ROW Rybnik - Motor Lublin 54:38

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Sober
Senior

#176 Postautor: Sober » 21 maja 2007, o 21:32

No nie wiem - gdyby Skóra dojechał na "złotej" to moglibyśmy mieć mokro. Ale nie róbmy już OT.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#177 Postautor: kilar » 21 maja 2007, o 22:12

istred pisze:Mieliśmy w składzie Richardssona, Karlssona, Jensena, Śwista, Rempałę itd... i nie wygrywaliśmy na wyjazdach, także na jakiej podstawie możemy oczekiwać zwycięztw w tym sezonie?

Czasy Lee i Petera na tle wszystkich, ostatnich sezonow pierwszoligowych, to bardzo dobry okres, niestety poza zasiegiem w tym momencie.

Awatar użytkownika
FREDek
Szkółkowicz

#178 Postautor: FREDek » 21 maja 2007, o 22:36

jeszcze jedna kontrowersyjna propozycja lub odwazne pytanie- czy potrzebny naszym 5 - 7 żuzlowcom trener ? Właściwie, co robi J. Stachyra?Treningów jak na lekarstwo. Wyniki chyba kiepskie. Nie chcę nawet porównywać do piłki nożnej, bo kazdy trener pilkarski już dawno straciłby posadę.Szukamy oszczędności na sprowadzenie obco, to zacznijmy od siebie

Awatar użytkownika
istred
Trener

#179 Postautor: istred » 21 maja 2007, o 22:39

Odpowiedź na to pytanie poznaliśmy w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#180 Postautor: Cooper » 21 maja 2007, o 22:42

Ja wiem, ze u nas bieda, wiatr w oczy itd. Ale chcialbym zwrocic uwage na postawe Poznania. Sklad porownywalny z naszym (u nas powszechnie uchodzi za slabszy), a tez potrafia powalczyc na wyjazdach (Ostrow), a po porazce u siebie (z Gorzowem) potrafia wyciagnac wnioski, i przy pelnej mobilizacji w postaci treningow i odjechanych przed meczem z Gnieznem sparingow odniesc bardzo cenne zwyciestwo ze Startem. A tez przeciez maja dlugi, niektorzy zawodnicy zawodza, a jednak taki Nowaczyk potrafil na sparingach wypracowac spasowanie sprzetu i przyczynic sie do zwyciestwa.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Shack
Administrator

#181 Postautor: Shack » 22 maja 2007, o 01:01

Pamietajcie ze za wygrana na wyjezdzie jest 3 punkty, jakby teraz Gniezno wygrało po Poznaniu to mamy dopiero ciepło. Tfu.

bartexs1
Senior

#182 Postautor: bartexs1 » 22 maja 2007, o 01:41

Shack pisze:Pamietajcie ze za wygrana na wyjezdzie jest 3 punkty, jakby teraz Gniezno wygrało po Poznaniu to mamy dopiero ciepło. Tfu.

bardzo realne, bowiem sÄ… to derby to raz
a dwa, to że Gniezno wygra w Poznaniu to będzie miało 3 punkty...
jaki z tego wniosek?
Każda drużyna uzyska 3 punkty a nie 2(wygrywając u siebie). Jak dla mnie jest to bardzo chory przepis, bowiem to nie motywuje drużyny przegranej do wygrania na tereni rywala a tak np. Gniezno przegrywa 42:48, jedzie do Poznania i wygrywa 49:41 i wtedy powinien byc bonus za dwumecz... wg staryach zasad a nie nowych (chorych) jedynie plus jaki jest teraz, to joker i że w meczu może wystąpić jeden zagraniczny junior na tej pozycji.... reszta regulaminu bez komentarza...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2007, o 01:47 przez bartexs1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#183 Postautor: Cooper » 22 maja 2007, o 01:44

Bonusy byly o wiele lepsze:

a) gwarantowaly walke do ostatniego biegu,

b) wykluczaly handelek taki jaki moze miec miejsce w przypadku druzyn z WLKP.......
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#184 Postautor: Kiry » 22 maja 2007, o 07:31

Shack pisze:Pamietajcie ze za wygrana na wyjezdzie jest 3 punkty, jakby teraz Gniezno wygrało po Poznaniu to mamy dopiero ciepło. Tfu.

nie pękaj Kaziu, o ile nie będzie jakiejś wielkopolskiej spółdzielni to betonowcy z Gniezna, na tym kartoflisku, 40 punktów nie ujadą
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#185 Postautor: kdsz » 22 maja 2007, o 09:04

Mecze Gniezna u siebie:
Lublin (+2)
Gorzów (+2)
Ostrów (+2)

Na wyjeździe:
Poznań (+3)
Lublin (0)
Rybnik (0)
GrudziÄ…dz (0)
Gdańsk (0)

Przy założeniu, że wygrają w Poznaniu i, co mało prawdopodobne, pokonają u siebie Gorzów i Ostrów (rozjadą oczywiście też nas), to będą mieć w sumie 14 punktów. Jeżeli my wygramy wszystko u siebie do końca i przegramy wszystkie wyjazdy, to będziemy mieć 12 punktów. Są więc dwie możliwości - wygrywamy wszystko u siebie i jeden wyjazd, albo czekamy na wtopę Gniezna z Gorzowem lub Ostrowem i przy równej liczbie punktów musimy mieć lepszy bilans bezpośredniego pojedynku (chyba, że decydują małe punkty - nie wiem, straciłem orientację :roll: ). Oczywiście najbardziej prawdopodobna wydaje mi się trzecia opcja - Gniezno przegrywa w Poznaniu, przegrywa u siebie z Ostrowem i Gorzowem a nam do wyprzedzenia Startu wystarczą zwycięstwa na swoim torze. Miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

janek
Kadrowicz

#186 Postautor: janek » 22 maja 2007, o 09:30

Pobożne życzenie :lol:
Musimy coś wygrać na wyjeździe w końcu

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#188 Postautor: SKALOR » 22 maja 2007, o 10:28

Są więc dwie możliwości - wygrywamy wszystko u siebie i jeden wyjazd, albo czekamy na wtopę Gniezna z Gorzowem lub Ostrowem i przy równej liczbie punktów musimy mieć lepszy bilans bezpośredniego pojedynku (chyba, że decydują małe punkty - nie wiem, straciłem orientację :roll: ).

Przy równej liczbie punktów decyduje lepszy bilans bezpośredniego starcia w dwu meczu.

Wroci Lider Startu - Gomolski po kontuzji i zaczna jezdzic lepiej.
Ja stÄ…pam raczej twardo po ziemi i absolutnie w zadne zwyciestwo w tym sezonie na wyjezdzie nie wierze. I tak nadspodziewanie dobrze jada nasi na wyjazdach jak na ten sklad.

Dajcie spokoj. ok.2 tygodnie przed wystartowaniem rozgrywek dowiedzielismy sie ze jedziemy a Wy chcecie zwyciestw na wyjazdach-krajowkÄ…? Teraz beda ciezkie mecze w domu:Gorzow,Gdansk,Rybnik i skupmy sie aby wszystko teraz wygrywac u siebie a powinno wystarczyc,zarowno do utrzymania jak i satysfakcji (mojej na pewno).
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#189 Postautor: kdsz » 23 maja 2007, o 06:24

na portalu czarnysport.pl można obejrzeć trochę fot z meczu:
http://czarnysport.pl/index.php?id=5794&topic=Galeria

igla_Rybnik
Kontakt:

#190 Postautor: igla_Rybnik » 31 maja 2007, o 22:01

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#191 Postautor: Torsen » 31 maja 2007, o 23:46

Niezły ten Wasz koleś z telewizji, zwłaszcza fajnie tłumaczy z angielskiego. Ja wiem, że Harris mówi strasznie ciężko, ale to naprawdę nie powód, żeby wymyślać głupoty, zamiast poprosić o wolniejsze tempo.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#193 Postautor: kdsz » 1 czerwca 2007, o 14:00

Druchniak jak trochę podrośnie, to jest w stanie błyszczeć przed kamerą nie gorzej niż Jurek Mordel w legendarnym wywiadzie red. Miszczaka :lol: Juniol :lol: