:38
istred pisze:Mieliśmy w składzie Richardssona, Karlssona, Jensena, Śwista, Rempałę itd... i nie wygrywaliśmy na wyjazdach, także na jakiej podstawie możemy oczekiwać zwycięztw w tym sezonie?
Czasy Lee i Petera na tle wszystkich, ostatnich sezonow pierwszoligowych, to bardzo dobry okres, niestety poza zasiegiem w tym momencie.
jeszcze jedna kontrowersyjna propozycja lub odwazne pytanie- czy potrzebny naszym 5 - 7 żuzlowcom trener ? Właściwie, co robi J. Stachyra?Treningów jak na lekarstwo. Wyniki chyba kiepskie. Nie chcę nawet porównywać do piłki nożnej, bo kazdy trener pilkarski już dawno straciłby posadę.Szukamy oszczędności na sprowadzenie obco, to zacznijmy od siebie
Ja wiem, ze u nas bieda, wiatr w oczy itd. Ale chcialbym zwrocic uwage na postawe Poznania. Sklad porownywalny z naszym (u nas powszechnie uchodzi za slabszy), a tez potrafia powalczyc na wyjazdach (Ostrow), a po porazce u siebie (z Gorzowem) potrafia wyciagnac wnioski, i przy pelnej mobilizacji w postaci treningow i odjechanych przed meczem z Gnieznem sparingow odniesc bardzo cenne zwyciestwo ze Startem. A tez przeciez maja dlugi, niektorzy zawodnicy zawodza, a jednak taki Nowaczyk potrafil na sparingach wypracowac spasowanie sprzetu i przyczynic sie do zwyciestwa.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Shack pisze:Pamietajcie ze za wygrana na wyjezdzie jest 3 punkty, jakby teraz Gniezno wygrało po Poznaniu to mamy dopiero ciepło. Tfu.
bardzo realne, bowiem sÄ… to derby to raz
a dwa, to że Gniezno wygra w Poznaniu to będzie miało 3 punkty...
jaki z tego wniosek?
Każda drużyna uzyska 3 punkty a nie 2(wygrywając u siebie). Jak dla mnie jest to bardzo chory przepis, bowiem to nie motywuje drużyny przegranej do wygrania na tereni rywala a tak np. Gniezno przegrywa 42:48, jedzie do Poznania i wygrywa 49:41 i wtedy powinien byc bonus za dwumecz... wg staryach zasad a nie nowych (chorych) jedynie plus jaki jest teraz, to joker i że w meczu może wystąpić jeden zagraniczny junior na tej pozycji.... reszta regulaminu bez komentarza...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007, o 01:47 przez bartexs1, łącznie zmieniany 1 raz.
Mecze Gniezna u siebie:
Lublin (+2)
Gorzów (+2)
Ostrów (+2)
Na wyjeździe:
Poznań (+3)
Lublin (0)
Rybnik (0)
GrudziÄ…dz (0)
Gdańsk (0)
Przy założeniu, że wygrają w Poznaniu i, co mało prawdopodobne, pokonają u siebie Gorzów i Ostrów (rozjadą oczywiście też nas), to będą mieć w sumie 14 punktów. Jeżeli my wygramy wszystko u siebie do końca i przegramy wszystkie wyjazdy, to będziemy mieć 12 punktów. Są więc dwie możliwości - wygrywamy wszystko u siebie i jeden wyjazd, albo czekamy na wtopę Gniezna z Gorzowem lub Ostrowem i przy równej liczbie punktów musimy mieć lepszy bilans bezpośredniego pojedynku (chyba, że decydują małe punkty - nie wiem, straciłem orientację
). Oczywiście najbardziej prawdopodobna wydaje mi się trzecia opcja - Gniezno przegrywa w Poznaniu, przegrywa u siebie z Ostrowem i Gorzowem a nam do wyprzedzenia Startu wystarczą zwycięstwa na swoim torze. Miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie
Lublin (+2)
Gorzów (+2)
Ostrów (+2)
Na wyjeździe:
Poznań (+3)
Lublin (0)
Rybnik (0)
GrudziÄ…dz (0)
Gdańsk (0)
Przy założeniu, że wygrają w Poznaniu i, co mało prawdopodobne, pokonają u siebie Gorzów i Ostrów (rozjadą oczywiście też nas), to będą mieć w sumie 14 punktów. Jeżeli my wygramy wszystko u siebie do końca i przegramy wszystkie wyjazdy, to będziemy mieć 12 punktów. Są więc dwie możliwości - wygrywamy wszystko u siebie i jeden wyjazd, albo czekamy na wtopę Gniezna z Gorzowem lub Ostrowem i przy równej liczbie punktów musimy mieć lepszy bilans bezpośredniego pojedynku (chyba, że decydują małe punkty - nie wiem, straciłem orientację
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
- SKALOR
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Są więc dwie możliwości - wygrywamy wszystko u siebie i jeden wyjazd, albo czekamy na wtopę Gniezna z Gorzowem lub Ostrowem i przy równej liczbie punktów musimy mieć lepszy bilans bezpośredniego pojedynku (chyba, że decydują małe punkty - nie wiem, straciłem orientację).
Przy równej liczbie punktów decyduje lepszy bilans bezpośredniego starcia w dwu meczu.
Wroci Lider Startu - Gomolski po kontuzji i zaczna jezdzic lepiej.
Ja stÄ…pam raczej twardo po ziemi i absolutnie w zadne zwyciestwo w tym sezonie na wyjezdzie nie wierze. I tak nadspodziewanie dobrze jada nasi na wyjazdach jak na ten sklad.
Dajcie spokoj. ok.2 tygodnie przed wystartowaniem rozgrywek dowiedzielismy sie ze jedziemy a Wy chcecie zwyciestw na wyjazdach-krajowkÄ…? Teraz beda ciezkie mecze w domu:Gorzow,Gdansk,Rybnik i skupmy sie aby wszystko teraz wygrywac u siebie a powinno wystarczyc,zarowno do utrzymania jak i satysfakcji (mojej na pewno).

na portalu czarnysport.pl można obejrzeć trochę fot z meczu:
http://czarnysport.pl/index.php?id=5794&topic=Galeria
http://czarnysport.pl/index.php?id=5794&topic=Galeria
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
-
igla_Rybnik
- Kontakt: