Skład na sezon 2013

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
TOMMY80

Re: Skład na sezon 2013

#2576 Postautor: TOMMY80 » 5 stycznia 2013, o 20:53

poli pisze:wyglada na to ze sprawka i skrzydlewski dogadali sie miedzy soba ze zrobia fajny sklad za fajna kase i pozniej beda trabic w mediach ze sie da :D

Obyś się nie mylił i w drugim tygodniu 2013r wystrzelą nam kontrakty gwarantujące walkę o pierwszą czwórkę.
PS. Mimo wszystko wierzę, że powalczymy w sezonie 2013(i to nie o utrzymanie) :D :D :D Cierpliwości
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ LATA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#2577 Postautor: GeloSMT » 5 stycznia 2013, o 21:00

ravajas pisze:a co byście pisali gdyby u nas miał podpisane misiek, stachyra, jeleń, watt (lub np harris), a tu przez barana, który nie dostał kasy do 20. stycznia, klub nie wystartował? coś by to zmieniało?

Ja wtedy bym pisał,że Sprawka jest mega popeliniarzem bo nie potrafi zamknąć "starych" zobowiązań a już otwiera nowe a tak w moim mniemaniu jest "tylko" popeliniarzem :lol:

A na poważnie gdyby tak było to zawodnicy byliby już spłaceni tylko dlatego,że trzech z czterech których wymieniłeś ten problem(brak kasy) dotyczy-dotyczył.
I uwierz na słowo,że nie chodzi mi o Barana bo nawet kolesia nie znam po prostu założyłem z Derim coś w rodzaju sprawy detektywistycznej i drogą dedukcji wyszło nam,że kilku zawodników ma w klubie troszkę więcej do odebrania niż rynkowa wartość mega uroczej Zafiry i to do 20 stycznia :(

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#2578 Postautor: maestro76 » 5 stycznia 2013, o 21:26

a rozgonic ta amatorszczyzne w pi..u !

i zaczac w 2 lidze z nowymi ludzmi na zdrowych zasadach
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2579 Postautor: Maxx » 5 stycznia 2013, o 21:30

Zasady powstania Lubelskiego Węgla KMŻ również miały być zdrowe podobno... O jakich zdrowych zasadach zatem mówimy? O takich, że jeden klient miałby zaprzepaścić wszystko co zostało dotąd stworzone? Klub, atmosfera, zapowiedzi awansu... Gdzie to wszystko? Kto tu kogo robi w ...?

Awatar użytkownika
kmzlublinfan
Senior

#2580 Postautor: kmzlublinfan » 5 stycznia 2013, o 21:38

Albo robią to specjalnie pod publikę, żeby było wesoło w czasie okienka transferowego :lol: .

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2581 Postautor: Maxx » 5 stycznia 2013, o 21:41

A kto miałby to robić i po co? Gdzie umowa z Bogdanką? Gdzie trener? Gdzie zawodnicy? Skąd wypowiedzi o beznadziejnej sytuacji w klubie niejakiego Jelenia? Znikąd? Tylko po to aby było gorąco w okienku? Gorące okienka to w Holandii kolego... 8)

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#2582 Postautor: stefanzdzialek » 5 stycznia 2013, o 22:11

Oskarinho pisze:
Chaser pisze:Już szału dostaje jak włączam codziennie ten komputer łudząc się, że w końcu zobaczę jakiś kontrakt w Lublinie, a codziennie jest to samo - inne kluby coś podpisują a u nas cisza i cisza :twisted: :twisted:

Dokładnie to samo zjawisko szału dostrzegam u siebie. Szlag już mnie trafia na to co się dzieje w tym klubie. Ten dług musi byc większy niż 400 tyś i to duzo więcej, bo nie sądze, żeby przy długu 400 tyś mieć, aż takie problemy, albo po prostu są jakieś przekręty ...

Z tą pikietą to trzeba zacząć na poważnie myśleć 8)

Pikietę możecie robić, ale dziwi mnie że piszesz że 400 tys to gówno nie dług :) postaw się na miejscu tego idioty i idź do prezesa sponsora tytularnego i powiedz, ej przelewaj mi tu te 600 tys na 2013r i to do 15 stycznia najpóźniej, bo jak nie to rozłożysz lubelski żużel, muszę spłacić 4 paki za zeszły sezon i dwie stówy mi potrzebne żeby podpisać kontrakty z Mitką, Rempała i Miesiącem. To chyba twarde argumenty żeby tą kasę dostać, nie? Za 400 tys. Krosno odjechałoby cały sezon w II lidze (z play - off gdyby był) i jeszcze by im na Turniej o Puchar Burmistrza zostało. Więc nie pisz, że to mały dług. Inna sprawa, że go nie powinno być po sezonie 2012, ale jest i wiemy dzięki komu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2583 Postautor: Maxx » 5 stycznia 2013, o 22:17

Stary, o długach mówi się kiedy idą w miliony... Pokaż mi klub żużlowy bez długów, poza Orłem i leszczami, którzy jadą o pietruchę i na przetrwanie. 400 tys. zł długu kandydata do awansu do E-ligi? Pikuś, lub jak kto woli "Mały Pikuś". Ten klub został sprowadzony do statusu dziada. Nic więcej.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#2584 Postautor: stefanzdzialek » 5 stycznia 2013, o 22:28

Stary, ten klub od 95 roku miał zawsze status dziada, jak mi nie wierzysz to zapytaj się kogokolwiek kto miał z nim bliską styczność, uwierz mi , że takiej "Rumunii" organizacyjnej, i infrastrukturalnej to w polskim żużlu naprawdę ze świeczką szukać. Więc nigdzie go sprowadzać nie musimy.

P.S. 400 tys. długu, to może być pikuś jak masz sytuacje jak w Częstochowie, prezio odpuszcza a wchodzą nowi z MILIONAMI a u nas to możesz sobie wejśc najwyżej do Bystrzycy (a i to nie łatwo bo ogrodzenie na 3 metry).

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2585 Postautor: Maxx » 5 stycznia 2013, o 22:45

I tu się z Tobą nie zgodzę. Przed startem ubiegłorocznego sezonu mówiło się wiele o tym, że jedziemy o środek tabeli czyli o jakimkolwiek długu nie ma prawa być mowy bo i składu na awans nie kompletowaliśmy. Wyszło tak, że jechaliśmy o awans, którego w efekcie nie było. Skład zatem był kompletowany zgodnie z zapowiedziami. Skąd więc długi? Znasz odpowiedź?
To jest jakiś wał, przekręt...

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#2586 Postautor: stefanzdzialek » 5 stycznia 2013, o 22:53

Człowieku, czytaj ze zrozumieniem, ja nie twierdzę że dług to wał, ani nie zaprzeczam, bardziej skłaniam się że to wynik nieudolności jednej osoby. Ale to ty napisałeś że 400 tys to pikuś i długi pewnie są dużo większe, WIĘC CI DUŻYMI LITERAMI TŁUMACZĘ, ŻE W LUBLINIE WYSTARCZY 400 TYS DŁUGU, ŻEBY ROZŁOŻYĆ KLUB.

sorry to napisał Oskarhino, mi chodzi o to że te 400 tysi w plecy to naprawdę kosmos dla Lublina. Jeszcze nigdy nikt po 95 r nie zaczynał sezonu z takim minusem. Przypomnij sobie jak Piłsudczyk brał prywatną chwilówkę na 75 tys, żeby dostać licencję.
Czujesz różnicę? Dobrze sytuowany polityk dostał 75 k pożyczki żeby ratować swą ulubioną dyscyplinę i twarz (+ zbić kapitał polityczny :? ) A marnie prosperujący prezes spółki X i prezes stowarzyszenia o które nam wszystkim chodzi nie chce brać pożyczki tylko ma pretensje, że przez złodziejskie miasto i skąpą Bogdankę nie ma już na swoje papu i pewnie niedługo zabiorą mu klocki.

P.S. Szkoda, że już się Monter 77 nie udziela na tym forum, mógł by CV prezesu w 3 minuty napisać.
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2013, o 23:04 przez stefanzdzialek, łącznie zmieniany 2 razy.

ermen
Zawodowiec

#2587 Postautor: ermen » 5 stycznia 2013, o 22:53

To akurat jest bardzo proste. Gdybyśmy zajęli miejsce w środku tabeli zawodnicy nie natłukliby tyle punktów. Problem jest inny. Skoro idzie tak dobrze, jest szansa na awans, zainteresowanie kibiców i dobry klimat dla żużla, to trzeba to wykorzystać, przyciągając sponsorów do klubu. A to wszystko zostało zmarnowane.
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#2588 Postautor: tezetomaniak » 5 stycznia 2013, o 22:56

Nie trzeba było krzyczeć na Grudziądz :? Przyjechali, odstawili amatorkę i finansowo pogrzebali klub :(
Trzeba mieć łeb 8)

klops
Junior

#2589 Postautor: klops » 5 stycznia 2013, o 22:57

Maxx pisze:To jest jakiś wał, przekręt...

Bez przesady. Ukradł coś ktoś? Jakieś dowody? To są poważne oskarżenia, ja wiem, że wszystkich ponoszą emocje ale niech to forum nie schodzi do tego poziomu.

Żeby narobić długów wcale nie trzeba robić przekrętów. Wystarczy złe zarządzanie, krótkowzroczne myślenie, trochę pecha, a przede wszystkim brak umiejętności przewidywania konsekwencji podjętych decyzji. I to wszystko możemy zarzucać zarządowi ale bez dowodów na przekręty to lepiej czasami wstrzymać się z oskarżeniami.

tezetomaniak pisze:Nie trzeba było krzyczeć na Grudziądz :? Przyjechali, odstawili amatorkę i finansowo pogrzebali klub :(
Trzeba mieć łeb 8)

Szlag mnie trafił po tym meczu. Ewidentnie odpuścili. Ale jak widać akurat Fiałkowski potrafi dostrzec także tą dalszą perspektywę, jeden rywal do awansu mniej.
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2013, o 23:01 przez klops, łącznie zmieniany 1 raz.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

ermen
Zawodowiec

#2590 Postautor: ermen » 5 stycznia 2013, o 23:00

Tym bardziej, jeśli jest się na forum od dziesięciu lat i mniemam, że w tym czasie o organizacji i funkcjonowaniu sportu żużlowego trochę się wie.....
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#2591 Postautor: Oskarinho » 5 stycznia 2013, o 23:06

stefanzdzialek pisze:Pikietę możecie robić, ale dziwi mnie że piszesz że 400 tys to gówno nie dług :) postaw się na miejscu tego idioty i idź do prezesa sponsora tytularnego i powiedz, ej przelewaj mi tu te 600 tys na 2013r i to do 15 stycznia najpóźniej, bo jak nie to rozłożysz lubelski żużel, muszę spłacić 4 paki za zeszły sezon i dwie stówy mi potrzebne żeby podpisać kontrakty z Mitką, Rempała i Miesiącem. To chyba twarde argumenty żeby tą kasę dostać, nie? Za 400 tys. Krosno odjechałoby cały sezon w II lidze (z play - off gdyby był) i jeszcze by im na Turniej o Puchar Burmistrza zostało. Więc nie pisz, że to mały dług. Inna sprawa, że go nie powinno być po sezonie 2012, ale jest i wiemy dzięki komu.

Gdzie ja napisałem, że to mały dług ? Miałem na myśli tylko to, że przy takim długu można by jakoś poukładać to wszystko i nie robić takiej otoczki wokół klubu. W innych klubach też są długi i to pewnie większe o ile się nie myle to w Bydgoszczy i jakoś dają radę, no ale jak tak się prowadzi klub to nie ma co się dziwić. Po prostu tak jak przyznał nasz boss nigdy nie miał do czynienia z takim długiem i dostał zawrotów głowy - nie potrafi sobie z tym poradzić, albo jest do czynienie z większym długiem.
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2013, o 23:14 przez Oskarinho, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#2592 Postautor: stefanzdzialek » 5 stycznia 2013, o 23:08

"Ten dług musi byc większy niż 400 tyś i to duzo "

Mam nadzieję, że te dywagacje o podłożeniu się Grudziądza to takie luźne żarty, ile byśmy zaoszczędzili jakby wyszli z 40?

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#2593 Postautor: losiu » 5 stycznia 2013, o 23:18

Jak zeszło na dług, to tak się zastanawiam czy nie lepiej było już zaciągnąć kredyt jak planowano w Bydgoszczy(nie pamiętam czy w końcu zaciągnęli czy nie)? I spłacać to po trochu i przy okazji kontraktować z głową w miarę rozsądny skład przez załóżmy 3 lata? Może przy odrobinie szczęścia albo większej pracy udałoby się znaleźć więcej sponsorów i szybciej to spłacić. No chyba że nikt by nie chciał dać kredytu albo na jakimś chorym oprocentowaniu... ale to też pewnie dało by się obejść przy np. poręczeniu przez miasto.
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#2594 Postautor: Oskarinho » 5 stycznia 2013, o 23:19

Właśnie o takie wyjście z zaistniałej sytuacji mi chodzi.

klops
Junior

#2595 Postautor: klops » 5 stycznia 2013, o 23:24

Ale kto poręczy kredyt dla STOWARZYSZENIA? Stowarzyszenia, które jest prywatnym folwarkiem, bez przejrzystości finansowej w dodatku związanym z politycznym trupem PJN. Żaden to interes dla miasta Lublin. W Bydgoszczy miasto jest udziałowcem S.A. i nie dość, że jako udziałowiec wykłada miejskie pieniądze na jej działalność to może także być gwarantem spłaty kredytu.

To jest właśnie ta subtelna różnica i właśnie dlatego uważam, że założenie S.A. w Lublinie jest "lubelską żużlową racją stanu" i póki owa S.A. nie powstanie to ten sport będzie dalej w drugiej lidze.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#2596 Postautor: losiu » 5 stycznia 2013, o 23:30

Podałem miasto jedynie jako przykład. Pamiętam bodajże po sezonie 2010 Wojciechowski zaciągną kredyt w skoku na 100tys żeby spłacić długi z zastrzeżeniem że klub ma to spłacić i jakoś wyszło.
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#2597 Postautor: Maxx » 5 stycznia 2013, o 23:30

Cóż, forum to tylko forum czyli wymiana luźnych poglądów, dywagacje. Nic więcej. Tu nie ma oficjalnych imion, nazwisk, stanowisk. Nie mylmy zatem forum z oficjalnym stanowiskiem tego czy owego. Tu mówimy co myślimy, nic więcej, bowiem większość z nas nie jest powiązana z klubem w taki czy inny sposób.
Tutaj, na forum pojawiają się obawy i inne opinie. I nic w tym złego, do tego forum zostało powołane. Do dyskusji.

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#2598 Postautor: stefanzdzialek » 5 stycznia 2013, o 23:30

Nie wiem ile macie lat i ile pamiętacie, ale w historii lubelskiego żużla nie było opcji wyjścia z długów dzięki kredytowi,(poza drobnym epizodem Z.W.) zawsze kończyło się bankructwem i powołaniem nowego podmiotu.

Jeżeli D.S. w imieniu KMŻ ma zaciągać kredyt na spłatę długów które sam zrobił, choć wszystkie znaki na ziemi i niebie (+ wywiady w gazetach, blogach itp...) wskazują, że sezon 2012 powinien zakończyć na + lub na zero to nie mam z kim dalej dyskutować, dobranoc.
Ostatnio zmieniony 5 stycznia 2013, o 23:32 przez stefanzdzialek, łącznie zmieniany 1 raz.

Koper
Trener
Kontakt:

#2599 Postautor: Koper » 5 stycznia 2013, o 23:31

Hela pisze:Pytanie do forumowych prawników - czy za długi wobec zawodników członkowie zarządu odpowiadają własnym majątkiem?
To chyba bardziej pytanie do harrego niż prawników.

klops
Junior

#2600 Postautor: klops » 5 stycznia 2013, o 23:52

Maxx pisze:Cóż, forum to tylko forum czyli wymiana luźnych poglądów, dywagacje. Nic więcej. Tu nie ma oficjalnych imion, nazwisk, stanowisk. Nie mylmy zatem forum z oficjalnym stanowiskiem tego czy owego. Tu mówimy co myślimy, nic więcej, bowiem większość z nas nie jest powiązana z klubem w taki czy inny sposób.
Tutaj, na forum pojawiają się obawy i inne opinie. I nic w tym złego, do tego forum zostało powołane. Do dyskusji.

Właśnie dlatego dyskutujmy ale bez niczym nie popartych oskarżeń. Zarząd klubu popełnił tyle błędów, że bez problemu możemy zapełnić jeszcze 100 stron w tym temacie bez zniżania się do mniej albo bardziej bezpośredniego wyzywania od k**w i złodziei. 8)

Generalnie to przydałoby się zmienić naszą krytykę w coś bardziej konstruktywnego. Nie sztuka zaorać, sztuka coś zasiać i zebrać plony :D Pojechaliśmy po Sprawce całkiem zasłużenie - ale czas ucieka. Zarząd podkulił ogon i siedzi cicho, za chwilę dowiemy się, że Tomasz Piszcz będzie prowadzącym parę. Ja już o tym pisałem jakiś czas temu - trzeba zacząć działać. List otwarty, spotkanie kibiców z zarządem klubu, może nawet jakaś pikieta - FanKlub powinien już coś organizować. Właśnie teraz kiedy wspomnienia sezonu 2012 są w miarę świeże, a wkurwienie kibiców postawą zarządu największe.